• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore S3 Kahve Değirmeni

İsim
Hüseyin Murat KARA
Daha fazla  
İsim
Hüseyin Murat KARA
Değirmen
Timemore S3
Ekipmanlar
V60, Syphon, Frenchpress, Mokapot, Phin Filter
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Samsun - Manisa
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Atakum, Engiz - Akhisar
Arkadaşlar herkese merhaba. Başlıktaki değirmeni yaklaşık olarak 1 yıldır kullanmaktayım. Kendisinden gayet memnunum. Espresso öğütmek için çok uygun olmasa da filtre kahve çeşitleri için bence harika işler yapıyor. Ancak bu değirmen ile ilgili forumda pek bilgiye rastlayamadım. Türkçe kaynak olarak da pek bir şey yok.

Hayatının bir döneminde bu değirmeni kullanmış olan veya bu değirmen hakkında bilgisi olan herkesi bu başlığın altında yazmaya davet ediyorum.

Hem Timemore S3 sahipleri olarak bilgilerimizi paylaşalım hem de almayı düşünenlere tavsiyeler verelim.

İlave olarak ben bu değirmeni "sarı site" üzerinden ikinci el olarak edinmiştim.

2_6804ab4a-73ed-4309-b7f0-17e7faa73d69_720x.jpg4_3e145eb5-52c3-47bc-81e2-c5a967.jpg

Bu sabah 'Öğütücü tavsiyesi diyagramı' konusuna yazmıştım aslında ama bu konuyu şimdi gördüm. 2 yıldır kullanıyorum ben öğütücüyü çok memnunum. Zamanında araştırırken ben de internette çok fazla inceleme videosu bulamamıştım, sanırım popüler bir öğütücü olamadı pek.

İlk çıktığında sanırım espresso seviyesinde öğütüm yapamıyordu ve bu yüzden eleştiriler almıştı ama sonraki üretimlerde pul modifikasyonu yapılmış halde göndermeye başladılar. Ben 2024 sonunda Gelbura'dan aldım, espresso seviyesinde öğütüm yapabiliyor benimki ama ince ayar yapamıyorsunuz pek. O yüzden espresso için öğütücü aranıyorsa kesinlikle alınmaz. Daha çok filtre ve pour over düşünülerek yapılmış bir değirmen gibi.

Üstten ayar mekanizması çok kolay, sadece üst tarafı çevirerek 1.0 ve 9.0 arasında 90 değişik öğütüm ayarı yapabiliyoruz. Farklı öğütümler arası geçiş 1-2 saniye sürüyor. Bence öğütüm çok homojen ve az toz çıkarıyor öğütücü. Filtre kahve makinası ve V60 için her gün kullanıyorum aldığımdan beri, çok memnunum. Malzeme kalitesi bence fiyatına göre çok üst düzey, iyi bakılırsa ömürlük olabilecek bir öğütücü. Ben 2 yıldır her gün 2 kere kullanıyorum, bazen misafirler için 3-4 kere, hala ilk aldığım günkü gibi. Yalpalama yapmıyor hiç, 3 noktada iyi kalite rulmanlar var. Ama ağır bir değirmen, 600-700 gram civarı vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Kamp vs. yerlere taşımak için bence biraz ağır.

Fiyat/performans olarak bence çok iyi bir filtre/pour over değirmeni. Ben alırken k-ultra ile arasında yaklaşık 2-2.5 kat fiyat farkı vardı, aslında k-ultra almayı isterdim ama bütçe elvermedi. Bütçeniz kısıtlıysa, yurtdışından değirmen alma/getirtme gibi bir şansınız yoksa fakat filtre/pour over için kaliteli bir değirmen bakıyorsanız kesinlikle bir araştırılmalı. Şu an 9-10.000 lira civarında olması lazım. Ucuz değil tabi ama iyi el değirmenleri çok pahalı artık maalesef ülkede. Kalitesine göre bence fiyatı kabul edilebilir, malzeme kalitesi iyi olduğu için 2.el de bakılabilir bence.

En önemlisi tabi konik kesiciler, benimkilerin 1 tarafında ufak bir çizik oluşmuş, sanırım bir taş parçası gözden kaçtı kim bilir ne zaman kahvenin içinde. Dikkat etmek lazım çünkü ülkede artık tür ürünlerin yedek parça olarak bulmak imkansız muhtemelen.

Bu sabah 'Öğütücü tavsiyesi diyagramı' konusuna yazmıştım aslında ama bu konuyu şimdi gördüm. 2 yıldır kullanıyorum ben öğütücüyü çok memnunum. Zamanında araştırırken ben de internette çok fazla inceleme videosu bulamamıştım, sanırım popüler bir öğütücü olamadı pek.

İlk çıktığında sanırım espresso seviyesinde öğütüm yapamıyordu ve bu yüzden eleştiriler almıştı ama sonraki üretimlerde pul modifikasyonu yapılmış halde göndermeye başladılar. Ben 2024 sonunda Gelbura'dan aldım, espresso seviyesinde öğütüm yapabiliyor benimki ama ince ayar yapamıyorsunuz pek. O yüzden espresso için öğütücü aranıyorsa kesinlikle alınmaz. Daha çok filtre ve pour over düşünülerek yapılmış bir değirmen gibi.

Üstten ayar mekanizması çok kolay, sadece üst tarafı çevirerek 1.0 ve 9.0 arasında 90 değişik öğütüm ayarı yapabiliyoruz. Farklı öğütümler arası geçiş 1-2 saniye sürüyor. Bence öğütüm çok homojen ve az toz çıkarıyor öğütücü. Filtre kahve makinası ve V60 için her gün kullanıyorum aldığımdan beri, çok memnunum. Malzeme kalitesi bence fiyatına göre çok üst düzey, iyi bakılırsa ömürlük olabilecek bir öğütücü. Ben 2 yıldır her gün 2 kere kullanıyorum, bazen misafirler için 3-4 kere, hala ilk aldığım günkü gibi. Yalpalama yapmıyor hiç, 3 noktada iyi kalite rulmanlar var. Ama ağır bir değirmen, 600-700 gram civarı vardı sanırım yanlış hatırlamıyorsam. Kamp vs. yerlere taşımak için bence biraz ağır.

Fiyat/performans olarak bence çok iyi bir filtre/pour over değirmeni. Ben alırken k-ultra ile arasında yaklaşık 2-2.5 kat fiyat farkı vardı, aslında k-ultra almayı isterdim ama bütçe elvermedi. Bütçeniz kısıtlıysa, yurtdışından değirmen alma/getirtme gibi bir şansınız yoksa fakat filtre/pour over için kaliteli bir değirmen bakıyorsanız kesinlikle bir araştırılmalı. Şu an 9-10.000 lira civarında olması lazım. Ucuz değil tabi ama iyi el değirmenleri çok pahalı artık maalesef ülkede. Kalitesine göre bence fiyatı kabul edilebilir, malzeme kalitesi iyi olduğu için 2.el de bakılabilir bence.

En önemlisi tabi konik kesiciler, benimkilerin 1 tarafında ufak bir çizik oluşmuş, sanırım bir taş parçası gözden kaçtı kim bilir ne zaman kahvenin içinde. Dikkat etmek lazım çünkü ülkede artık tür ürünlerin yedek parça olarak bulmak imkansız muhtemelen.
Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Ben de değirmenimi edineli 1 yılı geçti. Ben de bu süreçte neredeyse her gün öğütüm yaptım. Malesef 1 kere düşürdüm bile. Malzemesi çok kaliteli ve çok sağlam. Takır takır çalışıyor. V60, mokapot, chemex, aeropress, syphon, cold brew gibi demlemeler yapanlar için mükemmel bir değirmen. Öğütüm kalitesi de güzel. Tutarlı bir öğütüm sunuyor. Ayarlama kısmının dışarıda olması da harika bir özellik. Bazıları bu dışarıdan ayarlama olayına karşı. Elim çarpar da ayarı bozulur vb... Başıma öyle bir şey gelmedi. Alttan tutuyorsun sorun olmuyor. Olsa bile nedir yani ayarlanır tekrar. On numara bir değirmen. Almayı düşünenler direkt alabilirler.

Geri