• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Valfli Kahve paketi kahveyi ne kadar süre taze tutar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freeman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Freeman

Barista
İsim
HD
Daha fazla  
İsim
HD
Değirmen
Timemore chestnut C2
Ekipmanlar
Moka pot, Timemore fish smart elektrikli Kettle, Chemex, V60 , espro travel french press, woodneck
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Gaziantep
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Şahinbey
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Şehitkamil
Kavurmacılardan valfli pakette alınan kahve buzluğa atılmadan, kapalı, güneş görmeyen, nemli olmayan yerde ne kadar süre tazeliğini korur?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Her kahve eşit değil. Kimi kahve kısa sürede tazeliğini ve aromasını kaybederken kimi kahve uzuuun süreler dayanıp bizi şaşırmıştır. Her iki türlüsünden olsa da en geç bir ay sonunda benim denediğim hiçbir çekirdek en güzel hali gibi kalmadı.
Cevap:görece 1 ay.

Her kahve eşit değil. Kimi kahve kısa sürede tazeliğini ve aromasını kaybederken kimi kahve uzuuun süreler dayanıp bizi şaşırmıştır. Her iki türlüsünden olsa da en geç bir ay sonunda benim denediğim hiçbir çekirdek en güzel hali gibi kalmadı.
Hava almadığı için daha uzun süre tazeliğini koruması gerekmez mi? Vaku vin ile veya buzluğa atma ile aromasını uzun süre koruduğu iddia ediliyor. Mantık havasız ve ışıksız ortamda muhafaza etmek değil mi?

Hava almadığı için daha uzun süre tazeliğini koruması gerekmez mi? Vaku vin ile veya buzluğa atma ile aromasını uzun süre koruduğu iddia ediliyor. Mantık havasız ve ışıksız ortamda muhafaza etmek değil mi?
Valfli pakette hava alıyor, o valfler tek yönlü evet ama dandik. Uzun süre dayanması için belli şartlar+sıfır oksijen olmalı. Daha fazla bilgi için bkz: @Kahveciningalaksirehberi

2 ay imkansız. Her gün tazeliğinden aromasından bir puan kaybediyor. Bazı kahvelerde bu değişim küçük çaplı olurken bazılarında büyük değişimler veya aroma kaybı oluşabiliyor. 1 ay.
''Paket hiç açılmayacak'' yazmayı unutmuşum

''Paket hiç açılmayacak'' yazmayı unutmuşum
2 paket aldığım kahveden birini ilk 1 ayda. Diğerini 1.5 - 2 ay arasında açmıştım. İkinci açtığım bariz daha silik aromalara sahipti.

Ben de kahveleri kendi paketleri dışında saklamıyorum ama yaza doğru vakuma geçeceğim.

Açıkçası denemesi bedava. İki paket kahve alın Birini 10 - 15. günde Diğerini 45. günde açın, farkı kendiniz görün.

Peki valfli paketle kahve geldiği gibi hiç açılmadan buzluğa atılsa sonuç değişir mi acaba

Ben genelde valfli pakette saklarım kahvelerimi.. 2. Haftayla 3. Hafta arası zirveyi görüyor bir süre devam ediyor; 3. Hafta azalan aromalar hala canlıyken 4. Haftadan sonra çok hızlı şekilde aroma kaybediyor. Genel olarak böyle... Bence kahvenin keyif ömrü 1 ay, sonrası kafein...

2 paket aldığım kahveden birini ilk 1 ayda. Diğerini 1.5 - 2 ay arasında açmıştım. İkinci açtığım bariz daha silik aromalara sahipti.

Ben de kahveleri kendi paketleri dışında saklamıyorum ama yaza doğru vakuma geçeceğim.

Açıkçası denemesi bedava. İki paket kahve alın Birini 10 - 15. günde Diğerini 45. günde açın, farkı kendiniz görün.
Denemesi bedava olur mu bir paket kahve 80 lira :)

Ben genelde valfli pakette saklarım kahvelerimi.. 2. Haftayla 3. Hafta arası zirveyi görüyor bir süre devam ediyor; 3. Hafta azalan aromalar hala canlıyken 4. Haftadan sonra çok hızlı şekilde aroma kaybediyor. Genel olarak böyle... Bence kahvenin keyif ömrü 1 ay, sonrası kafein...
Ben stoklamak için paketi hiç açmamayi kastediyorum. Yoksa günlük kullanımda bende dediğiniz gibi yapıyorum

Ben stoklamak için paketi hiç açmamayi kastediyorum. Yoksa günlük kullanımda bende dediğiniz gibi yapıyorum

Buna asla bir cevap bulunamayacak, sebebini söyleyeyim:

Bayat olmayan kahve tazedir, ama taze olmayan kahve bayat olmak zorunda değildir.

Bayatlığın artık kahvenin kendisinde hissettiğim demlemeler genelde 1.5 ay sonrası oluyor, ama 3 hafta sonra aroma kaybı net ama net bir şekilde hızlanıyor.
Buzlukta vakumlanip saklanirsa aroma kaybı valfli pakete göre daha mı yavaş oluyor

Denemesi bedava olur mu bir paket kahve 80 lira :)
Arkadaş ısrarla "evet, olur"cevabını almak istiyor, "hayır" cevapları onu tatmin etmeyecek. Bu yüzden kendisinin tecrübe etmesini önerdim ama tamam bedava değil :D

Valfli paketin buzluğa atılması önerilmez. Ancak valfe elektrik süpürgesini dayayıp içindeki havayı çektikten sonra valfi bantlayıp atmayı deneyebilirsiniz. Fakat deneyenler o bantların da iyi tutmadığını söylüyor.

Geri