Brazil Gildo Netoyu bugün hem clever hemde kalita ile demledim,
Kalita wave - 185 ile iki kez demledim Jx-pro 3.2 klik ve 3.5 klik, 600ml. Buzdağı damacana su, 37 gr. Kahve
İlk demlememi 3.2 klikte öğüterek yaptım , bu öğütüm ince geldi kalitada ilk kez azda olsa tıkanıklık yaşadım , tabanda çamurumsu görüntü oluştu, acı ve iyi olmayan bir sonuç aldım, ikinci demlemede öğütümü 3.5 klikte yaptım, tıkanıklık yaşamadı , başarılı demleme oldu. Yöntemim, 100 ml. İlk döküş ve 45 sn. blooming süresi sonrası kahve yatağının görünmesiyle su ekleyerek 600 ml.ye tamamladım
Clever Dripper
Jx-pro 132 klik (3.3)
Tchibo 4 numara beyaz filitre
280 ml. Buzdağı damacana su
17 gr. Kahve
280 ml. kaynamış suyu clever'a ekleyip üzerinede 17 gr. kahveyi ekledim , tatlı kaşığı ile karıştırmadan yüzeysel bastırışlarla kahvenin ıslanmasını sağladım, 2 dk. sonra tatlı kaşığı ile yüzeysel 7-8 kez çok hafif karıştırdım 1 dk. daha bekleyip kupaya aktardım, süzülmesi yaklaşık 40 sn. sürdü. Demleme yaklaşık 3.40 dk. da bitti.
Hem kalita hemde cleverde birbirine yakın sonuç aldım, çekirdeklerin görüntüsü fazla kavrulmuş koyu görünümde fakat bu kavrum bu kahveyle çok uyumlu , başarılı olmuş, düz bir tadım beklentisiyle almıştım, lezzetli bir tadım yaşadım ve beklentimi fazlasıyla karşıladı. Paket üzerindeki aroma tanımlarının peşine düşmem ama çikolata tadı çok belirgin, kendisi beni buldu diyebilirim, mutlaka tekrar alım yapacağım. Firmayı tebrik ederim.