• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba. Öncelikle kahvelerimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Cold Brew için çekirdek seçiminiz tamamen sizin damak tadınıza bağlı bir durum. Nasıl profillerde/tadım notalarında kahvelerden hoşlandığınızı söylerseniz, çekirdek seçiminize daha sağlıklı bir şekilde yardımcı olabilirim.
Selamlar tekrardan, anladığım kadarıyla beğendiğimiz herhangi bir çekirdekten Coldbrew yapabiliyoruz. Ben, damak tadıma uygun olarak 2 tane filtre blend çekirdeği ve La Marin çekirdeğinden almıştım, sanırım bunlardan rahatlıkla yapabilirim. Zift gibi acı olmayan aromatik kahveleri daha çok seviyorum. Filtre kahve için başka çekirdekler de önerirseniz çok memnun olurum🙏🏻

Selamlar tekrardan, anladığım kadarıyla beğendiğimiz herhangi bir çekirdekten Coldbrew yapabiliyoruz. Ben, damak tadıma uygun olarak 2 tane filtre blend çekirdeği ve La Marin çekirdeğinden almıştım, sanırım bunlardan rahatlıkla yapabilirim. Zift gibi acı olmayan aromatik kahveleri daha çok seviyorum. Filtre kahve için başka çekirdekler de önerirseniz çok memnun olurum🙏🏻
Merhaba. Evet tadım notası ya da kavurma profili sizin tercih ettiğiniz şekilde olduğu müddetçe dilediğiniz çekirdekten cold brew yapabilirsiniz. Filtre için Keramo Village, Shantawene Gafisse, Rwanda Gitesi gibi çekirdekleri tercih edebilirsiniz. Bunların cold brew demlemeleri de oldukça güzel oluyor. Daha gövdeli, klasik kahve tadına biraz daha yakın olsun derseniz o zaman Honduras Honey, Guatemala Finca Medina Antigua vb çekirdekleri de tercih edebilirsiniz. Koyu kavrum sevmediğinizi göz önüne alırsak kavurma profili full city veya full city+ olan kahveleri tercih etmemenizde fayda var.

Coldbrew'de acılık hissi vermeyecek, meyve suyu gibi akıp gidecek bir çekirdek öneriniz olursa sevinirim.
Merhaba. Colombia La Mari, Ethiopia Keramo Village, Ethiopia Shantewene Gafisse, Rwanda Gitesi, El Salvador Las Marias gibi çekirdekler olabilir.

Merhaba. Evet tadım notası ya da kavurma profili sizin tercih ettiğiniz şekilde olduğu müddetçe dilediğiniz çekirdekten cold brew yapabilirsiniz. Filtre için Keramo Village, Shantawene Gafisse, Rwanda Gitesi gibi çekirdekleri tercih edebilirsiniz. Bunların cold brew demlemeleri de oldukça güzel oluyor. Daha gövdeli, klasik kahve tadına biraz daha yakın olsun derseniz o zaman Honduras Honey, Guatemala Finca Medina Antigua vb çekirdekleri de tercih edebilirsiniz. Koyu kavrum sevmediğinizi göz önüne alırsak kavurma profili full city veya full city+ olan kahveleri tercih etmemenizde fayda var.
Çok teşekkür ediyorum.

Merhaba bu kadar cold brew konuşulmuşken sizin de uyguladığınız bir tarif var mı @S.Yavuz?
Selamlar. Biz Cold Brew için yıllardır tek ve basit bir tarif kullanıyoruz. Hario Mizudashi - 100 gram kahve 1000 ml su. Kahveyi French press'ten bir iki tık daha kalın öğütüyoruz. Oda sıcaklığında su kullanıyoruz. Dolaba atıyoruz, 18-28 saat arası kahvesine ve damak tadına göre bırakıyoruz.

Bu kahveyi bir de rwanda çekirdeğini sipariş verdim. Yorumlarımı yazarım
Kahveler 1 günde geldi. Hediye las marias için ayrıca teşekkürler. Kahveler 14 ağustos kavrumlu olduğundan, sezzy kahveleri degassing sevdiğinden dokunmadım. 12 gramdan hediye kahveyi denedim. Oldukça tatlı, kırmızı meyvelerin olduğu, pekmez gibi kahve.

Dün verdiğim "Sezy Yang Espresso Blend" siparişi yanında küçük bir hediye ile bugün elime ulaştı. Gerçekten çok hızlı ve güzel bir sipariş/kargo süreci oldu. İlk denemeyi flat white ile yapacağım, bakalım :)

Kolombiya la mari, rwanda çekirdekleri çok tatlı, dengeli, keyifli fincanlar veriyor. Tavsiye ederim.

Dün verdiğim "Sezy Yang Espresso Blend" siparişi yanında küçük bir hediye ile bugün elime ulaştı. Gerçekten çok hızlı ve güzel bir sipariş/kargo süreci oldu. İlk denemeyi flat white ile yapacağım, bakalım :)
Benim de picopresso için düşündüğüm bir çekirdek yorumlarınızı bekliyorum

Kahveler 1 günde geldi. Hediye las marias için ayrıca teşekkürler. Kahveler 14 ağustos kavrumlu olduğundan, sezzy kahveleri degassing sevdiğinden dokunmadım. 12 gramdan hediye kahveyi denedim. Oldukça tatlı, kırmızı meyvelerin olduğu, pekmez gibi kahve.
Afiyet olsun

Selamlar, @S.Yavuz canım Rwanda Cyato çekiyor :(
Malum stokta yok tabi, onun yerine önerebileceğiniz bir çekirdek var mı acaba? Teşekkürler
Merhaba. Birebir Rwanda Cyato gibi değiller ama yeni kahvelerden Colombia La Mari ve Rwanda Gitesi oldukça güzel çekirdekler.

@S.Yavuz Yakın zamanda Wacaco Picopresso ile espresso macerasına başladım. Klasik espresso tadından biraz daha farklı ama çok uçuk olmayan bir çekirdek arıyorum. Kenya AA gathugu ve colombia supremo v60 için düzenli aldığım çekirdeklerdi espresso profillerini denemeyi düşünüyorum. Sizin öneriniz ne olur?

@S.Yavuz Yakın zamanda Wacaco Picopresso ile espresso macerasına başladım. Klasik espresso tadından biraz daha farklı ama çok uçuk olmayan bir çekirdek arıyorum. Kenya AA gathugu ve colombia supremo v60 için düzenli aldığım çekirdeklerdi espresso profillerini denemeyi düşünüyorum. Sizin öneriniz ne olur?
Merhaba. Siz galiba bugün mail de atmıştınız. Haftanın son kargo günü olması nedeniyle gün içi bakamadım. Ben de akşam cevap yazacaktım. Klasik espresso tadından biraz farklı ama çok uçuk olmayan bir çekirdek dediğinizde Colombia Medellin Espresso, Kenia Gathugu Espresso ve Ethiopia Sidamo GR1 Espresso seçenekleri öne çıkıyor. Ancak mailinizde ince gövdeli olmasını da istemiştiniz diye hatırlıyorum. Espresso serimiz içindeki tüm kahveler özellikle ev tipi espresso makineleri veya benzer ekipmanlarda sıkça karşılaşılan çözünme sorunu göz önüne alınarak kavruluyor. Haliyle de bu serinin amacı zaten yeterli çözünme sağlanamadığı durumlarda kavurma profilinin de desteğiyle espressolardan beklenen yoğun ve gövdeli fincanlar elde etmek. O nedenle önerim eğer elinizde normal kavrum Colombia Medellin ya da Kenia Gathugu varsa önce onlarla bir deneme yapmanız ve gövdenin/yoğunluğun yetersiz gelmesi durumunda yukarıda linklerini verdiğim üç çekirdeği denemeniz olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

@S.Yavuz
Merhaba, siparişlerimizde kullanabileceğimiz bir indirim kodu var mı acaba?
Teşekkürler

Geri