• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile A4 Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Şubat 2025 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

gergingörünüşlüadam

Barista
Editör
Merhaba forumdaşlar,

Anket başlığından da görebileceğiniz üzere kullanılan 272 oy şu şekilde dağılmıştır:
1 - Calibre: 68 oy (%25)
2 - A4: 42 oy (%15)
3 - Ultra: 30 oy (%11)
4 - Coach: 27 oy (%10)

Alım ekibi olarak Calibre Coffee'den @OkanT Bey ile iletişime geçtik. Okan Bey kulübümüze 5 pakete kadar %20 indirim , 5 ve üzeri adet için %25 indirim tanımladı. Kod şu anda aktiftir.
(indirim kodunu görebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir)
İçeriği görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir.

Okan Bey kahveler ve alım hakkında detaylı bilgi vermek üzere bu başlığın altına yazacaktır.

Geçtiğimiz Kasım ayında Calibre Coffee'yi ziyaret ettiğimde toplu alım için heyecanlı olduklarını görmüştüm. Okan ve Talha Beyler samimi ve ilgililer. Çekirdekler de heyecan verici. Şimdiden güzel bir alım olmasını diliyorum.

Merhabalar,

Öncelikle, tüm oy verenlere, destekleyenlere, daha önce kahvelerimizi denememiş olup ilk defa şans vereceklere şimdiden gönülden teşekkür etmek isteriz.
Kahve Kulubü toplu alımları için ne kadar hevesli olduğumuzu, değer verdiğimizi her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. Yine bu organizasyonu gerçekleştiren ekibede çok teşekkür etmek isteriz. Hem daha önce bizi tanıyan fakat bu vesile ile farklı kahveleri denetme şansımız olduğu için, hem de daha önce hiç denememiş, bu vesile ile deneyecek birçok kahvesevere ulaşabiliyor olmak, en iyi şekilde tanıtmak, devamlılığını kazanmak bizim için çok değerli. Buradan yola çıkarak azami titizlik ve özeni göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Bu organizasyonu hiçbir zaman kısa vadede daha fazla şatış yapmak amaçlı değil, her zaman ileriye yönelik güzel bir tanıtım fırsatı olarak görüyoruz.
Geçtiğimiz seneki toplu alımda da pek fazla zorlanmamıştık, bu seferde bütün hazırlıklarımız tamam sayılır. Dahada tecrübeli olarak zorlanacağımızı düşünmüyoruz, her zaman olduğu gibi tüm şiparişleri, elimizden olmayan bir aksaklık olmadığı sürece, zamanında ve en iyi sekilde size ulaştırma hedefindeyiz.

Katılan tüm kahveseverlerin kazanabileceği şöyle bir hediye düşündük; Geçtiğimiz ay Q Lecturer sertifikamı aldım, ve CQI in 100-200 puanlık sınıflarının eğitimini verebiliyor olacağım. Toplu alım süresi içinde verilen siparişler içerisinden rastgele şeçilen bir kişiye, ilk duyuracağımız, Q sınıfına (100-200) ücretsiz katılım hakkı hediye etmek istiyoruz. İlerleyen dönemde farklı küçük yarışmalar, ödüller planlarımız içinde.

Gelelim diğer bir önemli konu olan, indirim kısmına. Bununla ilgili gönül ister ki daha fazlası hep olsun. Takip edenler biliyordur, yeni yılda kahvelere herhangi bir zam yapmadık. (istisna, kar marjı çok düşük olan 1-2 çekirdekte, %3-5 oranında göze batmayacak bir artış hariç.) Diğer kavurucularla mukayese edildiğinde, sizde takdir edeceksiniz diye düşünüyoruz oldukça iddiali fiyatlandırmamız. Bunları göz önünde bulundurarak ve anlayışınıza şıgınarak, Kahve Kulubü toplu alımı için 5 pakete kadar %20, 5 ve üzeri adet için %25 indirim yapabiliyor olacağız. Yeşil çekirdek, ekipman ve tekstil kısmını malesef dahil edemiyoruz. Setler maalesef teknik olarak bir sayılıyor.

Kupon Kodumuz;

Yine bu konuyla bağlantılı olarak zaman zaman aldığımız yorumlardan biri söyle oluyor;
Yorumu yapan kişiler, ben çok iyi kahveler tercih ediyorum, sizin sattığınız fiyatlarla benim aradığım stardartta kahve olması mümkün değil gibi bir önyargı olabiliyor. Buna biraz üzülüyoruz. Açıkcası ben vaktimin neredeyse %30 dan fazlasını yeşil çekirdek seçimi ve tedariğine harcıyorum. Tüm kahvelerimizi kendimiz seçiyor ve ithal ediyoruz. Çok istisnai durumlar haricinde iç piyasadan yeşil çekirdek almıyoruz. En uygun şartlarda, en iyi çekirdekleri alabilmek için çok fazla emek ve vakit harcadığımızı içtenlikle söyleyebilirim.
Fiyat- performans konusunda çok iddiali olduğumuzu her zaman söylüyorum, umuyorum sizde aynı şekilde takdir edersiniz.

Ücretsiz kargo alt limitleri;
Hepsijet; 750TL ve üzeri ücretsiz, altı 75 TL (Büyük şehirlerde özellikle çok iyi çalışıyor, memnuniyet oranı çok yüksek) Çoğunlukla saat 16:00 ya kadar gelen tüm şiparişleri aynı gün teslim edebiliyoruz.
Aras Kargo; 950TL ve üzeri ücretsiz, altı 95TL (Çoğunlukla saat 13:00 a kadar gelen siparişleri aynı gün teslim edebiliyoruz.

Stok Durumu ve Yeni Eklenecek Kahveler;

Geçen seneki hacmi göz önünde bulundurarak, tükenebilecek çekirdekler ile ilgili tahminlerimiz;
  1. Hafta tükenebilir; Paul Karani, El Vergel Koji Super Natural, Abu Panama Geisha.
  2. Hafta tükenebilir; Inmaculada, Mi Paraiso
  3. Hafta tükenebilir; Congolon

Yeni eklemeyi planladıklarımız;
  1. Hafta içerisinde 2 yeni çekirdek eklemeyi planlıyoruz.
Bunlardan ilki bu sene Ethiopia Cup of Excellence da ilk 20 ye giren natural bir Ethiopia, sınırlı sayıda olacak.
İkincisi ise El Vergel’den yıkanmış bir caturra.

Ayın ikinci yarısında birkaç çeşit hepsi yıkanmış Rwanda kahveleri eklemeyi planlıyoruz. Gemi pazartesi liman varacak ve hızlıca gümrük işlemleri yapılacak, bir aksilik olmaması umuduyla ikinci yarıya yetiştirmeyi amaçlıyoruz.
Son hafta herşey yolunda giderse başka güzel sürprizlerimiz olabilir fakat bürokratik birkaç sebepten dolayı açıklayıp, söz veremiyoruz malesef.

Degassing süresi ve kavrum tarihleri;

Su an tüm kahvelerde kavrum tarihi; 29-30-31 Ocak. Bu hafta verilen şiparişler bu tarihli kavrumlardan gidecektir. Çok az sayıda daha eski tarihli kahve var. Bunları sadece özel talep olması durumunda göndereceğiz.
Degassing için asgari 2-3 hafta tavsite ediyoruz. Optimum içim aralığı 3.-9. Haftalar arası. Çekirdekler özelinde ufak sapmalar mutlaka olcaktır.

Son olarak, kahve şeçimlerini kolaylaştırmak adına, mevcut sekideki çekirdekler ile ilgili kısa bilgiler vermeye çalışağım.

Jorge Elias Rojas, La Roca, Tabi;
Şeçkimizdeki en kompleks kahve olduğunu söylebilirim. Her aşamasında etkili, concord üzümü, kiraz ve toffee notaları ağırlıklı. Asiditesi çok kompleks.

Bu çekirdek ve kavrum ile geçtiğimiz hafta Yusuf Can Baki, SCA Demleme Şampiyonasında 4.lük elde etti. Önce youtube dan sunumu izlemek sonra benzer reçete ile bu çekirdeği deneyimlemek ekstra keyifli olacaktır diye düşünüyorum.
Kavrum; Light

El Vergel, Pink Bourbon, Koji Supernatural;
Koji supernatural basli basina çok inovatif bir fermantasyon. Pink Bourbon ile birleşince sıcakken orman meyveli, beyaz çikolatalı pastaya soğudukça tropik meyveler eşlik ediyor. Çok keyifli.
Kavrum: Light

Fellow Farms, Inmaculada;
Pink bourbon varyetesinin iyi, tipik bir örneği, Pembe pamuk şeker.
Yavrum: light

Mi Paraiso, Honduras;
Tatlımı, tatlı, tropik meyveli, turunçgilleride andıran şeker düşünebilirsiniz. Buna eşlik eden güzel de bir gövdesi var. Hem demlemelerde, hemde espresso da çok başarılı.
Kavrum: Light

Yiret, Honduras;
Bir sebepten bu çekirdeğin günü gününü tutmuyor, bizde çözemedik ruh halini, bazı gunler sulu, portakal suyu gibi. Bazı gunler portakallı, bademli bisküvi gibi. Geri dönüşlerinizi ve reçetelerinizi bizde çok merak ediyoruz.
Kavrum: Light-Medium

Congolon, Honduras;
Parainema varyetesi son dönemde çok gündemde. Seveni çok seviyor, sevmeyeni sevmiyor. Sanıyoruzki beyaz çay notasından. Fakat burada Kızılcık, kırmızı elma, erik gibi meyvemsi notalar ön planda. Varyetenin iyi temsil eden bir örneği. Espresso da oldukça başarılı, demlemelerde lıkır lıkır kayıp gidiyor.
Kavrum: Light-Medium

Clara Molina;
Karamelize tropik meyveleri adnırıyor, hem meyvemsi hemde tatli. Espresso ya da çok yakışıyor.
Kavrum: Light-medium

La Naturaleza, Honduras;
Tam bir fiyat performans canavari. Tatlı, sulu. Hem demlemelerde, hem de espresso da harika.
Kavrum; light

Edwin, La Esmeralda;
Sanıyorum mevcut seçkideki en popüler çekirdek. Hem gövdeli, hem asiditesi yüksek.
Espresso da tamamen kişisel zevkim olarak bana hitab etmesede, espresso dada memnuniyet oranı çok yüksek.
Kavrum: light

Dimtu, Ethiopia
Narin, elegant, tertemiz yıkanmış bir Ethiopia. Sürekli içmek için bir çekirdek tercih etmem gerekseydi, tereddütsüz bunu seçerdim. Fanatikleri çok. Kavrumu çok çok açık, demlemelerde mümkün olabildiğince zorlayın. Çok açık kavrum espresso sevenlerde çok mutlu olacaktır. Fakat espresso için iyi bir değirmen ve bıçak şart.
Kavrum: Super light

Shakiso, Ethiopia;
Dimtu ile kardeş sayılırlar. Dimtu da seftali baskınken, Shakiso da böğürtlen, blueberry. Bunun dışında çok benzeler.
Kavrum: very light

Paul Karani, Kenya;
Turunçgiller baskın, düşük gövdeli, sulu, çok temiz bir yıkanmış Kenya.
Kavrum: very light

George Muia;
Önüzdeki dönemde sıkça karşılaşacağımız naturel Kenya lara güzel bir örnek.
Uzun süredir seçkimizde. Kayısılı, yogurt andırıyor.
Kavrum: medium-light

Alex Herrera;
Yine seçkimzide uzun süredir olan çekirdeklerden. Uzaltılmış fermantasyona rağmen çok temiz.
Yormadan, devamlı içilebilecek bir kahve. Sulu ve kirmizi meyve notaları hakim.
Kavrum: light

Iletisim icin;
0 (531) 716 26 29 Numarali hattimiz pazartesi-cumartesi 10:00 - 18:00 arasinda yanitliyoruz.
info@coffeecalibre.com email adresimiz yine ayni sekilde mesai saatleri icerisinde yanitliyoruz.
Bunlar disinda, buradan yine ben ve @Talhaerdinc surekli, gordukce yanitlamaya calisacagiz.
Instagram uzerindende yine gordukce yanitlamaya calisiyoruz fakat cok fazla spam mesaj geldigi icin bazen gozden kacabiliyor instagram mesajlari.

Son düzenleme:
Sadece Latte için kullanacağım basit bir çekirdek arıyorum. Klasik espresso blend ile modern espresso blend arasındaki fark nedir? @OkanT

Sipariş No:#4332859451 ile katılım sağladım. Forumda gördüğüm yorumlardan sonra Alex Herrera'da karar kıldım. Teşekkürler 🙏

Merhaba Okan Bey, bu hafta şehir dışında olduğumdan dolayı acaba ödemeyi bugün yapsam haftaya sonraki kavrum tarihinden gönderim yapabilir misiniz? Bazı kahveleri tükenmeden almak istiyorum.

Merhaba Okan Bey, bu hafta şehir dışında olduğumdan dolayı acaba ödemeyi bugün yapsam haftaya sonraki kavrum tarihinden gönderim yapabilir misiniz? Bazı kahveleri tükenmeden almak istiyorum.
Merhaba,

Tesekkurler, tabii daha sonra gonderebiliriz fakat en yakin zamanda bitmek uzere olan el vergel koji ve paul karani nin tumunu 31.1.25 de kavurduk toplu alima hazir olmasi icin, bu iki cekirdegin sonraki kavrumu olmayacak.

Merhaba,

Tesekkurler, tabii daha sonra gonderebiliriz fakat en yakin zamanda bitmek uzere olan el vergel koji ve paul karani nin tumunu 31.1.25 de kavurduk toplu alima hazir olmasi icin, bu iki cekirdegin sonraki kavrumu olmayacak.
Teşekkür ederim Okan Bey, #2832884876 ile alıma katıldım. Sipariş notunda da belirttiğim gibi 10 Şubattan sonra herhangi bir tarihte kargolayabilirsiniz. Fiyat politikanız gözümden kaçmadı bu yüzden sizi şimdiden takdir ediyorum, birkaç hafta sonra umarım ortaya koyduğunuz zanaata da bu yorumu yapabilirim. Emekleriniz için şimdiden teşekkürler, çok iyi bir ay geçirmeniz dileğiyle.

Teşekkür ederim Okan Bey, #2832884876 ile alıma katıldım. Sipariş notunda da belirttiğim gibi 10 Şubattan sonra herhangi bir tarihte kargolayabilirsiniz. Fiyat politikanız gözümden kaçmadı bu yüzden sizi şimdiden takdir ediyorum, birkaç hafta sonra umarım ortaya koyduğunuz zanaata da bu yorumu yapabilirim. Emekleriniz için şimdiden teşekkürler, çok iyi bir ay geçirmeniz dileğiyle.
Cok tesekkurler guzel sozleriniz ve dilekleriniz icin.
Tabii notunuzu dikkate aldik, ay sonuna dogru tekrar gorusmek uzere o halde 😁👋

Az önce 3 paketle alıma katıldım. Özellikle Q eğitimi çekilişi çok heyecanlı, dört gözle bekliyor olacağım.

Teşekkür ederiz. Uzun zaman sonra alıma dahil oldum.

ben de 3 paketle katıldım, merakla bekliyorum.
1738525737902.png

Geri