• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sizce hangi espresso ekipmanları daha elzem?

Hangi ekipmanlar daha elzem?

• Kullanılan toplam oy
    186
@enkoppkaffe Kullanmadım ama MHW-3 markasında statik sorunu olduğu söyleniyor. Blind shaker almak için aceleniz yoksa, beklemek en iyisi. Bence yakında ucuz ve kaliteli ürünler çıkmaya başlar. WDT popüler olduğunda aynısı olmuştu. Bakarsınız 2-3 yıl sonra başka bir yöntem çıkar :D
https://www.printables.com/model/754195-blind-shakerdosing-cup/files 3d olarak mevcut o ürün ama bence pek sağlıklı çalışmaz denemek lazım.

Leveler mi öncelik olmalı yoksa yaylı tamper mi? Şu an ikisi de yok Lelit in standart tamperini kullanıyorum.

Leveler mi öncelik olmalı yoksa yaylı tamper mi? Şu an ikisi de yok Lelit in standart tamperini kullanıyorum.
hocam tamp yapma konusunda endişeniz varsa yaylı tamper çok kullanışlı.Ben de amazondan normcore un V4 ünü aldım.Baya kolaylaştırdı işi.

Buradan ve diğer konulardan yaptığım araştırmalara göre kendime şöyle bir başlangıç seti almayı düşünüyorum. Daha önce bu veya benzeri ürünleri tecrübe etmiş olanlar linkteki ürünleri veya aynı fiyatta başka ürünler önerir mi yoksa bu seçtiklerim yeterli midir? Makine olarak büyük ihtimalle yeni gelecek v2 adora tercih edeceğim. Ikapenin ürünlerinde linkteki fiyatların üzerine %20 indirim var. Vergileriyle birlikte toplam 10.000 tl buluyor

Dipsiz portafiltre: https://ikapestore.com/products/ika...capacity-filter-basket?variant=44426055450923

IMS Sepet: https://www.gelbura.com/ims-ultrafine-precision-filter-basket-18-20g-b702th28sf-pd-TET64975879619

Puck Secreen: https://ikapestore.com/products/ika...uck-screen-thick-0-2mm?variant=48141512343851

Leveler: https://ikapestore.com/products/ika...vity-distributor-black?variant=44790607249707

Tamper: https://ikapestore.com/collections/浓缩咖啡/products/ikape-coffee-products-espresso-tamper-premium-barista-coffee-calibrated-tamper-with-spring-loaded-100-stainless-steel-tamper?variant=43677941924139

Wdt ve dosing ring:
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 548,63TL 58% İndirim | MHW-3BOMBER Barista hediye kahve karıştırma dağıtım WDT araçları 2.0 ayarlanabilir Espresso aksesuarları manyetik emme standı

Tartı:
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 1.006,11TL 58% İndirim | MHW-3BOMBER dijital mutfak kahve terazisi 2000g/0.1g yüksek hassasiyetli döngüsel şarj edilebilir elektronik tartı ev Barista aksesuarları

Wdt ve dosing ring:
AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 548,63TL 58% İndirim | MHW-3BOMBER Barista hediye kahve karıştırma dağıtım WDT araçları 2.0 ayarlanabilir Espresso aksesuarları manyetik emme standı
Dosing ring almadım ama wdtsi çok iyi. Stand biraz daha ağır olsa iyi olurdu. Döndürerek acısı değişiyor iğnelerin ve uçları kör. Sepeti cizmiyor, uçları açabildiğiniz için de surface wdt yaparken verimli oluyor

AliExpress'te bu muhteşem ürünü buldum. Hemen göz atın! 451,24TL 57% İndirim | MHW-3BOMBER 15 ila 22g 58.5mm çift Espresso sepet filtre 54mm 15g Breville sepeti profesyonel ev Barista kahve aksesuarları

bu sepeti kullanan varsa yorumları alabilir miyim?

Aliexpress’te mhw3-bomber muadili bir wdt gördüm. Sizce alınır mı, ne dersiniz?

Herkese selam. Piyasada 0.2 0.8 ve 1.7 mm puck screenler var bunların birbirine bir avantajı var mıdır ? 18 gramlık sepete 18 gr kahve koyunca puck screen kalınlığı arttıkça shower screen ile puck arasındaki alan azalıyor bunun espressoya etkisi nedir

Herkese selam. Piyasada 0.2 0.8 ve 1.7 mm puck screenler var bunların birbirine bir avantajı var mıdır ? 18 gramlık sepete 18 gr kahve koyunca puck screen kalınlığı arttıkça shower screen ile puck arasındaki alan azalıyor bunun espressoya etkisi nedir
Merhaba,
Forumda kalın olanlar ile su sıcaklığını değiştirdiği yorumunu okumuştum. Bu sebeple ince tercih ediliyor galiba. Metni de bulursam buraya ekleyeceğim.

Konu 'dragonfly workshop, puck screen, puck paper' https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/dragonfly-workshop-puck-screen-puck-paper.7911/
Burada ince puck screen avantajı olarak su ısısını değiştirmez denilmiş. Ben de yorum yapmışım aklımda kalan bilgiyle.

Bir espresso makinesi ile ne kadar çok şey yapılabileceğini düşününce tekrardan espressoya başlayasım geliyor. Ocağı, airfryer'ı, fırını falan kaldırıp bi' tane espresso makinesi koysak mutfağa, çayı çorbayı onla yapsak; buharlı yemek pişirme metotları geliştirsek; belki o zaman şu makine gözüme gereksiz gözükmeyecek.

Selamlar,

Lelit Mara X'e kavuşmama yakın bir zaman kala konuyu hortlatmak istiyorum.
Öncelikle şu 3 hususu göz önünde bulundurmanızı istiyorum
1- Sadece klasik espresso tüketeceğim. ve her zaman sütle (yani latte). Dolayısıyla "stok tamperle bas geç, tatava yapma" diyebilirsiniz.
2- Evleneceğim için ekipmanların tezgahta estetik durması da giriyor.
3- Değirmenim DF64 stok burr

- Lelit'in bu modelde sepeti IMS firmasına yaptırdığını duydum. Sepete gerek yok diye düşünüyorum.
- WDT için bunu düşünüyorum
- Leveler alayım tamping istasyonu boş kalmasın. Neouza'dan devam edebiliriz.
- Tabansız portafiltre shotları değerlendirip iyileştirmeye imkan sağlıyor ve görsellik katıyor. Ancak sıçratma konusu kafamı karıştırdı.
- Puck screen konusunda da kafam karışık. Shotu kaç birim iyileştirir bilmiyorum. Grup başlığını temiz tutmaya yardımcı olur mu?
- Stok tamper işimi görür. Ama belki hanım da kahve yapmak isteyebilir. Yaylı tamper için bu mu yoksa bu mu. Ya da başka marka/model?

teşekkürler

- Lelit'in bu modelde sepeti IMS firmasına yaptırdığını duydum. Sepete gerek yok diye düşünüyorum.
- WDT için bunu düşünüyorum
- Leveler alayım tamping istasyonu boş kalmasın. Neouza'dan devam edebiliriz.
- Tabansız portafiltre shotları değerlendirip iyileştirmeye imkan sağlıyor ve görsellik katıyor. Ancak sıçratma konusu kafamı karıştırdı.
- Puck screen konusunda da kafam karışık. Shotu kaç birim iyileştirir bilmiyorum. Grup başlığını temiz tutmaya yardımcı olur mu?
- Stok tamper işimi görür. Ama belki hanım da kahve yapmak isteyebilir. Yaylı tamper için bu mu yoksa bu mu. Ya da başka marka/model?

teşekkürler
1) sepeti IMS yapmış olsa da stok sepetler precision sepet değil. Yani delikleri muntazam değil ve delik sayısı az. Dolayısıyla stok sepet ile sepet meselesini çözmüş olmuyorsunuz. Evet, sütlü içeceklerde daha az önemli olsa da espresso kalitesini ve dolayısıyla latte kalitesini arttırmak adına ilerde precision sepet almayı düşünmelisiniz.

2) Fotoğrafta göründüğü gibi kalın iğneleri varsa o ürünü bence almayın. Kalın iğneler aksine kanallanmaya yol açar. Ayrıca iğnelerin yükseliğinin ayarlanamıyor oluşu çok büyük handikap. Görsellik önemli dediğiniz için klasik WDT öneririm. Görselliği ikinci plana atacak olursanız 3d baskılı fırfırlı wdt öneririm(sepet boyuna göre yükseklik ayarı yapılabiliyor çünkü).

3) Leveler "bence" gereksiz. O parayı başka yere harcayabilirsiniz.

4) Tabansız portafiltre espresso sağlığı açısından kesinlikle önemli. Düzgün akan shotta da sıçratma yapmaz.

5) Puck screen ısı kaybı muhabbeti nedeni ile uzun süredir kullanmıyorum ve bu şekilde en ufak kanallanma yaşamıyorum. Ama grup başlığını temiz tuttuğu kesin.

6) Yaylı tamperin olayı kendinden hizalı olması. Böylece yamuk tamping yapmayı zorlaştırıyor. Bu yüzden ilk ürün gibi değil de ikinci ürün gibi bir tamper almalısınız. Ayrıca boyutunun 58 mm değil de 58.35 ya da 58.5 olması iyi olur. Şu an TR'de satılan böyle bir ürün yok sanki ama şimdilik stok ile devam edip fırsat olunca mhw ya da normcore gibi hem yaylı hem hizalı hem de 58 küsür tamper almak daha iyi olabilir.

Merhaba,

Düzenli olarak günlük latte yapıyorum 1-2 bardak. Seçmiş olduğunuz tipte wdt kullanıyorum ve kanallanmayı ara ara yaşadığım oluyor. Dosing funnel ve klasik wdt tercih edebilirsiniz diye düşünüyorum. Wdt, leveler ve tamp sıralamasını tamamen yaptığım için puck screen deneyerek kanallanmanın önüne geçmeye çalışacağım. O da söylediğiniz gibi hem grup başlığını temiz tutmada hem akış için listenize eklenebilir gibi geliyor bana.

Bir de eklemiş olduğunuz tüm ürünler farklı renkte. Oy verecek olsam. Bu ekipmanlar için siyaha oy verirdim :).

Geri