• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar.
Siparişler elime hızlı bir şekilde (1gün) şimdi ulaştı. Denemek için sabırsızlanıyorum. İkram içinde ayrıca teşekkür ederim.

Paket üzerinde sağ alttaki tarih kavrum tarihi midir?
Ve kaç gün beklemeliyim, degassing süresi nedir? ( Honduras Honey Catuai Micro lot - Colombia Supremo Medellin)
Şimdi içsem olmaz dimi, kahvem yok. 😂
@S.Yavuz
Selamlar. Evet, paket üzerinde yer alan tarih kavurma tarihidir. Bu iki kahvenin de degassing süresi filtre kavrumda en az 15 gün espresso kavrumda minimum 25 gündür. Görselden görebildiğim kadarıyla sizinkiler espresso kavrum. O nedenle en az 25 gün öneriyoruz. Degassing süresinden önce tüketimi biz önermiyoruz. Bazı kahve severler degassing süresinin işleyişini, başıyla ortası veya sonu arasındaki farkı gözlemlemek için ellerine ulaşır ulaşmaz denemeye başlıyorlar. Bunun sadece bir gözlem olacağını gözden kaçırmazsanız bir sorun yok ancak şunu unutmamak lazım. Degassing sürecine çoğu kahve sever kahvede gaz var, o da tadı bozuyor gibi bakıyor. Örneğin V60'da blooming suyunu dökeyim vs yapayım ya da öğütüp yarım saat bekleyince gaz gider falan deniyor. Bunlar çok geçerli çözümler değil çünkü degassing ile ilgili asıl sorun kahvedeki gazın tadı bozması değil demlemeyi haliyle de çözünmeyi bozması. Sıcak suyla temasta kahve partiküllerindeki gaz hızlı bir şekilde salınmaya başlıyor. Aynı süre boyunca da sıcak su kahveye nüfuz edip çözünmeyi sağlamaya çalışıyor. Dolayısıyla da ortaya çok kaotik bir ortam oluşuyor. Bir demlemede çok az çözünme bir sonrakinde daha fazla çözünme belki bir sonrakinde fazla çözünme yaşanıyor. Kahve severler bu sorunu göz ardı edip demleme parametreleriyle oynayarak çözüm bulmaya çalışıyorlar (öğütme kalınlığı, su ısısı vb). Sonuç ise içinden çıkılmaz bir durum oluyor çünkü aslında çok uygun parametreleri bile denemiş olsalar yoğun gaz çözünmeyi bozuyor. Haliyle degassing bittiğinde bile olması gereken parametreleri uygulamak yerine "o parametreleri daha önce denedim çok kötü sonuç verdi" diye parametre arayışı devam ediyor.

Özetle degassingi bitmemiş bir kahveyi demleyip içebilir misiniz? Tabi içebilirsiniz ama bu sürece deneysel bir süreç olarak bakarsanız bu bir anlam taşır. Aksi halde sizin bu kahvelerle ilişkili sizin bundan sonraki tüm demlemelerinizi kötü yönde etkileyebilir.

Selamlar. Evet, paket üzerinde yer alan tarih kavurma tarihidir. Bu iki kahvenin de degassing süresi filtre kavrumda en az 15 gün espresso kavrumda minimum 25 gündür. Görselden görebildiğim kadarıyla sizinkiler espresso kavrum. O nedenle en az 25 gün öneriyoruz. Degassing süresinden önce tüketimi biz önermiyoruz. Bazı kahve severler degassing süresinin işleyişini, başıyla ortası veya sonu arasındaki farkı gözlemlemek için ellerine ulaşır ulaşmaz denemeye başlıyorlar. Bunun sadece bir gözlem olacağını gözden kaçırmazsanız bir sorun yok ancak şunu unutmamak lazım. Degassing sürecine çoğu kahve sever kahvede gaz var, o da tadı bozuyor gibi bakıyor. Örneğin V60'da blooming suyunu dökeyim vs yapayım ya da öğütüp yarım saat bekleyince gaz gider falan deniyor. Bunlar çok geçerli çözümler değil çünkü degassing ile ilgili asıl sorun kahvedeki gazın tadı bozması değil demlemeyi haliyle de çözünmeyi bozması. Sıcak suyla temasta kahve partiküllerindeki gaz hızlı bir şekilde salınmaya başlıyor. Aynı süre boyunca da sıcak su kahveye nüfuz edip çözünmeyi sağlamaya çalışıyor. Dolayısıyla da ortaya çok kaotik bir ortam oluşuyor. Bir demlemede çok az çözünme bir sonrakinde daha fazla çözünme belki bir sonrakinde fazla çözünme yaşanıyor. Kahve severler bu sorunu göz ardı edip demleme parametreleriyle oynayarak çözüm bulmaya çalışıyorlar (öğütme kalınlığı, su ısısı vb). Sonuç ise içinden çıkılmaz bir durum oluyor çünkü aslında çok uygun parametreleri bile denemiş olsalar yoğun gaz çözünmeyi bozuyor. Haliyle degassing bittiğinde bile olması gereken parametreleri uygulamak yerine "o parametreleri daha önce denedim çok kötü sonuç verdi" diye parametre arayışı devam ediyor.

Özetle degassingi bitmemiş bir kahveyi demleyip içebilir misiniz? Tabi içebilirsiniz ama bu sürece deneysel bir süreç olarak bakarsanız bu bir anlam taşır. Aksi halde sizin bu kahvelerle ilişkili sizin bundan sonraki tüm demlemelerinizi kötü yönde etkileyebilir.
Çok teşekkür ederim. Sayenizde yeni bilgiler edinmiş oldum. 👏🏻

Bu bilgiler ışığında espresso kavrumları için ideal degassing süresi öneriniz nedir, çekirdeklerin en lezzetli olduğu aralık hangi dönem oluyor?

Merhaba. Espresso kavurmalar için önerdiğimiz degassing süresi 25 gün.
Günlük tüketilen kahve miktarını hesaplayıp tam bitiş gününe göre önceden almak lazım bir paket biterken diğeri dinlenecek. Alıp içiyorduk önceden. Böyle yapacağım artık hep. Bu arada Colombia medellin çok güzeldi. 10-11 gün olmasına rağmen iki kahveyide çok beğendim devam ediyorum içmeye. Bir sonraki alımım 1kg Medellin olacak. Kendim kavurmayı düşündüm de makine fiyatları çok uçuk kaçık. Tam anlamı ile bir hobi bile edinemiyoruz şu ülkede.

4 cesit espresso cekirdek aldim ama en cok yin ya da yang hosuma gitti. Sirayla saklama kabina doktum ve paketlerini attim. Hangisi oldugunu bulamiyorum ama cekirdegi daha kucuk olan lezzetliydi. Cekirdegi kucuk olan yin mi yang mi?

Hangisi oldugunu bulamazsam sidamo deneyecegim. Ne onerirsiniz?

4 cesit espresso cekirdek aldim ama en cok yin ya da yang hosuma gitti. Sirayla saklama kabina doktum ve paketlerini attim. Hangisi oldugunu bulamiyorum ama cekirdegi daha kucuk olan lezzetliydi. Cekirdegi kucuk olan yin mi yang mi?

Yin daha koyu kavrum bir kahve, dark profilinde. Hem renk hem de tattan anlaşılabilir. Yang biraz daha orta kavrum profilinde, asidite daha ön planda bir kahve.

Selamlar. Yin ve Yang arasında çekirdek boyu kıyaslaması yaparsak pek fark yok. Yeşil çekirdek haliyle çekirdek boyutları aynı sayılır ama Yang, Yin'e kıyasla biraz daha açık bir kavurma. O nedenle kavrulmuş halinde az da olsa çekirdekler daha küçük görünebilir. Eğer 4 çeşit ya da tüm espresso kavurmalar arasında bir kıyaslama yapıyorsak en küçük çekirdekler Sidamo çekirdekleri. Onların yeşil hali de diğerlerine oranla daha küçük. Sidamo'yu daha önce denemedim, önerir misiniz diye soruyorsanız o zaman şöyle diyebilirim. Espresso kavrum olmasına rağmen espresso serisindeki çekirdekler içinde asiditenin en hissedilir olduğu çekirdek Sidamo. Çözünme kolaylığı, gövde vb yönlerden diğerlerinden daha geride değil ancak asidite olarak diğerlerinden biraz daha önde.

Cevaplar icin tesekkur ederim. Yuksek asiditeyi pek sevdigim soylenemez. Peki elimde kalan cekirdekleri fotograftan anlayabilme imkaniniz var mi?

Ekli dosyalar

• 20250317_205136.jpg
    20250317_205136.jpg
    347.8 KB · Görüntüleme: 72
Selamlar, az önce 1 kg çekirdek Colombia supremo medellin espresso aldım. Bu ikinci alımım çok memnun kaldım. Degas süresi dolmaya yakın paket varsa onu göndermeniz mümkün mü. Sipariş no 50042 Yoksa da sağlık olsun. @S.Yavuz

selamlar. bugun elime ulasan siparisimin icinde

Colombia Santa Elena#2 de var.​

ama digerlerinde olmasina ragmen sitede bunun icin degassing suresi belirtilmemis. bilgi verebilir misiniz rica etsem?

selamlar. bugun elime ulasan siparisimin icinde

Colombia Santa Elena#2 de var.​

ama digerlerinde olmasina ragmen sitede bunun icin degassing suresi belirtilmemis. bilgi verebilir misiniz rica etsem?
Merhaba. Herhalde gözden kaçmış. Colombia Santa Elena #2 için minimum 25 gün degassing süresi öneriyoruz.

Selamlar, az önce 1 kg çekirdek Colombia supremo medellin espresso aldım. Bu ikinci alımım çok memnun kaldım. Degas süresi dolmaya yakın paket varsa onu göndermeniz mümkün mü. Sipariş no 50042 Yoksa da sağlık olsun. @S.Yavuz
Merhaba. Bu soruya Colombia Medellin Espresso özelinde değil de genel bir cevap vereyim. Bizde maalesef degassing süresi dolmaya yakın ya da dolmuş çekirdek bulunmuyor çünkü kavrulan bir çekirdeğin ortalama tükenme süresi 4-6 gün civarı oluyor. Hatta bazıları bir iki günde bitebiliyor. Bu nedenle size gönderdiğimiz çekirdekler genellikle 2-5 gün önce kavrulmuş oluyor. Bazen kavurduğumuz gün yollamak zorunda bile kalabiliyoruz. O nedenle buna benzer talepler sık sık gelse de yardımcı olma şansımız maalesef olmuyor.

Merhaba. Bu soruya Colombia Medellin Espresso özelinde değil de genel bir cevap vereyim. Bizde maalesef degassing süresi dolmaya yakın ya da dolmuş çekirdek bulunmuyor çünkü kavrulan bir çekirdeğin ortalama tükenme süresi 4-6 gün civarı oluyor. Hatta bazıları bir iki günde bitebiliyor. Bu nedenle size gönderdiğimiz çekirdekler genellikle 2-5 gün önce kavrulmuş oluyor. Bazen kavurduğumuz gün yollamak zorunda bile kalabiliyoruz. O nedenle buna benzer talepler sık sık gelse de yardımcı olma şansımız maalesef olmuyor.
ac6d6f90-ba0e-4a88-90c9-cc553545e49d.jpeg

Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Özellikle deneme paketleri göndermeniz çok güzel bir detay. Bu, sonraki alımlar için bir seçenek sunuyor. Medellin’i çok beğendim tatlar parlak bir şekilde hissediliyor. Espresso da Klasik çikolata, karamel notalarındansa böyle baskın meyvemsi notaların olduğu çekirdekler çok iyi. Bu şekilde başka hangi çekirdeği önerirsiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 38396

Geri dönüşleriniz için teşekkür ederim. Özellikle deneme paketleri göndermeniz çok güzel bir detay. Bu, sonraki alımlar için bir seçenek sunuyor. Medellin’i çok beğendim tatlar parlak bir şekilde hissediliyor. Espresso da Klasik çikolata, karamel notalarındansa böyle baskın meyvemsi notaların olduğu çekirdekler çok iyi. Bu şekilde başka hangi çekirdeği önerirsiniz?
Selam. Denemediyseniz Sidamo Gr1 Espresso veya Sumatra Gayo Organic olabilir. Sumatra Gayo espresso kavrum değil ama gayet güzel sonuçlar veriyor.

Geri