• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Şubat 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Demleme öneriniz var mı hocam
Calibre Coffee

Jorge Elias Rojas, La Roca, Colombia natürel

Kavrum 19.Günü

1zpresso ZP6 2.7 klik

SWITCH dripper/ hario bol poset filtre

Pınar Uludağ 94⁰

15gr kahve 250ml su

60 ml su 30 sn bloom (mandal kapalı 10 tur karıştır) 1.20 ye kadar suyu 25krs kadar alana döktüm 2.10 ile 2.30 arasında bitiş.

Herkese merhabalar,

Çok güzel geçtiğime inandığımız bir ayı geride bıraktık. Bütün katılanlarlara, yorumlarını paylaşanlara, tavsiyelerde bulunanlara ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.
İlk deneyimlerden şimdiden çok güzel yorumlar okuyoruz, çok mutlu oluyoruz, umuyorum devamındada güzel yorumlar devam edecek.
Tüm süreçte bildiğimiz kadarıyla önemli bir sorun, gecikme yaşamadık. Ufak tefek karışıklıkları hızlıca çözdük. Bazen telefon, mesajlara geri dönüşlerde gecikme yaşadık, bundan dolayı, yada bilmediğimiz herhangi başka bir sebepten dolayı, üzdüğümüz, kızdırdığımız kimse olduysa kusura bakmayın.
Küçük birkaç istatistik de paylaşmak isterim; 750-800 civarı katılım oldu, bunlarda yaklaşık 1/3 ilk defa Calibre yi deneyenler olmuş, 1/10 kadarıda geçen sene toplu alıma katılmış fakat daha sonra tekrar denememiş. 10 farklı çekirdek tamamen tükendi.
Bu istatiskler, bizim yaklaşımımızla, bu etkinliğin ne kadar değerli olduğunu ispat ediyor sanırım.
Tekrar tüm yorumlarınız, güzel sözleriniz için teşekkür ederiz.
Yeni çekirdekler, etkinliklerde görüşmek dileğiyle.

2 paket Edwin Narvaez Tellez ve 1 paket La Roca aldım ben de geçenlerde. Hatta galiba son Edwinlerden ikisini ben almış bulundum. Elimde nerdeyse tüm seçki mevcuttu alım öncesinde o yüzden denemek istediğim La Roca ve zaten çok severek içtiğim Edwin yeterli oldu açıkçası. Mevcut seçkiden Dimtu, Clara Molina, Wilfredo Jesus Ramos ve George Muia'yı gözüm kapalı önerebilirim herkese.
06.02 kavrumlu La Roca'yı demledim dün. Bana naturel geshaları hatırlattı. Meyvemsilik, çiçeksilik, tatlılık her şey var, gövdesi de Tabi olmasına rağmen(genelde yüksek gövdeli örneklerine denk geldim, öyle kodlamışım) zarif ve ipeksi. Çok beğendim gerçekten. Aşağıdaki gibi demledim;

15/270
ZP6 4.2
95c Assu
Abaca + V60
50-165-270
1 dk bloom
2:35 bitiş

Tatlar açılsın diye 1/18'e gittim ama bu kullandığım standart başlangıç reçetem normalde 1/17. Bi sonrakinde biraz daha ince öğütüp biraz daha ext kovalamayı düşünüyorum, oran şimdilik iyi gibi.

@OkanT bey merhaba,

28 Şubat tarihinde Kahve Kulübü Son Dakika seti için sipariş verdim, durum nedir acaba?
Bir bilgilendirme alamadım da...

merhaba mart ayı için alım olcak mı?

Kahve çekirdeği: Calibre Coffee - Elias & Shady Bayter, El Vergel, Colombia
Degassing: 24 gün
Öğütüm: CMD MK4 - 16 click
Ekipman: Aeropress
Metod: Inverted. Hoffman Ultimate ( 11gr kahve için 200ml su )

Bu kahveyi Mokapot, V60, French press ve Türk kahvesi olarak da demleyip deneyimledim. Bitişe doğru hafif meyvemsilik dışında oldukça düz bir kahve. Ne yalan söyliyeyim biraz hayal kırıklığı yarattı. Böyle düz kahveler için v60 vesaire yorulmuyorum. Mokapot ile demleyip; üstüne French press'le süt köpürtüp, biraz da karamel katıp içiyorum. Yanlış anlaşılmasın; kötü bir kahve değil, sadece beklentimi karşılamadı.

@OkanT bey merhaba,

28 Şubat tarihinde Kahve Kulübü Son Dakika seti için sipariş verdim, durum nedir acaba?
Bir bilgilendirme alamadım da...
Merhaba,

Ozel istekler disinda suanda kargoya teslim edilmeyen siparis yok.
Gonderdigimiz maillar spam olarak dusebiliyor, takip koduna ulasamazsaniz, haber verin lutfen tekrar iletelim.
Tesekkurler.

Merhaba,

Ozel istekler disinda suanda kargoya teslim edilmeyen siparis yok.
Gonderdigimiz maillar spam olarak dusebiliyor, takip koduna ulasamazsaniz, haber verin lutfen tekrar iletelim.
Tesekkurler.
Teslim aldım,teşekkürler..

Calibreden aldığım kahveler arasında filtre demlemede hic verim alamadigim yada beni tatmin etmeyen tek kahve oldu fakat sipariş verirken de espresso amaçlı sipariş verdiğim için yine verimli bir alisveris oldu :)
Okan Bey kahvelerle alakalı kısa aciklamalar yapmıştı ve gerçekten bahsettiği gibi ''lıkır lıkır'' giden espresso shotlar aldım
Son 30 gr'ı degass için bekleticem , merak ettim filtreden de bir şeyler çıkar mı , bakalım 🙂
1000019584.jpg1000019660.jpg

Calibre Coffee
Shakiso guji
Kavurumun 25. Günü
1zpresso ZP6 2.00 klik
SWITCH dripper/ cafec abaca filtre
Pınar Uludağ 93⁰
50 ml su 45 sn Bloom (mandal Bloom da kapalı) 45 sn ile 1.50 arasında çok yavaş merkeze döküş. Hafif sallama bitiş 2.50
Sicak koku çiçeksi tat ise güzel ama anlam veremedim. Soğudukça böğürtlen ve şeftali ekleniyor ilikta koku şeftali soğumasını bekleyemedim

@OkanT paket su tavsiyesi alabilir miyim?
Merhaba, degisiklik gosterebiliyor zaman icinde fakat daha uzun fermentasyonlar icin pinar madran, geleneksel yikanmis, acik kavrumlar icin abant. 3. Bir alternatif ikisinin arasi icin taskesti onerebilirim.

@OkanT modern espresso blend için degassing bilgisi ve demleme önerisi alabilir miyim lütfen?

Modern espressoda 1:3 tavsiye edilmiş ama ben 1:2 olarak hem tatlılık hem asidite hem gövde anlamında dengeli çıktılar aldım oldukça memnunum. 30 saniyede sabit 9 bar basınç ile 18 e 36 olacak şekilde. Kingrinder k6 26 click.

Modern espressoda 1:3 tavsiye edilmiş ama ben 1:2 olarak hem tatlılık hem asidite hem gövde anlamında dengeli çıktılar aldım oldukça memnunum. 30 saniyede sabit 9 bar basınç ile 18 e 36 olacak şekilde. Kingrinder k6 26 click.
Çok teşekkürler.

Hakkında çok şey yazıldı ben bugün paketi açtığım ve ilk demlemeyi yaptığım için ancak yazabiliyorum ama La Roca hakkaten söylendiği kadar varmış, bayıldım.

Hakkında çok şey yazıldı ben bugün paketi açtığım ve ilk demlemeyi yaptığım için ancak yazabiliyorum ama La Roca hakkaten söylendiği kadar varmış, bayıldım.
Ben bu kahveyi bir süre 15:240 oranlarında ve orta ince kalınlıkta öğüterek 92-95 derece aralığında demledim. Bir türlü istediğim sonucu alamadım. Süre olarakta 2:15 gibi bitişi oluyordu. Genelde su gibi notaları çok belirgin olmayan bir kahve içiyordum. Tüm parametreleri aynı tutarak sadece ısıyı 97-98 dereceye çekerek çok çok iyi bir sonuç aldım. Aynı şekilde Calibre'nin diğer çekirdeklerinde de yüksek sıcaklıkla istediğim sonuca ulaştım.

Geri