• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Sonuç)

Aylardır Williams'a oy veren biri olarak sonunda vazgeçip geçen ay kendim almıştım ve çok memnun kaldım, bu ay oylamaya katılmadım şimdi görünce sürpriz oldu ve çok sevindim :D Bana göre Türkiye'deki en iyi ve istikrarlı kavuruculardan biri. Yanlış hatırlamıyorsam kavurma makinesinde otomatize edilmiş bir profilleme sistemi kullanıyordu, bu yüzden toplu alımda da kaliteyi koruyacağına inanıyorum (y)

Ayrıca ay sonunda gelecek Ethiopia Acaica'lar geçen seneki mahsul gibi çıkarsa hiç düşünmeden 1 kilo patlatırım 😁

Gildo Neto ve El Jaguar ile aylık alıma katıldım :)

Etiyopya kahveleri biraz bütçemi aştı açıkcası. Gildo Neto günlük tüketim kahvesi konusunda bir kaç kez tavsiye edilmişti, baya merak ediyordum. El Jaguar'ı da fiyatı uygun diye ekledim ama genel olarak Guatemala kahvelerini sevdiğim için o da güzel oldu. 120 lirayı aşamadığım için kargo eklenmesi şanssızlık oldu ama olsun. Umarım güzel bir toplu alım etkinliği olur :)

Selamlar,

Forum üyelerine sormak istediğim bir soru var. Düzenli olarak satın alıp günlük tükettiğiniz bir kahve var mı?

Özellikle aylık alımlar ile sürekli farklı kahveler deniyoruz. Ancak evde sürekli bulundurabileceğim bir kahve konusunda eksiklik yaşıyorum. Öyle bir kahve bulmak istiyorum ki öncelikle fiyatı uygun (250 gramı ~50 TL bandında), kahve alışkanlığı hazır kahvenin ötesine gidememiş misafirlerimin ve ailemin beğenebileceği ya da en azından yadırgamayacağı, demleme hatalarına töleransı yüksek, stok sorunu olmayan, mümkünse sürekli satıldığı için hep taze kavrum edinilebilecek bir kahve :) Liste uzun gözükse de çok karışık olmadığını düşünüyorum.

Bahsettiğim özellikleri büyük ölçüde sağlayan kahvelerden bir tanesi Petra Acme idi. Bu doğrultuda Montag Luna'yı da denedim ancak pek beğenmedim. Bahsettiğim özellikleri sağlama ihtimali olan bir çok kahve gördüm, okudum ancak hepsini denemek oldukça zor. Bu noktada foruma sormanın mantıklı olabileceğini düşündüm :)

Gelen Tavsiyeler / 250 Gr Fiyat
Petra - Acme 69 TL
Coffee Department - Cuzcachapa 50 TL
Coffee Department - Pedra Azul 60 TL
Null - Cascavel Verde 60 TL
Null - Mam 55 TL
A Roasting Lab - Adado 76,90 TL
A Roasting Lab - Brazil Bella Giana 44,90 TL
A Roasting Lab - El Salvador 54,90
Calibre Coffee - Peru Crush 71 TL
Calibre Coffee - Tanzanya 64 TL
Sanalbaharat - Limu 21,60 TL
Sanalbaharat - Java Arabica 27 TL
William's Roastery - Brazil Gildo Neto 50 TL
Kronotrop - El Salvador 70 TL
Paper Coffee - Brazil Cerrado 50 TL
Paper Coffee - Colombia Inga Aponte 55 TL

-
Devam edecektir. Fiyatlar ilgili firmaların websitelerinden doğrudan alınmış fiyatlar olup herhangi bir indirim/kupon vb. eklenmemiştir. Yazılmış olan çoğu kahve farklı sitelerde veya belirli dönemlerde daha uyguna bulunabilir ancak bunun takibi zor olacağından düz fiyatlar alınmıştır.

Fiyatlardan öte zaten aynı kahveler aynı fiyattan aynı indirim Null da vardı. Bir en fazla iki yorum hatırlıyorum Hasemo ve Keramo için diğer Brezilya ve Guatemala ucuz kahve onların sıradan kahve olduğunu düşünüyorum. Hambela fiyat performansı olan kahve de stok az .Ama önemli bir kavurucu olduğu ortada bir denemek lazım bu aya deneme paketi yetişirse bir denemek istiyorum.

Fiyatlardan öte zaten aynı kahveler aynı fiyattan aynı indirim Null da vardı. Bir en fazla iki yorum hatırlıyorum Hasemo ve Keramo için diğer Brezilya ve Guatemala ucuz kahve onların sıradan kahve olduğunu düşünüyorum. Hambela fiyat performansı olan kahve de stok az .Ama önemli bir kavurucu olduğu ortada bir denemek lazım bu aya deneme paketi yetişirse bir denemek istiyorum.
10 lu nescafe 3ü bir arada 8 tl :)

İndirimli kahve içmek isteyenlere neden vebalı gibi davranıldığını anlayamadım, ülkenin ekonomik durumu zaten ortada, kur yüzünden kahve fiyatlarının ne hale geldiğini hepimiz biliyoruz. Denemek istediğimiz kavurucunun indirim yapmasından motive olmamız kadar doğal bir şey göremiyorum.

Organizasyon ekibine emekleri için teşekkür ediyorum, ben de bir paket guatemala ve stok sıkıntısı olan buku hambela sipariş ettim. Buradan pandeminin başında kahve almıştım sanırım, nedense çok da hoşlanmamıştım, bu alımla fikirlerim değişir diye umuyorum.

Son düzenleme:
önceki aylarda da üyeler kendi aralarında yaptı böyle etkinlikler ama burası bu etkinliklerin pr sayfası değil lütfen firma sayfasına bu yazıyı ve bu konuşmaları taşırsanız çok seviniriz burası bunun yeri değil. Biz alım ekibi olarak sadece biz alım yapabiliriz diktelerine girmiyoruz zaten ne haddimize bunu hiç bir bedel almadan, keyfi ve gönüllü bir şekilde yapıyoruz bu yüzden en azından bizim gönüllü olarak yaptığımızın işin altına rekabet kurulu gibi alternatif sunmayınız burası onun yeri değil her firmanın başlığı altında bu dialoglara girebilir hatta etkinliği düzenleyebilirsiniz :D
Nokta.

Değerli emekçi kardeşimize katılıyorum sonuna kadar.Bir demokrasi yapıyoruz ve sonucunda her ay 1 kavurucu seçiyoruz.7 olmuş 10 oy farkla olmuş önemli değil.Sonuç olarak her ay 1 sonuç ortaya çıkıyor.Amaç indirimle motivasyon da değil,adı üstünde toplu alım ve tadım notları.Bir kez daha nokta.

İyi günler, sevgiler :)

Not: Her ay olduğu gibi bu ay ki alımımı da büyük bir keyifle seçilmiş olan Williams coffee'den yaptım.Ortaya çıkacak lezzet ve tat sonuçları konusunda çok heyecanlıyım.Çok vakit bulamasam da forum için, edindiğim deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım. :)

Toplu alimlar oldukca guzel ve heyecanli oluyor ama neden hep indirim pesinde oosmak zorunda kaliyoruz bunu bilmiyorum . Indirim beklemek yerine tum kavrumcular yuzde 25 fiyatlari asagi cekseler mis gibi olur zaten artik musteride kabul ediyorlar . Toplu alimida bilmeyen oldukca cok forum disi kahve sever olduguna da eminim . Tabi serbest piyasa ama yazik gunah bizlerr bekle oy kullan saldir .

Toplu alım gibi ayda 1 kere yapılan etkinlikler haricinde de sadece kahve özelinde değil diğer her alanda bir indirim çılgınlığı var. Sorun indirim almak için etkinlik yapmak değil normal zamanda indirimsiz ürün satın almamak. Konuya kahve dışındaki alanlarda da bakınca insanların indirim olmadan bir ürün almaya yanaşmadığını göreceksiniz. En ufak bir ekipman alımından kahve alımına kadar her şeyde bir indirim beklentisi var ve bu yılın 1 günü değil her an mevcut. Artık indirimsiz fiyattan kahve almaya ben de çekinir oldum. Artık istediğim yerden mi kahve alıyorum yoksa indirim çılgınlığına mı kapılıyorum emin değilim. O taraftan hiçbir bilgim yok ancak bu indirim baskısından dolayı indirimsiz fiyatları da ona göre ayarlıyordur satıcılar. Bunun sürdürülebilecek bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Ben dahil herkes indirimli fiyatları normal fiyat olarak görmeye başladı. En azından kahve sektöründe bu düzen son bulsa mutlu olacağım çünkü bu baskıdan çoğu kişinin seçim yapmadan alım yaptığına inanıyorum.

Toplu alimlar oldukca guzel ve heyecanli oluyor ama neden hep indirim pesinde oosmak zorunda kaliyoruz bunu bilmiyorum . Indirim beklemek yerine tum kavrumcular yuzde 25 fiyatlari asagi cekseler mis gibi olur zaten artik musteride kabul ediyorlar . Toplu alimida bilmeyen oldukca cok forum disi kahve sever olduguna da eminim . Tabi serbest piyasa ama yazik gunah bizlerr bekle oy kullan saldir .
Her kavurucu aynı oranda indirim sağlasa toplu alımların işletmeye ve tüketiciye olan karşılıklı faydası kalmaz bence ortada. Sonuçta indirim yapan kavurucu o ay için normalden daha fazla çekirdek satışı hedefliyor, bizler de bu sayede normal fiyatlardan daha ucuza erişebiliyoruz kahvelere.

Ortak bir kavurma makinesi alsak kendimiz kavursak daha iyi kaç lira bir kavurma makinesi indirimleri takip eden 500 aktif üye var ilerde cafe de açarız .Bardağını 30tl satarız yanına birde cokie koy 50tl bir yıla kalmaz kâra geçeriz istediğimiz kahveyi de içeriz😏

Hambela'yı gayet keyifli, Neto'yu filtre için vasat (espresso ve Türk kahvesi olarak gideri var) buldum. Diğer kahvelerini denemedim.

Bir de eline çokça kahve paketi geçmiş biri olarak Williams'ınki kadar işlevsiz kahve paketi görmedim, neyse ki değiştiriyorlar sanırım yakın zamanda.

İnsanların indirim kovalamasına şaşıran arkadaşların da Türkiye'de yaşamadıklarını (ya da birden fazla maaş alan tayfadan olduğunu) kabul edip hayatımı sürdürmeyi tercih ettim.

Ay sonuna yakın güzel yorumlar gelirse (Kalırsa tabi :) ) Gildo Neto ve El Jaguar ile alıma katılacağım.

Emeği geçen herkese teşekkürler.

Pek fazla bir seçenek yok gerçi ama Türk kahvesi için hangisini önerirsin @William?
Celsius Hambela çok beğenmiştim ama sizdeki Hambela farklı sanırım?

Geri