Merhabalar. Picopresso Whatsapp grubumuzda sürekli tartıştığımız için bu başlığı çok boşladık sanırım. 1 aylık Picopresso denemelerim sonucu genel görüşlerimi yazayım.
Öncelikle Wacaco’nun daha önce Minipresso ve Nanopresso (+Barista Kit) modellerini kullandım. Mesleğim Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği olduğu için 4 aylık kontrat boyunca espresso’dan mahrum kalmamak için bu tarz manuel ve kompakt espresso makinelerine muhtaçtım. Yeri geliyor valize koyacağı kıyafetten feragat ediyor insan. Elektrikli bir cihaz götürmek ise ütopya malesef..
Picopresso’yu ilk denediğimde aldığım çıktı için “bu espressomsu değil, bu bir espresso” demiştim ve çok şaşırmıştım sonuca. Filtre/omni/espresso kavrum çekirdekler denedim Pico’da. Bir aylık maceram boyunda katiyen üzmedi, hep iyi çıktılar aldım. Malzeme kalitesi ise çok üst düzey
Olumsuz kısmı malesef ısı kaybı. İyi bir çıktı için 2-3 kere ön ısıtma yapmanız gerekebiliyor. Su tankı plastik olduğu için özellikle çıktı alırken elle temas yüzünden ısı kaybı çok artıyor. Bazen peçete/ bez kullanmak gerekiyor hatta elinizi yakmamak için. Şu an bu sorunu gidermek için deri ve keçe bir dış kaplama yaptırmayı düşünüyoruz.
1300 lira verilir mi? Evet verilir. 1600 lira verilir mi? Evet verilir. 2000 lira verilir mi? Evet verilir. Ancak önceliğiniz “misafirliğe giderken çantama atarım, arada kampa giderken espresso’dan mahrum mu kalayım?” ise verilir. Şu ısı kaybı muhabbetini göz önüne alınca eğer yer veya taşınabilirlik sorununuz yoksa almanızı tavsiye etmem. Öncelik taşınabilirlik ise hiç düşünmeyin, alın. Misafirliğe giderken bile daha önceden tartıp öğüttüğüm kahvelerimle beraber atıyorum çantama. Hatta kışın montun cebine bile sığar. Gerçekten üzerinde çok düşünülmüş bir cihaz, bayağı kompakt ve malzeme kalitesi çok iyi.
Bir sonraki modelde çift cidar su haznesi bekliyorum ben. Wacaco şu an piyasadaki Picopresso için eklenebilir bir manometre tasarladığını söyledi yazıştığımızda. Firma pek yerinde durabilen bir firma değil, sürekli yenilik peşinde.
Yukarda bir yerlerde Whatsapp grup linkimiz vardı ancak buraya da ekleyeyim:
Link
Sheriff Espresso Blend, Espresso kavrum fotoğrafını da ekleyeyim bu arada.