• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Sonuç)

Gercekten biz bu kahveleri nasil saklayacağız. Paketleme hic kullanisli degil. Cok uzucu bir durum. Erken bayatlayacak. elimde koyabilecegim bir urunde yok 😢

İlaveten, herhangi bir kilitli kavanoz da olur; o da var IKEA'da. İçindeki hava kalır ama dışarıdan daha fazla hava almaz. Senelerdir kullanıyorum, forumda bahsedildiği gibi bir bayatlama sorunu başıma hiç gelmedi. Ayrıca şarap vakumları da çok kullanışlı. Fazla masraf yapmak istemeyen tıpaları ve pompayı Aliexpress'ten alabilir, uygun bir "premium su" şişesiyle 250 gr. kahveyi rahatça saklayabilir. Tecrübeyle sabit.

İlaveten, herhangi bir kilitli kavanoz da olur; o da var IKEA'da. İçindeki hava kalır ama dışarıdan daha fazla hava almaz. Senelerdir kullanıyorum, forumda bahsedildiği gibi bir bayatlama sorunu başıma hiç gelmedi. Ayrıca şarap vakumları da çok kullanışlı. Fazla masraf yapmak istemeyen tıpaları ve pompayı Aliexpress'ten alabilir, uygun bir "premium su" şişesiyle 250 gr. kahveyi rahatça saklayabilir. Tecrübeyle sabit.
https://www.pasabahcemagazalari.com...kavanozlar/woody-kavanoz/u-10022749-258-12976

Dün Şok marketten bu ürünü yanılmıyorsam 22.95 TL gibi bir fiyata aldım. 2 lira farkla büyüyen boyları da mevcuttu :) Kalitesi veya hava geçirmezliği konusunda şu an denemediğim için kefil olamıyorum ama yakınında Şok olan bakabilir :)

https://www.pasabahcemagazalari.com...kavanozlar/woody-kavanoz/u-10022749-258-12976

Dün Şok marketten bu ürünü yanılmıyorsam 22.95 TL gibi bir fiyata aldım. 2 lira farkla büyüyen boyları da mevcuttu :) Kalitesi veya hava geçirmezliği konusunda şu an denemediğim için kefil olamıyorum ama yakınında Şok olan bakabilir :)

Hava geçirmezliğini test etmek kolay ama benim bahsettiğim şunlar:

1625738138098.png

Sizin gönderdiğiniz pek şıkmış ama.

2 gündür 30 Haziran kavrumlu Gildo Neto'yu demliyorum. Chemex 3 cups (orijinal chemex filtreli), V60 (Hario bol poşet) ve Clever Dripper (Tchibo 1x4 filtre) ile demlemeler yaptım. Henüz tam doğru reçeteyi bulamadığımı düşünüyorum. Ama demlemeler neticesinde belli bir fikre sahip oldum.

Çekirdek kesinlike üzerindeki tadım notlarını yansıtıyor. Çikolata kokusu ve tadı çok baskın, gövdeli bir çekirdek. 1:15 ve 1:16 oranlı yaptığım chemex ve v60 demlemelerimde kahve çok yoğun oldu, su ile seyreltme ihtiyacı duydum. Belki döküş sayısı, öğütüm kalınlığı ve su sıcaklığı değiştirilerek bu oranlar kullanılabilir. Clever Dripper ile 1:20 yaptığım demlemede ise tam istediğim sonucu aldım. Günlük tüketime uygun, kompleks tadlar veya herhangi bir ekşilik barındırmaması sebebiyle misafirlere rahatlıkla ikram edilebilecek bir kahve olduğunu düşünüyorum. Daha önce denemiş olanlar varsa tadı ve gövdesi Calibre Coffee - Tanzanya ve Montag - Luna çekirdeklerine oldukça benziyor.

Brazil Gildo Netoyu bugün hem clever hemde kalita ile demledim,
Kalita wave - 185 ile iki kez demledim Jx-pro 3.2 klik ve 3.5 klik, 600ml. Buzdağı damacana su, 37 gr. Kahve
İlk demlememi 3.2 klikte öğüterek yaptım , bu öğütüm ince geldi kalitada ilk kez azda olsa tıkanıklık yaşadım , tabanda çamurumsu görüntü oluştu, acı ve iyi olmayan bir sonuç aldım, ikinci demlemede öğütümü 3.5 klikte yaptım, tıkanıklık yaşamadı , başarılı demleme oldu. Yöntemim, 100 ml. İlk döküş ve 45 sn. blooming süresi sonrası kahve yatağının görünmesiyle su ekleyerek 600 ml.ye tamamladım

Clever Dripper
Jx-pro 132 klik (3.3)
Tchibo 4 numara beyaz filitre
280 ml. Buzdağı damacana su
17 gr. Kahve

280 ml. kaynamış suyu clever'a ekleyip üzerinede 17 gr. kahveyi ekledim , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 2 dk. sonra tatlı kaşığı ile yüzeysel 7-8 kez çok hafif karıştırdım 1 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 40 sn. sürdü. Demleme yaklaşık 3.40 dk. da bitti.
Hem kalita hemde cleverde birbirine yakın sonuç aldım, çekirdeklerin görüntüsü fazla kavrulmuş koyu görünümde fakat bu kavrum bu kahveyle çok uyumlu , başarılı olmuş, düz bir tadım beklentisiyle almıştım, lezzetli bir tadım yaşadım ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. Paket üzerindeki aroma tanımlarının peşine düşmem ama çikolata tadı çok belirgin, kendisi beni buldu diyebilirim, mutlaka tekrar alım yapacağım. Firmayı tebrik ederim.

Gildo Neto'yu 3-4 seferdir kendi sitelerindeki reçete ile demliyorum, gerçekten en beğendiğim Brezilya çekirdeği oldu. Çikolata tadını o kadar güzel alıyorum ki içerken çok keyifle içiyorum. Çok iyi kavurmuşlar bana göre. Daha önce içtiğim Brezilya'lardan hiç bu çikolata tadı falan alamıyordum çok şaşırttı. Gayet günlük herhangi bir öğüne uygun üzmeyen bir kahve. Parasını hakettiğini düşünüyorum önceki içtiklerimle karşılaştırırsam.

Ayrıca elimde daha Buku Hambela var, onu demleyemedim henüz fakat daha kokusundan belli güzel olduğu. Umarım beklediğim gibi çıkar. Ay sonuna doğru yeni bir paket daha alırım diye düşünüyorum. Arkadaşın da dediği gibi tebrikler...

Toplu alıma Brezilya Neto ve Etiyopya keramo ile katıldım. Keramo gayet güzel çilek baskın portakal notaları geliyor. Ancak 140 liraya kahve alıp da zipli paketlerde gönderilmemesi benim için hayal kırıklığı oldu... Umarım çekirdekler tazeliğini çabuk kaybetmez...

Hamasho tavsiyedir...Müthiş bir kahve.Nasıl demlersen demle, tadım notalarını yakalıyorsun.Bazı demlemelerde çiçeksilik önde, bazı demlemeler çok tatlı.Sitedeki tarifle demlendiğinde çok tatlı, beraberinde çiçeksi tatları alabiliyorsunuz.Tekrar alınası...

Brazil Gildo Neto - 250gr
Guatemala El Jaguar - 250gr
Ethiopia Buku Hambela - 250gr ile alıma katıldım. Emeği geçen herkese teşekkürler, katılanlara da afiyet olsun.

#9991 Ethiopia Keramo × 250gr ile alıma katıldım.
Uzun zamandır merak ettiğim bir kavurucuyu deneme fırsatı sundukları için emeği geçen herkese teşekkürler, deneyimledikten sonra görüşmek üzere...

Merhaba arkadaşlar,
Ufak bir bilgilendirme yapmak istedim ^.^
15Temmuz ve 19-23 Temmuz arası kargolar resmi bayramdan dolayı kapalı.(18 temmuzda pazara denk geldiği için kapalı)
16 Temmuzda kargolama yapacağız fakat 1 günde elinize ulaşmayabilir bayramdan önce elinize geçmesini istiyorsanız 14 Temmuz 15:00 a kadar sipariş vermenizi tavsiye ederiz :)

Geri