• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Technivorm Moccamaster Filtre Kahve Makinesi

Moccamaster'ı ticari olarak görüyorum. Nasıl evime mahlkönig EK almayacaksam, moccamasterda benim için aynı. Ancak kafe/kavurmahane/kurumsal ofis'e satın alınacaksa, başka alternatif düşünmem, ilk alacağım alet olur.

Tek kişilik demlemelere en iyi çözüm fakir aroma master gibi görünüyor. Melitta enjoy top, aroma elagance 'ları da çokça duydum ama açık bir kullanıcı deneyimi okuyamadım.
Bir-iki kişi gözün kapalı al dese melitta enjoyun termoslu versiyonu çok iyi duruyor. Ama dediğiniz gibi, makinelerde tek kişilik demleme zaman tarafından pek avantajlı değil ama iyi çıktı verdiği sürece geceden nevalesini hazırlar sabah bi tuşa basar geçerim.

Ben Melitta Enjoy Top 2 kullanıyorum. Daha önce de forumda yazıldığı ve fotoğrafları paylaşıldığı üzere, çember şeklinde bir alana 13 adet damlatma deliği eklenmiş, yukarıdan da switch gibi bir modülle döküş hızı ile oynayabildiğiniz "aroma" modülü mevcut.

Ben Melitta Enjoy Top 2'dan açıkçası memnunum. 4 senedir kullanıyorum ve bir v60 demlemeye epey benzediğini düşünüyorum. (Kahveye her noktadan su damlattığını düşünürsek) Hatta Moccamaster'ın bir çubuk boyunca yaptığı işi bu yuvarlak bir alanda yaptığı için Moccamaster'a nazaran daha homojen bir döküm sağladığını düşünüyorum.

Moccamaster'ın başarısı bakır malzeme sisteminden ötürü ısı kayıpları yaşamadan sabit bir sıcaklıkta suyu kahve ile buluşturması. Melitta'da sıcaklık kaybı konusunun göz ardı edildiğini düşünüyor; fakat ona rağmen son derece iyi bir demleme alıyorum.

Biraz beli doğrultunca Moccamaster veya Sage SDC 450'ye geçme düşüncem vardı, ki kullandığım Melitta'nın 1-1 aynısından Sage SDC450'ye geçen bir tanıdığım, bariz bir çıktı farkı olduğunu ve mukayese dahi etmeyeceğini, ticari makinelere epey yakın çalışma çeşitliliği ile çok daha verimli olduğunu söyledi. Tercihimi de Sage'den yana kullanacağım gibi görünüyor. Fakat daha az bir bütçeyle Melitta, kesinlikle alınabilecek ve memnun kalınabilecek bir filtre kahve makinesi.

Ben Melitta Enjoy Top 2 kullanıyorum. Daha önce de forumda yazıldığı ve fotoğrafları paylaşıldığı üzere, çember şeklinde bir alana 13 adet damlatma deliği eklenmiş, yukarıdan da switch gibi bir modülle döküş hızı ile oynayabildiğiniz "aroma" modülü mevcut.

Ben Melitta Enjoy Top 2'dan açıkçası memnunum. 4 senedir kullanıyorum ve bir v60 demlemeye epey benzediğini düşünüyorum. (Kahveye her noktadan su damlattığını düşünürsek) Hatta Moccamaster'ın bir çubuk boyunca yaptığı işi bu yuvarlak bir alanda yaptığı için Moccamaster'a nazaran daha homojen bir döküm sağladığını düşünüyorum.

Moccamaster'ın başarısı bakır malzeme sisteminden ötürü ısı kayıpları yaşamadan sabit bir sıcaklıkta suyu kahve ile buluşturması. Melitta'da sıcaklık kaybı konusunun göz ardı edildiğini düşünüyor; fakat ona rağmen son derece iyi bir demleme alıyorum.

Biraz beli doğrultunca Moccamaster veya Sage SDC 450'ye geçme düşüncem vardı, ki kullandığım Melitta'nın 1-1 aynısından Sage SDC450'ye geçen bir tanıdığım, bariz bir çıktı farkı olduğunu ve mukayese dahi etmeyeceğini, ticari makinelere epey yakın çalışma çeşitliliği ile çok daha verimli olduğunu söyledi. Tercihimi de Sage'den yana kullanacağım gibi görünüyor. Fakat daha az bir bütçeyle Melitta, kesinlikle alınabilecek ve memnun kalınabilecek bir filtre kahve makinesi.
Merhabalar :) Hala aynı mıdır emin olmamakla beraber SDC450'ın karaf kapağında temizlik sırasında tahliyesi imkansız su birikme sorunu vardı. Ayrıca 2-3 demleme sonrası bir daha blooming yapmadı. Bunlar sizin için tercih kriteri midir bilmemekle beraber paylaşmak istedim. reddit'de farklı problemler yaşayan kullanıcılar da vardı. Ben iade edip moccamaster almıştım. Tek şikayetim demlerken su kahve yatağının özellikle sağ tarafına ulaşmıyor. Demleme sırasında kaşıkla müdahale ediyorum kahve belirli bir seviye üzerinde ise.

Merhabalar,
Belki bu loop'un içinde cevabı vardır ama bulamadığım için direk sormak istedim. Yeni Moccamaster aldım. Filtre kahve kağıdı olarak Moccamaster'ın kağıdını kolay bulamıyor. Birinci sorum, en iyi performansı bu kağıt ile mi alabilirim(Eğer cevabınız evet ise Moccamaster kağıdını en rahat nereden bulabilirim)? İkinci sorum ise Moccamaster kağıdı yerine başka kağıt ne önerirsiniz?

Ben tchibo no:4 filtre kağıdı kullanıyorum gayet uygun fiyatı, moccamaster filtre kağıdı ile bunun arasında aman aman bir tat farkı alamadım

Merhabalar,
Belki bu loop'un içinde cevabı vardır ama bulamadığım için direk sormak istedim. Yeni Moccamaster aldım. Filtre kahve kağıdı olarak Moccamaster'ın kağıdını kolay bulamıyor. Birinci sorum, en iyi performansı bu kağıt ile mi alabilirim(Eğer cevabınız evet ise Moccamaster kağıdını en rahat nereden bulabilirim)? İkinci sorum ise Moccamaster kağıdı yerine başka kağıt ne önerirsiniz?
Ben bi kere elde olmayınca v60 02 kâğıt kullandım ama pek güzel olmadı sonuç. Kendi filtre kâğıdı gayet rahat bulunuyor ve fiyatı uygun aslında. Moccamaster satan yer sayısı baya arttı oralarda var, ben Amazon’dan almıştım.

Kendi kağıdı en iyi performansı vermiyor. Belki şekli iyidir. Ucuz bir kağıt koymuşlar.

Marketten alınan başka ucuz kâğıt daha iyi oldu. Şekli uydurmak için biraz katlamıştım

Merhabalar,
Moccamaster kağıdı bence kaliteli değil, ben de sizin gibi düşünüp almıştım ama tchibo gibi kolay bulunabilen vasat filtre kağıtlarından hiç farkı yok, bitmesini bekliyorum, bir daha almam, o nedenle sizin de özellikle aramanızı gerektirir bir gerekçe yok, içiniz rahat olabilir :D

Evdeki stok bittiğinde Cafec 103 alacağım. Dokusu, kalitesi vs. markanın diğer kağıtlar gibiyse sizin de aradığınız filtre bu olabilir. Bütçe ayırmam derseniz de Melitta veya Tchibo alabilirsiniz.

Moccamaster kağıdı bence kaliteli değil, ben de sizin gibi düşünüp almıştım ama tchibo gibi kolay bulunabilen vasat filtre kağıtlarından hiç farkı yok, bitmesini bekliyorum, bir daha almam, o nedenle sizin de özellikle aramanızı gerektirir bir gerekçe yok, içiniz rahat olabilir :D

Evdeki stok bittiğinde Cafec 103 alacağım. Dokusu, kalitesi vs. markanın diğer kağıtlar gibiyse sizin de aradığınız filtre bu olabilir. Bütçe ayırmam derseniz de Melitta veya Tchibo alabilirsiniz.
tchibo kağıt önermiyorum 30gr üstü demlemelerde bazı kahvelerde kenardan taşma yapıyor.

Makine bazlı bir şey söyleyemeyeceğim ama benim en çok verim aldığım filtre Cook oldu.

Tchibo'lar söylendiği üzere, 2 kişi üzeri demleme yapıldığında taşıyor.

Melitta Gourmet'ler kağıtları kalın olduğundan bence adının tam tersi iş yapıyor. Biraz Chemex dokusunda. Ağartılmamış kağıt olduğundan sıcak suyla iyice ıslatmak gerekiyor. Makine için bu detaya üşeniyorum ben. Beyaz Melitta filtreleri önerebilirim.

Moccamaster filtreler ise bence kahvenin yağlı dokusunu yansıtması sebebiyle daha aromatik bir içim sağlıyor, dandik demeyelim ama biraz tercih meselesi. Bu dokuda sevilebilecek çekirdek var, sevilmeyen var.

Makine bazlı bir şey söyleyemeyeceğim ama benim en çok verim aldığım filtre Cook oldu.

Tchibo'lar söylendiği üzere, 2 kişi üzeri demleme yapıldığında taşıyor.

Melitta Gourmet'ler kağıtları kalın olduğundan bence adının tam tersi iş yapıyor. Biraz Chemex dokusunda. Ağartılmamış kağıt olduğundan sıcak suyla iyice ıslatmak gerekiyor. Makine için bu detaya üşeniyorum ben. Beyaz Melitta filtreleri önerebilirim.

Moccamaster filtreler ise bence kahvenin yağlı dokusunu yansıtması sebebiyle daha aromatik bir içim sağlıyor, dandik demeyelim ama biraz tercih meselesi. Bu dokuda sevilebilecek çekirdek var, sevilmeyen var.
Detaylı yorumlarınız için teşekkürler. Moccamaster kağıdı ile yorumunuz benim içiş tarzıma uygun olduğu için onu da bulup; kullanacağım.
Bende de, Cook'un kağutları vardı. Onları kullanırım.
Bu arada Moccamaster kağıdını nereden bulabilirim?

Sage sdc400 den 15 grlık de demlemelerde sıcaklık problemi yaşayınca tekrardan arayış içine girdim. Moccamaster kullanıcılarının düşük hacimli demlemelerde sıcaklık ve lezzet profili gibi sorunlar yaşıyor mu?

Sage sdc400 den 15 grlık de demlemelerde sıcaklık problemi yaşayınca tekrardan arayış içine girdim. Moccamaster kullanıcılarının düşük hacimli demlemelerde sıcaklık ve lezzet profili gibi sorunlar yaşıyor mu?

Sıcaklıktan ziyade Moccamaster ile 15 Gr gibi düşük gramajlı demlemelerde istediğiniz çıktıyı alamazsınız. Moccamaster, Sage gibi cihazlar daha çok büyük gramajlı demlemelerde iyi sonuç verir.

Moccamaster'da önerilen minimum demleme 500ml. idi yanlış hatırlamıyorsam standardı için. One cup modeli de var ama onun için de makineye gerek var mı emin olamadım, onda da 350-400 maksimum hazne olması lazım.

Belki immersion gibi kullanılarak yapılabilir tek kişi için. Ancak daha önce bu şekilde denediğim hiç bir kahvede keyif alamadım

Ben senelerdir tek kişilik demleme yapıyorum ya moccamasterda gayet ortalama üstü bir performans sunuyor bence, molent g50 ile bir tık kalın öğütüyorum

Moccamaster 250 ML ile demleme yapıyor, ben bazen yapıyorum sorun olmuyor. 14-15 gram kahve , her zamanki ayarda öğütüm. Tek dikat edilmesi gereken şey alttaki cam sürahiyi ısıtarak başlıyorum demlemeye. Çıktı sıcaklığında bir sorun yok.

Geri