• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Kolombiya-Juanambu erik hoşafı gibi. Asiditesi epey düşük tatlılığı çok yüksek bir kahve. Bu tarz kahveler genede çikolatamsı olur ancak bu kahve meyvemsi bir karakterde. Düşük asidite, yüksek tatlılık seven varsa tavsiye ederim. Bu kahve özeliğinde asiditeyi yükseltip tatlılığı nasıl azaltabileceğime dair önerisi olan varsa seve seve dinlerim. Tatlılık gerçekten çok fazla, hatta beni rahatsız bile etti diyebilirim :).

Ayrıca, yeni paket tasarımı çok hoş ve estetik olmuş. Tabi gördüğüm kadarıyla estetik ve tasarım bir paketin dezavantajı işlevsel olmayışı oluyor.Çünkü maliyeti dengelemek için iç ambalaj zipsiz oluyor ve açtıktan sonra kapatmanın imkanı olmuyor. Şahsen paketin işlevselliği benim açımdam daha önemli. Bu nedenle keşke alışveriş sırasında paket tercihi de yapabilsek böyle firmalardan.

Dip not: Forumda sıklıkla eksik gramajlı paket geldiğinde söylüyoruz, kesinlikle söylenmeli ve gerekiyorsa telafisin sağlanmalı, Spada'da ise tersi bir durumu yaşadım ve neden bunu da söylemeyelim dedim :). 250 gram olarak satılan kahveyi yaklaşık 280 gram göndermişler.

Son düzenleme:
Kolombiya-Juanambu erik hoşafı gibi. Asiditesi epey düşük tatlılığı çok yüksek bir kahve. Bu tarz kahveler genede çikolatamsı olur ancak bu kahve meyvemsi bir karakterde. Düşük asidite, yüksek tatlılık seven varsa tavsiye ederim. Bu kahve özeliğinde asiditeyi yükseltip tatlılığı nasıl azaltabileceğime dair önerisi olan varsa seve seve dinlerim. Tatlılık gerçekten çok fazla, hatta beni rahatsız bile etti diyebilirim :).

Ayrıca, yeni paket tasarımı çok hoş ve estetik olmuş. Tabi gördüğüm kadarıyla estetik ve tasarım bir paketin dezavantajı işlevsel olmayışı oluyor.Çünkü maliyeti dengelemek için iç ambalaj zipsiz oluyor ve açtıktan sonra kapatmanın imkanı olmuyor. Şahsen paketin işlevselliği benim açımdam daha önemli. Bu nedenle keşke alışveriş sırasında paket tercihi de yapabilsek böyle firmalardan.
Selamlar, deneyebilirsiniz.

Selamlar, deneyebilirsiniz.

Standart demleme sistemimle düzgün bir fincan alamayınca denemeleri uzatmayıp sizin tarife geçtim. Aslında kötü olmuyor, asiditeyi inceden alıyorum (özellikle soğudukça) ama bitişte net bir acılık alıyorum kahvemde. Bu sorunu baştan beridir hiçbir demlemede çözemedim galiba, paketin yarısını tükettim bu esnada :)

Benim demleme 3:15 gibi bitiyor, sizde 3:30 sürmüş. Bir de su buzdağı, filtre cafec traditional (sizinkini tam anlayamadım). Acaba neyi değiştirsem daha iyi bir fincan alırım hiç bilememekteyim ama öneriniz varsa açığım :)

Standart demleme sistemimle düzgün bir fincan alamayınca denemeleri uzatmayıp sizin tarife geçtim. Aslında kötü olmuyor, asiditeyi inceden alıyorum (özellikle soğudukça) ama bitişte net bir acılık alıyorum kahvemde. Bu sorunu baştan beridir hiçbir demlemede çözemedim galiba, paketin yarısını tükettim bu esnada :)

Benim demleme 3:15 gibi bitiyor, sizde 3:30 sürmüş. Bir de su buzdağı, filtre cafec traditional (sizinkini tam anlayamadım). Acaba neyi değiştirsem daha iyi bir fincan alırım hiç bilememekteyim ama öneriniz varsa açığım :)
Aftertaste de bitter alıyorsanız, daha kalın öğütebilir ya da sıcaklığı düşürebilirsiniz. Ama bence daha kalın öğüterek deneyin bir de. Olmazsa eski parametrenize dönüp su sıcaklığını düşürmeyi deneyin. Yine problem yaşarsanız, kahveden kaynaklı olabilir.

Aftertaste de bitter alıyorsanız, daha kalın öğütebilir ya da sıcaklığı düşürebilirsiniz. Ama bence daha kalın öğüterek deneyin bir de. Olmazsa eski parametrenize dönüp su sıcaklığını düşürmeyi deneyin. Yine problem yaşarsanız, kahveden kaynaklı olabilir.

Teşekkürler fikir için. 27 clickte yaptım, bitter aftertesti sonunda yokettim :)
Bu sefer de asiditesi biraz azaldı bence, o meyvemsi tatlar gitti gibi. Normal mi hiç bilemiyorum. Yani soğudukça biraz daha geliyor ama yine de oh ne güzel kahve içiyorum havasında bir fincan çıktı diyemem.

Teşekkürler fikir için. 27 clickte yaptım, bitter aftertesti sonunda yokettim :)
Bu sefer de asiditesi biraz azaldı bence, o meyvemsi tatlar gitti gibi. Normal mi hiç bilemiyorum. Yani soğudukça biraz daha geliyor ama yine de oh ne güzel kahve içiyorum havasında bir fincan çıktı diyemem.
Bu sefer de blooming için döktüğünüz su miktarını arttırmayı deneyebilirsiniz.

Burayı daha önce 2 çekirdeklerini alarak denemiş ve yorum yapmıştım ama hem biraz iyimser bir yorum olduğundan hem probador konusundaki mesajlarından sonra silmiştim. Açıkçası 2 çekirdekten biri iyi, diğeri isliydi ve iyi sonuç alamamıştım. Bir daha da alışveriş yapacağımı zannetmiyordum.

Ancak Hepsiburada'daki indirimleriyle hem Cafec filtre hem de Juanambu kahvelerini edindim.

Juanambu'yu bugün 2. kez demledim. Biraz orta kavrum bir çekirdek. Çok toz çıkarıyor. Ama is veya istenmeyen tat yok kesinlikle. Beklentimin üstünde çıktı. Hem kahve kahve bir tat hem de hafif-orta asidite hoş. Başlarda hafif bir kavruk tat var ortalar ve sonlarda limon asiditesi bariz. Biraz Tanzanya Mbeya'ya benzettim bunun sebebini de araştırınca ikisinin de tadım notunda "kırmızı erik" olduğunu fark ettim. 2 demleme yorum yapmak için erken ancak bu sefer objektif bir şekilde söyleyebilirim ki bu kahve olmuş. Beğendim.

Paketleri eskiden de güzeldi, şimdiki kutuları da hem premium hissettiriyor hem de içteki paket sade beyaz ve zipli.

Daha önceki kahve siparişimde 15-20 günlük kahveler gelmişti. Bu biraz üzücü olsa da instagram'dan ulaştığımda yeni paket gönderebileceklerini söylemişlerdi ancak gerek olmadığını söylemiştim. Bu sefer kavrum 6 günlük geldi.

Instagram'dan da hızlı yanıt veriyorlar. Probador konusundaki bol ünlemli çıkışlarını saymazsak kendileri ve kahveleri hakkındaki düşüncem olumluya evrilmek üzere.

Yüzde 10 indirime girmişler, etiyopya seti ilgimi çekti. Deneyenler oldu mu ?

Kahve Kulübü üyelerine özel ,tüm kahvelerde geçerli #KAHVEKULUBU kodu ile siparişlerinizde %15 indirim alabilirsiniz. Siparişinizi tamamladıktan sonra gelen sipariş özeti ekranında #KAHVEKULUBU kodunu kullanmanız indirim uygulanması için yeterli olacaktır.
Keyifli olmasını dileriz.

https://www.spadacoffee.com

Kahve Kulübü üyelerine özel ,tüm kahvelerde geçerli #KAHVEKULUBU kodu ile siparişlerinizde %15 indirim alabilirsiniz. Siparişinizi tamamladıktan sonra gelen sipariş özeti ekranında #KAHVEKULUBU kodunu kullanmanız indirim uygulanması için yeterli olacaktır.
Keyifli olmasını dileriz.

https://www.spadacoffee.com
Hem EVDEKAL kodunuz hem de KAHVEKULUBU kodunuz aynı anda sepette kullanılabiliyor bu da toplam %25 gibi bir indirime tekabül ediyor. Bilerek yaptıysanz çok iyi, hata ise düzeltmenizde fayda var.

Geri