• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Fish Elektrikli Kettle Video İnceleme - Fellow ya da Brewista'ya rakip mi?

Kapak tam kapanmıyor mu inceleme videolarında ben mi yanlış gördüm? Resimdeki gibi olmuyor mu?
bu hatadan değil, hava çıkışı için çıkış var orada, açık hava basıncı oluşsun diye, normal kettlelarda üstte olanı yana koymuşlar o aralıkta duruyor

Arkadaşlar merhaba, son Gelbura indirimleriyle ben de bir Timemore Fish sahibi oldum, ilk kaynatma sonrası ürünün alttaki deliklerinden terleme yaptığını gördüm bu normal mi?

Resimler aşağıdadır. İlk kaynatma mekanizmasındaki terlemeyi gördüm, onun fotoğrafını çekerken kettleı tezgaha koydum, o kısa sürede tezgahta da su oluştu. Hatta şimdi foruma fotoğrafları yüklerken daha dikkatli bakınca terlemenin elektrik kısmında da olduğunu farkettim.

Arkadaşlar merhaba, son Gelbura indirimleriyle ben de bir Timemore Fish sahibi oldum, ilk kaynatma sonrası ürünün alttaki deliklerinden terleme yaptığını gördüm bu normal mi?

Resimler aşağıdadır. İlk kaynatma mekanizmasındaki terlemeyi gördüm, onun fotoğrafını çekerken kettleı tezgaha koydum, o kısa sürede tezgahta da su oluştu. Hatta şimdi foruma fotoğrafları yüklerken daha dikkatli bakınca terlemenin elektrik kısmında da olduğunu farkettim.

ben 2 aydır kullanıyorum, şu ana kadar böyle bir soruna rastlamadım

Normal değil. Çok doluysa, max çizgisinden fazla, üstteki tahliye deliğinden buhar şeklinde sızma olabilir. Tabana su gelebilir.

Tavsiyem kettle ve tabanlığı iyice silin.

Kettle a su doldurup, tabana koymadan bir zemine koyun. Su sızıyor mu bakın.

Ardından, tabana koyup suyu kaynatın, ve tekrar tabanda su var mu bakın.

Bunları yaptıktan sonra sorun tam anlaşılabilir.

Kullanım öncesi talimatları dikkatli bir şekilde okumuştum. Orada max çizgisini geçmeyin, 500ml’den de az koymayın yazıyordu. Dediklerinizi yapacağım.

Bende de olmuştu, ağzına kadar doldurduğum için kaynarken oldu, max çizgisi de çok aşağıda biraz geçebilirsiniz, hiç kaynama olmayacaksa full de bile sıkıntı olmaz

Kettle bugün elime ulaştı, yalnız dikkatimi çeken şey Black Mirror tartı ile yan yana koyduğumda Led kısmı daha sönük ve bulanık şekilde. Fotoğraf çektiğimde çok bir fark gözükmüyor ama çıplak gözle fark edilir bir fark var. İki ürünü de kullanan arkadaşların bir kıyaslama şansı var mı?

Kettle bugün elime ulaştı, yalnız dikkatimi çeken şey Black Mirror tartı ile yan yana koyduğumda Led kısmı daha sönük ve bulanık şekilde. Fotoğraf çektiğimde çok bir fark gözükmüyor ama çıplak gözle fark edilir bir fark var. İki ürünü de kullanan arkadaşların bir kıyaslama şansı var mı?
Aşağıdaki konuda tartışılmıştı biraz flu.

Merhaba, iki ürün de elimde var. Kettle in led ışıklandırması bir tık daha sönük. Tartı daha parlak. Kettle da ilave bir kaplama ya da katman olabilir su dökülme riski daha fazla olduğundan ya da farklı bir led kullanmış olabilirler.

Görünüş ve estetik açıdan bir sorun yaşamadım.

fish smart kettle kullanan arkadaşlar ne düşünüyor ekipman hakkında, şimdi olmasa da pek uzak olmayan bi vakitte güzel bi elektrikli ısı ayarlı kettle almak istiyorum, aklımda brewista ve timemore var. brewista’ya o kadar para vermek istemiyorum sonuçta 600 lira fark ediyor timemore’la ama demleme kalitesinde bariz farklar olur mu diye de düşünmeden edemiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

fish smart kettle kullanan arkadaşlar ne düşünüyor ekipman hakkında, şimdi olmasa da pek uzak olmayan bi vakitte güzel bi elektrikli ısı ayarlı kettle almak istiyorum, aklımda brewista ve timemore var. brewista’ya o kadar para vermek istemiyorum sonuçta 600 lira fark ediyor timemore’la ama demleme kalitesinde bariz farklar olur mu diye de düşünmeden edemiyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim :)
Bende evde brewista, ofiste odamda timemore var. Timemore u daha çok seviyorum, sanki daha iyi akışı var gibi (farkını anlatacak tecrübeye sahip değilim). Boyutları da bana çok ideal (En fazla 2 kişilik kahve yaptığım için). En son olarak da götüntüsü bence çok daha güzel.

Doğru ısıya çıkarmakta çok tutarlı, kullanım açısından da zevkli baya, malzeme de iyi. Kontrol panelinin falan da kullanımı rahat. Akış benim şu ana kadar kullandıklarım arasında fazlasıyla iyi, istediğim kadar yavaş kullanabiliyorum, bir avantajı da yüksekten dökebilmek oluyo köpürmeden ve eğim almadan, o konuda da başarılı

teşekkür ediyorum ilgilenip açıkladığınız için öncelikle :) kafama takılan bir şey var, onu sormak istedim. 600 ml hacim olarak 2 kişilik demlemeler için sıkıntı yaratır gibi geliyor, 480-500 ml kahve için harcansa, 100-120 ml kalıyor preheating için. kağıdı ve ekipmanı ısıtmak için ben oldukça su kullanıyorum, hatta o suyu ayrıca kaynattığım dahi oluyor. bakır, metal ekipman kullanılan demlemelerde özellikle. bu boyut azlığı bir handikap yaratıyor mu, yoksa bana ısıtma için yetiyor 2 kişilik demlemelerde der misiniz? :) sağolun şimdiden. @Berke Yılmaz @Alpsifan

Son düzenleme:
teşekkür ediyorum ilgilenip açıkladığınız için öncelikle :) kafama takılan bir şey var, onu sormak istedim. 600 ml hacim olarak 2 kişilik demlemeler için sıkıntı yaratır gibi geliyor, 480-500 ml kahve için harcansa, 100-120 ml kalıyor preheating için. kağıdı ve ekipmanı ısıtmak için ben oldukça su kullanıyorum, hatta o suyu ayrıca kaynattığım dahi oluyor. bakır, demir ekipman kullanılan demlemelerde özellikle. bu boyut azlığı bir handikap yaratıyor mu, yoksa bana ısıtma için yetiyor 2 kişilik demlemelerde der misiniz? :) sağolun şimdiden. @Berke Yılmaz @Alpsifan

Bana çok rahat yetiyor. Hatta nadiren limitin üzerinde doldurup 3 kişiye çıktığım da oldu.

Benim elimdeki Timemore Fish Kettle’da şöyle bir sıkıntı vardı. Ya da normali buydu bilmiyorum. Mesela 92 dereceye geldi durdu, bloomingi yaptık, sonra kettle geri konulduğunda derece 92.3, 92.5 gibi rakamlar gösteriyordu.

Benim elimdeki Timemore Fish Kettle’da şöyle bir sıkıntı vardı. Ya da normali buydu bilmiyorum. Mesela 92 dereceye geldi durdu, bloomingi yaptık, sonra kettle geri konulduğunda derece 92.3, 92.5 gibi rakamlar gösteriyordu.
Bu bende de var. Orada ufak bir oyun var gibi :) İlk etapta suyu tam istediğimiz dereceye getiriyor ve orada bırakıyor sanıyordum, deneyimlediğiniz gibi kettle kaldırıp yerine geri koyduğunuzda aslında istenen derecenin bir miktar üzerine çıktığını fakat göstergenin ayarlanan derecede sabit kaldığını anlıyorsunuz. Tabi bu fark genelde 1 dereceyi bile bulmadığı için çok da önemli değil diye düşünüyorum.

Geri