söz meclisten dışarı oy veren çoğu kişi kavurucunun kahvelerine-fiyatlarına bakmıyor, güncel kimde ne çekirdek ne kadara var araştırması yapmıyor.. tabii ki yapmak zorunda değil ama işte demokrasi böyle naparsın..Herkese merhaba , bu ay çoğu kahve sever alım yapmıyor . Peki o zaman oy verenler kim acaba , fiyatları zaten oy kullanım sırasında da aynıydı . . Herkese sağlıklı günler dilerim .![]()
Kesinlikle, ben mesela bunlardan biriyim. Hem de tatile gittiğim yerdeki yerel kavurucuları da denemek istediğimden bu ay maalesef pas geçicem.. William iyi bir kavurucu ve cidden de iyi çekirdekleri var, tavsiye ederim.Arkadaslar tatil sezonunun acilmasinin da fiyatlara ek olarak alim oranin azalmasinda etkisi var. Fiyat tuzlu diyen atiyorum yuzde 30 varsa bir o kadar da elinde biraz stok olup tatile cikmislari da eklemek lazim. Gecen sene Temmuz - Agustos - Eylul oranlarina bakmak lazim. ( Sayimiz her gecen gun artiyor bunu hesaba katarak oranlara bakmak daha saglikli diye dusundum )
ben tatile çıkmadım ama yazın kahve tüketimim azaldı mesela, hava sıcak cold brew tarzı şeyler sevmiyorum pek. kış aylarında günlük 3 4 bardak kahve içerken şimdi sabah serinliğinde 1 bardak belki akşam 2. bardak oluyor. havalar hemen soğusa da doya doya kahve içebilsem diye bekliyorum şu anArkadaslar tatil sezonunun acilmasinin da fiyatlara ek olarak alim oranin azalmasinda etkisi var. Fiyat tuzlu diyen atiyorum yuzde 30 varsa bir o kadar da elinde biraz stok olup tatile cikmislari da eklemek lazim. Gecen sene Temmuz - Agustos - Eylul oranlarina bakmak lazim. ( Sayimiz her gecen gun artiyor bunu hesaba katarak oranlara bakmak daha saglikli diye dusundum )
Cold brew tüketemeyen biri olarak kahve içmek için akşam olmasını bekliyorumben tatile çıkmadım ama yazın kahve tüketimim azaldı mesela, hava sıcak cold brew tarzı şeyler sevmiyorum pek. kış aylarında günlük 3 4 bardak kahve içerken şimdi sabah serinliğinde 1 bardak belki akşam 2. bardak oluyor. havalar hemen soğusa da doya doya kahve içebilsem diye bekliyorum şu an![]()
İsli tadın degassing'den kaynaklı olduğunu pek sanmam ama umarım geçer çünkü ben de gildo neto ile birlikte anca o kahveyi deneyebilirim diye düşünüyorum.Herkese selam, bu ayki alıma şu kahvelerle katıldım;
1 brazil gildo neto
1 ethiopia buku hambela
2 Guatemala el jaguar
Alım başladığı gibi sipariş verdim ve kahveler bu gün elime ulaştı. (Ankara) 30 Haziran kavrum tarihli hepsi. Sadece @William ın 1 kg üstüne hediye olarak gönderdiği kahve 2 Temmuz kavrum tarihli.
İlk olarak Guatemala’yı denemek istedim;
1/16, c2 19 clik, 15 gram kahve 60x4 şeklinde demledim. Biraz isli bir tadı olsa da (degassing kaynaklı olduğu net belli) yeşil elmayı baştan sona çok net hissettim. Degassing sonrası çok keyifli olacağını düşünüyorum.
Degassing için en az 20 gün beklemek lazım diye düşünüyorum. 1 hafta geçmişken ön yargılı olunmamalıİsli tadın degassing'den kaynaklı olduğunu pek sanmam ama umarım geçer çünkü ben de gildo neto ile birlikte anca o kahveyi deneyebilirim diye düşünüyorum.
Yorumunuzu bekliyorum o zaman birkaç haftaya. Teşekkür ederim davetiniz için biraz uzaktayımDegassing için en az 20 gün beklemek lazım diye düşünüyorum. 1 hafta geçmişken ön yargılı olunmamalıAnkara' da ikamet ediyorsanız sizi misafir olarak davet edip hambela demleyebilirim
![]()
Sanıyorum aynı çekirdek ama fiyat iki katı değil William'ın 85TL görünen 125 gr için fiyat. 250 gramda 5TL lik bir fark oluyor.Muhtemelen ay sonuna doğru Gildo Neto ve El Jaguar ile alıma katılacağım. Lakin az önce gözüme çarpan bir durum var, bilgisi olan var mıdır ya da konuşuldu ama ben mi görmedim, bilemiyorum. William'ın El Mirador'u ile Montag'ın El Mirador'u birebir aynı çekirdek midir? Künye aynı, işleme yöntemi aynı, fiyat x2.
Sanıyorum aynı çekirdek ama fiyat iki katı değil William'ın 85TL görünen 125 gr için fiyat. 250 gramda 5TL lik bir fark oluyor.