• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Temmuz Ayı Kahve Kulübü Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (Sonuç)

"İndirimli ürün alma konusunda birleşen kalabalık" cümlesinin konuyla bağlantısını çözemedim. Seçilen kavurucudaki mevcut çekirdekler ilgi çekmemiş olabilir. Fiyatlar da ortada. %40-50 indirim gelmeyeceğine göre insanlar bütçesine göre alternatif aramak için kavurucunun açıklamasını beklemek zorunda değil.

Bu arada ocak ayı toplu alımına katılmışsınız ama kahveler hakkında bir tane yorumunuz yok ki güzel bir forum kullanım örneği görelim...
Ben aynı başlık altında yapılmasına karşıyım yoksa tabiki fiyatı uymaz, profilini sevmezsiniz, katılmazsınız ben kişisel görüşümü sundum. Kişisel tartışmaya döndürme gayretinde değilim ayrıca çoğu alımada katılmış biriyim sadece daha amatör seviyede yazılanları okuyarak kendi çapımda ilerlemekteyim, sitede fikir yazmak için belirli bir yorum yazma sayısına yada belirli bir bardak kahve içmek konusunda bir kural olduğunu görmedim. Emeği olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Ben aynı başlık altında yapılmasına karşıyım yoksa tabiki fiyatı uymaz, profilini sevmezsiniz, katılmazsınız ben kişisel görüşümü sundum. Kişisel tartışmaya döndürme gayretinde değilim ayrıca çoğu alımada katılmış biriyim sadece daha amatör seviyede yazılanları okuyarak kendi çapımda ilerlemekteyim, sitede fikir yazmak için belirli bir yorum yazma sayısına yada belirli bir bardak kahve içmek konusunda bir kural olduğunu görmedim. Emeği olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Tartışmaya gerek yok elbette. Sizin görüşünüze karşılık benim görüşüm. Bir iki ithamınıza cevap vermek istedim. Sorun yok.

Wiliams’a tebrikler umarım iyi iş çıkarırlar, ancak açıklanan firma açıklama yapmadan 2. firma üzerinden anlaşma çabasını bence yanlış, forumu sadece indirimli ürün almak konusunda birleşen kalabalık olma ve bu konuda uğraşan arkadaşlara ve firmalara bir haksızlık olarak görüyorum.
İyi geceler,
Öncelikle Williams Roasteryi ve bu organizasyonda emeği geçenleri bende tebrik ederim, emek veren arkadaşlar gönüllülük esasıyla emek verip bizlere farklı fırsatlar yaratmaktalar. Bende dahil birkaç arkadaşın bir araya gelip başka firmadan alım yapma isteğini yanlış bulmuşsunuz ve bunu sadece indirime indirgeyip kendinizce küçümsemişsiniz, bence yanlış düşünüp haksızlık etmişsiniz.Form kurallarında alım anlaşması sağlanan firma dışında kat'a ve asla alış veriş yapılmayacak hatta selam bile verilmeyecek diye bir kural olmadığını biliyorum, olsa ne olur isteyen istediği yerden alış veriş yapar. Bizlerin içinde daha uygun fiyatla farklı çekirdekler denemek isteyen, seçilen firmayı daha önce deneyip memnun olmayan, seçilen firmanın fazla çekirdek alternatinin olmadığını düşünen, her iki firmadan da alışveriş yapmak isteyen , 2. dediğiniz firmayı deneyip çok memnun olan arkadaşlar olabilir bunlar gibi onlarca nedenleri olabilir. Formda yapılan yorumlardan hareketle bir araya gelip , alenen gizli kapaklıda değil , firma ile görüşüp o zaman tek tek alacağımıza topluca alalım demişler, çeşitli sebeplerden dolayı, bireysel olarak alacağımıza topluca alırsak ayrıca iskontoluda alabiliriz denmiş, kimse kazan kaldırmamış yani. Bakın neden sadece iskonto değilmiş. Bende size Williams Roasteryden sırf %25 iskonto ile alım yapmak istiyorsunuz desem olurmu ? Olmaz yakışmaz, çocukça olur, çok ayıp olur, haksızlık olur, sırf ben öyle düşünüyorum diye size öylebir küstahlık yapamam, ayrıca öylede düşünmüyorum. Buarada Williams Roasteryden merak ettiğim çekirdeğide dün sipariş geçtim.🙂

İyi geceler,
Öncelikle Williams Roasteryi ve bu organizasyonda emeği geçenleri bende tebrik ederim, emek veren arkadaşlar gönüllülük esasıyla emek verip bizlere farklı fırsatlar yaratmaktalar. Bende dahil birkaç arkadaşın bir araya gelip başka firmadan alım yapma isteğini yanlış bulmuşsunuz ve bunu sadece indirime indirgeyip kendinizce küçümsemişsiniz, bence yanlış düşünüp haksızlık etmişsiniz.Form kurallarında alım anlaşması sağlanan firma dışında kat'a ve asla alış veriş yapılmayacak hatta selam bile verilmeyecek diye bir kural olmadığını biliyorum, olsa ne olur isteyen istediği yerden alış veriş yapar. Bizlerin içinde daha uygun fiyatla farklı çekirdekler denemek isteyen, seçilen firmayı daha önce deneyip memnun olmayan, seçilen firmanın fazla çekirdek alternatinin olmadığını düşünen, her iki firmadan da alışveriş yapmak isteyen , 2. dediğiniz firmayı deneyip çok memnun olan arkadaşlar olabilir bunlar gibi onlarca nedenleri olabilir. Formda yapılan yorumlardan hareketle bir araya gelip , alenen gizli kapaklıda değil , firma ile görüşüp o zaman tek tek alacağımıza topluca alalım demişler, çeşitli sebeplerden dolayı, bireysel olarak alacağımıza topluca alırsak ayrıca iskontoluda alabiliriz denmiş, kimse kazan kaldırmamış yani. Bakın neden sadece iskonto değilmiş. Bende size Williams Roasteryden sırf %25 iskonto ile alım yapmak istiyorsunuz desem olurmu ? Olmaz yakışmaz, çocukça olur, çok ayıp olur, haksızlık olur, sırf ben öyle düşünüyorum diye size öylebir küstahlık yapamam, ayrıca öylede düşünmüyorum. Buarada Williams Roasteryden merak ettiğim çekirdeğide dün sipariş geçtim.🙂
Yorumunuzu bulandırmak istemiyorum ancak amaç indirim değilse neden bir araya gelip sipariş hacmini büyütmeye çalışıp indirim almak için firma ile görüşüyorsunuz? Her zaman her firmadan bireysel alım yapılabilir. Toplu hareket etmeye, firma ile iletişime geçmeye ne lüzum var ki?

Yapılan şeye itiraz etmiyorum sadece amacı bariz olan birşeye farklı bir açıklama getirmeye çalışmak yanıltıcı oluyor. Firmaya atılan ilk mesaja bakın isterseniz "minimum kaç kişi olursak nasıl bir kampanya düzenlersiniz."

Bu oylamalar ve kavurucu seçip indirim alma olayı son derece eğlenceli. İnsanın yüzünü gülümseten bir şey. Kavurucuları da motive ediyordur. Seçilmek güzel bir şey. En önemlisi de bu kavurucuları hepimiz biliyoruz fiyatları ürünleri malum. Aylardır ne kadar indirim yapıldığı da malum. Tüm bu netlikler ışığında hala fiyat yüksek, indirimli fiyatları bakın şu firmayla aynı demek hem şık değil hem de kavurucu firmaları da üzer. Burada yapılan şey biraz da ortak hareket etmek ve sonuçları olgunlukla kabul etmek.

Şimdi bu alternatif kavurucuyla irtibata geçmek üyeleri organize etmek falan forum kurallarına elbette uygundur ve yapılmasında hiçbir sakınca yok. Ama nedense bundan rahatsız oldum. Sebebini bilmiyorum ama rahatsız oldum. Benim rahatsız olmamın hiç bir önemi yok onu da biliyorum ama gene de rahatsız oldum. İçime oturmadı. Kendimi williams yerine koydum sanırım.

Her iki organizasyona da başarılar dilerim.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle teşekkürler 🙏 seçim için.
Temmuz 1 de işletmelerin tam kapsamlı açık olması ile beraber ciddi bir yoğunluğumuz olacak Roasteryimizde.
Haftasonu cumartesi ve pazar günü çalışmaya devam edeceğiz haftabaşına hazır olabilmek için.
Pazartesi günü ilk kargolama günü olarak başlayacağız.
-İndirim kodumuz "KKSUMMER" olarak şuandan itibaren kullanıma açıktır. 31/07/2021 23:59 a kadar geçerli
-İndirim kodu tüm kahvelerimiz %25 iskonto olarak tanımlandı.
-Kiloluk paketlerimiz %10 iskontolu bir şekilde fiyatları hali hazırda kupon ile + %25 oluyor.
-Kargo ücreti indirimsiz olarak 120 tl yi aşması halinde indirimle 120 altına inerse de ücretsiz kargo geçerli.
-Kargo ile ilgili indirimsiz halde de 120tl altında oluyor ise tüm kargo ücretini almıyoruz hali hazırdaki gibi yarısını alıyorum 7.5tl olarak.
-Verilen siparişler sadece kargo ile gönderilicek, Roasteryimizden veya Cafemizden teslim alınamayacaktır.
-Bunların üstüne elimizde olan 2019 hasat bir kahvemiz vardı El Salvador La Montanita Pacamara Natural İmportstan aldığımız bir çekirdek fakat fiyatı yüksek olduğu için bizde bu fiyatı karşılıcak verimi alamadığımızdan satışa çıkarmamaya karar vermiştik. Bununla ilgili 200 adet 40 ar g lık numune paketleri hazırlayacağız, Totalde 1kg ve üstü verilen ilk 200 siparişe bu kahveden ekleyeceğiz.

Forumda aktif olmaya devam edeceğim her akşam sorulan sorulara cevap vermeye çalışıcam.
Genel sorulan sorularıda hızlıdan cevaplıyım.
-Kahvelerimiz omni roast yapıyoruz, Hem filtreye hemde espressoya uygun şekilde oluyor. Bizim cafemizde kullandığımız ve genelde işletmelere verdiğimiz Brazil Gildo Neto ve Guatemala El Jaguar çekirdeği yoğun bir şekilde gidiyor Bunlar dışında Ethiopia Keramo ve Buku Hambelayı biz cafemizde de espresso olarak servis ediyoruz ve çok güzel sonuçlar çıkıyor.
-Kahve sayfalarındaki tarifler bizim spesifik olarak o kahveye göre hazırladığımız en yaygın olan demleme yöntemi v60 a göre ve grinder olarakta comandanteyi referans vererek oluşturduğumuz tarifler.(Ethiopia keramo, Hamasho ve Guatemala El Jaguarın tarifleri pazartesine kadar güncellenicektir.)
-Yoğunluktan dolayı olası bir hatada bizimle iletişime geçmeniz halinde en hızlı şekilde çözmeye çalışacağız.
-Stoklar ile ilgili sadece Ethiopia Buku Hambela üzerinde ufak bir problemimiz var 100kg a yakın bir stoğumuz var onun dışında hiç bir kahvemizde stok problemi yoktur.
-Numune paketleri ile ilgilide affınıza sığınıyorum, bununla ilgili konumuzun başlığı altında bir söz verdik yakın zamanda yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki ay sonuna kadar yeni kahvelerimizde gelecek. Onlarla beraber numune paketi eklemeye çalışacağız. Tüm işletmelerin açılması ve kahve kulübünün toplu alımı ile birlikte bizi çok yavaşlatıcak bir süreç olduğu için ve hata oranı daha yüksek olacağı için sizlere mahcup olmak istemiyoruz, kargoları geciktirmek istemiyoruz elimizden geldiği kadar.
Bunların dışında sorularınız olursa forum üzerinden özelden mesaj olarak, bu konu üzerinden veya William's Roastery konusu üzerinden sorularınızı yönlendirebilirsiniz, en hızlı şekilde cevaplamaya çalışacağım.
@mvscoffee Uğur William'ın bilgilendirmesini ilk mesaja anket altına ekleme imkanın var mı?

ÖnYorumunuzu bulandırmak istemiyorum ancak amaç indirim değilse neden bir araya gelip sipariş hacmini büyütmeye çalışıp indirim almak için firma ile görüşüyorsunuz? Her zaman her firmadan bireysel alım yapılabilir. Toplu hareket etmeye, firma ile iletişime geçmeye ne lüzum var ki?

Yapılan şeye itiraz etmiyorum sadece amacı bariz olan birşeye farklı bir açıklama getirmeye çalışmak yanıltıcı oluyor. Firmaya atılan ilk mesaja bakın isterseniz "minimum kaç kişi olursak nasıl bir kampanya düzenlersiniz."
Merhaba,

Aslında Nutz'ın seçileceğini düşünüyordum ancak ankette Williams çıkınca şaşırdım. Arada ki fark inanılmaz derecede az, 157'ye 150 oydan bahsediyoruz. Sadece bu da değil, üstüne birçok insanın Williams'dan herhangi bir sebeple alım yapmak istememesi ve Nutz'dan da alım yapmak isteyenleri görünce ortaya bir fikir attım.

Coffeenutz'a oy verenler olarak kendi aramızda toplanıp Nuzt ile iletişim geçelim mi? Ya da kendi aramızda farklı bir kavurucu seçipte iletişime geçebiliriz.

Nasıl kulübün kendi alım organizasyonu varsa ve ana amaç indirim değilse bizde de benzer bir durum var. Ancak kabul edelim, indirim çok ciddi bir motivasyon sağlıyor. Normalde hiç katılmayacak kişilerin katılmasını, katılan kişilerin birkaç paket daha fazla almasını ya da insanlara daha ucuza kahve deneme fırsatı sunuyor. Bu yüzden yapılacak olan iskonto elbette önemli.

Zaten Williams'dan alım yapmak istemeyenlere bakacak olursak çoğu indirimli olsa dahi fiyatları, çeşitliliğin azlığını ve deneme paketinin olmamasını eleştirmiş. Bu noktada 3 ihtiyaca da Nutz iyi bir alternatif sağlıyor.

Ayrıca belirtmek istiyorum ki henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Ben ortada bir problem gördüm ve bunu çözmek için elimi taşın altına koydum, insanları da zorla ikna edemeyeceğime göre bu yaptığımız tamamen gönüllülük üzerine bir organizasyon. Gerçekleşmeyebilirde. Bu sayfa altında olumsuz bir şeyler söyleyip sonrasında hiçbir şey yapmayabilirdik. Ancak bu kime ne kazandırır?

Not: Bizim kapımız herkese açık, Williams'dan alım yapın, yapmış olun ya da yapmayacak olun fark etmez. Nutz'ın alımına katılmak isterseniz sayıyı belirlememiz için anketi doldurmanız yeterli :) Link: https://forms.gle/a9nxoxLmVyquc8hk8

Son düzenleme:
9778 numaralı siparişle alıma katıldım, emeği geçen herkese çok teşekkürler. gildo neto-el jaguar-hamasho-buku hambela 4lüsünü söyledim, adeta mahşerin 4 atlısı😛 beklentim yüksek özellikle etiyopyalardan, bakalım.

Merhaba,

Aslında Nutz'ın seçileceğini düşünüyordum ancak ankette Williams çıkınca şaşırdım. Arada ki fark inanılmaz derecede az, 157'ye 150 oydan bahsediyoruz. Sadece bu da değil, üstüne birçok insanın Williams'dan herhangi bir sebeple alım yapmak istememesi ve Nutz'dan da alım yapmak isteyenleri görünce ortaya bir fikir attım.

Nasıl kulübün kendi alım organizasyonu varsa ve ana amaç indirim değilse bizde de benzer bir durum var. Ancak kabul edelim, indirim çok ciddi bir motivasyon sağlıyor. Normalde hiç katılmayacak kişilerin katılmasını, katılan kişilerin birkaç paket daha fazla almasını ya da insanlara daha ucuza kahve deneme fırsatı sunuyor. Bu yüzden yapılacak olan iskonto elbette önemli.

Zaten Williams'dan alım yapmak istemeyenlere bakacak olursak çoğu indirimli olsa dahi fiyatları, çeşitliliğin azlığını ve deneme paketinin olmamasını eleştirmiş. Bu noktada 3 ihtiyaca da Nutz iyi bir alternatif sağlıyor.

Ayrıca belirtmek istiyorum ki henüz hiçbir şey kesinleşmiş değil. Ben ortada bir problem gördüm ve bunu çözmek için elimi taşın altına koydum, insanları da zorla ikna edemeyeceğime göre bu yaptığımız tamamen gönüllülük üzerine bir organizasyon. Gerçekleşmeyebilirde. Bu sayfa altında olumsuz bir şeyler söyleyip sonrasında hiçbir şey yapmayabilirdik. Ancak bu kime ne kazandırır?

Not: Bizim kapımız herkese açık, Williams'dan alım yapın, yapmış olun ya da yapmayacak olun fark etmez. Nutz'ın alımına katılmak isterseniz sayıyı belirlememiz için anketi doldurmanız yeterli :) Link: https://forms.gle/a9nxoxLmVyquc8hk8
önceki aylarda da üyeler kendi aralarında yaptı böyle etkinlikler ama burası bu etkinliklerin pr sayfası değil lütfen firma sayfasına bu yazıyı ve bu konuşmaları taşırsanız çok seviniriz burası bunun yeri değil. Biz alım ekibi olarak sadece biz alım yapabiliriz diktelerine girmiyoruz zaten ne haddimize bunu hiç bir bedel almadan, keyfi ve gönüllü bir şekilde yapıyoruz bu yüzden en azından bizim gönüllü olarak yaptığımızın işin altına rekabet kurulu gibi alternatif sunmayınız burası onun yeri değil her firmanın başlığı altında bu dialoglara girebilir hatta etkinliği düzenleyebilirsiniz :D

Merhaba,

Evet ben de bunu yazdım zaten amaç bir araya gelip indirimli kahve almak. Zaten amaç bu olmasa bir araya gelmeye gerek yok. O amaçla da zaten firmaya kaç kişi olursak nasıl bir kampanya yaparsınız diye soruyorsunuz.
Forumun toplu alımı ile bu konu birebir aynı değil takdir edersiniz ki, birinde oylama yapılıp üyelerin seçtiği firma ile yine kulüp için gönüllü kişiler irtibat kuruyor, sizin versiyonda doğrudan bir firmayı işaret edip indirim için bir araya geliyorsunuz.
Herşeyi yapmakta özgürsünüz benim buna bir itirazım yok, ister bireysel alırsınız, ister bir araya gelir toplu alırsınız, ister anketten çıkan firmayı tercih edersiniz ister etmezsiniz bunların takdiri sizlere kalmış. Ben sadece bir araya gelerek firmadan indirim istenmesi konusuna farklı bir anlam yüklemeye gerek yok diyorum, amaç belli zaten.

Hem toplu alımı organize edenlere hem de kazanan firmaya ait başlıkta daha fazla yazmamam doğru olacaktır. Ne demek istediğimi açıkça belirttiğimi düşünüyorum.

İki ay önce @William dan 3 paket kahve almıştım (Buku, Limpo, Arsosala) hepsi çok güzeldi özellikle omni kavrum olduğu için şüpheleri olan arkadaşlar hiç tereddüt etmesin Buku flair ile o kadar güzel olmuştu ki pour over da çok az denedim hep espresso. Bu ay Williamı kesinlikle boş geçmem.

Williams'ın şu an satışta olan kahvelerinden özellikle önerdikleriniz nelerdir?

daha önce sadece özel kahvelerinden (Sameon Abay ve Esmeralda Geisha) almıştım ve çok beğenmiştim.

Yorumunuzu bulandırmak istemiyorum ancak amaç indirim değilse neden bir araya gelip sipariş hacmini büyütmeye çalışıp indirim almak için firma ile görüşüyorsunuz? Her zaman her firmadan bireysel alım yapılabilir. Toplu hareket etmeye, firma ile iletişime geçmeye ne lüzum var ki?

Merhaba,
Amaçlardan biride indirim tabi, anlatmak istediğim sadece indirim değil , birçok nedeni var. Bunu eleştirebilirsiniz anlayışla karşılarım fakat benim önceki açıklamamdaki asıl tepkim hakarete varan yorum olmuştu ha bide alışverişimde keyfim nasıl isterse öyle hareket ederim, ister bireysel istersemde ortak organizasyonla. Sadece indirim konusunu deşmekte haksızlık bence, aylık tadım etkinliğinin tek amacının indirim mi olduğu düşünülüyor yada amaç ortak organizasyonda farklı kavurucuların farklı çekirdeklerini almak bunun yanında da bunları biraz daha ucuza temin edebilmek değilmidir. Konuya son kez dahil oldum. Herkese iyi tadımlar dilerim.

Merhaba,
Amaçlardan biride indirim tabi, anlatmak istediğim sadece indirim değil , birçok nedeni var. Bunu eleştirebilirsiniz anlayışla karşılarım fakat benim önceki açıklamamdaki asıl tepkim hakarete varan yorum olmuştu ha bide alışverişimde keyfim nasıl isterse öyle hareket ederim, ister bireysel istersemde ortak organizasyonla. Sadece indirim konusunu deşmekte haksızlık bence, aylık tadım etkinliğinin tek amacının indirim mi olduğu düşünülüyor yada amaç ortak organizasyonda farklı kavurucuların farklı çekirdeklerini almak bunun yanında da bunları biraz daha ucuza temin edebilmek değilmidir. Konuya son kez dahil oldum. Herkese iyi tadımlar dilerim.
Uzatmak oluyor ama yazdığım yorumda kişi gözeterek yada etiketliyerek hakarete varan bir cümle kurmadım yada ima etmedim , eğer yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın, ben bu başlıkta bunun tartışılmasını firma ve arkadaşlar açısından etik bulmadım.

Uzatmak oluyor ama yazdığım yorumda kişi gözeterek yada etiketliyerek hakarete varan bir cümle kurmadım yada ima etmedim , eğer yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın, ben bu başlıkta bunun tartışılmasını firma ve arkadaşlar açısından etik bulmadım.
Açıklama için teşekkür ederim, bencede uzatıp sayfayı bu nedenle artık meşgul etmeyelim, tadım yapacak arkadaşların tecrübelerini beklemek daha faydalı olacağını düşünüyorum, özellikle tecrübeli arkadaşların tadım yorumlarını sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Geri