• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satılık Tokercraft & Toker Nitelikli Bakır Cezve

Ürünün Fiyatı
450
Bütün kahve severlere tekrar merhaba, gittikçe daha sık iletişimde olacağız, güzel bir gece robustası ile bu güzide atmosferde temennilerimizden bahsedeceğim.

Ürün garantileri için çözüm anlayışımız, üretim hatalarını birinci elden karşılaştırmak ve herhangi bir hatayı, sorunu çözmek için ücretsiz bakım ve tamir hakkı vermektir.
Kullanıcı hatalarını ve bakır bakım hizmetlerini ise piyasada asla rastlayamayacağınız cuzi rakamlara tamir ve bakım yapmaktayız.
Bazen kargo maliyetleri bizim verdiğimiz bakım hizmetin karşılığından daha fazla tutabiliyor, yinede müşteri ve iyi niyet odaklı hizmet vermeye çabalıyoruz, bu güne kadar(2,5 sene) istemedende olsa üstesinden gelemediğimiz 2 sorunlu alışverişimiz oldu, kısmet.

Sattığımız ürünlerin hepsinin üretim ve kullanıcı hatalarına karşı arkasındayız.

Ömür boyu garanti verme sistemi ise verimsiz bulduğumuz bir sistem.

Bu sektörde yıllarca çalışmış biri olarak ömür boyu garanti sisteminin uğraştırıcı, zaman kaybettiren ve verimsiz bir sistem olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Sattığımız bütün ürünler ve müşterilerimiz elektronik ortamda kayıtlı ve yedeklidir, bir sorun olduğunda ben doğrudan ilgileniyorum.

Cidarlı cezve hammadde oranları
Yeni cidarlı cezvenin tamamı büyük oranda bakır-metal yüzde diliminde kalıyor, alü oranı %5-10 arası bir değer.

"Ortalama bir insan vücudu yaklaşık olarak 35 mg alüminyum içerir. Bu miktarın hemen hemen %50‘si ciğerlerde, %25’i yumuşak dokularda, %25’i kemiklerde bulunur. Mutfaklarda kullanılan gereçler, mutfak folyosu ve kutu içeceklerle alınabilecek alüminyum miktarı besinlerle günlük alınabilecek alüminyum miktarının sadece çok küçük bir bölümüdür.

Bazı kaynaklarda alüminyumun insan sağlığı üzerindeki etkisi ile ilgili yazılar yer almasına rağmen, alüminyumun insan sağlığını direkt tehdit edici etkisi bulunmamaktadır.

Gıda ile temas halinde olan metallerle ilgili olarak Avrupa birliği yönergelerinin vardığı sonuç ve öneriler:

• Yiyeceklerle temas halinde olan ve kaplanmamış olarak kullanılan alüminyum ürünlerine üreticileri tarafından kullanıcı bilgisi: Bu ürünü yüksek asidite içeren ve nemli-tuzlu yiyeceklerle pişirmeden önce ve temas halinde bulundurmayın veya buzdolabında yiyecek saklamak amacıyla kullanılır ibareleri etiketlere yazılmalıdır.
  • Yönlendirici açıklamalar, kaplanmamış olarak asidik veya tuzlu ortamlarda kullanılan alüminyum gereç üreticileri tarafından tedarik edilmelidir."
    Alıntıdır.

@TokerCraft

Efkan Bey foruma hoşgeldiniz. Bir müşteri olarak kişisel görüşüm ürün kaynaklı problemlerde muhakkak kargoyu firma karşılamalı. Müşteri bir cezvenin sapını koparacak ne yapabilir? Ya da kaç müşteride bir problem çıkabilir? Ama bu tarz olumsuz deneyimler size müşteri kaybettirir. Şahsi fikrim bence bu politikanızı tekrar gözden geçirmelisiniz.
Hocam merhaba toplu alım ve indirim olmaz mı

Selamlar,

Sınırlı sayıda 10 adet Cidarlı-C2- nitelikli bakır cezve modelimiz çıkmıştır.
Kaplamasız, cidarlı ve ömürlük bir model.
Detaylı Resimler yüklenecektir.

Tanıtım Fiyat: 450 TL

Geri kalan üretimlerin hepsine ara verilmiştir.
-Türkiye şartları-

WhatsApp Business üzerinden sipariş verebilirsiniz. 05356065239

Toker.Craft
İnsta ve Face sayfamız.

Bol kahveli günler.

10 ad C-3 (üç kişilik) Yeni Nesil Cidarlı Bakır Cezve üretimden çıkmıştır.
Kaplamasız çift hazneli modeldir.
Çizilmeye ve aşınmaya ultra dayanıklı evladiyelik bir el işçiliği ürünüdür.
Hayat boyu garantilidir.

Fiyat 500 TL
Ücretsiz kargo

İletişim için WhatsApp 05356065239

Ürünümüz çok satanlar kısmında 2 ve 3 kişilik olarak üretiliyorlar, isteğe bağlı 4 kişilik cezvelerde yapıyoruz.

C-2 bakır cezve 2 kişilik kapasiteye sahiptir.
Ürün 55ml standart bir türk kahvesi fincanına ekstra köpük payı ve dip telvesi dahil 135 ml ölçüsünde türk kahvesi hazırlıyor.
Ürünün ağırlığı 265-290 gr aralığındadır.
Demleme süresi ateşe bağlı olarak minumum 3-4 dakikadır.

C-3 Bakır cezve 3 kişilik kapasiteye sahiptir.
Ürün 55ml standart bir türk kahvesi fincanına ekstra köpük payı ve dip telvesi dahil 230 ml ölçüsünde türk kahvesi hazırlıyor.
C3 modelinde 4 kişilik kahvede alabilirsiniz.
Ürünün ağırlığı 330-365 Gr aralığındadır.
Demleme süresi ateşe bağlı olarak minumum 4-5 dakikadır.

C-4 bakır cezve 4 kişilik kapasiteye sahiptir.
Bu model diğer 2 ürünün bir üst basamağıdır, tek seferde 6 kişilik kahve hazırlayabilir.
460-500gr aralığında ağırlığı vardır.
Diğer 2 cezveye ek olarak hacminden dolayı ek olarak süt ve tereyağ ısıtmak/eritmek için birebirdir.
Demleme süresi ateşe bağlı olarak minumum 6-7 dakikadır.

Ekli dosyalar

• IMG-20210602-WA0001.jpg
    IMG-20210602-WA0001.jpg
    77.4 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG-20210526-WA0006.jpg
    IMG-20210526-WA0006.jpg
    71.1 KB · Görüntüleme: 101
Merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Konuyu inceleyen kişilere oldukça yararlı olacaktır diye düşünüyorum.
Cezvelerin kapasitelerine baktığımda Soy Cezve gibi ölçülendirme yapılmış gözüküyor. Türk kahvesi için cezve arayışım sırasında formumuzda cezvelerle ilgili yazıları okuduğumda Soy Cezve C2 (iki kişilik) cezvesinin (140 ml olduğu belirtiliyor açıklamalarında), iki kişilik demleme için yeterli olmadığı ve C3 (üç kişilik) modelinin seçilmesinin daha uygun olacağı belirtilmiş. Genelde de tek kişilik uygulamalarda ölçü 70 ml/7gr verildiğini gördüm. Bu durumda sizin cezvelerde de benzer durumla karşılaşabiliriz gibi gözükmekte. Keşke kapasiteler biraz daha büyük tutulabilseydi. Tabi bu durumda fiyat da zorlayıcı olacaktı ama yine de Soy cezvelerde yaşanan kapasite/kişi yetersizliğine çözüm olabilirdi diye düşünüyorum.
Tabi buna ihtiyaç sahiplerinin tercihi karar verecektir, fiyat/verimlik durumuna bakarak.

Bilgilerde çelişik gibi gördüğüm bir konu var: C3 (3 kişilik) cezvenin tanıtımında "Hayat boyu garantilidir." demişsiniz. Ancak daha önceki garanti konusundaki açıklamalarınızda "Ömür boyu garanti verme sistemi ise verimsiz bulduğumuz bir sistem." diye yazmışsınız bu biraz akıl karıştırıcı oldu benim için. Garanti konusuna da daha net bir açıklama gerekiyor diye düşünüyorum.

Kaliteli cezve konusunda seçenek oldukça sınırlı. Talep de gördüğüm kadarı ile fazla değil. Formumuzda bile Türk kahvesi ile ilgili yazılar az yer buluyor. Ülkemizin içerisinden geçtiği sıkıntılı durum da düşünülürse bu işlere kalkışmak çok zorlayıcı oluyordur. Yeni bir alternatif sunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Sağlıcakla

Selam, kapasite konusuda biraz tartışmalı bir konu aslında, taşacak kadar silme dolum yapıp kapasitem 140ml denebiliyor fakat bu bilgi pratikte doğru olmaz.

Biz tek kişilik cezve üretmedik onun yerine 2 kişilik cezveyi daha uygun fiyata vermeyi seçtik, elimizden gelen bu oldu.

Şimdi gelelim en güzel tespitinize, çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.
"Bakır cezvelerin (ürünlerin) garanti konusu"
Bu durumu işin içinden biri olarak foruma dile getirmeyi uygun bulduğum için zaman zaman cevaplarıma yansıttım.
Bakırlar ömürleri dolduğunda yada kullanıcı hatası ile yada üretim zayıflığı/hatası nedeniyle kalay yada gümüş kaplaması attığında bir süre sonra kullanılmaz hale gelir ve yeni kaplamaya ihtiyaç duyarlar.
Hatta profesyonel firmalar asıl geliri bakır bakımı adı altında yıllar boyunca bu alandan toplarlar.
Sektör lideri Fransız Mauviel mesela, en ufak sos tenceresine 75 euro bakım bedeli ister.
Yine malum firmadaki deneyimlerim anlatmayacağım kadar çok uzun bir müşteri ve ürün verimsizliği tecrübe etmemi sağladı.

Aynı yoldan gitmedik ve ürünlere her zaman makul fiyatlı bakım yapılacağınıda zaman zaman duyurduk.

Şu ana kadar(2 sene boyunca) kaplaması atan sadece 3 ürünümüz oldu;
Günde en az 10 kahve yapan test cezvemiz.
Günde 30-40 kahve yapan çay ocağı sahibi müşterimiz.
Üretim hatalı bir başka müşteri cezvemiz.

Aslında gümüş kaplama kalay kaplamaya göre gayet iyi dayanıyor eskiden bütün bakırlar istisnasız senelik kalaylanırdı.

Bu sene nadir bir üretim tekniği olan cidar sistemine geçtik, yani geçmeli bakır cezve.
İç içe geçmiş 2 hazneden oluşuyor, dış 1mm bakır iç 0.5 mm çelik alaşım.
Kaplamasız bir model ve içindeki çeliğin aşınıp yok olması onlarca yıl geçtikten sonra bile mümkün değil.
Bu yüzden bu model ölümsüzdür ve yaşam boyu garantilidir.

Toparlayacak olursak;
Kaplamalı modellere ömür boyu garanti verimsizdir.

Cidarlı modeller kaplamasızdır ve ömür boyu garantilidir.

Ek Bilgi
Önümüzdeki yılda bu model üzerinden çalışmaya devam edeceğiz, 1mm bakır 0.5mm 1000 ayar saf gümüş iç hazneli cezveler görebiliriz.

Saf gümüş model heyecan uyandırdı valla, her sene bir gelişme görüyoruz :D

Firma sahibi ile görüştüm. Onun aktardığı güncel bilgiler;

"Kalay kaplama kalın ve dayanıklıdır.
Bakırın ısı dağılımını azda olsa etkiler, zamanı gelince yeniden kaplama ister.

Gümüş kaplama mikron incelikte ve dayanıksızdır.
Bakırın ısı dağılımını arttırır, zamanı gelince yeniden kaplama ister.

Çelik kaplama ultra dayanıklı ve ömürlüktür.
Bakırın ısı dağılımını yavaşlatır. Tekrar kaplama gerektirmez.

Kalay ve gümüş kaplama için bakır kalınlığı minimum 1.5mm olarak hala aynı kalıpla üretim yapmaktayız. Cidarlı olan modelde bakır kalinligi 1 ve 1.1mm aralığına düşmektedir.

Cidarlı
2 kisilik 135ml 2000 tl
3 kisilik 235ml 2.250 tl
4 kisilik 435ml 2.500 tl

Gümüş kaplama için; +400 TL
Kalay kaplama için;
+200 TL

Ömürlük, el zanaati."

Yakin zamanda cezve alan oldu mu acaba firmanın sitesini göremedim nasil iletişime geçmek gerekir

Firma sahibi ile görüştüm. Onun aktardığı güncel bilgiler;

"Kalay kaplama kalın ve dayanıklıdır.
Bakırın ısı dağılımını azda olsa etkiler, zamanı gelince yeniden kaplama ister.

Gümüş kaplama mikron incelikte ve dayanıksızdır.
Bakırın ısı dağılımını arttırır, zamanı gelince yeniden kaplama ister.

Çelik kaplama ultra dayanıklı ve ömürlüktür.
Bakırın ısı dağılımını yavaşlatır. Tekrar kaplama gerektirmez.

Kalay ve gümüş kaplama için bakır kalınlığı minimum 1.5mm olarak hala aynı kalıpla üretim yapmaktayız. Cidarlı olan modelde bakır kalinligi 1 ve 1.1mm aralığına düşmektedir.

Cidarlı
2 kisilik 135ml 2000 tl
3 kisilik 235ml 2.250 tl
4 kisilik 435ml 2.500 tl

Gümüş kaplama için; +400 TL
Kalay kaplama için;
+200 TL

Ömürlük, el zanaati."
Soy ile aralarındaki fark nedir?

Geri