• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Fish Elektrikli Kettle Video İnceleme - Fellow ya da Brewista'ya rakip mi?

Benim elimdeki Timemore Fish Kettle’da şöyle bir sıkıntı vardı. Ya da normali buydu bilmiyorum. Mesela 92 dereceye geldi durdu, bloomingi yaptık, sonra kettle geri konulduğunda derece 92.3, 92.5 gibi rakamlar gösteriyordu.
Brewistada bu fark bazen 2 dereceye kadar çıkabiliyor.

bu kettle’ı almak istiyorum, ama fiyatı biraz daha düşük olmalı şu anki ekonomime göre :) eğer almayı düşünen başka arkadaşlar da varsa ufak çaplı bi toplu alım fikri olabilir diye düşündüm, belki firma da indirim yapmayı düşünebilir bu sayede. almak isteyenler buraya veya özel mesajla bana yazabilir. farklı konu açmadım dağınıklık olmasın diye ama, uygun görülürse başka bir başlık altına taşınabilir, teşekkürler :)

İndirim oranına göre ben almayı dusunebilirim.

bu kettle’ı almak istiyorum, ama fiyatı biraz daha düşük olmalı şu anki ekonomime göre :) eğer almayı düşünen başka arkadaşlar da varsa ufak çaplı bi toplu alım fikri olabilir diye düşündüm, belki firma da indirim yapmayı düşünebilir bu sayede. almak isteyenler buraya veya özel mesajla bana yazabilir. farklı konu açmadım dağınıklık olmasın diye ama, uygun görülürse başka bir başlık altına taşınabilir, teşekkürler :)

Bu ürünün elektriklisi ile ocak üstüsünün sıcaklık kontrolü dışında bir farkı var mı? Soruyorum çünkü bugün aliexpress'ten aldığım ocak üstü timemore fish kettle geldi ve birkaç sorun var. Bunlardan en önemlisi şu:

Akış başladığı sırada 1 saniyeliğine şapırdatma yapıyor. Böyle düz akmıyor yamuk akıyor kahve yatağını şapırdatıyor sonra düzeliyor akış. Sizde de böyle bir durum var mı, normal mi bu?

Bu ürünün elektriklisi ile ocak üstüsünün sıcaklık kontrolü dışında bir farkı var mı? Soruyorum çünkü bugün aliexpress'ten aldığım ocak üstü timemore fish kettle geldi ve birkaç sorun var. Bunlardan en önemlisi şu:

Akış başladığı sırada 1 saniyeliğine şapırdatma yapıyor. Böyle düz akmıyor yamuk akıyor kahve yatağını şapırdatıyor sonra düzeliyor akış. Sizde de böyle bir durum var mı, normal mi bu?
bende ikisi de var, ikisinde de bu sorunu yaşamadım hiç.

Şapırdatma derken, su fokurdayarak ileri doğru çıkıyor gibi mi?

Şapırdatma derken, su fokurdayarak ileri doğru çıkıyor gibi mi?
Fokurdar gibi de değildi. Şu an denedim de su az olunca da dolu olunca da sorun yaşamadım. Sorun yaşarsam video çekmeye çalışacağım.

Şu an iki sorun var başka. Birincisi kettle nurgaz gibi geniş bi tabana sahip olmadığı için büyük, harlı bir ateşe koymak imkansız. Buna çözüm yok yapacak bir şey yok, tasarımı böyle.

Asıl sorun şu ki kettle'ın kapak kısmının tutma yeri aşırı ısınıyor. Kontrol sağlamak için bir elinizle dökerken diğer elinizle tutma yerinden tutmak ciddi ciddi can yakıyor. Bu nurgaz'da yaşamadığım bir sorundu.

Öte yandan şu ana kadar iki demleme yaptım, iki demlemeyle karar vermek mantıksız ancak bu iki demlemede de nurgaz'a göre acılığın bariz azaldığını söylemem gerek.

Asıl sorun şu ki kettle'ın kapak kısmının tutma yeri aşırı ısınıyor. Kontrol sağlamak için bir elinizle dökerken diğer elinizle tutma yerinden tutmak ciddi ciddi can yakıyor. Bu nurgaz'da yaşamadığım bir sorundu.
Aslında bu kettle'da hacim küçük olduğu için diğer elle dengelemek gerekmiyor, ben Hario'dan buna geçince tek el kullanmaya başladım. Şapırdama yapıyor demişsiniz, bende o bazen demlemeyi bitirirken oluyor, pek bir çözüm bulamadım

Elektriksiz versiyon direkt ocak üstünde kullanılabiliyor mu yoksa suyu başka kettle'da kaynatıp buna mı aktarmak lazım? @teyyaredenkahve
direk ocak üstünde kullandım, tepesine termometre takıp hiçbir sorun yaşamadım. altında da leke falan olmadı, sadece içinde suyu beklettiğim için olabilir, çok hafif kireç lekeleri oluştu, ufak bir temizlikle çıkıyor lekeler.

direk ocak üstünde kullandım, tepesine termometre takıp hiçbir sorun yaşamadım. altında da leke falan olmadı, sadece içinde suyu beklettiğim için olabilir, çok hafif kireç lekeleri oluştu, ufak bir temizlikle çıkıyor lekeler.
Yok o değil. Benimkinin sapı gevşedi hemen. Dispute açtım aliexpress'te satıcı diyor ki ocak üstünde kullanılamaz :D Gelbura.com'da ocak üstü kullanıma uygundur yazıyor ben de şaşırdım.

Yok o değil. Benimkinin sapı gevşedi hemen. Dispute açtım aliexpress'te satıcı diyor ki ocak üstünde kullanılamaz :D Gelbura.com'da ocak üstü kullanıma uygundur yazıyor ben de şaşırdım.

siz öyle diyince bi kutunun içinden çıkanlara falan baktım, hiçbir yerde ocak üstü kullanılmaz ibaresi görmedim. ama sanki sap gevşemesinin de ocaküstü kullanım ile alakası olmaması lazım gibi.

Herkese selam
Timemore elektrikli kettle'ı aliexpress üzerinden alan kimse var mı?
Gelbura'da olmadığı için Çin'den istetmeyi düşünüyorum.
Sorun yaşayan var mı diye merak ediyorum :/

Geri