• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Bu işte yenisiniz, bir kaç makine dolaşın sonra yine moccamaster a dönersiniz, 1968 den bu yana benzer şekilde üretilen , milyonlar satmış ve satmaya devam edecek bir makine Moccamaster. Kahve demlemede mesele işi basit çözebilmekte, moccamaster paranızı çok özellik sunduğu için değil, uzun yıllar hizmet edecek üst standartta bir makine sattığı için alır. bakımı iyi yapılırsa sorunsuz ve stabil çalışır. Breviller ve fakirler gibi çöp olmaz.
Hiç özellik sunmadan da sadece parlak renklerle piyasada kalmak zor, comandate gibi evet uzun zamandır piyasada ama yenilik olmazsa geliştirme olmazsa Sage gibi demlemenin tüm parametreleriyle oynan cihazlar her anlamda önüne geçer moccamasterin

ha
Bu önermeye karşı çıkmıyorum. Fakat, beklentiler ve günlük kahve demleme miktarı göz önüne alınıp ona göre karar verilmeli. Moccamaster tüm saydığınız olumlu şeylerin yanında 16 gramlık bir kahve demlemesinde o kadar da başarılı olamıyor.
haklısınız zaten 16 gram kahve demleyen birisi için filtre kahve makinesi bir gereksinim değil zaten, ha keza standart hiç bir filtre kahve makinesi o dozda işe yaramaz. Single doz yapanları da anlamlı bulmuyorum,

Hiç özellik sunmadan da sadece parlak renklerle piyasada kalmak zor, comandate gibi evet uzun zamandır piyasada ama yenilik olmazsa geliştirme olmazsa Sage gibi demlemenin tüm parametreleriyle oynan cihazlar her anlamda önüne geçer moccamasterin

Moccamaster'ın pazar derdi olduğunu düşünmüyorum. Ben fan'ı değilim ama bir çok forumda görebilirsiniz 30 yıldır kullanılan makineler var, bence başlı başına bu durum bile bir çok makineye göre tercih sebebi, kaldı ki renkleri ve tasarımı çok hoş. Özellik sunmayan ve ikon statüsünü devam ettiren çok marka var, örnek Vespa ....

Bu işte yenisiniz, bir kaç makine dolaşın sonra yine moccamaster a dönersiniz, 1968 den bu yana benzer şekilde üretilen , milyonlar satmış ve satmaya devam edecek bir makine Moccamaster. Kahve demlemede mesele işi basit çözebilmekte, moccamaster paranızı çok özellik sunduğu için değil, uzun yıllar hizmet edecek üst standartta bir makine sattığı için alır. bakımı iyi yapılırsa sorunsuz ve stabil çalışır. Breviller ve fakirler gibi çöp olmaz.
Bu fiyatlarda olduktan sonra döneceğimi hiç sanmıyorum hocam. :D Altı üstü bir makine fiyat farkının aynı oranda bir tat farkı oluşturacağını sanmıyorum. Düz bir ev kullanıcısıyım hocam. Bu kadar para vermeyi gözüm kesmedi açıkçası.

Moccamaster'ın pazar derdi olduğunu düşünmüyorum. Ben fan'ı değilim ama bir çok forumda görebilirsiniz 30 yıldır kullanılan makineler var, bence başlı başına bu durum bile bir çok makineye göre tercih sebebi, kaldı ki renkleri ve tasarımı çok hoş. Özellik sunmayan ve ikon statüsünü devam ettiren çok marka var, örnek Vespa ....
Ben comandante'nin de pazar sorunu olduğunu sanmıyorum ama yavaş yavaş başka markalara doğru yönelme başladı, insanlarin ihtiyaçları değişiyor eskiden böyle ağir işlem görmüş kahveler yoktu şimdi çok daha fazla işlem ve işleme göre farklı demleme ihtiyaçları doğdu her kavurucu farklı kavuruyor kavruma göre reçeteyle oynamak zorunluluk haline geldi değişime ayak uyduramayan piyasadan silinir nokia gibi

ha

haklısınız zaten 16 gram kahve demleyen birisi için filtre kahve makinesi bir gereksinim değil zaten, ha keza standart hiç bir filtre kahve makinesi o dozda işe yaramaz. Single doz yapanları da anlamlı bulmuyorum,
Bu "hiç bir" grubunda Fakir Aroma Master yok. Bu yüzden onu fiyatına ve yapabildiklerine göre ayrı tutuyoruz.

Son düzenleme:
Eğer yanlış bilmiyorsam bu tarz kahve makinelerinin çalışma standartı aynı, sadece tasarım olarak farklılaşıyorlar. Diğer arkadaşların dediği gibi Fakir Aroma Master ı bu tarz makineler yerine öneririm. Fakir aroma master ın sunduğu sıcaklık, oran ayarlama ya da blooming gibi özellikler mevcut değil.

Sage de alınmazmış hocam çok pahalı. Maksimum verebileceğim fiyat 4000-4500 civarı. Aslında KitchenAid de hoşuma gitti. Fena durmuyor. Ama 5000 üstü fiyatı var. :/

Hocam Moccamaster için iade yaptım az önce. Çünkü bu kadar para vermek açıkçası hiç mantıklı gelmedi. Temelinde hepsinin çalışma prensibi aynı.
Çalışma prensiplerinin aynı olmasına bakarak her şeyin en ucuzuna almamız gerekmez mi, örnek vermek gerekirse seramik değirmenler ile cmd c40, daha gündelik bir örnekle 4zamanlı motorların çalışma prensipleri aynı mesela rolls royce ve tofaş. Farkı yaratan şeyler, küçük detaylarda ve malzeme kalitesi gibi şeylerde yatabiliyor

James Hoffman burada ucuz makinelerin neden kötü olduğunu anlatmış.

500 gram altında demleme yapanlar icin herhangi bir makine hayal kırıklığı yaratır.Vitrinini süsler v60 a devam edersiniz.
Çok övülen sage ile 300 gr kahve demleyin bakalım buz gibi suyla nasıl olacak?
Tek kişilik demleme için 1-2 derece hassas (!) ayar yapıp 70-80 derece su ile demlemeye başlayın :)
Toplu demlemelerde (500 ml-1.5 litre) evet makine şart.Onda da nitelikli kahve kullanan çıkar mı? Bilmiyorum.Öyleyse bu kadar parametreyle oynamanın önemi var mı ?
Batch brew yapacaksam moccamaster alırdım.Alamıyorsam ucuz isimi gorecek bir şey alirdim.Yok 1-2 kisilik yapacaksam inanın bana plastik v60 şuan dünyanın en iyi kahve demleme aracı.Endüstri bunun üzerine çıkamadı için çırpınıyor :)))

500 gram altında demleme yapanlar icin herhangi bir makine hayal kırıklığı yaratır.Vitrinini süsler v60 a devam edersiniz.
Tek kişilik demleme için 1-2 derece hassas (!) ayar yapıp 70-80 derece su ile demlemeye başlayın :)
Toplu demlemelerde (500 ml-1.5 litre) evet makine şart.Onda da nitelikli kahve kullanan çıkar mı? Bilmiyorum.Öyleyse bu kadar parametreyle oynamanın önemi var mı ?
Batch brew yapacaksam moccamaster alırdım.Alamıyorsam ucuz isimi gorecek bir şey alirdim.Yok 1-2 kisilik yapacaksam inanın bana plastik v60 şuan dünyanın en iyi kahve demleme aracı.Endüstri bunun üzerine çıkamadı için çırpınıyor :)))
Bana hepsi aynı geliyor tat olarak hiçbir fark anlayamıyorum. :D

Moccamaster makinede ayar yok. Makineye göre kahve ayarlanacak.

Halbuki makine ayarlamak daha kolay olabilirdi. Sadece değirmen ayarı yeterli olur mu? Uygun kahveyi sürekli nasıl bulacağız ?

Moccamaster One Cup modeli kısa süre kullandım sattım. Aldığım kişi de öyle yapmıştı.

Son düzenleme:
Kesinlikle. Tek kişi, iki kişi için makineye verilecek her para gereksiz. V60, Clever bitti gitti.

Hocam iki cihaz hakkında da kullanmadan sadece genel bilgiyle cevap veriyor olmanız inanılmaz :D

Benim de bazen benimsediğim bazen benimsediğim, bazen şartlar gereği mecburen uyguladığım şöyle bir mantık var:

Ortalama üstü bir kahve bul, el emeği olarak sadece değirmen çevir- mümkünse elektrikli değirmen yapsın. En az emek ile mümkün olan en iyi kahve çıksın. Suyuyla gramıyla uğraşma. Kafandaki düşünsel yükleri en aza indir... İşte bu durumda Moccamaster sizi üzer.

Peki Fakir Aroma Master?
Haznede yeterince göz kararı su bulunsun. Göz kararı ile veya sabit bir doser ile kahveyi tartmadan ekle. Kahveyi ve suyu önceden belirlediğin bir sıcaklıkta ve oranda makine ölçüp ayarlasin. Sadece düğmeye bas, bitti uyarısını duyunca kahveyi al ve iç ya da tetmosa koy işe götür. Mesela bu sabah son zamanların gözde f/p kahvesi sanal baharatın Las Floras ile bahsettiğim akışta mükemmel bir kahve yapıp işte keyifle tükettim. Aroma Master a verdiğim para helal olsun.

Neydi hocam, tek kişilik demleme olmuyor muydu? İlk başta ağız yakıyordu beklemek zorunda kaldım, 20/300 demledim. Bu arada normalde bu kadar uğraşmazdım da bilmediğiniz halde alaycı üslubunuzu görünce uğraştım

Ekli dosyalar

• IMG-20240527-WA0001.jpg
    IMG-20240527-WA0001.jpg
    71.5 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Geri