• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Wacaco- Picopresso ve İncelemeleri

İndirim güzel lakin picopresso kullanıcılarından hiç ses/yorum gelmedi. :rolleyes:
Kullanıcıların olduğu bir wp grubu var orası aktif olduğu için burası sessiz kaldı sanırım. Benim beklentilerimi fazlasıyla karşıladı, çok kaliteli duruyor, güzel espressolar alıyorum, çok büyük şikayet ya da eleştiri de hatırlamıyorum. Çıktının sıcaklığı makinelere göre düşük olabiliyor bir miktar bu sizin için önemliyse düşünebilirsiniz. Ancak ön ısıtma yapıldığında iyi bir kahve, düzgün bir öğütüm ile kötü sonuç almak zor. Ön ısıtma kesinlikle istiyor, hatta iki kere istiyor, bu da en çok zaman alan şey bence. Benim tek eleştirim bu olurdu. Örneğin sütlü içecekler de hazırlarım diyordum ancak daha hiç hazırlamadım, biraz da yavaş çalışan biriyim, latte hazırlamaya kalksam herhalde total süre ekipman temizliği hariç yirmi dakikayı bulacak. Tek başına picopresso ile espresso hazırlamwk da ortalama 10-12 dakikamı alıyor ama dediğim gibi, eli hızlı olan biri çok daha hızlı sonuç alacaktır.

Uzun vadede performansını bilmiyoruz o yüzden tavsiye ederim diyemiyorum gönül rahatlığıyla ama çok premium bir görüntüsü var, uzun yıllar sıkıntı çıkarmayacak gibi. Sadece çantasının fermuarını biraz kalitesiz buldum, ona dikkat etmek gerek. Aklıma gelenler bu kadar 😇

Merhabalar. Picopresso Whatsapp grubumuzda sürekli tartıştığımız için bu başlığı çok boşladık sanırım. 1 aylık Picopresso denemelerim sonucu genel görüşlerimi yazayım.

Öncelikle Wacaco’nun daha önce Minipresso ve Nanopresso (+Barista Kit) modellerini kullandım. Mesleğim Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği olduğu için 4 aylık kontrat boyunca espresso’dan mahrum kalmamak için bu tarz manuel ve kompakt espresso makinelerine muhtaçtım. Yeri geliyor valize koyacağı kıyafetten feragat ediyor insan. Elektrikli bir cihaz götürmek ise ütopya malesef..

Picopresso’yu ilk denediğimde aldığım çıktı için “bu espressomsu değil, bu bir espresso” demiştim ve çok şaşırmıştım sonuca. Filtre/omni/espresso kavrum çekirdekler denedim Pico’da. Bir aylık maceram boyunda katiyen üzmedi, hep iyi çıktılar aldım. Malzeme kalitesi ise çok üst düzey

Olumsuz kısmı malesef ısı kaybı. İyi bir çıktı için 2-3 kere ön ısıtma yapmanız gerekebiliyor. Su tankı plastik olduğu için özellikle çıktı alırken elle temas yüzünden ısı kaybı çok artıyor. Bazen peçete/ bez kullanmak gerekiyor hatta elinizi yakmamak için. Şu an bu sorunu gidermek için deri ve keçe bir dış kaplama yaptırmayı düşünüyoruz.

1300 lira verilir mi? Evet verilir. 1600 lira verilir mi? Evet verilir. 2000 lira verilir mi? Evet verilir. Ancak önceliğiniz “misafirliğe giderken çantama atarım, arada kampa giderken espresso’dan mahrum mu kalayım?” ise verilir. Şu ısı kaybı muhabbetini göz önüne alınca eğer yer veya taşınabilirlik sorununuz yoksa almanızı tavsiye etmem. Öncelik taşınabilirlik ise hiç düşünmeyin, alın. Misafirliğe giderken bile daha önceden tartıp öğüttüğüm kahvelerimle beraber atıyorum çantama. Hatta kışın montun cebine bile sığar. Gerçekten üzerinde çok düşünülmüş bir cihaz, bayağı kompakt ve malzeme kalitesi çok iyi.

Bir sonraki modelde çift cidar su haznesi bekliyorum ben. Wacaco şu an piyasadaki Picopresso için eklenebilir bir manometre tasarladığını söyledi yazıştığımızda. Firma pek yerinde durabilen bir firma değil, sürekli yenilik peşinde.

Yukarda bir yerlerde Whatsapp grup linkimiz vardı ancak buraya da ekleyeyim: Link

Sheriff Espresso Blend, Espresso kavrum fotoğrafını da ekleyeyim bu arada.

Ekli dosyalar

• 25CA3152-69B3-48E9-9700-B1AE1442A2BE.jpeg
    25CA3152-69B3-48E9-9700-B1AE1442A2BE.jpeg
    63.5 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Ben firmadan direkt sipariş vermiştim. Çok büyük bir kutu geldi. İnanılmaz bir paketleme vardı. Kutusu çok güzel tasarlanmış, şık siyah bir kutusu var. Taze kahvem olmadığı için tam fikrim oluşmadı ama yine de fena olmayan çıktılar aldım. Bir alışma süreci gerekiyor pratiklik kazanmak için.

Kompresso ve picopresso karşılaştırması görmedim hiç. İkisini de kullanan oldu mu varsa değerli fikirlerinizi bekliyorum

Selamlar, daha önce bu soruldu mu ya da konuşuldu mu bilmiyorum ancak kıdemli arkadaşlara bir sorum olacak. Kahveyi sepete koyduktan sonra hunisi üzerinden mi tamp yapıyorsunuz? İzlediğim tanıtım videolarının hepsinde neredeyse öyle yapmışlar. Ben şu ana kadar 6-7 kere demleme yaptım ve sonuncuda huni üzerinden tamp yapayım dedim. Kötü değil aldığım çıktı ancak diğerlerinden biraz farklı oldu etrafa falan sıçradı yarısı. Belki kahveden oldu bu bilemiyorum, çünkü ilk defa denedim bir çekirdekti. Fakat tam tamplenmemiş hissi yarattı bende, o yüzden sormak istedim.

18-20 gr arası kullanıyorsanız funnel üstünden tamp yeterli olabiliyor.

Gördüğüm kadarıyla çoğunluk 16gr kahve kullanıyor bu aralar. 16gr'da funnel'ı çıkarıp daha sıkı tamp yapıyorum ben hep.

Selamlar, kurdaki düşüş picopresso fiyatlarına hala yansımamış gibi duruyor. Yılbaşı indirimleriyle beraber en uygun nereden temin edilebilir acaba?

Selamlar, kurdaki düşüş picopresso fiyatlarına hala yansımamış gibi duruyor. Yılbaşı indirimleriyle beraber en uygun nereden temin edilebilir acaba?
En uygun direkt wacaco nun kendi sitesinden alınca geliyor sık sık kupon veriyorlar noel için vermişlerdi belki yılbaşı için de veririler onun haricinde sürekli %5 indirim veren kodları ise "WACACO5OFF"

En uygun direkt wacaco nun kendi sitesinden alınca geliyor sık sık kupon veriyorlar noel için vermişlerdi belki yılbaşı için de veririler onun haricinde sürekli %5 indirim veren kodları ise "WACACO5OFF"
Mesela Aliexpress wacaco mağazası daha ucuz görünüyor ama otomatik olarak 20% gümrük vergisini ekliyor ve avantajı kalmıyor. Bu tarz şeylere de dikkat edin derim.

Geri