• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tchibo Elektrikli Sıcaklık Ayarlı Kaz Boyunlu Kettle

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu kettle'ı ben de bi süredir kullanıyorum, gayet memnunum ama benim için tek sorun akışın fazla hızlı ve kontrolün nispeten biraz zor olması idi.

Bu sorunu gidermek için konchero kettlelarda kullanılanan akışı daha kontrollü hale getiren slikon tıpanın benzerini aliexpres'de buldum:

Ürün FDA uyumlu ve 240 dereceye kadar kullanılabildiği yazıyor, benim 1 haftalık kullanımımda ürünün yapısında herhangi bir değişiklik görmedim.

Benim sipariş ettiğim ürünün çapı 7mm, kettle'a çok rahat oturdu, açıkcası acaba yerinden çıkar mı diye endişe ediyordum ama 1 haftalık kullanımda öyle bi durum olmadı.

Tıpa akışı kontrol etmekte gerçekten işe yaradı, daha kontrollü bir döküm elde edebiliyorum, tavsiye ederim.

Aşağıda 500ml su dolu kettle'la yaptığım akış testinin grafiğini paylaştım. Akış testini tıpalı ve tıpasız şekilde, olabildiğince 45 derece açı ile tutarak gerçekleştirdim.

Bu ürün bana kargo ve gümrük dahil 70 tl gibi bi rakama geldi, pakette 10 adet var. Ben kendim için 3 tanesini tutuyorum, kalan 7 tanesini birer tane olmak koşu ile isteyen arkadaşa hediye edebilirim.
Bu ürün konchero buono için uygun mu arkadaşlar bilen var mı?

Buradaki yorumları okuyarak bu ürünü aldım arkadaşlar. Denediğim bir bilgiyi paylaşmak isterim. Ürünün fişi çekmeden kapatilamadigi söylenmiş. Wattmetre ile denedim kaynatma yapmiyorken 0.5 Watt ışıkları sondukten sonra 0 Watt güç harcıyor. Fişini çekmenize gerek yok.
İnternetten kirpi süzgeç siparişi verebileceğim deneyip memnun kaldığınız bir satış linki varsa tavsiyelerinize açığım.

Bir süredir bu kettle'ı kullanmaktayım, genel olarak memnunum diyebilirim. Sıcaklık hassasiyeti gayet iyi, 1 derece aşağı ve yukarı sıcaklığa inip çıkıyor. Tuşlar ve malzeme kalitesi hoşuma gitti.
Akış sanki biraz hızlı fakat istendiğinde yavaş döküş yapmak problem değil. İçten bir kirpi süzgeç takıp akışı biraz yavaşlatarak denemeyi düşünüyorum. Mevcut hali de sorunlu diyemem, biraz alışkanlıkla da ilgili denebilir.
Tabladan kaldırıldığında tamamen kapanıp resetlenen Escobarista markalı üründen sonra bu çok kullanışlı geldi. Tavsiye edebilirim.

@Bazarov0 Bu fiyatları geldiğimiz son noktayı görünce içim acıyor. Foruma girmiyordum bir süredir. Ben ilk alanlardan biriyim 2 sene önce 550 TL'ye indirimden almıştım 2000'i görünce şok oldum. Şuan bakınca evdeki kahve köşesini şuan istesem sıfırdan yapamam. Ekipmanlarımıza sahip çıkıyoruz bakalım nereye kadar, bu ülkede hobi zaten lükstü şimdi yaşamak lüks oldu.

Vallahi pazar lideri markaların elektrikli sıcaklık ayarlı gooseneck kettle'ları 3-3,5-4K lira diye gidiyor şu anda. Korkunç fiyatlar var. Ben ve benim gibi az sayıda insan gemiye şu anda zar zor binip nitelikli kahve demleyiciliği yapabilmek için ekipmanı alıyor, sanırım bir kış daha geçince artık zenginler dışında kimse yeni ekipman almaz, orta sınıfın altı da üstü de uzak durur. Zaten şimdiden nitelikli kahve almayı bırakanları duymuştum, kahvetrip anlatıyor videosunda. Allah'tan kahvelerde ara ara indirim oluyor da içebiliyoruz, ülkenin hali gerçekten berbat.

Cihaz nasıl, 2020, 2021 yılında alıp kullananlar memnun kaldı mı? Atıyorum 2 sene sonra dokunmatiği, beyni, termometresi vs. hala nizami çalışıyor mu?

Cihaz çok iyi, döküşe alışmak zor değil, yılan oyunu yok ama zamanlayıcı var, fiyatı ben aldığımda çok makuldü şimdi maalesef fazla ama -diğerlerine bakmadım- en ucuzu buysa kesinlikle alınır.

Vallahi pazar lideri markaların elektrikli sıcaklık ayarlı gooseneck kettle'ları 3-3,5-4K lira diye gidiyor şu anda. Korkunç fiyatlar var. Ben ve benim gibi az sayıda insan gemiye şu anda zar zor binip nitelikli kahve demleyiciliği yapabilmek için ekipmanı alıyor, sanırım bir kış daha geçince artık zenginler dışında kimse yeni ekipman almaz, orta sınıfın altı da üstü de uzak durur. Zaten şimdiden nitelikli kahve almayı bırakanları duymuştum, kahvetrip anlatıyor videosunda. Allah'tan kahvelerde ara ara indirim oluyor da içebiliyoruz, ülkenin hali gerçekten berbat.

Cihaz nasıl, 2020, 2021 yılında alıp kullananlar memnun kaldı mı? Atıyorum 2 sene sonra dokunmatiği, beyni, termometresi vs. hala nizami çalışıyor mu?
Öncelikle ürünün giriş-orta seviye arasi bir cihaz olduğunu söylemem gerek. Genel anlamda dokus hızında problem yaşıyordum, onun için akis sınırlayıcı ya da tel süzgeç gibi alternatifler ile daha makul bir seviyeye iniyor. Akis sınırlayıcıyi aliexpress de bularbilirsiniz. Tel süzgeç ise bir liracilarda dahil satılan çok basit bir çözüm. Elektronik konusuna gelince hiçbir problem yasamadim. Halen ilk gunku gibi calisiyor. Kendi kendine kapanma suresi 30 dk. ki halen alisamadim bu kadar geç kapanmasına. Sicaklik hassasiyeti ise bir fellow kadar degil ama bence parasina gore basarili. Su an fellow stagg ekg ye geçtiğim için elimden çıkardım. Alan arkadaşım da gayet memnun.
Ilave sormak istediğiniz birsey olursa beklerim.

Üç yıldır kullanıyorum Tchibo'nun elektrikli kettle'ını.... alet kolay kolay bozulmuyor önce bunu söylemem lazım, şu ana kadar hiç arıza yapmadı doğrusu... ancak kaz boynu ile kontrollü döküş yapabilmeniz için elinizin ciddi şekilde deneyim kazanmış olması lazım, yoksa muadillerine göre kontrollü döküş yapmakta çok zorlanırsınız.... olmuyor mu oluyor ancak asla Fellow ya da Timemore'un rahatlığını bu üründe bulamayacaksınız... bir de su beklerken ısı kaybedince devreye alabileceğiniz ısıtıcı mekanizma biraz geç devreye giriyor, siz suyun tekrar istediğiniz ısıya ulaşması için beklerken demleme için öngördüğünüz süreleri kaçırabiliyorya da o anda bulunduğu dereceden devam etmek durumunda kalıyorsunuz... aletin bunların dışında başka bir handikabı ile karşılaşmadım, razı iseniz kolay kolay bozulmayacak, eli yüzü düzgün, fiyat performans ürünü olarak değerlendirilebilecek bir kettle...

Bu urunu ilk ciktigi zaman almistim dokus kontrolu zamanla gelisiyor benim yontemim dokus icin az su bulundurmak oluyor boylece dokus daha kontrollu oluyor

Bu kettle'ı ben de bi süredir kullanıyorum, gayet memnunum ama benim için tek sorun akışın fazla hızlı ve kontrolün nispeten biraz zor olması idi.

Bu sorunu gidermek için konchero kettlelarda kullanılanan akışı daha kontrollü hale getiren slikon tıpanın benzerini aliexpres'de buldum:

Ürün FDA uyumlu ve 240 dereceye kadar kullanılabildiği yazıyor, benim 1 haftalık kullanımımda ürünün yapısında herhangi bir değişiklik görmedim.

Benim sipariş ettiğim ürünün çapı 7mm, kettle'a çok rahat oturdu, açıkcası acaba yerinden çıkar mı diye endişe ediyordum ama 1 haftalık kullanımda öyle bi durum olmadı.

Tıpa akışı kontrol etmekte gerçekten işe yaradı, daha kontrollü bir döküm elde edebiliyorum, tavsiye ederim.

Aşağıda 500ml su dolu kettle'la yaptığım akış testinin grafiğini paylaştım. Akış testini tıpalı ve tıpasız şekilde, olabildiğince 45 derece açı ile tutarak gerçekleştirdim.

Bu ürün bana kargo ve gümrük dahil 70 tl gibi bi rakama geldi, pakette 10 adet var. Ben kendim için 3 tanesini tutuyorum, kalan 7 tanesini birer tane olmak koşu ile isteyen arkadaşa hediye edebilirim.
elinizdebu tıpadan mevcutmu acaba

Merhaba,
Geçen hafta bir tchibo mağazasında bu ürüne denk geldim. Fiyatı hala 2000TL idi. Konudaki mesajların hepsini okudum. Alma kararı almadan son bir kez sormak istedim. Eğer bu fiyat bandındaki 2500TL ye kadar bir ürün önerecek olsanız aşağıdakilerin hangisini veya başka hangi kettle ı tercih ederdiniz.
Konchero AS-21235 -1600TL
Tchibo - 2000TL
Konchero AS-21267A - 2500TL

Edit: Tchibo'yu aldım.

Son düzenleme:
Merhaba,
Geçen hafta bir tchibo mağazasında bu ürüne denk geldim. Fiyatı hala 2000TL idi. Konudaki mesajların hepsini okudum. Alma kararı almadan son bir kez sormak istedim. Eğer bu fiyat bandındaki 2500TL ye kadar bir ürün önerecek olsanız aşağıdakilerin hangisini veya başka hangi kettle ı tercih ederdiniz.
Konchero AS-21235 -1600TL
Tchibo - 2000TL
Konchero AS-21267A - 2500TL

Edit: Tchibo'yu aldım.
Hayırlı olsun, ilk izlenimleriniz nasıl acaba?

Hayırlı olsun, ilk izlenimleriniz nasıl acaba?
Merhaba,

Öncesinde Epinox Barista Kettle 1200 ML kullanıyordum. Döküşüne henüz(4 demleme) alışamadım. Fakat kirpi süzgeç alıp öyle de deneyimleyeceğim. Silikon tıpa bulursam(yurtiçi)onu da alıp deneyeceğim. Demlemelerde ortalama 1:30 da suyu durdurduğumdan ısı kaybolması 1-2 dereceden fazla olmadı. Önceki yorumlarda gördüğüm içinde nokta nokta olan şey ilk demlememde oluştu. Koku olarak da farklı bir metalik koku alıyorum. Temizleme yöntemlerini tek tek deneyip bu kokunun kaybolması için elimden geleni yapıcam. Bu problemler harici ısıtma ve görüntüsü güzel bir kettle Konunun başlarında ekran ve ışıkların kapanmadığı belirtilmiş fakat 3 saniye güç tuşuna basınca ışıkları kapanıyor.

Merhaba,

Öncesinde Epinox Barista Kettle 1200 ML kullanıyordum. Döküşüne henüz(4 demleme) alışamadım. Fakat kirpi süzgeç alıp öyle de deneyimleyeceğim. Silikon tıpa bulursam(yurtiçi)onu da alıp deneyeceğim. Demlemelerde ortalama 1:30 da suyu durdurduğumdan ısı kaybolması 1-2 dereceden fazla olmadı. Önceki yorumlarda gördüğüm içinde nokta nokta olan şey ilk demlememde oluştu. Koku olarak da farklı bir metalik koku alıyorum. Temizleme yöntemlerini tek tek deneyip bu kokunun kaybolması için elimden geleni yapıcam. Bu problemler harici ısıtma ve görüntüsü güzel bir kettle Konunun başlarında ekran ve ışıkların kapanmadığı belirtilmiş fakat 3 saniye güç tuşuna basınca ışıkları kapanıyor.
Süzgeç ve bahsettiğiniz tıpa akış değişiyor. İçindeki lekelenme su ile alakalı. Kabartma tozu ile çıkıyor. Koku bende hiç olmadı. Şimdi güç düğmesine basılı tuttum, ışıklar kapanmadı.

Siz bir video çekebilir misiniz acaba? Güncelleme mi yapmışlar.

Süzgeç ve bahsettiğiniz tıpa akış değişiyor. İçindeki lekelenme su ile alakalı. Kabartma tozu ile çıkıyor. Koku bende hiç olmadı. Şimdi güç düğmesine basılı tuttum, ışıklar kapanmadı.

Merhaba,
İçindeki lekelenme kaynattıkca yok olmaya başladı. Koku için de aynı durum söz konusu olabilir. Tabii video çekebilirim. Akşam gönderirim. Ben de yorumlardan kaynaklı yoktur sanıyordum fakat kitapcığında görünce denedim ve oldu.

Video çektim ama foruma yüklemeyi beceremedim. Dilerseniz özelden whatsapptan veya mail olarak atabilirim.

Geri