• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi İçin Çekirdek Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sans14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba

Pedra Azul, Eylül sonuna doğru stoklara tekrar girecek, diğer kahveler stoklarımızda var, bu hafta içi tekrar online dükkanı açıyoruz.
Benim de tavsiyem primavera'yı denemeniz, o da oldukça tatlı bir sonuç veriyor.

Herkese iyi bayramlar.
Merhabalar, sitede Pedra Azul(Filtre) şeklinde satışı mevcut. TK için farklı bir çekirdek yok değil mi? Filtre için kullanılan çekirdeği ince öğütüm ile yapılıyor anladığım kadarıyla.

Espresso perfetto'da satılan grizzly markalı burtukaana, 54 liralık fiyatı ve Türk kahvesine yakışması ile benden geçer not aldı. Türk Kahvesi olarak bir şans vermenizi tavsiye ederim.

Selamlar,

Ben CoffeNutz'dan Burundi Honey ve Etiyopya Guji Gigesa Natural isimli çekirdekleri çok yakıştırdım,tavsiye ederim.

Overdoseden ethiopia brutukana var şimdiye kadar içdiğim en yumuşak türk kahvesi oldu, çok hoşuma gitti

Merhaba, Türk kahvesi için limon, karamel notalarıni içeren, asitide orta yüksek,gövdeli çekirdek arayışındayım. Şu ana kadar en beğendiklerim CD Etiyopya Uraga, Petra Hunkute, Acme, Caffee Nutz Etiyopya Aricha. Önerileriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.

Merhaba, Türk kahvesi için limon, karamel notalarıni içeren, asitide orta yüksek,gövdeli çekirdek arayışındayım. Şu ana kadar en beğendiklerim CD Etiyopya Uraga, Petra Hunkute, Acme, Caffee Nutz Etiyopya Aricha. Önerileriniz var ise paylaşmanızı rica ederim.
Ben de arayışındayım. Deneyimli görünüyorsunuz. Genel reçetenizi okumak isterim (incelik, sıcaklık, vs.)

Ben de arayışındayım. Deneyimli görünüyorsunuz. Genel reçetenizi okumak isterim (incelik, sıcaklık, vs.)
Merhaba, Ben amatör olarak nacizane yaptıklarımı belirtiyim ancak siz Koray Erdoğunun Türk kahvesi kahvesi ile ilgili YouTube videolarını izleyebilirsiniz. Molent G50 değirmen kullanıyorum bu değirmende 4-5 clik arası ögütüm yapıyorum. İlla pudra kıvamında olacak diye bir takıntıya girmiyorum bu clik ayarı yeterli geliyor bunuda telveyi yiyerek test ediyorum. Bazı çekirdeklerde pütürlülük olabiliyor o zaman 3 clik yapıyorum.Sıcaklık 50-60 derece kullanıyorum 70 dereceye gelmemeye çalışıyorum. Normal bakır cezvede 2-2:30 civarı yapıyorum, uğraşmak istemediğim yoğun olduğum zaman Arçelik kahve makinasi kullanıyorum.Baristalar ağırlıklı olarak Soy Cezve kullanıyorlar, Eksiğim Soy cezve onuda ilk fırsatta almayı planlıyorum kahvenin tadında gerçekten fark yaratıyormu bende merak ediyorum. İyi günler diliyorum.

Bunu yapan varsa çok önermem açıkçası,göründüğü kadar masum olmayan bir kısım diye biliyorum.Haricinre reçete çok güzel duruyor fincan soğutmayı denediniz mi?
Merhaba, Benim çocukluğumdan beri kansızlık rahatsızlığım mevcut kendimi bildim bileli demir eksikliğinden dolayı kahve telvesine ve toprağa karşı zaafım var toprak yemiyorum ancak kahve telvesine dayanamıyorumdum bu çok zararlı anlık bir tatmin yaratıyor ama sonrasını demir eksikliğini dahada arttırıyor yani bile bile kısır döngüye sokuyordum kendimi ki benim reflü ve gastritim de var.Bundan 5 6 ay öncesinde kadar günde 4 Türk kahvesini telvesinide yiyerek tüketiyordum bu alışkanlığı artık kırdım sadece çekirdeği ilk aldığımda telveden ufakcık bir parça tadıyorum ve lütfen kimse yanlış anlamasın bunu kimseye öneriyorum sizinde belirttiğiniz gibi vücuda bir takım zararlar verebiliyor. Şu an Türk kahvesini günlük 3 e indirdim 1 adet de V60, veya espresso veya mako pot yapıyorum günü 4 adet ile kapatıyorum bana kalsa günde 10 adet de içebilirim kendimi disipline etmeye çalışıyorum. Fincan soğutmayı bilmiyordum daha geçen hafta forumda öğrendim henüz denemedim. Sizin çekirdek önerileriniz varsa paylaşırsanız seviniriz. İyi günler dilerim.

Ben şu üstteki kahveyi espresso'da deneme amaçlı almıştım. Espressoyu içtiğimde resmen bildiğimiz o klasik Türk kahvesi tadı vardı ama Türk kahvesi olarak hiç denemedim.

Merhaba, Benim çocukluğumdan beri kansızlık rahatsızlığım mevcut kendimi bildim bileli demir eksikliğinden dolayı kahve telvesine ve toprağa karşı zaafım var toprak yemiyorum ancak kahve telvesine dayanamıyorumdum bu çok zararlı anlık bir tatmin yaratıyor ama sonrasını demir eksikliğini dahada arttırıyor yani bile bile kısır döngüye sokuyordum kendimi ki benim reflü ve gastritim de var.Bundan 5 6 ay öncesinde kadar günde 4 Türk kahvesini telvesinide yiyerek tüketiyordum bu alışkanlığı artık kırdım sadece çekirdeği ilk aldığımda telveden ufakcık bir parça tadıyorum ve lütfen kimse yanlış anlamasın bunu kimseye öneriyorum sizinde belirttiğiniz gibi vücuda bir takım zararlar verebiliyor. Şu an Türk kahvesini günlük 3 e indirdim 1 adet de V60, veya espresso veya mako pot yapıyorum günü 4 adet ile kapatıyorum bana kalsa günde 10 adet de içebilirim kendimi disipline etmeye çalışıyorum. Fincan soğutmayı bilmiyordum daha geçen hafta forumda öğrendim henüz denemedim. Sizin çekirdek önerileriniz varsa paylaşırsanız seviniriz. İyi günler dilerim.
Merhabalar,çok çok gecmis olsun,umuyorum artık geçmişe nazaran çok daha iyisinizdir.Sizlerin recetelerini uzun yıllar forumdan takip edebilmek güzel olurdu,bunun için not geçtim lutfen yanlış anlamayınız.Kahve kavrulurken de bir miktar ısıya maruz kalıyor ve pişirilme kavramina en yakın demleme yöntemi ise Türk kahvesi.Vucutta kanserojen bir etki yaratma potansiyeli mevcut olduğunu duymuştum bir doktordan.Turk kahvesi tüketimi bence zararsız ancak telveyle münasebeti minimum tutmakta fayda olduğunu düşünüyorum.Su an elimde epey kahve birikti ama Koffel ve Sezy nin ayrı ayrı Yemen Mocha karını denemek istiyorum aslında.Turk kahvesi ilk demleneiginde acaba nasıl bir tadı vardı da insanlar böyle bir aliskanlik kazandi merak ediyorum,denemek istiyorum.

Merhabalar,çok çok gecmis olsun,umuyorum artık geçmişe nazaran çok daha iyisinizdir.Sizlerin recetelerini uzun yıllar forumdan takip edebilmek güzel olurdu,bunun için not geçtim lutfen yanlış anlamayınız.Kahve kavrulurken de bir miktar ısıya maruz kalıyor ve pişirilme kavramina en yakın demleme yöntemi ise Türk kahvesi.Vucutta kanserojen bir etki yaratma potansiyeli mevcut olduğunu duymuştum bir doktordan.Turk kahvesi tüketimi bence zararsız ancak telveyle münasebeti minimum tutmakta fayda olduğunu düşünüyorum.Su an elimde epey kahve birikti ama Koffel ve Sezy nin ayrı ayrı Yemen Mocha karını denemek istiyorum aslında.Turk kahvesi ilk demleneiginde acaba nasıl bir tadı vardı da insanlar böyle bir aliskanlik kazandi merak ediyorum,denemek istiyorum.
Çok teşekkür ederim. Ben Sezy' nin Yemen Mocha cekirdegini yeni denedim çok merak ediyordum. Aşağıda S.Yavuz Bey' in de dediği gibi 2 ucu keskin bıçak bir çekirdekmiş.Gövdeli ve tatlı ancak tamda tarif edemediğim piyasadaki ticari kahve cekirdeklerinede benzer bir tarafı, tadı var sanki bana hitap etmedi. Zarif, aromatik asitide orta yüksek Naturel Etiyopya çekirdeklerini Türk kahvesine daha çok yakıştırıyorum.

Hoşgeldiniz :) Finca Medina Antigua'nın mokapot ve Türk kahvesi performansları bence çok güzel hatta ben Türk kahvesi pek denememiştim, burada birkaç arkadaş çok ballandırdı. Dayanamadım denedim :) Honduras Micro Lot mokapot ve espressoda çok doygun gövdeli sonuçlar veriyor. Yağ gibi akıp gidiyor. Yemen ise iki ucu keskin bıçak gibi. Seveni özellikle Türk kahvesinde çok seviyor ama sevmeyeni de sevmiyor. Arada kalan pek olmuyor.

Çok teşekkür ederim. Ben Sezy' nin Yemen Mocha cekirdegini yeni denedim çok merak ediyordum. Aşağıda S.Yavuz Bey' in de dediği gibi 2 ucu keskin bıçak bir çekirdekmiş.Gövdeli ve tatlı ancak tamda tarif edemediğim piyasadaki ticari kahve cekirdeklerinede benzer bir tarafı, tadı var sanki bana hitap etmedi. Zarif, aromatik asitide orta yüksek Naturel Etiyopya çekirdeklerini Türk kahvesine daha çok yakıştırıyorum.
Aynı durumu ben de yaşadım. Biraz hayal kırıklığı oldu. Daha önce farklı yemen kahveleri de denemediğim için kıyaslayamıyorum.
O tadı almadığınız uygun bir kahve bulursanız paylaşabilir misiniz?

Natürel Etiyopya'yı cezveye yakistiran çok kişi duydum,ilk fırsatta deneyeceğim teşekkür ederim paylaşımlarınız için 😊

Aynı durumu ben de yaşadım. Biraz hayal kırıklığı oldu. Daha önce farklı yemen kahveleri de denemediğim için kıyaslayamıyorum.
O tadı almadığınız uygun bir kahve bulursanız paylaşabilir misiniz?
Yukarıda yazmıştım aslında benim şu an zevkle içtiklerim; Coffee Department Etiyopya Uraga, Petra Acme, Caffee Nutz Etiyopya Aricha, Fam Etiyopya Bishan Wate, Kronotrop Türk kahvesi paketi,( Peru Huabal kullanıyorlar sanırım).
Petra Hunkute favorim ancak çekirdek şu an yok.
Alıp hayal kırıklığı olanlar, Coffee Project El Salvodor El Majada içindeki badem notası beni yordu. Yine bir El Salvodor çekirdeği olan CD El Borbollon tatmin etmedi, Manifesto ve Coffee Project Türk Kahveleri.

Geri