• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Valfli Kahve paketi kahveyi ne kadar süre taze tutar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya arkadaslar allah askina “3 ay sonra bu kahveyi bulamam mukemmel bir lezzet” dediginiz kahve mi var da supurge ile havayi bosaltip bantlayip buzluga atacaksiniz..

illa bir sey lazim saklamak istiyorum derseniz en uygun ve mantikli cozum vacu vin..

1 aydan sonra aroma kaybi elbet oluyordur,, bu kahveleri mokapot veya cold brew gibi yontemlerle demleyebilirsiniz. Alternatif bir cozum✌🏻

ya arkadaslar allah askina “3 ay sonra bu kahveyi bulamam mukemmel bir lezzet” dediginiz kahve mi var da supurge ile havayi bosaltip bantlayip buzluga atacaksiniz..

illa bir sey lazim saklamak istiyorum derseniz en uygun ve mantikli cozum vacu vin..

1 aydan sonra aroma kaybi elbet oluyordur,, bu kahveleri mokapot veya cold brew gibi yontemlerle demleyebilirsiniz. Alternatif bir cozum✌🏻
Yaz sıcağının vacu vin e etkisi oluyor mu peki?

Yaz sıcağının vacu vin e etkisi oluyor mu peki?
ben kullanmiyorum. :(

Saklama isini arastirirken en uygun vacu vin gelmisti. Benim icin vakum makinesinden cok daha pratik ve yurutme maaliyeti yok (birayi alirken sisesini zaten aliyoruz xd) , timemore gibi saklama kaplarindan cok daha ucuz. Sisesini secme vs derken daha estetik..

Bira/Soda/şarap şişelerine kahveyi nasıl rahatça aktarıyorsunuz? Huni vs?
V60'ı kullanıyorum direk :D

Şarap şişesi de fena değil. Geri dönüşüm. 👍
Şarap şişeleri fazla büyük kalıyor bence kullanışlı değil. Bira şişeleri 220gr alıyordu sanırım paketi ilk açtığımda 2 kişilik demleme yapıp kalan hepsini aktarıyorum tam sığıyor.

Keyif meselesi tabii, ben olsam efes malt şişesine koyardım 😁
Tip olarak en sadesi tuborg gold yoksa amsterdam veya leffe tercihim :D

Ayrıca vacu vin cidden kahvede o bayat tadın oluşmasını engelliyor prabador toplu alımında beğenmediklerimi vakumlayıp 5 ay sonra içmiştim gayet sıradan kahvelerdi ama kesinlikle bayat tatlar yoktu. Şuan kahve fabrikası toplu alımından kalan 20gr kadar colombia paraiso duruyor 27.05.2020 kavrumlu ne zaman açarım bilmiyorum ama arada böyle ufak denemeler yapıyorum 5. ve 6. aylarda bile düz kahveler içebildim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Önceden 1-2 ay gidiyor diye duşunuyordum ama deneyimime göre 3-4 haftada gidiyor çogu kahvenin aroması.Degassing için 2 hafta falan beklemek için kahveyi de 1 hafta da tüketmek lazım yani.Sanirim en iyisi kahveyi Vakumlayıp degassing surecini hızlandirmak ve 4-5 gunde içmek

Önceden 1-2 ay gidiyor diye duşunuyordum ama deneyimime göre 3-4 haftada gidiyor çogu kahvenin aroması.Degassing için 2 hafta falan beklemek için kahveyi de 1 hafta da tüketmek lazım yani.Sanirim en iyisi kahveyi Vakumlayıp degassing surecini hızlandirmak ve 4-5 gunde içmek
En güzeli vakum makinesi alıp buzluğa atmak. ;)

Güzel uygun bir makine bulsam yapıştırıcam hemen.

Buna da bakabilirsiniz.

tam bu video'yu paylaşacaktım ki paylaşıldığını gördüm

ayrıca Kahve Saklama isimli başlıkta bu konuda deneyim ve tecrübe sahibi arkadaşlar çok güzel yorumlarda bulundular.Okumanızı tavsiye ederim,sağlıklı günler kahve ile kalınız

Geri