• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok teşekkür ederim. Açıkçası bu alanda çok yeniyim, makinem de yeni ve ilk kahve siparişim de bu çekirdek oldu. Sormak istediğim şu; paketin arkasındaki tarih kavrulma tarihi mi oluyor ve bunu üzerine belirli bir süre beklemem gerekiyor mu daha rafine bir tat alabilmek için?

Açıkçası internette araştırdığımda Degassing süreci hakkında bir şeyler okudum ve bu yüzden kafam karıştı. Tabii ben her şekilde ilk 2-3 fincan kahvemi yaptım ve oldukça beğendim :)

Evet Sezy başlığına geldiysem kahve stoğum azalmış demektir. Sitedeki son duruma bakıp siparişimi geçeyim bugün. Geçen ay Colombia Supremo Medellin Filtre kavrumu almıştım. Tam bir F/P ürünü. Kavurma homojen ve tam ayarında. Oldukça iyi performans aldım. Bu ay belki Blendlere bakarım diyorum.

Evet Sezy başlığına geldiysem kahve stoğum azalmış demektir. Sitedeki son duruma bakıp siparişimi geçeyim bugün. Geçen ay Colombia Supremo Medellin Filtre kavrumu almıştım. Tam bir F/P ürünü. Kavurma homojen ve tam ayarında. Oldukça iyi performans aldım. Bu ay belki Blendlere bakarım diyorum.
Beğenmenize sevindik. Afiyet olsun :)

Bugün 15.08 kavrumlu Rwanda La Gitesi’ni ilk kez demleme şansı buldum.
Buzdağı su ve sitedeki tavsiye edilen reçete ile denedim. Sulu sulu meyvemsi berrak bir bardak çıktı. Şeftali tadı oldukça belirgin. Asidite tatlılığa göre öne çıkmıştı. Etkin dripper kullanılarak o tatlılığı biraz daha parlatmak iyi olabilir👍
Günlük içim kahvesi olarak kilolarca alınabilecek güzel bir çekirdek

@S.Yavuz merhaba, espresso ve filtre için bir çekirdek bakıyorum. Meyvemsi tatlar, yüksek asidite ve zayıf olmayan gövde seviyorum. Bu doğrultuda espresso kavrumu da olan kenya aa gathugu mu ethiopia sidamo gr1 mi önerirsiniz?

Son zamanlarda en beğendiğim çekirdeklerden oldu Keramo ve aralıklarla alıyorum fakat son paketlerde kekremsi tatlardan kurtulamadım. Daha önce meyve suyu gibi içtiğim kahvenin aldığım son paketlerinin çıktıları hafif ekşimsi ve kekremsi oluyor. Öğütümle çözemedim meseleyi, aynı suyla daha önce çok güzel çıktılar almıştım ama suyu değiştirerek de denemeyi düşünüyorum, sizin farklı bir öneriniz olur mu? @S.Yavuz

Son zamanlarda en beğendiğim çekirdeklerden oldu Keramo ve aralıklarla alıyorum fakat son paketlerde kekremsi tatlardan kurtulamadım. Daha önce meyve suyu gibi içtiğim kahvenin aldığım son paketlerinin çıktıları hafif ekşimsi ve kekremsi oluyor. Öğütümle çözemedim meseleyi, aynı suyla daha önce çok güzel çıktılar almıştım ama suyu değiştirerek de denemeyi düşünüyorum, sizin farklı bir öneriniz olur mu? @S.Yavuz
Su ppm degerleri mevsimsel değişiklik gösterebiliyor yaz aylarında genelde ppm degerleri düşüyor. Su degerleri değiştiyse yeterli çözünme saglamıyordur Sıcaklık yükseltmeyi deneyin 93 te demliyorsanız 96-97 deneyin o da olmazssa su değişikligine gidin

Su ppm degerleri mevsimsel değişiklik gösterebiliyor yaz aylarında genelde ppm degerleri düşüyor. Su degerleri değiştiyse yeterli çözünme saglamıyordur Sıcaklık yükseltmeyi deneyin 93 te demliyorsanız 96-97 deneyin o da olmazssa su değişikligine gidin
Su konusu epeydir görmezden gelmeye çalıştığım bir konuydu. Bu noktada şu ana kadar çok zorlayan bir çekirdekle de karşılaşmadım ama kiloluk aldığım keramolar ile suyu da muhatap almaya mecbur kalacağım sanırım. Mevsimsel değişiklik meselesi aydınlatıcı oldu, teşekkür ederim✋🏻

Selamlar. Anlattığınız durumdan yola çıkarsak sorun kahvenin çözünmesinde görünüyor. @AltayOzger 'in de dediği gibi suyu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Su sıcaklığını arttırmak da etkili bir çözüm olabilir. Demlemede çoklu döküş deneyebilirsiniz.

Merhabalar, Uzun zamandır aylık alımlarda sezy firmasını bekliyorum. Ama maalesef olmadı. Sezy firması aylık alım harici herhangi bir indirim kuponu kampanyası yapmayı düşünürmü acaba. @S.Yavuz şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı işler dilerim.

Merhabalar, Uzun zamandır aylık alımlarda sezy firmasını bekliyorum. Ama maalesef olmadı. Sezy firması aylık alım harici herhangi bir indirim kuponu kampanyası yapmayı düşünürmü acaba. @S.Yavuz şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı işler dilerim.
Selamlar. Biz yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayında seçilmiştik. Her firma yılda bir kez seçilebiliyor. O nedenle önümüzdeki Ocak ayına kadar oy verilebilecek firmalar arasında yer alamıyoruz.

İndirim kuponu konusunda ise bu konu senelerdir bizim savunduğumuz en temel prensibimize aykırı olduğu için toplu alımlar dışında böyle bir uygulamamız olmuyor. Biz firmalar kahvelerine fiyat belirlerken kendi imkanları dahilinde uygulayabilecekleri en makul fiyatı uygulamalılar ve şu aya özel bugüne özel bayrama öze seyrana özel indirimler yapmak için fiyatlarının üzerine ekstra bir %20 % 30 vs eklememeliler diye düşünüyoruz. O nedenle çeşitli bahanelerle indirim kuponu uygulamamız olmuyor. Bu gibi indirimlerin kupondan haberi olmadan kahveleri alan insanlara karşı ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca aslında mesela1000 lira olması gereken bir ürüne 1500 lira etiket koyup sonra %30 indirim verdik demenin haberi olanlar için bile çirkin bir pazarlama hilesi olduğuna inanıyoruz.

Toplu alım dışında senelerdir uyguladığımız tek indirim birlikte deneyelim indirimi. O da şöyle işliyor. Seçkimize yeni kahveler eklediğimizde sadece satışa açıldıkları ay ve sadece o kahvelerde geçerli olan birlikte10 indirim kuponuyla yeni kahveleri %10 indirimli olarak deneyebiliyorsunuz. İlk ay tamamlandıktan sonra söz konu kahvelerdeki indirim sona eriyor.

Selamlar. Biz yanlış hatırlamıyorsam Ocak ayında seçilmiştik. Her firma yılda bir kez seçilebiliyor. O nedenle önümüzdeki Ocak ayına kadar oy verilebilecek firmalar arasında yer alamıyoruz.

İndirim kuponu konusunda ise bu konu senelerdir bizim savunduğumuz en temel prensibimize aykırı olduğu için toplu alımlar dışında böyle bir uygulamamız olmuyor. Biz firmalar kahvelerine fiyat belirlerken kendi imkanları dahilinde uygulayabilecekleri en makul fiyatı uygulamalılar ve şu aya özel bugüne özel bayrama öze seyrana özel indirimler yapmak için fiyatlarının üzerine ekstra bir %20 % 30 vs eklememeliler diye düşünüyoruz. O nedenle çeşitli bahanelerle indirim kuponu uygulamamız olmuyor. Bu gibi indirimlerin kupondan haberi olmadan kahveleri alan insanlara karşı ciddi bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca aslında mesela1000 lira olması gereken bir ürüne 1500 lira etiket koyup sonra %30 indirim verdik demenin haberi olanlar için bile çirkin bir pazarlama hilesi olduğuna inanıyoruz.

Toplu alım dışında senelerdir uyguladığımız tek indirim birlikte deneyelim indirimi. O da şöyle işliyor. Seçkimize yeni kahveler eklediğimizde sadece satışa açıldıkları ay ve sadece o kahvelerde geçerli olan birlikte10 indirim kuponuyla yeni kahveleri %10 indirimli olarak deneyebiliyorsunuz. İlk ay tamamlandıktan sonra söz konu kahvelerdeki indirim sona eriyor.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Siparişimi vericem. İyi çalışmalar dilerim. @S.Yavuz

O kadar katılıyorum ki... Bu sektörde bir kupon ve indirim takıntısı var ve bu davranışta olan firmalardan ister istemez soğuyorum. Bir iki ayda bir %30 indirim yapabiliyorlarsa o zaman niye normal bir zamanda şişmiş fiyattan ürün alıp kazık yiyeyim ki? Ve hatta durum gerçekten böyleyse kuponla bile alasım gelmiyor...

Son düzenleme:
Sezy hiçbir zaman üzmedi.Gerçekten fiyat politikaları da takdir edilesi…Ayrıca ne zaman whatsaptan yazsam mutlaka dönüş yapıp,sıkılmadan bunalmadan cevap veriyorlar.Ayrıca Supremo ve Yellow Bourbon espressoda çok keyifli.

Kenya Gathugu Espresso gerçekten çok keyifli bir çekirdek. Çok hoş bir tatlılığa güzel bir gövde eşlik ediyor. Her şey yerli yerinde. Espresso için sürekli tercih edeceğim çekirdek

Merhaba. Birebir Rwanda Cyato gibi değiller ama yeni kahvelerden Colombia La Mari ve Rwanda Gitesi oldukça güzel çekirdekler.
@S.Yavuz rwanda cyato gibi değiller diyerek mütevazi davranmış. Colombia La Mari damağı şenlendiren meyve asiditesi, tropikal meyve ile sarı meyveler arası notalar ile meyvemsi bir tatlılık, bitişte meyve asiditesinin dilde bıraktığı burukluk ile tüm gün içilebilecek çok güzel bir çekirdek.
Ellerinize sağlık. Yeni çekirdekleri de merakla bekliyoruz artık ✌️

Geri