• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Türk Kahvesi İçin Çekirdek Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sans14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ufak bir Yangın çıkmıştı Cd kavurmahanesinde ondam stokları sıfır gözüküyordu sanırım bu hafta tekrar açacaklar siparişleri

Merhaba

Pedra Azul, Eylül sonuna doğru stoklara tekrar girecek, diğer kahveler stoklarımızda var, bu hafta içi tekrar online dükkanı açıyoruz.
Benim de tavsiyem primavera'yı denemeniz, o da oldukça tatlı bir sonuç veriyor.

Herkese iyi bayramlar.

Merhaba

Pedra Azul, Eylül sonuna doğru stoklara tekrar girecek, diğer kahveler stoklarımızda var, bu hafta içi tekrar online dükkanı açıyoruz.
Benim de tavsiyem primavera'yı denemeniz, o da oldukça tatlı bir sonuç veriyor.

Herkese iyi bayramlar.

Metin Bey tekrar geçmiş olsun.

Geçen haftaki Instagram sohbetinde yeni gelecek Etiyopya ve Kolombiya kahvelerinden bahsetmiştiniz. Bu kahvelerin piyasaya sürüleceği tarih belli mi acaba?

Metin Bey tekrar geçmiş olsun.

Geçen haftaki Instagram sohbetinde yeni gelecek Etiyopya ve Kolombiya kahvelerinden bahsetmiştiniz. Bu kahvelerin piyasaya sürüleceği tarih belli mi acaba?
teşekkürler, bu kahveler üzerinde çalışmaya başlamıştık zaten, tahmin ediyorum kavurma profillerini belirleme anlamında bu hafta biraz daha yol kat ederiz ve 2 hafta sonra sonbahar mevsiminin başlarında tatmaya başlarız diye ümit ediyorum :coffee:

Konunun ustune denk geldi.Selsius adado ile tk yaptım içiyorum.Cmd 6 klik 60 derece baslangic2-3 dk demlenme.Sulu gövde çıktı.Asidite belirgin ve can sıkıcı.Damakta tatlilik bırakıyor.Ben de afrikaları sevmiyorum tkda

Türk kahvesi yoğun ve sert olmalı.yoksa su gibi olur
Bunun için shb kodlu çekirdekler idealdir
Türk kahvesi "yoğun ve sert olmalı" şeklinde bir yargıya katılmıyorum. Her çekirdekten Türk kahvesi yapılabileceğini, gövde ve asiditeyi öne çıkaracak usullerin olduğunu, sadece bazı çekirdekler bizi pek tatmin etmezken doğal işlenmiş çekirdeklerden daha fazla tatminkar sonuçlar alınabileceğini söyleyebilirim. Kenya çekirdeği ile dahi çok güzel Türk kahvesi içtiğimi biliyorum.

Bu arada SHB kodu nedir, açıklar mısınız? Nitelikli çekirdeklerde böyle bir koda rastladığımı hatırlamadığım için emin olmak istedim.

Türk kahvesi yoğun ve sert olmalı.yoksa su gibi olur
Bunun için shb kodlu çekirdekler idealdir
Türk kahvesi yogun ve sert olmalı olayı tamamen bir saftatadır bunun sebebide Türk kahvesi olarak bir takım kitle şirketlerin ucuz brezilya koyu kavrum toz halinde sattıgı kahveden kaynaklıdır.

İyi bir Türk kahvesi her türlü çekirdek ile mümkün özellikle hafif ve fresh çekirdeklerle veya aroması yoğun Etiyopya çekirdekleri ile çok güzel sonuçlar alıyorum.

Türk kahvesi için 250 gr maksimum 40 tl çekirdek ne önerirsiniz.

Overdose'un standart türk kahvesi harmanını deneyen var mı ?

CD'nin espresso kavrum La Majada çekirdeğini Türk kahvesinde kullanıyorum. Sonuç tatminkar.
La Majada çekirdeği filtre kavruma göre 2 ay önce almıştım.değirmeni yeni temizleyince 1.klikte unutmuşum şaşırdım niye bu kadar sert değirmen diye.sonra 1.klik diye aklıma geldi ama Türk kahvesinde denedim artık tadı muhteşem oldu.

Kahve Fabrikası konusunda sormuştum ne önerirsiniz diye. Şu şekilde bir harman önerdiler: Brazil Fazenda Sertaozinho ve Ethiopia Ana Sora. Sipariş ettim ancak henüz denemedim. Linki bu konuya da bırakayım.
Konu içindeki mesaj 'Kahve Fabrikası' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/kahve-fabrikasi.122/post-68359
Sağolsunlar çok ilgililer denemek için can atıyorum beklemedeyim.
Özellikle @Beytbaba ya teşekkürü borç bilirim 👏👏

Ekli dosyalar

• 8BB81547-DEB3-4769-B8B8-16FF962D88C8.jpeg
    8BB81547-DEB3-4769-B8B8-16FF962D88C8.jpeg
    129.2 KB · Görüntüleme: 33
Geri