• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2026 - Calibre - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Merhabalar,

Soyle aciklama yapayim;
Oncelikle 60gr lik tadim setlerinin hepsi ayni gun 31 ve 1inde kavuruldu ayni gun kavurulup, paketlendi.
Diger tum kahveler ay icerisinde en az 1 kez daha kavuruldu. ( stogu bitenler haric) Bazisi 1 bazisi 3-5kez.
25 civari cesit olmasindan dolayi, toplu alim gibi yogun bir donemde bile daha yavas tukenen kahveler olabiliyor, ozellikle daha ozel/pahali kahveler daha yavas hareket ediyor. Mumkun oldukca siparislere kavurum tarihlerini degisken olarak koymaya calisiyoruz ki, sirayla ilerlenebilsin.
Yine de bendeki 1 aylık ve 25 günlük kahveler çok beklemiş. Yani sizin önerdiğiniz degass süresi kaç gün? Kimileri 3 kimileri 7 kimileri 15 diyor. Firma olarak 7 gün sonra demlemeye başlayın diyorsanız hele ki.
Bir de amor rosayı arkadaşlar çok övdüler, bende 17.02 kavrumlu var 4 defa demledim. 15 250/12 200 şeklinde düşük ppmli suyla 94-90 derece aralıklarında 4 döküş, tek döküş vs.vs. 2 2:20 civarı bitti demlemelerim. Velhasıl kahveden hiçbir aroma alamıyorum, dümdüz bir kahve bitişte de ağızda henüz demlenmemiş çay tadı kalıyor. Ancak birçok kişiden iyi yorum aldım hatta 2 3 paket sipariş etmeyi düşünüyordum. Öneriniz var mı

Yine de bendeki 1 aylık ve 25 günlük kahveler çok beklemiş. Yani sizin önerdiğiniz degass süresi kaç gün? Kimileri 3 kimileri 7 kimileri 15 diyor. Firma olarak 7 gün sonra demlemeye başlayın diyorsanız hele ki.
Bir de amor rosayı arkadaşlar çok övdüler, bende 17.02 kavrumlu var 4 defa demledim. 15 250/12 200 şeklinde düşük ppmli suyla 94-90 derece aralıklarında 4 döküş, tek döküş vs.vs. 2 2:20 civarı bitti demlemelerim. Velhasıl kahveden hiçbir aroma alamıyorum, dümdüz bir kahve bitişte de ağızda henüz demlenmemiş çay tadı kalıyor. Ancak birçok kişiden iyi yorum aldım hatta 2 3 paket sipariş etmeyi düşünüyordum. Öneriniz var mı
Merhaba, künye kitapçığının dijital versiyonunda da kahvelerin gaz salınımı için önerdiğimiz süreler ve referans demleme reçeteleri mevcuttur. Aşağıda sizinle paylaşıyorum:

Künye Kitapçığı

Yine sorularınız olursa memnuniyetle cevaplayabiliriz, şimdiden afiyet olsun :)

Merhabalar,

Ortalama olarak 3 hafta kadar degassing süresi öneriyoruz. Bazılarında biraz daha kısa bazılarında ise çok daha uzun. Sorunun kavurum tarihi ile ilgili olmadığına %99.9 emin olabilirsiniz. Amor Rosa için 17.2 tarihli kavurum şu sıralar en ideal dönemine yaklaşıyor olarak düşünebilirsiniz.
Diğer verdiğiniz bilgileri incelediğimde oradada olağanüstü bir durum, gariplik göremiyorum. Farklı bir sebebi olmalı sorunun, fakat şuanki bilgiler ile bir öngörüde bulunamıyorum. Oldukça aromatik ve demlemesi nispeten kolay bir çekirdek Amor Rosa dediğiniz gibi epeyide beğenildi. Verdiğiniz bilgilerden öyle anlasılmasada, kavurum olarak oldukça acık bir kavram, bir ihtimal yeterince çözülemiyor olabilir. Bunun çeşitli sebepleri olabilir, değirmen, öğütüm, su, sicaklık vb. gibi. Daha fazla bilgi, yada belki bir video iletebilirseniz daha çok fikir verebilir.

Ben sette 10. Kahveye kadar geldim ama nerdeyse hiç bir kolombiyadan çok iyi sonuç alamadım. Comandante 20 21 klik civarı abant su ile bloom artı 2 döküş şeklinde deniyorum genelde ama kahveler çok çok düz çıkıyor. Kitapçıktaki sürelere çıkmak için daha inceye gittim 16 klik gibi oralarda da çok bitter oldu. Kahvelerin potansiyelini yakalamak için farklı bir şey denemek lazım zannediyorum ama paketler 60 gram olunca da çok farklı şeyler deneyemeden paketler bitiyor zaten. Genel olarak kahvelerden memnun kalanların uyguladığı reçeteleri paylaşmaları mümkün olur mu acaba? Özellikle yıkanmış olanlardan aldığım sonuç ciddi kötüydü.

Ben sette 10. Kahveye kadar geldim ama nerdeyse hiç bir kolombiyadan çok iyi sonuç alamadım. Comandante 20 21 klik civarı abant su ile bloom artı 2 döküş şeklinde deniyorum genelde ama kahveler çok çok düz çıkıyor. Kitapçıktaki sürelere çıkmak için daha inceye gittim 16 klik gibi oralarda da çok bitter oldu. Kahvelerin potansiyelini yakalamak için farklı bir şey denemek lazım zannediyorum ama paketler 60 gram olunca da çok farklı şeyler deneyemeden paketler bitiyor zaten. Genel olarak kahvelerden memnun kalanların uyguladığı reçeteleri paylaşmaları mümkün olur mu acaba? Özellikle yıkanmış olanlardan aldığım sonuç ciddi kötüydü.
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...er-ve-toplu-tadim-etkinligi.11889/post-263586

Comandante 24-25 gibi orta-kalın bir öğütüm, ilk iki döküşte 6-8 g/s son iki döküşte 3-4 g/s gibi nazik döküşlerle tüm kahvelerden vadedilen tadım notlarını alabildim ben. Belki sıcaklıkları da 1-2 derece düşürmek gerekebilir.

Ben de 60 gramlıklardan aldığım için pek oynama yapamadım ama gözlemlediğim kadarıyla kahveler kolay çözündüğü için zorlamaya hiç gelmiyor. Tabi daha önce de yazdığım gibi 12-15 click gibi referanslar verilince kafaların karışması çok normal...

Benim açımdan gayet iyi bir toplu tadım deneyimi oldu ama kahvelerden hiç verim alamayan çok kişi gördüm nedense. Firmanın bundan dersler çıkarmasını temenni ediyorum çünkü yine daha önce yazdığım gibi yazın diğer forumda yapılan etkinlikten pek ders alınmamış gibi geldi bana... Yine de tüm bunlar Calibre'nin favori kavurucularımdan biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi, biraz da bencillik yapayım...

https://www.kahvekulubu.net/sosyal/...er-ve-toplu-tadim-etkinligi.11889/post-263586

Comandante 24-25 gibi orta-kalın bir öğütüm, ilk iki döküşte 6-8 g/s son iki döküşte 3-4 g/s gibi nazik döküşlerle tüm kahvelerden vadedilen tadım notlarını alabildim ben. Belki sıcaklıkları da 1-2 derece düşürmek gerekebilir.

Ben de 60 gramlıklardan aldığım için pek oynama yapamadım ama gözlemlediğim kadarıyla kahveler kolay çözündüğü için zorlamaya hiç gelmiyor. Tabi daha önce de yazdığım gibi 12-15 click gibi referanslar verilince kafaların karışması çok normal...

Benim açımdan gayet iyi bir toplu tadım deneyimi oldu ama kahvelerden hiç verim alamayan çok kişi gördüm nedense. Firmanın bundan dersler çıkarmasını temenni ediyorum çünkü yine daha önce yazdığım gibi yazın diğer forumda yapılan etkinlikten pek ders alınmamış gibi geldi bana... Yine de tüm bunlar Calibre'nin favori kavurucularımdan biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabi, biraz da bencillik yapayım...
Merhaba, detaylı dönüşünüz için teşekkürler. Aslında ben de tam böyle bir dönüş beklediğim için buraya bir mesaj yazdım. Çünkü kahvelerin kitapçıkta verilen reçetelerden daha başka bir aralığı var bu çok belli ama ben bunu bir şekilde yakalayamadım. İyi sonuç alanların referansları yönlendirici olur diye umuyordum. Çünkü dediğim gibi çok kötü bir noktadan başlayınca ideali yakalamak için 60 gramlık paket yeterli olmuyor. Sizin tavsiyelerinizi de muhakkak deneyeceğim akşam. Teşekkür ederim tekrar.

Merhaba, detaylı dönüşünüz için teşekkürler. Aslında ben de tam böyle bir dönüş beklediğim için buraya bir mesaj yazdım. Çünkü kahvelerin kitapçıkta verilen reçetelerden daha başka bir aralığı var bu çok belli ama ben bunu bir şekilde yakalayamadım. İyi sonuç alanların referansları yönlendirici olur diye umuyordum. Çünkü dediğim gibi çok kötü bir noktadan başlayınca ideali yakalamak için 60 gramlık paket yeterli olmuyor. Sizin tavsiyelerinizi de muhakkak deneyeceğim akşam. Teşekkür ederim tekrar.
Rica ederim ne demek, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Geri dönüşünüzü bekliyorum.

Şu ana kadar 5 farklı kahve demledim. Bazılarını kitapçıktaki reçetelerle, bazılarını ise @Giizzle’nin verdiği reçetelerle denedim (teşekkürler). Her iki yöntem de gayet iyi sonuçlar verdi. Eğer kitapçıktaki reçeteden gidecekseniz Cafec Flower gibi hızlı bir dripper ya da hızlı bir filtre kullanmanızı öneririm, aksi halde süreler çok uzuyor. Aslında kitapçıktaki reçetelerle belirtilen süreleri yakaladığımızda kahve yeterli seviyede çözünüyor. Belki de yaşanan problemler su kaynaklıdır.

Merhabalar,

Ortalama olarak 3 hafta kadar degassing süresi öneriyoruz. Bazılarında biraz daha kısa bazılarında ise çok daha uzun. Sorunun kavurum tarihi ile ilgili olmadığına %99.9 emin olabilirsiniz. Amor Rosa için 17.2 tarihli kavurum şu sıralar en ideal dönemine yaklaşıyor olarak düşünebilirsiniz.
Diğer verdiğiniz bilgileri incelediğimde oradada olağanüstü bir durum, gariplik göremiyorum. Farklı bir sebebi olmalı sorunun, fakat şuanki bilgiler ile bir öngörüde bulunamıyorum. Oldukça aromatik ve demlemesi nispeten kolay bir çekirdek Amor Rosa dediğiniz gibi epeyide beğenildi. Verdiğiniz bilgilerden öyle anlasılmasada, kavurum olarak oldukça acık bir kavram, bir ihtimal yeterince çözülemiyor olabilir. Bunun çeşitli sebepleri olabilir, değirmen, öğütüm, su, sicaklık vb. gibi. Daha fazla bilgi, yada belki bir video iletebilirseniz daha çok fikir verebilir.
Nasıl bir video?
16 240, 15 250, 12 200 gibi oranlarda 90-94 derece aralıklarında, ozmotik döküş yapıyorum. Bloom +1, bloom+3, bloom+2 döküşler yaptım. Bloom 40 45 sn, bitişler 2:10-2:30 aralıklarında oluyor. V60 demlemesi, hario kağıt, abaca kağıt, kingrinder k6 80-90 klik cmd 19 20 21 23 aralıkları slow feed öğütüm.
Herhalde 6 7 demleme yapmışımdır, hiçbirinden iyi bir sonuç alamadım. Nasıl demlersem aynı tat geliyor. Türk kahvesi olarakta demledim, yine bir aroma yok. Abant, assu ve kendi hazırladığım suları kullandım.

6 Mart tarihinde siparişini verdiğim 2 adet kahvenin kavrum tarihleri 04.02.2026 ve 10.02.2026. Hiç bir kavurucuda bu kadar eski tarihli ürün deneyimi yaşamamıştım. Çok zor bir operasyon mu bilmiyorum ama özellikle eski kavrum tarihli kahvelerin siteden alışveriş yapılırken müşteriler tarafından kavrum tarihlerinin görünüyor olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü direkt shop rafında görsem bu kadar eski tarihli kahveleri almazdım. Her zaman iade süreçleriyle uğraşacak vakti olmuyor insanların maalesef.

Merhabalar,

Kampanya dahilinde Kahve Kulübü Özel Set 5'i almıştım. Denemelerim sonucunda bana göre en iyi sonucu veren yöntemleri künye kitapçığı sıralamasına göre yazıyorum:

Değirmen: 1Zpresso K-Ultra
Demleyici: Hario V60-01 şeffaf plâstik
Filtre kâğıdı: Cafec Abaca, Cafec Traditional, Hario V60 Japon
Su: Elmacık, Erikli, Saka, Abant, Taşkesti, Gecek, Uludağ (karıştırmadan her demlemede ayrı ayrı kullandım.)

Genel Yorum:
- Deneyim kutularının (plastik kapsül) kapaklarının bazıları tam oturmuyor, kahveler hava alıyor, bu nedenle rayihaların çabuk sönme riski var. Kargodan geldiğinde bir tanesinin kapağı açılmış, kahve dökülmüştü. İşçiliği daha iyi olabilir.
- Künyede belirtildiği üzere gaz salınım ve uzun demleme sürelerine dikkat etmek önemli, ciddi anlamda fark ediyor. Kuruluğu, haliyle tek düzeliği aşmak için uymakta yarar var.
- Genel olarak kahve çekirdekleri ve öğütülmüş halleri güzel, etkileyici kokuyor. Her birinin bambaşka hazzı var.
- Demlemede istenilen sonucu vermeyen kahvelerde yatak direncini artırıp kanallanma riskini azaltmak için 18-20 gr ve üzerine çıkmak daha iyi sonuç veriyor. 15 ve altında aromalar zayıf (sönük) kalabiliyor.
- Honduras'ları, 14-16 gün gaz salınımını bekleyip paketi açtıktan sonra 8 gün içinde bitirdim. Newerly Gutiérrez, El Jardín'i 10 gün içinde bitirdim. Yani kavrulma tarihlerinden sonra toplamda 22-26 gün içinde tükettim. Beklediğim verimi alamadım.
- Diğer kahvelerde gerekli gaz salınımlarını beklemek dahil toplamda 30-41 gün sürdü. (4-5 gün daha yetecek kahvem var.) Süre uzadıkça kahveler açılıyor, güzelleşiyor. İlk demlemelerde sönük kalanların çoğu ilerleyen günlerde kendini buldu.

Bazı kahveleri biraz fazla kavrulmuş bulmakla beraber genel olarak dengeli ve güven verici. Genel deneyimime göre ortalamanın üstünde bir istikrarı var. Ve şaşırtıcı derecede bugüne kadar rayihasını, aromasını en uzun süre koruyan kahvelerdi.
Fiyatını düşünürsek yüksek tabi. Bu on sekiz kahve içerisinde kendi adıma (alım gücü olarak) altı - sekizine değebilir diye düşünüyorum.
Deneme setlerini alanlara sundukları ikinci indirim koduyla tatmadığım (Ruanda, Monica Rodriguez'in Papayo'su gibi) kahveleri de satın alacağım.
Pahalı bulsam da en azından bir kere denemeye değecek tutarlılığı sağladı.

Emeği geçen tüm ekibi kutlarım, ellerinize sağlık. @OkanT @Talhaerdinc Mustafa Kinvan
Nice verimli çalışmalara ve keyifli tadımlara..

*On bin karakter sınırından dolayı üç parçada paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Kampanya dahilinde Kahve Kulübü Özel Set 5'i almıştım. Denemelerim sonucunda bana göre en iyi sonucu veren yöntemleri künye kitapçığı sıralamasına göre yazıyorum:

Değirmen: 1Zpresso K-Ultra
Demleyici: Hario V60-01 şeffaf plâstik
Filtre kâğıdı: Cafec Abaca, Cafec Traditional, Hario V60 Japon
Su: Elmacık, Erikli, Saka, Abant, Taşkesti, Gecek, Uludağ (karıştırmadan her demlemede ayrı ayrı kullandım.)

Genel Yorum:
- Deneyim kutularının (plastik kapsül) kapaklarının bazıları tam oturmuyor, kahveler hava alıyor, bu nedenle rayihaların çabuk sönme riski var. Kargodan geldiğinde bir tanesinin kapağı açılmış, kahve dökülmüştü. İşçiliği daha iyi olabilir.
- Künyede belirtildiği üzere gaz salınım sürelerine dikkat etmek önemli, ciddi anlamda fark ediyor. Kuruluğu, haliyle tek düzeliği aşmak için uymakta yarar var.
- Genel olarak kahve çekirdekleri ve öğütülmüş halleri güzel, etkileyici kokuyor. Her birinin bambaşka hazzı var.
- Demlemede istenilen sonucu vermeyen kahvelerde yatak direncini artırıp kanallanma riskini azaltmak için 18-20 gr ve üzerine çıkmak daha iyi sonuç veriyor. 15 ve altında aromalar zayıf (sönük) kalabiliyor.
- Honduras'ları, 14-16 gün gaz salınımını bekleyip paketi açtıktan sonra 8 gün içinde bitirdim. Newerly Gutiérrez, El Jardín'i 10 gün içinde bitirdim. Yani kavrulma tarihlerinden sonra toplamda 22-26 gün içinde tükettim. Beklediğim verimi alamadım.
- Diğer kahvelerde gerekli gaz salınımlarını beklemek dahil toplamda 30-41 gün sürdü. (4-5 gün daha yetecek kahvem var.) Süre uzadıkça kahveler açılıyor, güzelleşiyor. İlk demlemelerde sönük kalanların çoğu ilerleyen günlerde kendini buldu.

Bazı kahveleri biraz fazla kavrulmuş bulmakla beraber genel olarak dengeli ve güven verici. Genel deneyimime göre ortalamanın üstünde bir istikrarı var. Ve şaşırtıcı derecede bugüne kadar rayihasını, aromasını en uzun süre koruyan kahvelerdi.
Fiyatını düşünürsek yüksek tabi. Bu on sekiz kahve içerisinde kendi adıma (alım gücü olarak) altı - sekizine değebilir diye düşünüyorum.
Deneme setlerini alanlara sundukları ikinci indirim koduyla tatmadığım (Ruanda, Monica Rodriguez'in Papayo'su gibi) kahveleri de satın alacağım.
Pahalı bulsam da en azından bir kere denemeye değecek tutarlılığı sağladı.

Emeği geçen tüm ekibi kutlarım, ellerinize sağlık. @OkanT @Talhaerdinc Mustafa Kinvan
Nice verimli çalışmalara ve keyifli tadımlara..

*On bin karakter sınırından dolayı üç parçada paylaşıyorum.
Kavrulma Tarihi: 04.02.2026

01 - Joel Cruz, Mi Bendición, Honduras, IH-90, Catuai, Honey / orta kavrum (tam city, belki tam city plus) görünüyor.
18 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 245 ml / 7,2 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 100 ml / Hario V60 filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:20 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar zayıf.
French Press (17 gr / 255 ml / 8,5 öğütüm / 93 °C) Tek döküşte James Hoffmann (4 + 4 dk) tekniğiyle daha dengeli, aromalar hissedilir ve nispeten tatlı oldu.
Biraz daha açık kavrulabilirmiş. Hario filtre kâğıdı, Cafec Traditional ve Abaca'ya göre daha iyi sonuç verdi.

02 - Joel Cruz, La Victoria, Honduras, IH90, Honey / orta-koyu (tam city plus, hatta viyana-açık Fransız) görünüyor.
19 Şubat'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 92 °C) 45 + 100 + 95 ml / Hario V60 filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, çok hafif acımtırak, aromalar biraz hissediliyor.
French Press (16 gr / 256 ml / 9 öğütüm / 92 °C) Tek döküşte James Hoffmann (4 + 4 dk) tekniğiyle daha dengeli, hissedilir ve iyi sonuç aldım.
Biraz daha açık kavrulabilirmiş. Hario filtre kâğıdı, Cafec Traditional ve Abaca'ya göre daha iyi sonuç verdi.

03 - Mario Samuel Mejia Rodriguez, Finca El Jardin, Honduras, Caturra, Lempira, Washed / orta (city plus - tam city)
20 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 250 ml / 7 öğütüm / 91 °C) 50 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 02:40 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar daha iyi hissediliyor.
French Press (18,5 gr / 300 ml / 8,8 öğütüm / 92 °C) Tek döküşte James Hoffmann (4 + 4 dk) tekniğiyle pek fark etmedi, aromalar sönük.
94 °C'de Hario filtre kâğıdı ile daha olumlu gibi.

04 - Franklin Nolasco, El Negro, Honduras, Pacamara, Washed / orta (tam city - tam city plus) görünüyor.
V60 (15 gr / 245 ml / 7,5 öğütüm / 94 °C) 45 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 1:45 bitiş, toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar biraz daha belirgin.
Biraz daha açık kavrulabilirmiş. 7,1 öğütümle / 225 ml ile az daha olsa verim artıyor.

05 - Newerly Gutiérrez, El Jardín, Colombia, Yellow Caturra, Anaerobic Natural / orta (city plus - tam city) görünüyor.
20 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 243 ml / 7,2 öğütüm / 94 °C) 45 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:55 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar zayıf. Ilıdıkça biraz kendine geliyor.
92 - 94 °C arası 7,2 - 7,8 öğütüm aralığındaki denemelerde bu kahvenin potansiyelini istediğim gibi yakalayamadım. Daha inceltip 95 °C'de denenebilir.

06 - Leidy Rodriguez, La Herencia, Colombia, Sidra Bourbon, Slow Anaerobic, Natural / açık-orta (city plus) görünüyor.
23 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 94 °C) 45 + 95 + 100 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 1:55 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar biraz daha hissediliyor ama zayıf.

07 - John Wilmer Cuellar, Las Brisas, Colombia, Ombligon, Washed / açık kavrum görünüyor.
6 Mart'ta paket açıldı
.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,2 öğütüm / 95 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:40 bitiş, dördüncü basamak 2:20 toplam 03:00 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde dengeli, hafif acımtırak, aromalar biraz hafif. Narenciye hissiyatı var. Ilıdıkça acımtırak his azalıyor.

08 - Santiago Noriega, Cultivares, Colombia, Papayo, Washed, Anaerobic / açık kavrum görünüyor.
7 Mart'ta paket açıldı.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,4 öğütüm / 94 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 2:10 bitiş, toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar biraz daha hissedilir oldu. Narenciye mayhoşluğu hâkim.
Dört döküşlü demlemelerde mayhoşluk biraz daha baskın hâle geliyor. İyi demlenirse gayet keyifli bir kahve.

09 - Aldemar Noriega, El Pedregal, Colombia, Chiroso Caturra, Washed / açık kavrum görünüyor.
28 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (20 gr / 320 ml / 7,3 öğütüm / 94 °C) 50 + 90 + 90 + 90 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:50 bitiş, dördüncü basamak 2:30 toplam 03:20-30 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli.
Yüksek gramaj daha iyi sonuç verdi.

10 - Alvaro Perdomo, La Providencia, Colombia, Java, Anaerobic, Natural / açık-ortaya (city plus) yakın görünüyor.
3 Mart'ta paket açıldı.

V60 (12,5 gr / 200 ml / 7,3 öğütüm / 94 °C) 50 + 50 + 50 + 50 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 30 sn, ikinci basamak 0:47 bitiş, üçüncü basamak 1:10 bitiş, dördüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 02:30 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde dengeli, kokusu belirgin, tropik meyveler hissediliyor, papaya misali hafif acımtırak, misket limonu gibi ekşimsi.
V60 (15 gr / 225 ml / 7,1 öğütüm / 94 °C) 45 + 60 + 60 + 60 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 1:45 bitiş, dördüncü basamak 2:30 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli, şarap hissiyatı keyifli. Ilıdıkça açığa çıkan hafif tatlı fındıksı, çikolatalı notalar da gayet iyi.

11 - Santiago Noriega, Cultivares, Colombia, Sidra, Anaerobic, Washed / açık görünüyor.
4 Mart'ta paket açıldı.

V60 (12,5 gr / 205 ml / 7,1 öğütüm / 94 °C) 45 + 60 + 50 + 50 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, dördüncü basamak 2:00 toplam 02:45 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde dengeli ve aromalar daha belirgin. Narenciye hissiyatı öne çıkıyor.

12 - Sebastian Ramirez, El Placer, Colombia, Chili Bourbon, Honey, Anaerobic / açık-orta (city plus) görünüyor. İnfüze.
7 Mart'ta paket açıldı.

V60 (16 gr / 240 ml / 7,2 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:15 bitiş, üçüncü basamak 2:15 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli. Baharatımsı koku ve tatlar hissediliyor.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,2 öğütüm / 94 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:05 bitiş, üçüncü basamak 1:50 bitiş, üçüncü basamak 2:35, toplam 03:15 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli. Baharatımsı koku ve tatlar daha belirgin. Tatlı bir bitişi var.
V60 (15 gr / 250 ml / 7,5 öğütüm / 93 °C) 50 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:20 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 02:45 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar dengeli. İçimi daha ferah ve yumuşak. Baharatımsı etki daha sakin.
Üç ile dört aşamalı döküşler oldukça fark ettiriyor, denemeye değer. Abaca filtre kâğıdı da uygun. Benim için ikinci demleme öne çıktı.

13 - Amor Rosa, Colombia, Caturra, Catuai, Rose Washed / açık-orta (city plus) gibi görünüyor. İnfüze.
28 Şubat'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 245 ml / 7,4 öğütüm / 92 °C) 45 + 100 + 100 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 02:45 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, kokusu belirgin ve hoş, künyede vurgulanan gül, krem katalan, trileçe, nektarin hissediliyor ancak biraz zayıf.
Tadım notaları olarak künyede belirtilenler açısından kıyaslarsak kendini en çok belli eden kahvelerden biri. Tutarlı ancak kendi damağıma göre etkileyici, vurucu bir yanı yok.

14 - Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Colombia, Ombligon, Natural, Extended / orta (tam city - tam city plus) görünüyor.
2 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:08 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar bir öncekine göre biraz daha iyi. İlerleyen günlerde biraz daha ince öğütüp sıcaklık yükseltilebilir.
Türk Kahvesi (7,5 gr / 75 ml / 2,7 öğütüm) 60 °C ile ön demleme. Gayet lezzetli bir kahve ortaya çıktı. 2,4'e kadar acılaşmadan inilebilir.
Biraz daha açık kavrulabilirmiş.

15 - Oscar Hernández, Los Nogales, Colombia, Chili Bourbon, Thermal Shock, Bacterial Double Anaerobic, Washed / Açık kavrum görünüyor.
2 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:100 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde ve aromalar daha dengeli ve çeşitli, kokular hoş.
Seçkide aromaları en çok öne çıkan (belirgin) kahvelerden oldu.

16 - Julio Madrid, Finca Milan, Colombia, Caturra, Washed, Toffee Culturing / açık-orta (city plus) görünüyor. İnfüze.
3 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:35 bitiş, dördüncü basamak 2:10 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde döngeli, aromalar daha hissedilir ve tatlı.
Kuruluk riski olan bir kahve, demleme hassasiyeti önemli.

17 - Jose Hernan Quintero, La Pradera, Colombia, Red Bourbon, Honey, Double Anaerobic / açık-orta (city plus) görünüyor. İnfüze.
3 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 94 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 1:50 bitiş, dördüncü basamak 2:30 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde dengeli, aromalar biraz zayıf, hafif acımtırak, kuru ve tatlı bir his var. Başta kuşburnu olmak üzere künyedeki notaları karşılıyor. Ilıdıkça acımtırak his kayboluyor, tadım çeşitleniyor.
92 °C'de Abaca ile denenebilir.
Türk Kahvesi (7gr / 70 ml / 2,8 öğütüm) 62 °C'de ön demleme ile iyi sonuç verdi. Gövde güçlü, aromalar ve tatlılık iç içe.

18 - Hacienda La Esmeralda, Buenos Aires 4FC, Geisha, Washed, Panama / açık kavrum görünüyor.
4 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak merkeze yakın hafif sarmal 1:17 bitiş, üçüncü basamak merkeze yakın hafif sarmal 2:10 bitiş, sonrasında hafifçe üç kez demleyiciyi sallayarak toplam 02:50 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, kokular belirgin ve hoş, aromalar keyifli. Zarif ve temiz bir kahve. Ilıdıkça lezzetini koruyor, aromalar çeşitleniyor. Oldukça başarılı.
V60 (12 gr / 190 ml / 7 öğütüm / 95 °C) 36 + 54 + 50 + 50 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 30 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:30 bitiş, dördüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 02:50 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli, çayımsı, bir öncekinden daha hafif ve tatlımsı oldu.
V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 96 °C) 45 + 65 + 65 + 65 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 35 sn, ikinci basamak 0:55 bitiş, üçüncü basamak 1:43 bitiş, dördüncü basamak 2:40 bitiş, toplam 03:15 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli, gövde daha kuvvetli, aroma zenginliği önceki demlemelere göre daha az. Ama lezzetli.
Her türlü demlemede keyifli sonuç alınıyor gibi. 12-15 gr aralığı aromaların çeşitliliği ve dengesi açısından ideal görünüyor. Gramaj arttıkça çözünürlük de arttığından narenciye notaları keskinleşiyor, hatta misket limonunu andıran bir hissiyat öne çıkıyor. Geisha'nın uçucu ve katmanlı aromalarını baskılıyor.
Kıyabilirseniz Türk Kahvesi olarak da oldukça başarılı. Hafızalarda kalacak kahvelerden.

Beğeni ve tercih sıralamam:

01 - Hacienda La Esmeralda, Buenos Aires 4FC, Geisha, Washed, Panama (hafızada kalacak kahvelerden)
02 - Franklin Nolasco, El Negro, Honduras, Pacamara, Washed
03 - Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Colombia, Ombligon, Natural, Extended
04 - Oscar Hernández, Los Nogales, Colombia, Chili Bourbon, Thermal Shock, Bacterial Double Anaerobic, Washed *temiz bir kahve, üst sıralara çıkabilir.
05 - Santiago Noriega, Cultivares, Colombia, Sidra, Anaerobic, Washed *üst sıralara çıkabilir. (tutarlılık olarak en iyi kahvelerden biri)
06 - Alvaro Perdomo, La Providencia, Colombia, Java, Anaerobic, Natural *üst sıralara çıkabilir.

07 - John Wilmer Cuellar, Las Brisas, Colombia, Ombligon, Washed
08 - Aldemar Noriega, El Pedregal, Colombia, Chiroso Caturra, Washed

09 - Newerly Gutiérrez, El Jardín, Colombia, Yellow Caturra, Anaerobic Natural
10 - Sebastian Ramirez, El Placer, Colombia, Chili Bourbon, Honey, Anaerobic
11 - Leidy Rodriguez, La Herencia, Colombia, Sidra Bourbon, Slow Anaerobic, Natural
12 - Julio Madrid, Finca Milan, Colombia, Caturra, Washed, Toffee Culturing

13 - Amor Rosa, Colombia, Caturra, Catuai, Rose Washed
14 - Santiago Noriega, Cultivares, Colombia, Papayo, Washed, Anaerobic (iyi demlenebilirse üst sıralara çıkabilecek gayet keyifli bir kahve, zor.)
15 - Jose Hernan Quintero, La Pradera, Colombia, Red Bourbon, Honey, Double Anaerobic
16 - Joel Cruz, La Victoria, Honduras, IH90, Honey
17 - Mario Samuel Mejia Rodriguez, Finca El Jardin, Honduras, Caturra, Lempira, Washed
18 - Joel Cruz, Mi Bendición, Honduras, IH-90, Catuai, Honey (bu zamana kadar Türkiye'de denediğim honey'ler genel olarak aroma açısından zayıf çıktı) En sönüklerden biri bu oldu.

Esenlikler 🖖🏻

Son düzenleme:
Santiago Noriega, Cultivares, Colombia, Sidra, Anaerobic, Washed

Geç de olsa demleyebildim. İlginç bir kahve, çok yönlü olduğunu söyleyebilirim. Tam kategorileşmek zor (Doritoslu Chili Bourbon ile aynı kategori belki?).

Mesela ilk yudumlar mor meyveleriyle natürel gibi (ama funky olmadan). Sonra baharatımsı tarafı çıkıyor. Kola tadım notu güzel özetliyor aslında.
Ama daha çok gövdesi, asitidesi ve tatlılığı beni etkiledi.

Daha çok sayıda yorum okumak isterdim o kahve ile ilgili :)

Edit : nedense 2. ve sonraki demlemeleri beceremiyorum.

Son düzenleme:
14 tane 60 gram deneme kahvesi alacağıma 1 kilo Amor Rosa alsaymışım keşke. Yapay bi gül notası beklerken kahve buram buram karamel çıktı fena ters köşe olduk. Trileçe yakıştırmasını da çok beğendim gerçekten öyle bir tatlılık var kahvede ama bi yandan da zarif yıkanmış karakteri de var.

franklin nolasco, honduras, pacamara ve john wilmer cuellar, kolombiya, ombligon ile aylık alıma katılmıştım ben de. künye kitapçığı da güzel düşünülmüş :) reçete olarak da firmanın dediği üzere reçete verme taraftarı olmasam da düşüncesi bende de geçerli ki reçetelere çok takılmayıp, kendime göre demliyorum ben de.

kavrumlarından bir ay sonra deneyebildim ikisini de. filtre demlemede benim deneyimim pacamara yoğun, belli bir tadım notası alamadığım bir çekirdek.

ombligon ise denediğim ilk ombligon kahvesiydi ve çok beğendim. çikolata kaplı bonibon şekerleri andırdı bana.

aylık alıma sayılmasa da 2,5 hafta önce de mario samuel mejia rodriguez, honduras, caturra-lempira kahvesini de uygun bir fiyatla alıp onu da kavrumundan yaklaşık bir ay sonra denedim ve bu kahveyi de beğendim.

su olarak da uludağ premium su biraz daha fark oluşturuyor calibre'nin kahvelerinde bana göre.

tekrardan çok teşekkürler emeği geçen herkese.

geçen seneden kalan tecrübe ile kahveleri epey degase yatırdım..
17.02 kavrumlu Joel Cruz, La Victoria, Honduras ve
10.02 kavrumlu Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Kolombiya
ile iki haftadır haşır neşir olduğumu düşünürsek paketleri en az 30 günden sonra açtım diyebiliriz.

v60 ve clever ile demlemeler yaptım. paketler yarılandı, henüz kayda değer bir sonuç alamadım..
deneyip memnun kalanlardan nokta atışı öneriler var mıdır ?

geçen seneden kalan tecrübe ile kahveleri epey degase yatırdım..
17.02 kavrumlu Joel Cruz, La Victoria, Honduras ve
10.02 kavrumlu Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Kolombiya
ile iki haftadır haşır neşir olduğumu düşünürsek paketleri en az 30 günden sonra açtım diyebiliriz.

v60 ve clever ile demlemeler yaptım. paketler yarılandı, henüz kayda değer bir sonuç alamadım..
deneyip memnun kalanlardan nokta atışı öneriler var mıdır ?

Merhaba,

14 - Monica Rodriguez Rojas, Las Acacias, Colombia, Ombligon, Natural, Extended / orta (tam city - tam city plus) görünüyor.
2 Mart'ta paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 93 °C) 45 + 100 + 95 ml / Cafec Traditional filtre ile ön demleme bekleme süresi 40 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:08 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, aromalar bir öncekine göre biraz daha iyi. İlerleyen günlerde biraz daha ince öğütüp sıcaklık yükseltilebilir.
Türk Kahvesi (7,5 gr / 75 ml / 2,7 öğütüm) 60 °C ile ön demleme. Gayet lezzetli bir kahve ortaya çıktı. 2,4'e kadar acılaşmadan inilebilir.
Biraz daha açık kavrulabilirmiş.
Joel Cruz, La Victoria, Honduras'tan ben de verim alamadım, yine de denemelerim sonucu kendimce en iyi yöntemleri ekliyorum:
02 - Joel Cruz, La Victoria, Honduras, IH90, Honey / orta-koyu (tam city plus, hatta viyana-açık Fransız) görünüyor.
V60 (15 gr / 240 ml / 7,3 öğütüm / 92 °C) 45 + 100 + 95 ml / Hario V60 filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:10 bitiş, üçüncü basamak 2:00 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, üç döküşte gövde dengeli, çok hafif acımtırak, aromalar biraz hissediliyor.
French Press (16 gr / 256 ml / 9 öğütüm / 92 °C) Tek döküşte James Hoffmann (4 + 4 dk) tekniğiyle daha dengeli, hissedilir ve iyi sonuç aldım.
*Değirmen: 1Zpresso K-Ultra

Rwanda, Rugali, Red Bourbon, Traditional Washed / orta kavrum (tam city) görünüyor.
Kavurma Tarihi: 03.03.2026
2 Nisan'da paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 97 °C) 50 + 65 + 65 + 60 ml / Hario V60 Japon filtre ile ön demleme bekleme süresi 50 sn, ikinci basamak 1:07 bitiş, üçüncü basamak 1:40 bitiş, dördüncü basamak 2:30 bitiş, toplam 03:30 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde ve aromalar dengeli. Kahvenin dinlenmiş olması acılaşma riskini azaltmış. Tadım notlarından sütlü çikolata harici diğerleri hissediliyor. Narenciye ve çiçeksi aromaların öne çıktığı keyifli bir red bourbon. Cafec Traditional ve Abaca ile de denedim, en iyi verimi Hario'dan aldım; yeterince dinlenmiş bir kahve olduğu için olabilir. Toz üreten bir çekirdek olduğu halde uzun süreyi, ajitasyonu kaldırıyor. İçtiğim en lezzetli Ruanda'lardan, ayrıca Calibre'den denediğim yirmi civarı kahve içerisinde rahatlıkla ilk beşe, hatta üçe girer.

Colombia, Gutierrez Family, Monteverde, Java, Honey / açık-orta (city - city plus arası) görünüyor.
Kavurma Tarihi: 20.03.2026
6 Nisan'da paket açıldı.

V60 (15 gr / 240 ml / 6,5 öğütüm / 95 °C) 50 + 60 + 65 + 65 ml / Cafec Abaca filtre ile ön demleme bekleme süresi 45 sn, ikinci basamak 1:00 bitiş, üçüncü basamak 1:35 bitiş, dördüncü basamak 2:10 bitiş, toplam 03:00 civarı demleme süresi, dört döküşte gövde dengeli, ipeksi dokuyu koruyor, aromalar daha belirgin. Çayımsı, yumuşak içimli bir kahve.
Yurt içinde tattığım Honey'lerden şaşırtıcı derecede umduğunu bulamayan biri olarak bu zamana kadar en çok verim aldığım ve beğendiğim honey olabilir.

İki kahve de beklentimin üstünde çıktı, emeği geçenleri kutlarım.

Son düzenleme:
Geri