• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şubat 2026 - Calibre - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kitapçıkla alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. Bence 60tl(indirimle sanırım bu fiyat) çok uygun bi fiyat. sadece anı olarak saklamak için de alınabilir. Sitede ne kadar duruyo bilmiyorum ama 9-10cm boyutunda kare bi kitapçık. içinde her kahvenin kendi sayfası var numaralandırılmış bir biçimde. Kahve künyeleri yazıyor sayfalarda sitede yazan şeylerle hemen hemen aynı benim gördüğüm kadarıyla. Ve her sayfaya bir adet boş sayfa koyulmuş demleme notlarınız için bu güzel düşünülmüş. Son sayfada bütün kahvelerin numaralarına göre reçeteleri var.

Ayrıca sitede var mı dikkat etmedim ama istediğiniz kahvelerin demleme reçetelerini kitapçıktan bakıp yazabilirim veya calibre ekibinden rica edebilirsiniz.

Kitapçıkla alakalı birkaç şey söylemek istiyorum. Bence 60tl(indirimle sanırım bu fiyat) çok uygun bi fiyat. sadece anı olarak saklamak için de alınabilir. Sitede ne kadar duruyo bilmiyorum ama 9-10cm boyutunda kare bi kitapçık. içinde her kahvenin kendi sayfası var numaralandırılmış bir biçimde. Kahve künyeleri yazıyor sayfalarda sitede yazan şeylerle hemen hemen aynı benim gördüğüm kadarıyla. Ve her sayfaya bir adet boş sayfa koyulmuş demleme notlarınız için bu güzel düşünülmüş. Son sayfada bütün kahvelerin numaralarına göre reçeteleri var.

Ayrıca sitede var mı dikkat etmedim ama istediğiniz kahvelerin demleme reçetelerini kitapçıktan bakıp yazabilirim veya calibre ekibinden rica edebilirsiniz.
Merhaba, öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkür ederiz.

Kitapçığı beğenmenize sevindik. Bildiğiniz üzere kitapçık, tüm setlere dahil, ancak set almak istemeyip, kitapçık almak isteyenler için sembolik bir fiyata (bu fiyatın bize yansıyan üretim maliyetinden de düşük olduğunu eminlikle söyleyebilirim) sunduk.

Reçeteler şimdilik sitede yer almıyor ama gelecekte neden olmasın, ancak reçeteler konusunda bize istediğiniz kanaldan ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Honduras La Victoria

Denildiği üzere kahvenin daha salınım yapması gerekiyor, gazın burukluğu hissedilir. Yani firmanın dediklerine uyun. :) Göz ile bakınca agtron 90 civarı gibi düşünüyorum. Bana göre açık bir kavrum olmamasına karşın soğudukça artan bir asidite hissediliyor. Filtrede erken saatlerde gidecek bir kahve. Espressocuların bu çekirdeği seveceğini, oldukça dengeli bir bardak alacaklarını düşünüyorum.

Cafec Traditional, 93 derece Munzur(86ppm), Philos 110 klik, V60 01, 40-100-100, 2.15

Aldemar Noriega, El Pedregal, Colombia

Yıkanmış, beyaz çiçek notları, chiroso varyetesi olduğu için aldım.

Cafec Abaca, Abant Bolu su 94 derece, V60, Pietro 8.0, 2dk20 sn, bloom 40 sn + 2, 16/260 olarak demledim.

Limon tadım notuyla yıkanmış Etiyopya'ya benzettim. Ancak daha gövdeli. Soğudukça güzelleşiyor (her zamanki gibi). Limon şekeri gibi. Asiditesi hissetmek için biraz daha kalın öğütmek lazım. Çekirdekler ve kavurum kaliteli.

Tam benlik bir kahve oldu. Sonraki demlemelerde çiçeksilik artırmaya çalışacağım.

Amor Rosa, Colombia

Öncelikle kahvenin dinlenme süresini tamamlamadığını, amatör demleme ekipmanları kullandığımı ve yazacağım şeylerin tamamen benim görüşlerimden ibaret olduğunu belirmek isterim.

Ben 92°C ve orta-kalın bir öğütümle

0-30sn(30g) 30-45.sn(+100g) 1.20-1.35.(+120) (Toplam süre 2.30-2.40)
demleme şekliyle 15g kahveye yaklaşık 250g su olacak şekilde demledim. Gül kokusunu ve tadını çok hissedeceğimi düşünmüyordum açıkcası ama kokusunda ve tadında çok belli oluyor gerçekten buram buram çiçek notaları olan bir kahve. Hem tadında hem de demlerkenki kokusunda hissedebiliyorsunuz. Dürüst olmak gerekirse ilk yudumlarda bana çok baskın geldi tadı ama biraz soğuyunca daha güzel bir hal alıyor.( Ekleme: gül tadı tam olarak çiçeğin kendi tadına değil ama biliyorsanız gül suyunu veya gül şerbetini andıracak şekilde hafif ekşi)

Franklin Nolasco, El Negro, Honduras

Yukarıdaki kahve ile aynı sadece bir tık daha kalın öğüterek 93°C su ile demlediğimde doyurucu ve tatlı bir kahve elde ettim. Açıkçası Calibrenin Tanzanya Geisha kahvesine benzettim. Biraz daha meyvemsi.Bana kalırsa bardakta en çok üzüm ve kırmızı elma notaları hissediliyor.

Son düzenleme:
Joel Cruz, La Victoria, Honduras (29.01)

İlk demlemeden henüz bir şey anlamadım. Biraz erken açtım. Yine de şunu paylaşmak istedim : alıştığım honey'lerden daha işlenmiş. Kokuda ve görselde belli. Ona göre deneyebilirsiniz :-)

1000053267.jpg

Franklin Nolasco, El Negro, Honduras

Üzmedi. Sitede ne yazıyorsa o. Kırmızı elma gibi sulabdiran, üzümün tatlılığı ve kirazın eksikliği. Guzel temiz bir yıkanmış Honduras.

Comandante 12-13 click ile 3 dk üzerinde demlemeler yapıp verim alabilen var mı gerçekten?

Yıkanmış Ombligon'u deneyimlerime güvenip kendi bildiğim gibi başlayarak K-Ultra 7.5 (Comandante 24 olabilir) ile demledim, bu bile biraz ince geldi. Bir sonraki demlemeyi 8 ayarında yaparım. 2 dk 20 sn sürdü demlemem, bu süreler ideal bence.

Sevdiğim bir kavurucu olduğu için hoşuma gitmeyerek yazıyorum ama verilen öğütüm referansları skandal. Reçetelerin yanıltıcı olma durumunu yazın diğer forumda yapılan kampanya başlığında da dile getirmiştim ama üzerine pek düşülmemiş anlaşılan.

Muhakkak damak tadıyla da alakalıdır ama benim tavsiyem kahvelerden verim alamayanların kalın öğütmekten çekinmemesi olur.

Neredeyse espresso inceliğindeki öğütüm referansını kullanıp verim alabilenler varsa duymak isterim.

Henüz aldıklarımın tamamını denemedim ama önceki Calibre deneyimlerime dayanarak kahvelerin tamamından, tabi ki kendi yaklaşımımla, verim alacağıma inanıyorum. Alamazsam yazarım.

Kahveye ve ekipmana bu kadar para harcayan insanlar olarak en başta bi' tane refraktometre alıp kavurucuların reçete önerilerine takılmadan devam etmek lazım geliyor diye düşünüyorum hep.

Forumdan birinin önerisiyle yıllar önce almıştım bir tane, mübalağa etmiyorum yıllardır bir kavurucunun demleme reçetesini (kahveye özel) alıp denemişliğim yok, belki çok para verdiysem önerdiği bir şey var mı diye bakmışımdır hatırlamıyorum. Demleme cihazlarımız farklı, su farklı, rakım farklı, filtre farklı, suyu dökerken elimizin titremesi bile farklı.

1 - Ext. benim genelde beğendiğim aralıkta mı 2- Gövdesini beğendim mi, oranı değiştirmeli miyim? Kontrol edip devam ediyorum, tavsiye ederim.

Kahveye ve ekipmana bu kadar para harcayan insanlar olarak en başta bi' tane refraktometre alıp kavurucuların reçete önerilerine takılmadan devam etmek lazım geliyor diye düşünüyorum hep.

Forumdan birinin önerisiyle yıllar önce almıştım bir tane, mübalağa etmiyorum yıllardır bir kavurucunun demleme reçetesini (kahveye özel) alıp denemişliğim yok, belki çok para verdiysem önerdiği bir şey var mı diye bakmışımdır hatırlamıyorum. Demleme cihazlarımız farklı, su farklı, rakım farklı, filtre farklı, suyu dökerken elimizin titremesi bile farklı.

1 - Ext. benim genelde beğendiğim aralıkta mı 2- Gövdesini beğendim mi, oranı değiştirmeli miyim? Kontrol edip devam ediyorum, tavsiye ederim.
Dün demleme yaparken ben de tam olarak bunu düşünmüştüm hocam ya 😅 bu noktada da aklıma şu gelmişti.
Acaba tarifi verirken hedeflenecek tds, ext. değerlerini de mi verseler?

Dün demleme yaparken ben de tam olarak bunu düşünmüştüm hocam ya 😅 bu noktada da aklıma şu gelmişti.
Acaba tarifi verirken hedeflenecek tds, ext. değerlerini de mi verseler?

Benim hedef değerler evde asılı duruyor kahve demlerken karşımda :)

IMG_4578.JPEG

Spada'ydı sanırım 1:18, 19, 20 vs. önermişti reçetelerinde. 1:17'den sonrası hiç uyguladığım bir şey değil benim mesela. Kavurucuların oranlarının da sizin keyfinize uyup uymayacağı belli değil.

Yani Circulor tarifi 1:1:1 20:30'du mesela. 1:15'te, Spada'nın oranlara göre TDS'in yüksek çıkacağı kesin gibi, çözünmenin düşük çıkma ihtimali de yüksek. Hangisinin size uyacağı da belli değil, bir noktadan sonra sizin damağınıza kalıyor iş.

Ben ext. oranından ziyade TDS'e bakıyorum. 1.35-1.45 arası çoğunlukla bana uyan bir lezzet ortaya çıkıyor. Zaten klasik istenen oran 18-22 de bu TDS'lerin civarına denk geliyor çoğu zaman.

Günün anlam ve önemine uygun eşime Amor Rosa demledim 😄

Hario Mugen
Hario 01 bol poşet filtre
15/225 96°
1.8.0 (Timemore C5 Esp Pro)
45+60+60+60
2.20 Bitiş.

Gül notası çok baskın değil onu çok sevdim, nektarin kokusu hissediliyor, oldukça çiçeksi ve tatlı bir kahve çıktı. Benim hoşuma gitti.

Son düzenleme:
Hario V60 | CAFEC Abaca | 1Zpresso K-Ultra 8.0
RO + Sweet Water 2012 (40 ppm)
15g / 245-250ml | 4 döküş | Bloom 60ml/30sn
Toplam süre: ~2:00-2:30

Kalın öğütüm ve düşük ajitasyonla, kahveyi fazla zorlamadan temiz ve parlak tatlar almayı tercih ediyorum.

John Wilmer Cuellar, Las Brisas, Colombia
95°C | 250ml | ~2:30
Yeşil elma karakteri baskın, kompleks ve aromatik. Gayet doldun bir gövde.

Santiago Noriega, Cultivares, Colombia
96°C | 250ml | ~2:15
Sarı meyveler öne çıkıyor, tatlı ve yumuşak. Tadı biraz zayıf ama nane ferahlığında sürpriz bir aftertaste var.

Aldemar Noriega, El Pedregal, Colombia
94°C | 245ml | ~2:10
Limon şekeri gibi keyifli tatlı asidite. Süreyi uzatınca daha kompleksleşiyor ama asiditeyi korumak daha güzel.

Santiago Noriega, Cultivares, Sidra, Colombia
93°C | 245ml | ~2:00
Limonotu -> orman meyveleri geçişi, tatlı. Gazı kaçmış kola tadında uzun bir aftertaste.

Amor Rosa, Colombia
92°C | 245ml | ~2:00
Aromada gül var ama tatta karamelimsi notalar daha baskın. Temiz ve dengeli.

Julio Madrid, Finca Milan, Colombia
91°C | 245ml | ~2:00
Muz yoğunluğu + kavun sululuğu. Şekerleme tatlılığında, temiz ve dengeli.

Oscar Hernández, Los Nogales, Colombia
91°C | 245ml | ~2:00
Serideki en gösterişli kahve. Efervesan gövde, oldukça kompleks.

Son düzenleme:
Merhaba, reçeteler kitapçığın dijital halinde de mevcut. Toplu alım başlığından ulaşabilirsiniz, eğer ulaşamazsanız bana özelden yazabilirsiniz :)

Geri