• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlk demlememin ardından yaptığım demlemelerde Pacamara maalesef anlamadığım bir şekilde profil olarak düşüşe geçti benim özelimde. İlk demlemede daha önce hiç tatmadığım inanılmaz bir şey tatmıştım. Öyle ki tarif etmesi veya bir şeye benzetmesi de zordu, ama çoğunluğun parfümsü dediği özellik sanırım oydu. Gerçekten harikaydı. İkinci demlemeden itibaren kahve neden bilmiyorum epey zayıftı. Gerek ilk, gerek sonraki demlemelerde sitedeki tarife uyduğumu belirteyim. İlk demlemeyi Buzdağı ile yapmıştım. Sonra Peak Water ile demlemeler yaptım. Elimdeki diğer bütün çekirdekleri gayet iyi çözebilen Peak bu çekirdek özelinde hiç iyi sonuç vermedi, dümdüz garip bir fincan çıktı ortaya. Bugün sanırım 4. veya 5. kez demliyorum. Yine Buzdağı kullandım ve sitedeki tarifi uyguladım. 3.05 civarında biten demleme komple underextracted çıktı. Baya baya tuzlu ve ekşi tatlar var. Öyle anlıyorum ki çekirdeği çözmek çok kolay değil. Bana garip gelen asıl konu, ilk demlemeyle sonrakilerin arasında nasıl bu kadar dramatik bir fark olduğu.

İlk demlememin ardından yaptığım demlemelerde Pacamara maalesef anlamadığım bir şekilde profil olarak düşüşe geçti benim özelimde. İlk demlemede daha önce hiç tatmadığım inanılmaz bir şey tatmıştım. Öyle ki tarif etmesi veya bir şeye benzetmesi de zordu, ama çoğunluğun parfümsü dediği özellik sanırım oydu. Gerçekten harikaydı. İkinci demlemeden itibaren kahve neden bilmiyorum epey zayıftı. Gerek ilk, gerek sonraki demlemelerde sitedeki tarife uyduğumu belirteyim. İlk demlemeyi Buzdağı ile yapmıştım. Sonra Peak Water ile demlemeler yaptım. Elimdeki diğer bütün çekirdekleri gayet iyi çözebilen Peak bu çekirdek özelinde hiç iyi sonuç vermedi, dümdüz garip bir fincan çıktı ortaya. Bugün sanırım 4. veya 5. kez demliyorum. Yine Buzdağı kullandım ve sitedeki tarifi uyguladım. 3.05 civarında biten demleme komple underextracted çıktı. Baya baya tuzlu ve ekşi tatlar var. Öyle anlıyorum ki çekirdeği çözmek çok kolay değil. Bana garip gelen asıl konu, ilk demlemeyle sonrakilerin arasında nasıl bu kadar dramatik bir fark olduğu.
Selamlar. Peak Water özelinde yorumlayamayabilirim ama su dramatik etkiler yapıyor, bu gerçek. Buzdağı ile devam etmenizi tavsiye ederim, demleme tutarlılığı ve her zamanki türbülans hareketlerinize dikkat ederek daha fazla çözünme hedefleyebilirsiniz son demlemenize göre. Gün gün takip ediyorum, nasıl evrildiğini izliyorum ben de kahvenin. İlk 10 günle beraber filtre için çok iyi hale gelmeye başlıyor, sonraki 10 günde de espresso sonuçları yükseliyor. Arada 1-2 Peak denemesi olduğunu varsayarsak, son demleme referansınızdan hareket edip biraz daha zorlarsanız ilk keyifli sonuçları tekrar alacağınızdan eminim. :) Ben her kahvede faydasını görüyorum ama, blooming aşamasında çok doğru bir karıştırmanın da dengeli ve tekrar edilebilir sonuçlarda payı yüksek.

Tuhaf gerçekten çünkü ben de kolay çözündüğünü düşünüyordum. Dün 4 döküşlü bir demleme yapayım dedim öğütümü kalınlaştırmama rağmen yanlış olmasın tam hatırlamıyorum %24 lere çıktı extraction.

Gene kötü sonuç değildi fakat asidite çok fazla baskılandı. Çok komplex asiditeye sahip o yüzden daha düşük çözünmeler çok komplex hissettiriyor sanki.

Togay Bey daha doğrusunu söyleyecektir belki ben bişeyi yanlış yaptım o denemede. Fakat kolay çözündüğünü düşünüyorum ben.

Geisha ve pacamaranin cupping ini yaptim.

Geisha: cilekli krema, cilekli krem santi muhtesem tatlilik kadifemsi cok temiz. Dolu dolu bir kasik cilekli krema hissiyati olusturuyor agizda.(Üf'ler Üf' ü)

Pacamara: Bastan sona inanilmaz bir Bal aromasi, bu aroma asiditeyede yon veriyordu. Bal tatliligi ve aromasi bu kahve degil dedirtecek derecede yogundu (Üf'ler Üf' ü)

İkisininde cok cok keyifli aftertaste i var. Benim bu kalitede kahvelerde en sevdigim ozellikte bu aftertaste insanin bir sey yemek istemiyor bu agizda kalan tatlardan dolayi.

Bakalim bundan sonra v60 da bizi neler bekliyor.

Geisha: cilekli krema, cilekli krem santi muhtesem tatlilik kadifemsi cok temiz. Dolu dolu bir kasik cilekli krema hissiyati olusturuyor agizda.(Üf'ler Üf' ü)

Pacamara: Bastan sona inanilmaz bir Bal aromasi, bu aroma asiditeyede yon veriyordu. Bal tatliligi ve aromasi bu kahve degil dedirtecek derecede yogundu (Üf'ler Üf' ü)

İkisininde cok cok keyifli aftertaste i var. Benim bu kalitede kahvelerde en sevdigim ozellikte bu aftertaste insanin bir sey yemek istemiyor bu agizda kalan tatlardan dolayi.

Cupping'ler, Üff'ler.. Nasıl Sevmiycen :)

Pacamara deneyim güncellemesi:
İlk demlemeleri 15/240 oran ile bloom+çift döküş şeklinde yapıyordum ve ilk bardaklar sitede yazan tadım notlarına uygun oluyordu. Çok keyifliydi ilk başlarda. Sonra bir şey oldu, belki de saklamayı beceremedim bilmiyorum ama kahve birden söndü, birkaç uğraştım, vasat sonuç alınca saklama kabına kaldırdım kahveyi geçen hafta.
Bugün tekrar denedim, bu sefer 20/300 93°C Kasuya demlemesi yaptım. Bal tadı baskın, gayet keyifli bir bardak elde ettim, bu kadar net bal tadı aldığım bir kahve daha önce içtiysem de hatırlamıyorum. "ÜFF!"lük bardak mı? "ÜFF!"lük bardak. Damakta bıraktığı his falan bayağı keyifli. Ama ilk bardaklar kadar üst düzey mi? Değil. Benzer şekilde performans düşüklüğü yaşayanlar olursa bir de böyle deneyebilirler sanki.

Son düzenleme:
Pacamara deneyim güncellemesi:
İlk demlemeleri 15/240 oran ile bloom+çift döküş şeklinde yapıyordum ve ilk bardaklar sitede yazan tadım notlarına uygun oluyordu. Çok keyifliydi ilk başlarda. Sonra bir şey oldu, belki de saklamayı beceremedim bilmiyorum ama kahve birden söndü, birkaç uğraştım, vasat sonuç alınca saklama kabına kaldırdım kahveyi geçen hafta.
Bugün tekrar denedim, bu sefer 20/300 93°C Kasuya demlemesi yaptım. Bal tadı baskın, gayet keyifli bir bardak elde ettim, bu kadar net bal tadı aldığım bir kahve daha önce içtiysem de hatırlamıyorum. "ÜFF!"lük bardak mı? "ÜFF!"lük bardak. Damakta bıraktığı his falan bayağı keyifli. Ama ilk bardaklar kadar üst düzey mi? Değil. Benzer şekilde performans düşüklüğü yaşayanlar olursa bir de böyle deneyebilirler sanki.
Teşekkürler bilgi için. Benim de ilk denememden sonraki demlemelerde performans düşüklüğü yaşadım, bir de dediğiniz gibi kasuya deniyim bugün.

ben de benzer deneyime sahibim pacamarayla ilgili. süreyi biraz uzatmıştım bu yüzden. güzel bir bal tadı ortaya çıkıyor.

V60 da cupping performanslarinin gerisinde kaldilar.(sitedeki tarif ve benim standart tarifimde) 1 kac yontem var aklimda bakalim onlarda neler olacak, bunlardan birisinde th 1 ile sure uzatmayi dusunuyorum.

Merhaba,

Fellow atmos almak istiyorum ancak 0.4 lt boyutunu göremedim, stoklara girer mi? ☺️

Selamlar Arkadaşlar,

Pacamara'yı zorlamaktan çok korkmamanızı öneririm. Çoğunlukla verdiğim tarifler hızlı tarafta yer alır, kolay - tekrar edilebilir olur ve fincan sonuçları açısından da dengeli bir çıktı hedefler. Pacamara özelinde kahveden elde edebileceğiniz enteresan çıktılar var. Ya önerdiğim tarifle asidite - tatlılık - gövde arasında asiditeyi daha kompleks tarafta tutup diğerlerinden çok feragat etmeyeceksiniz ya da biraz daha zorlayarak gövde ve tatlılığı ön plana çıkaracaksınız ki bu durumda da ciddi ciddi bal gibi hem tatlı hem de yapısal olarak yoğun, kremamsı tarafta çok keyifli sonuçlar çıkabilir. Elbette gramajı 15'e aldığınızda, kullandığınız su, filtre ve marjinal olsa bile dripper etkisiyle işler değişir. Demleme tekniği de aynı derecede değiştirir. O kısımda tarifleri özelleştirmek sizin elinizde. Cupping esastır diyelim, sonrasında kahveyi nasıl işlediğinizi çok da manipüle etmeden size bırakıyorum. :) Kahve mutlaka evrilecektir, ama ilk demlemenin ardından hemen dramatik sonuçlar doğmaz. Teknikteki değişiklikleri bir kenarda tutarsak, zipli paketlere çok aşırı güvenemiyorum doğrusu. Zaten yeterince artan kahve masrafına saçma sapan bir masraf kalemi daha yaratsa bile bir şekilde hava temasını kesen - havayı boşaltan sistemlere aktarıp saklamak daha emniyetli olacaktır. Kendi paketinde saklayarak ya da Atmos'ta bekleterek biz de karşılaştırmalar yapıyoruz, epey dramatik oluyor birkaç hafta içinde sonuçlar.

Merhaba,

Fellow atmos almak istiyorum ancak 0.4 lt boyutunu göremedim, stoklara girer mi? ☺️
Selamlar,

0.4 kapasite açısından çok kullanışlı olmadığı için getirmiyoruz. 0.7 genel kullanım için en iyi seçenek :) Kabaca 250-280g kahve alabiliyor bu model. Tam bir paketi güzelce kullanarak saklamak için yani. Taban alanı ve kapladığı yer açısından bu iki model tamamen aynı, yükseklikten dolayı kapasite değişiyor. 0.7 içinde az miktarda kahve vakumlamak da mümkün, sonuna geldiğinizde birkaç kez fazla çevirirsiniz sadece ama genel kullanım esnekliğiniz çok artar. 0.4 modelinde bilhassa büyük varyeteler söz konusu olduğunda hacim çok düşüyor. Fiyatları da o nispette düşebilse yine mantıklı olur, ama düşmüyor maalesef.

İki Fellow Atmos aldım, havayı tamamen boşalttıktan sonra, eğer ben dokunmazsam birkaç gün içinde hava alıyor o kilit sistemi açılıyor. Yani yeşil olan kısım yukarı kalkıyor tekrar. Böyle bir sorun yaşayan var mıdır benden başka?

İki Fellow Atmos aldım, havayı tamamen boşalttıktan sonra, eğer ben dokunmazsam birkaç gün içinde hava alıyor o kilit sistemi açılıyor. Yani yeşil olan kısım yukarı kalkıyor tekrar. Böyle bir sorun yaşayan var mıdır benden başka?
Atmos mantığı bu şekilde Ömer. Normal vakum poşetlerdeki gibi sen açana kadar saklamak üzerine çalışmıyor sistem. Tekrar vakumlaman gerekir. Mantık günlük kullanımdaki çekirdeklerini oksidasyondan korumak. Kullan, vakumla, ertesi gün ya da periyodun neyse tekrar kullan ve vakumla. Kullanmadığın o günlük süreçte çekirdeklerini hava temasından korumuş oluyorsun. Haftalar - aylar bazında saklama söz konusuysa en iyi sistem vakumlayıp buzluğa atmak.

Atmos mantığı bu şekilde Ömer. Normal vakum poşetlerdeki gibi sen açana kadar saklamak üzerine çalışmıyor sistem. Tekrar vakumlaman gerekir. Mantık günlük kullanımdaki çekirdeklerini oksidasyondan korumak. Kullan, vakumla, ertesi gün ya da periyodun neyse tekrar kullan ve vakumla. Kullanmadığın o günlük süreçte çekirdeklerini hava temasından korumuş oluyorsun. Haftalar - aylar bazında saklama söz konusuysa en iyi sistem vakumlayıp buzluğa atmak.
Teşekkürler :)

Geri