Shardor 64mm öğütücüye Arçelik markası yapıştırmışlar.Arçeliğin bu öğütücüsünü kullanan var mı? 64 mm flat burr e sahip. Fiyat performans olarak tercih etmeli miyiz? Deneyimleyen varsa bize deneyimlerini aktarırsa sevinirim.
Ben dün sizin konuyu okuduktan sonra flat dişli yapısına sahip öğütücü ne kadar kötü olabilir diyerek bu sabah aldım ve bence eski makinam olan konchero'ya göre üst seviye bir öğütücü fiyat olarak evet gerçekten fiyat performans ürünü desek yalan olmaz ben bu sabah içtiğim kahvenin tadından çok memnun kaldım inşallah sorunsuz kullanırım.Arçeliğin bu öğütücüsünü kullanan var mı? 64 mm flat burr e sahip. Fiyat performans olarak tercih etmeli miyiz? Deneyimleyen varsa bize deneyimlerini aktarırsa sevinirim.
Ayarı 0.1 saniye şeklinde mi yapılıyor yoksa 0.5 saniye şeklinde mi? Gerçi içinden körük de çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam ve mükemmel bir tek doz öğütücü olur öylece.Bir haftadır ürünü kullanıyorum. Fiyatı zamlanmadan önce almıştım. Şuana kadar yaklaşık 150gr kadar espresso öğütümü yaptım. Normalde K-plus değirmen kullanıyorum. Öncelikle 14 saniye espresso çekmek çok büyük lüksmüş onu öğrendimBurr yapısı ile forumda daha bilgili arkadaşlar vardır. O konuda çok bilgili olmadığım için yorum yapmacağım ama k-pro ile çektiğim espresso tadına göre daha verimli sonuç aldığımı söyleyebilirim.
Flat dişli yapısı cidden fark ediyor dediğiniz gibi benim iki adet konik öğütücüm vardı ona rağmen bu öğütücü tercih ettim iki haftadır kullanıyorum memnunum bende. Kelimeler ilkten karmaşık gelebilir zaman geçtikçe alışırsınız hocam yer eder sizde.Ben dün sizin konuyu okuduktan sonra flat dişli yapısına sahip öğütücü ne kadar kötü olabilir diyerek bu sabah aldım ve bence eski makinam olan konchero'ya göre üst seviye bir öğütücü fiyat olarak evet gerçekten fiyat performans ürünü desek yalan olmaz ben bu sabah içtiğim kahvenin tadından çok memnun kaldım inşallah sorunsuz kullanırım.
Açılan bazı konuları okuyorumda kahve kültüründe kullanılan kelimeler biraz farklı kahvecilerin dili biraz değişik yani bu jargon bana biraz uzak kelimeleri tam anlayamıyorum.
0.1 saniye olarak yapılıyor fakat istediğimiz saniyeyi kaydedemiyoruz galiba. Shardor versiyonunda saniyeyi kayıt için mesela 20 saniye boyunca çalıştırınca öğütüm bitince hafızaya alıyor. Arçelikte 14 saniye kayıtlı ben 20ye getiriyorum makineyi kapatmadığım sürece 20 saniyede kalıyor bütün öğütümlerde. Makineyi kapatıp açınca yine 14 saniye ile başlıyor. Körüğün içinden çıkması gerçekten de çok iyi .Ayarı 0.1 saniye şeklinde mi yapılıyor yoksa 0.5 saniye şeklinde mi? Gerçi içinden körük de çıkıyor yanlış hatırlamıyorsam ve mükemmel bir tek doz öğütücü olur öylece.
Beni de düşündüren konu temizliği. Sanırım biri temizlik videosu çekene kadar makinayı açmayacağımEkstra olarak bir deneyimimi daha paylaşmak isterim. Değirmenin içini temizlik için açmak isterseniz öğütüm ayar halkasına vidalı demiri sökmek benim adıma çok zor oldu penseyle zarar vererek açmak zorunda kaldım. Açtığımda ise alt burr ü tutan somun gevşemişti bu nedenle 0 noktası 5 lere kadar yükselmişti. Sıktığımda yine -4, -5 lere indi(somunu sıkacak ,gevşetmek isterseniz ters dişli kullanılmış dikkat edin saat yönü tersine sıkılıyor diğer yöne gevşetiliyor). Başınıza böyle bir durum gelirse aklınızda bulunsun.
Df64ten geçilirmi bilemiyorum. Şahsen df64 gen1 alacakken buradaki bir arkadaşın nasıl bilemiyorum demesi üzerine bir anda bu alete döndük.idose df64 ilk versiyon sahibiyim. TKO6540 kullanımı iyi olur mu?
İkisini de kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi?
Bu değirmenin tıkanmayacağı elektriklenme olmayışı nereden anladınız? Df64'ten daha az olacağını pek sanmam çünkü.Dipsiz portafiltre vs önemli değil de, tıkanmaması, elektriklenme olmayışı cezbediyor. ben df64 tıkanacak diye tek doz dökmeye çalışıyorum. sprey şart. kavanoz doldurmak için akış sınırlayıcı(huni benzeri aparat) ile çekirdekleri yavaş doldurtmak gerekiyor