• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tone Coffee Roastery Co.

Bilgilendirme ve geri dönüş için teşekkürler. Deneme fırsatı bulduğumda kahvelerinizden alıp deneyeceğim. İyi çalışmalar.

Merhaba, seçkimizdeki kahvelerin tedarikçileri ve hasat yılları aşağıdaki gibidir. Kahvelerin hepsi güncel hasat olduğu için yazma ihtiyacı duymamıştık ancak görüşünüzü değerli buluyoruz. Merak ettiğiniz bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tutto Passa : Tin Coffee / 2025
Basa Bela : Birlik Kahve / 2024-2025
Deep Tone : Güncel harmanı iki farklı Brezilya çiftliğinden gelmiştir. Tedarikçileri Tin Coffee ve Birlik Kahvedir. / 2025
El Indio : Tin Coffee / 2024
El Mirador Tartaric Washed : Tin Coffee / 2025
El Progreso CM : Fest Coffee / 2024
Finca El Diviso : Tin Coffee / 2024
La Loma CM : Fest Coffee / 2024
La Sirena : Fest Coffee / 2025
Monteblanco Citric Natural : Tin Coffee / 2025
Monteblanco Geisha : Wayta Coffee / 2025
Nectar Bloom : Wayta Coffee / 2025
Peach Bloom : Tin Coffee / 2024-2025
Pina Process : Tin Coffee / 2025
Strawberry Bloom : Tin Coffee / 2024-2025
Whiskey Barrel : Tin Coffee / 2025
Chirripo Mountain : Fest Coffee / 2025
Volcan Azul Geisha : Tin Coffee / 2024-2025
Chelbesa : Tin Coffee / 2025
Guji Hambela : Tin Coffee / 2024
Idido : Tin Coffee / 2025
Corpachi : Jonathan vaz Matias, SCA Eğitmeni / 2024-2025

Aylık alım tablosunda belirtildiği gibi Besca 3KG ve Ikawa kullanıyoruz. Numuneler için yine Ikawa tercih ediyoruz.

Fiyatlar konusunda ise benzer kahve isimlerinde ancak farklı hasat yılı, varyete ve işleme yöntemleri olabildiğinden tüketici tarafında bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Seçiminizi bu detayları göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Sevgiler
Merhaba,

Anaerobik ve natüreller içinden ağır fermante tatlar barındırmayanları belirtebilir misiniz? (İnfüze, termal şok, co-fermante, maserasyon vs. deneysel yöntemler hariç kahveleri soruyorum)

Merhaba,

Anaerobik ve natüreller içinden ağır fermante tatlar barındırmayanları belirtebilir misiniz? (İnfüze, termal şok, co-fermante, maserasyon vs. deneysel yöntemler hariç kahveleri soruyorum)
Merhaba

Tutto Passa, El Indio, Volcan Azul ve Guji Hambela çekirdeklerini tercih edebilirsiniz.

Merhaba, seçkimizdeki kahvelerin tedarikçileri ve hasat yılları aşağıdaki gibidir. Kahvelerin hepsi güncel hasat olduğu için yazma ihtiyacı duymamıştık ancak görüşünüzü değerli buluyoruz. Merak ettiğiniz bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Tutto Passa : Tin Coffee / 2025
Basa Bela : Birlik Kahve / 2024-2025
Deep Tone : Güncel harmanı iki farklı Brezilya çiftliğinden gelmiştir. Tedarikçileri Tin Coffee ve Birlik Kahvedir. / 2025
El Indio : Tin Coffee / 2024
El Mirador Tartaric Washed : Tin Coffee / 2025
El Progreso CM : Fest Coffee / 2024
Finca El Diviso : Tin Coffee / 2024
La Loma CM : Fest Coffee / 2024
La Sirena : Fest Coffee / 2025
Monteblanco Citric Natural : Tin Coffee / 2025
Monteblanco Geisha : Wayta Coffee / 2025
Nectar Bloom : Wayta Coffee / 2025
Peach Bloom : Tin Coffee / 2024-2025
Pina Process : Tin Coffee / 2025
Strawberry Bloom : Tin Coffee / 2024-2025
Whiskey Barrel : Tin Coffee / 2025
Chirripo Mountain : Fest Coffee / 2025
Volcan Azul Geisha : Tin Coffee / 2024-2025
Chelbesa : Tin Coffee / 2025
Guji Hambela : Tin Coffee / 2024
Idido : Tin Coffee / 2025
Corpachi : Jonathan vaz Matias, SCA Eğitmeni / 2024-2025

Aylık alım tablosunda belirtildiği gibi Besca 3KG ve Ikawa kullanıyoruz. Numuneler için yine Ikawa tercih ediyoruz.

Fiyatlar konusunda ise benzer kahve isimlerinde ancak farklı hasat yılı, varyete ve işleme yöntemleri olabildiğinden tüketici tarafında bazı soru işaretleri oluşabiliyor. Seçiminizi bu detayları göz önünde bulundurmanızı rica ederiz.

Sevgiler

Bu kadar fazla Tin Coffee tedariği görmek çok sevindirdi :) Seçki gerçekten çok geniş, bu vesile ile bir tur tanışma siparişi geçeceğim.

Bu ayki alım etkinliği için tebrikler. Site geneli görsel ve illustration çalışmalar çok hoş belirtmeden geçemedim 🎨 #1154 numaralı siparişle ben de alıma katıldım. Keyifli ve bol satışlar :coffee:

Merhaba,
@Tone Coffee Roastery Co. Americano için hangi çekirdeği önerirsiniz ?

Merhaba

Klasik lezzetler arıyorsanız Deep Tone ve Tutto Passa tercih edebilirsiniz. Süt ile uyumları da gayet tatmin edici. Biraz daha asiditesi yüksek, mayhoş shotlar için ise Basa Bela önerimizdir.

Ancak eldeki imkanlar doğrultusunda Whiskey Barrel, Monteblanco Citric Natural ve La Sirena da doğru kalibrasyon ile çok keyifli sonuçlar verecektir.

Giriş-orta seviye bir espresso makinesinde (Profitec Go) kolay çözülebilen, infüze edilmemiş ama bolca meyvemsi/floral tatlara sahip olan modern espresso için önerileriniz nasıl olur?

Merhaba

Espresso makinenizden ziyade belki öğütücünüzün marka modelini söyleyebilirseniz daha sağlıklı olabilir. Espresso makinelerinin çalışma mantıkları çok basit bir sistemdir. Eğer düzenli temizliği yapılıyorsa, kullanılan suyun temizliğine dikkat ediliyorsa makinenizin herhangi bir kahveyi çözmekte zorlanacağını sanmıyoruz. Ancak öğütücünüzün homojen ve küçük mikronlarda tutarlı kalabiliyorsa sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

İşin kahve tarafında Monteblanco Geisha ve Corpachi tercih edebilirsiniz.

Merhaba

Espresso makinenizden ziyade belki öğütücünüzün marka modelini söyleyebilirseniz daha sağlıklı olabilir. Espresso makinelerinin çalışma mantıkları çok basit bir sistemdir. Eğer düzenli temizliği yapılıyorsa, kullanılan suyun temizliğine dikkat ediliyorsa makinenizin herhangi bir kahveyi çözmekte zorlanacağını sanmıyoruz. Ancak öğütücünüzün homojen ve küçük mikronlarda tutarlı kalabiliyorsa sorun yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

İşin kahve tarafında Monteblanco Geisha ve Corpachi tercih edebilirsiniz.
Eureka Mignon Single Dose, Makineyi belirtmemdeki neden Pre-infusion yada valf kontrollu bir özelliği olmamasıydı, 3 senedir kullanıyorum ancak açık kavrumlarda hala hoşlandığım standartı tutturmakta zorlanıyorum, bu yüzden sormak istedim.

Toplu alıma katıldık bakalım. Seçeneklerin bol olması ve çekirdek detaylarının güzelce aktarılması çok hoş. Çoğu kavurucuda artık SCA puanlarını bile göremiyoruz. Yalnızca toplu alımdaki diğer arkadaşların söylediği yoruma katılmak durumundayım; fiyatların 100gr'a göre değil, 250gr'a göre yazması daha doğru olur. Denemelerden sonra tekrar edit geçerim, şimdiden ellerinize sağlık.

Eureka Mignon Single Dose, Makineyi belirtmemdeki neden Pre-infusion yada valf kontrollu bir özelliği olmamasıydı, 3 senedir kullanıyorum ancak açık kavrumlarda hala hoşlandığım standartı tutturmakta zorlanıyorum, bu yüzden sormak istedim.

Merhaba

Öğütücünüzü daha önce birkaç kere deneyimle fırsatımız olmuştu. İnce mikronlarda sonuçlarının iyi ve yeterli olduğunu düşünüyoruz. Daha önce önerdiğimiz ürünlere ek olarak La Sirena tercihinde de bulunabilirsiniz Balla İşleme + İnfüze işlemlerinden geçmiş olmasına rağmen damak yormayan temiz ve meyvemsi bir espresso ile karşılaşacaksınız. Kavrumun açık olmasından yana çekincenizi anlıyoruz ama degas için ekstradan 10 gün daha beklediğinizde kahvenizdeki gevreklik artacak ve tutarlı shotlar alacaksınız.

Toplu alıma katıldık bakalım. Seçeneklerin bol olması ve çekirdek detaylarının güzelce aktarılması çok hoş. Çoğu kavurucuda artık SCA puanlarını bile göremiyoruz. Yalnızca toplu alımdaki diğer arkadaşların söylediği yoruma katılmak durumundayım; fiyatların 100gr'a göre değil, 250gr'a göre yazması daha doğru olur. Denemelerden sonra tekrar edit geçerim, şimdiden ellerinize sağlık.
Merhaba

Fiyatlarla ilgili konuya açıklık getirmek üzere Toplu Alım başlığı altında genel bir açıklama paylaşacağız. Ancak sizi burada cevapsız bırakmak istemedik. İnternet sitemizin altyapısı Shopify olduğu için, sistem ürün satışında otomatik olarak varyantların en düşük fiyatını öne çıkarıyor ve bu da başlangıç fiyatı olarak görünüyor.

Bu konuda daha önce deneyimi olan ve çözüm yolunu bilen bir kulüp dostumuz varsa, bize özel mesaj ile paylaşırsa çok memnun oluruz.

Merhaba, bugün de benim kahvelerim geldi. Paketler gayet düzgün gözüküyor, kavrum tarihi 30.08. Önerilen degassing sürelerinden sonra deneyeceğiz bakalım :) bu arada paketlerin üzerinde sca puanlarının yazması da hoşmuş, elinize sağlık.

Ekli dosyalar

• IMG_8325.jpeg
    IMG_8325.jpeg
    68 KB · Görüntüleme: 53
Merhaba, bugün de benim kahvelerim geldi. Paketler gayet düzgün gözüküyor, kavrum tarihi 30.08. Önerilen degassing sürelerinden sonra deneyeceğiz bakalım :) bu arada paketlerin üzerinde sca puanlarının yazması da hoşmuş, elinize sağlık.
Benim deneyimim üzerinden konuşacak olursam El Indio için 3 günden itibaren denemeye başlayabilirsiniz. Ben olumsuz bir durum yaşamadım en azından.

Bu ayki alım etkinliği için tebrikler. Site geneli görsel ve illustration çalışmalar çok hoş belirtmeden geçemedim 🎨 #1154 numaralı siparişle ben de alıma katıldım. Keyifli ve bol satışlar :coffee:
Kusura bakmayın ben de bunun tam zıttını düşündüm, tema güzel ama görseller aşırı AI kokuyor ve samimi gelmedi bana.

AI hayatımızın giderek daha çok alanına girecek zorla ama his olarak yapılan işi değersizleştiriyor benim gözümde şu an.

"Siparişiniz kargoya verildi" diye mail atıp aslında ertesi gün kargoya teslim eden güvenilir firma.

Merhaba

Bu konuda özelden de mesaj atanlar oldu. Konuya açıklık getirmek isteriz.

Kargo firması olarak Kolay Gelsin ile çalışıyoruz. Kolay Gelsin fiziki bir şubesi olmayan bir firma, biz kargolarınızı hazırladıktan sonra takip fişleri ile birlikte atölyemizden kargo şirketi teslim alıyor.

Kolay Gelsin kendi toplama ve dağıtım merkezine götürüp kayda alana kadar takip numaranız boşta görünüyor. Sipariş numaralarınızın ilk aşamada hata vermesinin sebebi bu oluyor. Ancak firma bu süreci genellikle 24 saat içerisinde düzeltmiş oluyor.

Anlayacağınız bizim teslimatla ilgili bir işlemimiz yok zaten gelip bizden teslim alınıyor siparişleriniz konunun devamı Kolay Gelsin’den kaynaklı. Gün içerisinde 17.00’ye kadar olan siparişlerinizi aynı gün kargolamaya özen gösteriyoruz. Ki bu saat kargo firmasının bizden teslim almaya geldiği saat oluyor.

Umarım konuyla ilgili biraz açıklık getirebilmişizdir. Herhangi bir sorunuz için bize her zaman yazabilirsiniz.

Sevgiler

Geri