Kavurma aralıklarınız genel olarak nedir?
Çekirdeklere bakınca orta - orta-koyu (tam city plus - viyana-açık fransız) aralığında gibi görünüyor. Bazıları dıştan öyle görünse de yanıltabilir, netleştirir misiniz? Hatta kitapçıktaki kahvelerin tamamını paylaşırsanız deneyecek olanlar için referans olur : )
Kahveler için hazırladığınız müzik listeleri hiç fena değil, emeği geçenleri kutlarım.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Sanırım başarısız tatlar almamın sebebi K ultra 6 5 gibi bir aralıkta kalması referansa istinaden. Bir sonraki öğütümü 7den başlatacağım.Comandante 12-13 click ile 3 dk üzerinde demlemeler yapıp verim alabilen var mı gerçekten?
Yıkanmış Ombligon'u deneyimlerime güvenip kendi bildiğim gibi başlayarak K-Ultra 7.5 (Comandante 24 olabilir) ile demledim, bu bile biraz ince geldi. Bir sonraki demlemeyi 8 ayarında yaparım. 2 dk 20 sn sürdü demlemem, bu süreler ideal bence.
Sevdiğim bir kavurucu olduğu için hoşuma gitmeyerek yazıyorum ama verilen öğütüm referansları skandal. Reçetelerin yanıltıcı olma durumunu yazın diğer forumda yapılan kampanya başlığında da dile getirmiştim ama üzerine pek düşülmemiş anlaşılan.
Muhakkak damak tadıyla da alakalıdır ama benim tavsiyem kahvelerden verim alamayanların kalın öğütmekten çekinmemesi olur.
Neredeyse espresso inceliğindeki öğütüm referansını kullanıp verim alabilenler varsa duymak isterim.
Henüz aldıklarımın tamamını denemedim ama önceki Calibre deneyimlerime dayanarak kahvelerin tamamından, tabi ki kendi yaklaşımımla, verim alacağıma inanıyorum. Alamazsam yazarım.
Herkesin damak tadı ve demleme alışkanlıkları farklı tabi ama 120 agtron olan kahvelerde K-Ultra 6.5 gibi ince ayarlara iniyorum ben. Calibre kahveleri görece kolay çözündüğü için kalın öğütüm ve nazik parçalı döküşler daha iyi oluyor benim deneyimlerime göre.Sanırım başarısız tatlar almamın sebebi K ultra 6 5 gibi bir aralıkta kalması referansa istinaden. Bir sonraki öğütümü 7den başlatacağım.
Aslında 6.5 değil 5-6 arası demek istedim. Araya noktalama koymamışım kusura bakmayın.Herkesin damak tadı ve demleme alışkanlıkları farklı tabi ama 120 agtron olan kahvelerde K-Ultra 6.5 gibi ince ayarlara iniyorum ben. Calibre kahveleri görece kolay çözündüğü için kalın öğütüm ve nazik parçalı döküşler daha iyi oluyor benim deneyimlerime göre.
Bende de öyle bir kahve 25 günlük geldi. İşin ilginci ana konuda bir arkadaş degassı geçmiş kahve istemiş, firma ise genelde yeni kavrum oluyor çok mümkün değil demiş.Bana gelen kahvelerde 1 aylık var, 25 günlük var. Benzer durumda olan var mı?
Merhabalar,Hacienda La Esmeralda, Buenos Aires 4FC, Geisha, Washed, Panama
Hario V60 - CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
92°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
12 g kahve / 195 ml su
50 ml 30 sn bloom, 100 -> 150 > 195
Toplam süre: ~2:45
Natürel Geisha'ların berraklığını vurgulamak için yıkanmış gibi denir ya hani, bu kahvede de tam tersinden gitmek gerek: aromatik yoğunluğu öylesine etkileyici ki natürel gibi demek yerinde olur. Zarafeti, katman katman açılan yapısı ve berraklığıyla akılda kalacak bir deneyim.
Selamlar, ilk demlememi künye kitapçığındakini referans alarak yapmıştım ben de ama daha sonra kahvenin kendi kitapçığındaki reçeteyi fark edince K-Ultra 7.0, 95 derece, 12/190 oran ile bir demleme daha yaptım, kayısı ve ananas gibi meyvemsiliğin iyice öne çıktığı çok keyifli bir fincan çıktı. Hatta bir sonraki demlememde 6.5 gibi biraz daha inceye gidebilirim. Zaten diğerlerinin aksine bu kahve o kadar açık kavrulmuş ki ince öğütümü ve yüksek sıcaklığı çok rahat kaldırır. İnceye gidip sıcaklığı yükseltmekten çekinmeyin derim. Afiyet olsun...Merhabalar,
4 Şubat'ta kavrulmuştu, bugün ilk kez demledim. Arada hava alması için iki kez çok kısa süreli kapağını açtım.
Hario V60-01 plastik şeffaf demleyici (15 gr / 240 ml (Gecek Su) / 1Zpresso K-Ultra'da 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak merkeze yakın hafif sarmal 1:17 bitiş, üçüncü basamak merkeze yakın hafif sarmal 2:10 bitiş, sonrasında hafifçe üç kez demleyiciyi sallayarak toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, kokular belirgin ve hoş, aromalar keyifli. Zarif ve temiz bir kahve. Yumuşak türbülansı seviyor sanırım. Ilıdıkça lezzetini koruyor, aromalar çeşitleniyor. Oldukça başarılı. Hafızada kalacak kahvelerden.
* Calibre'nin künye kitapçığında 92 °C'de 1/16,25 oranla 2:30-3:00 arası, web sitesinde 95 °C'de 1/15,83 oranla daha ince öğütümle 3:10 civarı önerilmiş.
Bir dahakine sıcaklığı riske edip gövdeyi artırıp daha tatlı / yoğun aromalar elde etmek niyetiyle 95 °C'ye çıkıp ince öğütümle denemeyi düşünüyorum.
Siz farklı bir yöntemle denediniz mi devamında?
Bana gelen kahvelerde 1 aylık var, 25 günlük var. Benzer durumda olan var mı?
Merhabalar,Bende de öyle bir kahve 25 günlük geldi. İşin ilginci ana konuda bir arkadaş degassı geçmiş kahve istemiş, firma ise genelde yeni kavrum oluyor çok mümkün değil demiş.