Togay bey merhabalar, carter mug için splash guard kısmındaki kahverengiliği nasıl çıkarabiliriz öneriniz var mıdır? Bir de içini sadece bulaşık deterjanı ve bezle yıkıyorum, daha sonra kaynar su ile çalkalayıp biraz bekletiyorum, normal mi bilmiyorum ancak o kahve kokusu gitmiyor. Çamaşır suyu önerilerinden de çekiniyorum. Henüz kahve dışında bir şey koymadım ancak bitki çayı vs için kullansam kokusu siner mi diye merak ediyorum açıkçası.Arkadaşlar Selam,
Carter Move Mug tüm renkleriyle tekrar stoğa girdi. Çok kısa süreliğine indirimli olarak satışta. Yine Might Smoked Carafe da ufak bir indirimle satışa açıldı. Soran çokça arkadaş vardı Mug'ları.
Sevgiler.
Togay bey merhabalar, carter mug için splash guard kısmındaki kahverengiliği nasıl çıkarabiliriz öneriniz var mıdır? Bir de içini sadece bulaşık deterjanı ve bezle yıkıyorum, daha sonra kaynar su ile çalkalayıp biraz bekletiyorum, normal mi bilmiyorum ancak o kahve kokusu gitmiyor. Çamaşır suyu önerilerinden de çekiniyorum. Henüz kahve dışında bir şey koymadım ancak bitki çayı vs için kullansam kokusu siner mi diye merak ediyorum açıkçası.
Togay bey merhabalar, carter mug için splash guard kısmındaki kahverengiliği nasıl çıkarabiliriz öneriniz var mıdır? Bir de içini sadece bulaşık deterjanı ve bezle yıkıyorum, daha sonra kaynar su ile çalkalayıp biraz bekletiyorum, normal mi bilmiyorum ancak o kahve kokusu gitmiyor. Çamaşır suyu önerilerinden de çekiniyorum. Henüz kahve dışında bir şey koymadım ancak bitki çayı vs için kullansam kokusu siner mi diye merak ediyorum açıkçası.
Açıkçası tüm kahvelerin aynı tat profilinde olması gibi bir durum yaşamadık. Bunu kimyasal olarak gerçekleştirmek isteseniz de mümkün mü ondan da emin değilim. Espresso makinesi backflush deterjanı kullanabilirsiniz siz de hafifçe tam anlamıyla temizlik için Muhammed Bey. Bir de saklarken kapağı üst mesajda yazdığım gibi açık bırakırsanız güzelce kurur ve temiz hava almış olur hep Mug'ınız.Birkaç aylık kullanım sonrası Carter Move Mug'dan ben de çok memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Temizliğine kesinlikle önem veriyorum. İmkan varsa kullanımın hemen ardından sizin gibi içini deterjan ve kaynar suyla temizliyorum. Eğer dışardaysam da içini suyla doldurup o şekilde eve götürüp temizliyorum. Bunun yanında arada bir sirkeli su yapıp içinde biraz bekleterek kalıntıları ve kokuyu gidermeye çalışıyorum. Baktığımda aslında koku olarak çok rahatsız ediyor diyebileceğim bir şey yok ama ne yaparsam yapayim her zaman arkadan kendini belli eden hafif bir şey var. Benim asıl memnun kalmadığım kısım, hangi kahveyi demleyip koyduğumdan bağımsız olarak, mugdan içtiğim bütün kahvelerin tadı aynı. Bendeki senaryo genelde aynıdır. Sabah 6-6.30 gibi demlerim, 8 de ofiste olurum, o aralarda da kahveyi içerim. Yani baktığımda öyle çok uzun saatler de beklemiyor kahve. Bugüne kadar 15-20 farklı kahveyi farklı demleme yöntemleriyle muga koyup içmişimdir. Mug neredeyse bütün profili yok edip neredeyse hep aynı tada sahip bir çıktı veriyor. Benim beklentim de öyle üst düzey ahım şahım bir kahve olması değil, neticede ne olursa olsun kahve kapalı bir termos içinde bekliyor. Tat kaybına uğraması tabii ki anlaşılır. Yine de biraz daha iyi bir ürün olduğunu umut etmiştim.
Firma: Tin Coffee
Kahve: Colombia-La Palma Y El Tucan Gesha
Kavurma Tarihi: 01.03.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 27 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -93
Demleme Süresi: 3.35
Öncelikle Comandante ile ilk deneyimim böyle bir özel kahvede birbirini tamamladılar diye bilirim.Togay Bey @raistlin samimiyeti,hoş muhabbeti ve bu süreçteki yardımlarından dolayı teşekkür ederim.Umarım İstanbula geldiğim zaman yüzyüzede tanışma fırsatım olur.
Fincan sıcakken daha keskin tadım notalarının geçişleri daha iyi aldım diyebilirim.İlk başta çok belirgin bir şekilde bergamot ve kakule (daha yoğun şekilde ) tadım notalarını aldım.Daha sonra yoğun tatlı şeftali asiditesi çok güzelleştirdi fincanı denerken benim en çok sevdiğim kısımda bu oldu.Soğumaya başladıkça bergamot ve limon daha baskın bir şekilde son buldu.Keyifli bir fincan ve benim için anlamlı bir kahve deneyimi oldu.Tekrardan emeğinize sağlık.
Merhaba, hangi reçete ile demlemiştini?Pacamaranın adeta dans eden kompleks bi asiditesi var. Başlarda mandalinamsı tat soğudukça şeftali benzerine dönüştü. Yıkanmış kahve temiz içimi ve net aromalarına sahip ama gövdesi resmen natural kahveler gibi. Ben beğendim bence güzel bi kahve. Bi de tatlılığı biraz arttırmaya çalışarak demlemeyi düşünüyorum.
Aynı tat profilinden kastım aslında biraz da şu: sanki mugdaki belli bir koku veya belli bir tat kalıntısı kahvenin bütün profilini gölgelediği için her kahvenin tadı aynı gibi geliyor. Yoksa tabii ki bu kadar kahve aynı tadı veremez. Belki ben tam olarak temizlemeyi beceremedim olabilir elbette. Öneriyi dikkate alacağım.Açıkçası tüm kahvelerin aynı tat profilinde olması gibi bir durum yaşamadık. Bunu kimyasal olarak gerçekleştirmek isteseniz de mümkün mü ondan da emin değilim. Espresso makinesi backflush deterjanı kullanabilirsiniz siz de hafifçe tam anlamıyla temizlik için Muhammed Bey. Bir de saklarken kapağı üst mesajda yazdığım gibi açık bırakırsanız güzelce kurur ve temiz hava almış olur hep Mug'ınız.
Merhaba,
Fellow ode’un v2’sinin çıkacağı, hem burr’de hem de üst kapağında değişikli yapılacağı söyleniyoe, bununla ilgili tarih ya da bilgi var mıdır?![]()
Bende durum tam tersi oldu, gesha eh işte geldi.Pacamara güzel evet ammaa gesha aman yarabbim, insanı çok şımartıyor. Günde 3 fincan içerim net.
Birkaç aylık kullanım sonrası Carter Move Mug'dan ben de çok memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Temizliğine kesinlikle önem veriyorum. İmkan varsa kullanımın hemen ardından sizin gibi içini deterjan ve kaynar suyla temizliyorum. Eğer dışardaysam da içini suyla doldurup o şekilde eve götürüp temizliyorum. Bunun yanında arada bir sirkeli su yapıp içinde biraz bekleterek kalıntıları ve kokuyu gidermeye çalışıyorum. Baktığımda aslında koku olarak çok rahatsız ediyor diyebileceğim bir şey yok ama ne yaparsam yapayim her zaman arkadan kendini belli eden hafif bir şey var. Benim asıl memnun kalmadığım kısım, hangi kahveyi demleyip koyduğumdan bağımsız olarak, mugdan içtiğim bütün kahvelerin tadı aynı. Bendeki senaryo genelde aynıdır. Sabah 6-6.30 gibi demlerim, 8 de ofiste olurum, o aralarda da kahveyi içerim. Yani baktığımda öyle çok uzun saatler de beklemiyor kahve. Bugüne kadar 15-20 farklı kahveyi farklı demleme yöntemleriyle muga koyup içmişimdir. Mug neredeyse bütün profili yok edip neredeyse hep aynı tada sahip bir çıktı veriyor. Benim beklentim de öyle üst düzey ahım şahım bir kahve olması değil, neticede ne olursa olsun kahve kapalı bir termos içinde bekliyor. Tat kaybına uğraması tabii ki anlaşılır. Yine de biraz daha iyi bir ürün olduğunu umut etmiştim.
ben de bu durumdan dolayı memnun kalmadım maalesef. kullanımdan sonra içerisinde sıcak su bekleterek ve hafif deterjanla yıkayarak temizliyorum ve ağzı açık bir şekilde saklıyorum; ama @noahsark'ın bahsettiği gibi önceki kullanımlardan kalan o tat kahvenin tadını baskılıyor. kahvemi demleyip yürüyüşe çıkıyorum. bu kısa süre içerisinde bile aynı durum söz konusu. mugdan en çok ilk kullandığımda memnun kalmıştım.Aynı tat profilinden kastım aslında biraz da şu: sanki mugdaki belli bir koku veya belli bir tat kalıntısı kahvenin bütün profilini gölgelediği için her kahvenin tadı aynı gibi geliyor. Yoksa tabii ki bu kadar kahve aynı tadı veremez. Belki ben tam olarak temizlemeyi beceremedim olabilir elbette. Öneriyi dikkate alacağım.
bunu deneyeyim. teşekkürler.Espresso makinesi için kullandığımız deterjanları da kullanabilirsiniz. Bir temizlikte ilk günkü gibi olacaktır. Mug içi için de keza hafif biçimde kullanabilirsiniz.
Benim de satın alma sebebim içinin porselen kaplama olmasıydı. Tadını değiştirmemesi mümkün değil anladığım kadarıyla, bekleyince her türlü biraz değişiklik oluyor. Ancak tüm kahvelerin aynı olduğunu söyleyemeyeceğim. Elbette fincandaki kadar temiz olmuyor ama kahvelerin farkını ben hissedebiliyorum. Genelde düz kahveleri tercih ediyorum. Kahvelerin tadını biraz söndürse bile o baskın metallerdeki tat gibi olmuyor. Los hermanosu bile birçok kez denedim. Fincandan farklı ama çok keyifliydi.Birkaç aylık kullanım sonrası Carter Move Mug'dan ben de çok memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Temizliğine kesinlikle önem veriyorum. İmkan varsa kullanımın hemen ardından sizin gibi içini deterjan ve kaynar suyla temizliyorum. Eğer dışardaysam da içini suyla doldurup o şekilde eve götürüp temizliyorum. Bunun yanında arada bir sirkeli su yapıp içinde biraz bekleterek kalıntıları ve kokuyu gidermeye çalışıyorum. Baktığımda aslında koku olarak çok rahatsız ediyor diyebileceğim bir şey yok ama ne yaparsam yapayim her zaman arkadan kendini belli eden hafif bir şey var. Benim asıl memnun kalmadığım kısım, hangi kahveyi demleyip koyduğumdan bağımsız olarak, mugdan içtiğim bütün kahvelerin tadı aynı. Bendeki senaryo genelde aynıdır. Sabah 6-6.30 gibi demlerim, 8 de ofiste olurum, o aralarda da kahveyi içerim. Yani baktığımda öyle çok uzun saatler de beklemiyor kahve. Bugüne kadar 15-20 farklı kahveyi farklı demleme yöntemleriyle muga koyup içmişimdir. Mug neredeyse bütün profili yok edip neredeyse hep aynı tada sahip bir çıktı veriyor. Benim beklentim de öyle üst düzey ahım şahım bir kahve olması değil, neticede ne olursa olsun kahve kapalı bir termos içinde bekliyor. Tat kaybına uğraması tabii ki anlaşılır. Yine de biraz daha iyi bir ürün olduğunu umut etmiştim.
Bir umut denedim ama yine iyi bir potansiyel kahve verimi çıkmadı. Kahve 1. seçilmiş bu kadar sıradan bir içim deneyimi beklemiyordum. Demlemesine güvendiğim barista arkadaşa demlettim yine benden farklı bir sonuç çıkmadı. Kavrum Williams sanırım canım kahve potansiyeli kavrum nedeniyle gitmiş.Pacamara’da istediği sonucu alamayanlara 1:1:1 methodu ile denemelerini tavsiye ederim. Kahve ılındıkça asiditesi, temiz içimi ve ağızda bıraktığı tat daha da keyifli oluyor. Keşke paketin son demlemesinde değil başlarda deneseymişim, belki size faydası olur![]()
Klasik kasuya ile demledim. 20/300. cmd 26 click.abaca filtre crystal eye 01. buzdağı su. 92derece.Merhaba, hangi reçete ile demlemiştini?