• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2026 - Calibre - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Kavurma aralıklarınız genel olarak nedir?

Çekirdeklere bakınca orta - orta-koyu (tam city plus - viyana-açık fransız) aralığında gibi görünüyor. Bazıları dıştan öyle görünse de yanıltabilir, netleştirir misiniz? Hatta kitapçıktaki kahvelerin tamamını paylaşırsanız deneyecek olanlar için referans olur : )

Kahveler için hazırladığınız müzik listeleri hiç fena değil, emeği geçenleri kutlarım.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• _Kahve Kavurma - Aşamalar.jpg
    _Kahve Kavurma - Aşamalar.jpg
    82.7 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleme:
Kavurma aralıklarınız genel olarak nedir?

Çekirdeklere bakınca orta - orta-koyu (tam city plus - viyana-açık fransız) aralığında gibi görünüyor. Bazıları dıştan öyle görünse de yanıltabilir, netleştirir misiniz? Hatta kitapçıktaki kahvelerin tamamını paylaşırsanız deneyecek olanlar için referans olur : )

Kahveler için hazırladığınız müzik listeleri hiç fena değil, emeği geçenleri kutlarım.

Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Screenshot 2026-02-19 at 16.08.12.png
Merhaba,

söyle birşey iş görür umarım, teşekkürler.

Uzun zamandır kafamda bi ön yargı vardı Kolombiya kahvelerinin acı ve tekdüze olacağına dair. Çünkü içtiğim tüm kahveler karmaşık işleme metodlarıyla mis gibi meyve notalarıyla donatılmış da olsalar hep benim damak tadıma uymayan acı bir aromaya sahipti. Bu toplu alımın bana en büyük katkısı da bu önyargımın kırılması oldu. Amor Rosayı zaten daha önceki mesajımda beğendiğimi söylemiştim. Las Acacias, Tabi ise benim ruanda kahvelerinde sevdiğim o meyvemsi karakteri taşıyor. Sitedeki diğer kahvelere daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak bence oldukça lezzetli bir kahve. Bitiyor olması üzücü.

3 çekirdek almıştım, amor rosa ve rugali rwandadan ne kadar memnun kaldıysam etiyopya dimtudan bir o kadar memnun kalmadım ne yaptıysam olmadı

Öncelikle kitapçık için çok teşekkürler. Hem çok şık, hem de son sayfadaki reçeteler işleri çok kolaylaştırıyor. İki farklı kahve deneyimimi yazacağım.
Alvaro Perdomo, La Providencia, Colombia: Çok orijinal bir kahve, epey değişik. Gerçekten prosecco aroması epey baskındı. Farklı bir deneyimdi, bence herkese uygun olmayabilir çünkü yoğun bir kahveydi.
Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Colombia, Tabi: Enfesti. Püfür püfür portakal aroması aldım ben çok beğendim. İçimi kolay, aromaları belirgin bir kahveydi.

Genel olarak kitapçıktaki reçetelere bağlı kaldım ve güzel sonuçlar elde ettim. Normalde kahvem vardı da bu kitapçık olayı ve bir kavurucunun toplu bir alıma bu kadar hazırlıklı olması sipariş vermeme sebebiyet verdi destek olmak istedim, tekrardan teşekkürler Calibre'ye.

La victoria’dan maalesef bir türlü istediğim çıktıyı alamadım. Farklı su, oran ve sıcaklıklarla deneme rağmen maalesef mutlu etmedi beni.

Acacia Hills mükemmel ötesi bir kahve; çözünmesi için biraz uğraşmak gerekiyor sadece.
-Blade R3 60 klik
-97 derece 80 ppm arıtma suyu
-16 gram, 16.3 oran
-Origami Air S
-Cafec TH3 filtre ile oldukça başarılı bir çıktı elde ettim. 60gr su ile 2dk blooming sonrasında 80 + 60 + 60 üç döküş. yaklaşık 5 dakikada demleme sona erdi. Döküşleri saniyede yaklaşık 3ml hızında ve normalden biraz daha yüksekten yaptım.

Rococo blend, ilk deneme değirmen kalibrasyonu için gitti. İkincide çok eğlenceli güzel bir çıktı aldım. Aftertaste anlamında çok başarılıydı. Fakat aynı çıktıyı tekrar almak henüz mümkün olmadı neden bilmiyorum. Ondan sonra yaptığım tüm espressoları sütle beraber tükettim. Bir şekilde oldukça ekşi çıktılar aldım.

El Jardin'i beğendim. Göveli ve tatlı buldum. Sütlü çikolata tadım notu uydu. Biraz daha kalın öğüterek kahveyi açmaya çalışacağım.

Hacienda La Esmeralda, Buenos Aires 4FC, Geisha, Washed, Panama
Hario V60 - CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
92°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
12 g kahve / 195 ml su
50 ml 30 sn bloom, 100 -> 150 > 195
Toplam süre: ~2:45

Natürel Geisha'ların berraklığını vurgulamak için yıkanmış gibi denir ya hani, bu kahvede de tam tersinden gitmek gerek: aromatik yoğunluğu öylesine etkileyici ki natürel gibi demek yerinde olur. Zarafeti, katman katman açılan yapısı ve berraklığıyla akılda kalacak bir deneyim.

Comandante 12-13 click ile 3 dk üzerinde demlemeler yapıp verim alabilen var mı gerçekten?

Yıkanmış Ombligon'u deneyimlerime güvenip kendi bildiğim gibi başlayarak K-Ultra 7.5 (Comandante 24 olabilir) ile demledim, bu bile biraz ince geldi. Bir sonraki demlemeyi 8 ayarında yaparım. 2 dk 20 sn sürdü demlemem, bu süreler ideal bence.

Sevdiğim bir kavurucu olduğu için hoşuma gitmeyerek yazıyorum ama verilen öğütüm referansları skandal. Reçetelerin yanıltıcı olma durumunu yazın diğer forumda yapılan kampanya başlığında da dile getirmiştim ama üzerine pek düşülmemiş anlaşılan.

Muhakkak damak tadıyla da alakalıdır ama benim tavsiyem kahvelerden verim alamayanların kalın öğütmekten çekinmemesi olur.

Neredeyse espresso inceliğindeki öğütüm referansını kullanıp verim alabilenler varsa duymak isterim.

Henüz aldıklarımın tamamını denemedim ama önceki Calibre deneyimlerime dayanarak kahvelerin tamamından, tabi ki kendi yaklaşımımla, verim alacağıma inanıyorum. Alamazsam yazarım.
Sanırım başarısız tatlar almamın sebebi K ultra 6 5 gibi bir aralıkta kalması referansa istinaden. Bir sonraki öğütümü 7den başlatacağım.

Sanırım başarısız tatlar almamın sebebi K ultra 6 5 gibi bir aralıkta kalması referansa istinaden. Bir sonraki öğütümü 7den başlatacağım.
Herkesin damak tadı ve demleme alışkanlıkları farklı tabi ama 120 agtron olan kahvelerde K-Ultra 6.5 gibi ince ayarlara iniyorum ben. Calibre kahveleri görece kolay çözündüğü için kalın öğütüm ve nazik parçalı döküşler daha iyi oluyor benim deneyimlerime göre.

Herkesin damak tadı ve demleme alışkanlıkları farklı tabi ama 120 agtron olan kahvelerde K-Ultra 6.5 gibi ince ayarlara iniyorum ben. Calibre kahveleri görece kolay çözündüğü için kalın öğütüm ve nazik parçalı döküşler daha iyi oluyor benim deneyimlerime göre.
Aslında 6.5 değil 5-6 arası demek istedim. Araya noktalama koymamışım kusura bakmayın.
Çok düz bir gövde tadı alıyorum sadece. Acaba columbia klasiği mi dedim ama sizin yazınız umut verdi

Espresso set + La Victoria Honduras aldım yine espressoda denemek için. Hızlıca bilgi vereyim.
-Rococo blend haylaz bişi olmuş beğendim. Deneme shotı dahil lezzetliydi. Normal sıcaklığın altında shot aldığımda daha bi sevdim (grup başlığı vs soğukken).
-Neoclassic blend fazla klasik, benlik değil. Pek beğendiğimi söyleyemem. Biraz horeca tadı aldım.
-Pop art ve minimalisti henüz deneyemedim seyahatten ötürü ancak beklentim yüksek. Eski modern blend abonesi olarak iyi olacağını düşünüyorum, shot alınca güncellerim haftaya.
-Hondurası espresso hariç her şeyde denedim. Seyahat gereği 1 haftadır makineden uzaktayım, Hondurası çantaya atıp C40ı da yanına alıp çıktım. Ne denk geldiyse onunla demledim türk kahvesi, moka pot, french press dahil. Hepsinde başarılı buldum, içimi çok tatlı. Bunda da yine sıcaklığı yüksek tutmamaya çalıştım.
İkinci turda Honduras, Rococo ve Minimalist almayı planlıyorum.

Güncelleme: Pop art da fena çıkmadı ama fiyat çarpanı ile düşününce Rococo daha önde. Bu arada benim aldığım çekirdeklerden alanlar kalın öğütüm+soğuk suya korkmadan yaklaşabilir. Yeni nesil kavrumlarda refleksler ince öğütüm+sıcak suya doğru kaydı ama bu çekirdeklerde korkmadan low heat ayarı açabilirsiniz makinede. Hatta grup başlığı soğukken de bi' mutlaka shot deneyin fark ediyor.

Son düzenleme:
Hacienda La Esmeralda, Buenos Aires 4FC, Geisha, Washed, Panama
Hario V60 - CAFEC Abaca
1Zpresso K-Ultra 7.5
92°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
12 g kahve / 195 ml su
50 ml 30 sn bloom, 100 -> 150 > 195
Toplam süre: ~2:45

Natürel Geisha'ların berraklığını vurgulamak için yıkanmış gibi denir ya hani, bu kahvede de tam tersinden gitmek gerek: aromatik yoğunluğu öylesine etkileyici ki natürel gibi demek yerinde olur. Zarafeti, katman katman açılan yapısı ve berraklığıyla akılda kalacak bir deneyim.
Merhabalar,

4 Şubat'ta kavrulmuştu, bugün ilk kez demledim. Arada hava alması için iki kez çok kısa süreli kapağını açtım.

Hario V60-01 plastik şeffaf demleyici (15 gr / 240 ml (Gecek Su) / 1Zpresso K-Ultra'da 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak merkeze yakın hafif sarmal 1:17 bitiş, üçüncü basamak merkeze yakın hafif sarmal 2:10 bitiş, sonrasında hafifçe üç kez demleyiciyi sallayarak toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, kokular belirgin ve hoş, aromalar keyifli. Zarif ve temiz bir kahve. Yumuşak türbülansı seviyor sanırım. Ilıdıkça lezzetini koruyor, aromalar çeşitleniyor. Oldukça başarılı. Hafızada kalacak kahvelerden.

* Calibre'nin künye kitapçığında 92 °C'de 1/16,25 oranla 2:30-3:00 arası, web sitesinde 95 °C'de 1/15,83 oranla daha ince öğütümle 3:10 civarı önerilmiş.

Bir dahakine sıcaklığı riske edip gövdeyi artırıp daha tatlı / yoğun aromalar elde etmek niyetiyle 95 °C'ye çıkıp ince öğütümle denemeyi düşünüyorum.

Siz farklı bir yöntemle denediniz mi devamında?

Merhabalar,

4 Şubat'ta kavrulmuştu, bugün ilk kez demledim. Arada hava alması için iki kez çok kısa süreli kapağını açtım.

Hario V60-01 plastik şeffaf demleyici (15 gr / 240 ml (Gecek Su) / 1Zpresso K-Ultra'da 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak merkeze yakın hafif sarmal 1:17 bitiş, üçüncü basamak merkeze yakın hafif sarmal 2:10 bitiş, sonrasında hafifçe üç kez demleyiciyi sallayarak toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, kokular belirgin ve hoş, aromalar keyifli. Zarif ve temiz bir kahve. Yumuşak türbülansı seviyor sanırım. Ilıdıkça lezzetini koruyor, aromalar çeşitleniyor. Oldukça başarılı. Hafızada kalacak kahvelerden.

* Calibre'nin künye kitapçığında 92 °C'de 1/16,25 oranla 2:30-3:00 arası, web sitesinde 95 °C'de 1/15,83 oranla daha ince öğütümle 3:10 civarı önerilmiş.

Bir dahakine sıcaklığı riske edip gövdeyi artırıp daha tatlı / yoğun aromalar elde etmek niyetiyle 95 °C'ye çıkıp ince öğütümle denemeyi düşünüyorum.

Siz farklı bir yöntemle denediniz mi devamında?
Selamlar, ilk demlememi künye kitapçığındakini referans alarak yapmıştım ben de ama daha sonra kahvenin kendi kitapçığındaki reçeteyi fark edince K-Ultra 7.0, 95 derece, 12/190 oran ile bir demleme daha yaptım, kayısı ve ananas gibi meyvemsiliğin iyice öne çıktığı çok keyifli bir fincan çıktı. Hatta bir sonraki demlememde 6.5 gibi biraz daha inceye gidebilirim. Zaten diğerlerinin aksine bu kahve o kadar açık kavrulmuş ki ince öğütümü ve yüksek sıcaklığı çok rahat kaldırır. İnceye gidip sıcaklığı yükseltmekten çekinmeyin derim. Afiyet olsun...

Bana gelen kahvelerde 1 aylık var, 25 günlük var. Benzer durumda olan var mı?

Bende de öyle bir kahve 25 günlük geldi. İşin ilginci ana konuda bir arkadaş degassı geçmiş kahve istemiş, firma ise genelde yeni kavrum oluyor çok mümkün değil demiş.
Merhabalar,

Soyle aciklama yapayim;
Oncelikle 60gr lik tadim setlerinin hepsi ayni gun 31 ve 1inde kavuruldu ayni gun kavurulup, paketlendi.
Diger tum kahveler ay icerisinde en az 1 kez daha kavuruldu. ( stogu bitenler haric) Bazisi 1 bazisi 3-5kez.
25 civari cesit olmasindan dolayi, toplu alim gibi yogun bir donemde bile daha yavas tukenen kahveler olabiliyor, ozellikle daha ozel/pahali kahveler daha yavas hareket ediyor. Mumkun oldukca siparislere kavurum tarihlerini degisken olarak koymaya calisiyoruz ki, sirayla ilerlenebilsin.

Geri