• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Türkiye Distribütörlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Globally
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama göremediğimden soruyorum chestnut x getirecek misiniz?

Herkese Merhabalar,

Bugün İstanbul'da yolumun düşmesi sonucu Gelbura-Yiğit Bey ile tanışma fırsatım oldu. Değirmenleri yakından görüp karar aşamasında yardımcı olması adına çat kapı gittim. Tabiki Lelit espresso makineleri biraz rol çaldılar ister istemez ama olsun :)

Değirmen performansı için konuşacak son kişi olabilirim aranızda ama görsel, sağlamlık ve ürün oldukça güzel göründü gözüme. Nano çok aklımı karıştırdı, direk albeni diyor :)

Ben sırf aldıktan sonraki ihtiyaç olursa desteği için firmayı ve cihazları yerinde görmek istemiştim. Yiğit Bey sağolsun bir satıcı gibi değil, bir forum üyesi gibi ne doğru biliyorsa söylüyor, çok yardımcı oluyor ve hiçbir şekilde üzerinizde ne bir baskı ne de yönlendirme yapmıyor.

Ben kendisi ile tanıştığım için çok mutlu oldum. Sizlerin de eğer fırsatı olursa yerinde bu değirmenleri görmenizi ve Yiğit Bey ile tanışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Selamlarını da buradan sizlere ileteyim :)

Tartı ve Slim değirmen elime ulaştı. Çok teşekkür ederim @Globally

Ekli dosyalar

• 60DE7F7E-3B76-4C65-81F0-19D839111F53.jpeg
    60DE7F7E-3B76-4C65-81F0-19D839111F53.jpeg
    114.1 KB · Görüntüleme: 116
Merhaba,

Bugün espressoda bir deneme yaptık :) (elimizde sadece espresso makineleri olduğundan )

öğütücü : timemore c2 -ayar 10 click
öğütüm süresi : 2dk
Espresso makinesi : Lelit mara X
Sıcaklık: 93-94c civarı
çekirdek kahve : 19,9 gr
Öğütülmüş Kahve: 19,6 gr

espresso akış süresi: 55sn 43 gr espresso

Tabi tamamen deneysel bir uygulama yaptık :)

timemore c2 espresso.jpegtimemore c2 espresso.jpeg2.jpeg

Merhaba,

Bugün espressoda bir deneme yaptık :) (elimizde sadece espresso makineleri olduğundan )

öğütücü : timemore c2 -ayar 10 click
öğütüm süresi : 2dk
Espresso makinesi : Lelit mara X
Sıcaklık: 93-94c civarı
çekirdek kahve : 19,9 gr
Öğütülmüş Kahve: 19,6 gr

espresso akış süresi: 55sn 43 gr espresso

Tabi tamamen deneysel bir uygulama yaptık :)

Ekli dosyayı görüntüle 3350Ekli dosyayı görüntüle 3351

Süre gayet makul. Kayıp da fazla değil. Espressonun tadı da güzelse, afiyet olsun :)

Çok ince olduğundan mı böyle yavaş bir akış var, timemore bu inceliğe inemiyor diye biliyordum peki 10.click değilde 12 clickde een2senşz belki de olacak

@campos sanırım öğütüm süresi için makul demiş diye anladım.

Çok ince olduğundan mı böyle yavaş bir akış var, timemore bu inceliğe inemiyor diye biliyordum peki 10.click değilde 12 clickde een2senşz belki de olacak

Kullanılan kahve miktarı sepete göre fazla18 gr lık sepette 19,6 gr koyduk, tampleme şiddetide iki katı uyguladık.

Lelit Mara X yaptığı uzun mekanik ön demlemenin ve yavaş su akışınında payı var.

Timemore ince öğütüm yapabiliyor ama süre çok uzun oluyor minimum 2 dk.

ilerleyen günlerde 12-14 gibi benzer öğütümler deneyeceğiz.
İlerleyen dönemde espresso için yapılan titanium dişli modeller gelirse onlarda öğütüm süresi daha düşeceği ve daha ince çekeceğini düşünüyoruz

Son düzenleme:
Geri