• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Heh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uzun süredir yazmak istediğim bu yazıyı, son siparişimden sonra daha fazla erteleyemedim. Önden şunu söylemek isterim, uygun fiyata mükemmel kahveler sunduğunuz için teşekkür ederim. Dün elime ulaşan ve dün akşam ve bu sabah tattığım Indonesia Frinsa Edun#2 ve Colombia La Parada#2 kahveleri, şu ana kadar içtiğim en iyi kahvelerdi. Omni kavrumlar yerine, V60 a çok yakışan açık/orta kavrumda daha çok alternatif bulmayı çok isterim. Yeni kafeinsizlerden Colombia SWP'yi de, otomatik kahve makinasında, Decaf Guatemala'ya göre çok daha lezzetli buldum, ki Guatemala'yı da oldukça beğeniyordum.

2022 Ağustos ayında nitelikli kahve dünyasına kötü kavrumları ile ünlü bir firma ile hasbelkader giriş yaptıktan sonra, fiyat olarak uygun ve kaliteli kahve arayışım başladı. Bir ay sonra forumlarda vs. denk geldiğim önerilerden, Sezy Coffee'yi keşfettim. Deneme setleri, çeşitli kahveleri denemek istediğim için oldukça hoşuma gitmişti. Ayrıca kafeinsiz kahveleri de normal kahveler ile aynı fiyata (hatta daha uyguna) sundukları, denediğim bir kaç alternatiften fersah fersah ileride olduğu için, default kafeinsiz kahve kaynağıma dönüştü ilk günden beri. Bir kaç ay Sezy'den siparişler vermemim ardından, farklı kavurucuların kahvelerini de tatmak istedim ve 4-5 farklı kavurucunun kahvelerini denedim. Her seferinde aldığım kahveyi beğenemeyip, Sezy'ye geri döndüm ve hiç bir zaman da bu tercihim beni pişman etmedi. Tabii başlangıçta hem V60 demleme konusunda tecrübesiz olduğumdan, hem de o zamanlar kullandığım seramik bıçaklı öğütücü çok kötü iş çıkardığından, doğru bir değerlendirme yapamadığımı da düşünüyordum. Bu sebeple öğütücümü değiştirdikten sonra tekrar Sezy haricindeki kavuruculardan kahveler alıp denemeler yaptım, sonuç değişmedi. Özellikle yazının başında bahsettiğim açık kavrum kahvelerle fanboyluğum seviye atladı. Teşekkürler, elinize sağlık.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim :)

Geçtiğimiz Pazar günü verdiğim Colombia Supremo ve Decaf Colombia, salı günü elime ulaştı. Daha önce de birkaç defa sizden alışveriş yapma fırsatım olmuştu, özellikle toplu alımdaki Finca Gabriela uzun bir süre aklımda yer edindi.
Bu fiyatlara nitelikli kahveyi erişebilir kıldığınız için, hızlı teslimatınız için ve sipariş notunda belirttiğim "Bolivia decaf'i de denemek isterim" notumun üzerine özel olarak (her zamanki etiket yerine tükenmez kalemle Bolivia SWP olduğu yazıyordu, bu sebeple özel olarak ayrıca yapıldığını düşündüm) tester kabına doldurup gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Geçtiğimiz Pazar günü verdiğim Colombia Supremo ve Decaf Colombia, salı günü elime ulaştı. Daha önce de birkaç defa sizden alışveriş yapma fırsatım olmuştu, özellikle toplu alımdaki Finca Gabriela uzun bir süre aklımda yer edindi.
Bu fiyatlara nitelikli kahveyi erişebilir kıldığınız için, hızlı teslimatınız için ve sipariş notunda belirttiğim "Bolivia decaf'i de denemek isterim" notumun üzerine özel olarak (her zamanki etiket yerine tükenmez kalemle Bolivia SWP olduğu yazıyordu, bu sebeple özel olarak ayrıca yapıldığını düşündüm) tester kabına doldurup gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sezy'nin decaf kahvelerini nasıl buluyorsunuz. Akşam kahvesi için decaf'e geçmeyi düşünüyorum. Ticari nitelikli kahve satan yerlerden decaf alıp denemiştim önceden ama pek sevemedim. Açıkçası alışık olduğumuz nitelikli kahve tatlarından da çok vazgeçmek istemiyorum. Sezy nasıl bir tercih olur decaf için?

Sezy'nin decaf kahvelerini nasıl buluyorsunuz. Akşam kahvesi için decaf'e geçmeyi düşünüyorum. Ticari nitelikli kahve satan yerlerden decaf alıp denemiştim önceden ama pek sevemedim. Açıkçası alışık olduğumuz nitelikli kahve tatlarından da çok vazgeçmek istemiyorum. Sezy nasıl bir tercih olur decaf için?
Ben de aslında merak edip aldım. Şu anki çalışma düzenimde eve dönüp kendime bir kahve yapayım demem saat 8'i buluyor. O saatten sonra da kafein almayı pek tercih etmiyorum. O sebeple Decaf Colombia sipariş ettim ve tester olarak da Decaf Bolivia rica ettim. İkisini de denedikten sonra yorumlarımı buradan paylaşırım. Bu süreçte siz de beğendiğiniz bir decaf çıkarsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben de aslında merak edip aldım. Şu anki çalışma düzenimde eve dönüp kendime bir kahve yapayım demem saat 8'i buluyor. O saatten sonra da kafein almayı pek tercih etmiyorum. O sebeple Decaf Colombia sipariş ettim ve tester olarak da Decaf Bolivia rica ettim. İkisini de denedikten sonra yorumlarımı buradan paylaşırım. Bu süreçte siz de beğendiğiniz bir decaf çıkarsa paylaşırsanız çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim. Tam olarak aynı sebepten ben de decaf'e geçiş yapmayı düşünüyorum. Muhakkak paylaşırım yorumlarımı.

Yorumlarınızı baz alarak espresso için -ekşi tatlar tercih etmediğimden dolayı- el salvador cosecha almayı düşünüyorum. düşünüyorum. Acaba doğru bir seçim mi yaptım? @S.Yavuz

Edit: Risk almayan kazanamaz diyerek bir kilo sipariş geçtim 😂 sonucu merak ediyorum.
37898

Son düzenleme:
Rica ederim. Afiyet olsun.

Yorumlarınızı baz alarak espresso için -ekşi tatlar tercih etmediğimden dolayı- el salvador cosecha almayı düşünüyorum. düşünüyorum. Acaba doğru bir seçim mi yaptım? @S.Yavuz

Edit: Risk almayan kazanamaz diyerek bir kilo sipariş geçtim 😂 sonucu merak ediyorum.
37898
Çekirdek seçimi açısından gayet isabetli olmuş. Ekşi tatlar konusunda ise evet daha koyu kavrulmuş kahvelere doğru eğilim gösterdiğiniz sürece ekşi tatlardan uzaklaşmış olursunuz ancak şunu da belirtmek lazım. Aslında daha açık kavurmalar ekşi olur gibi bir genelleme yanlış olur. Daha açık kavurmalarda kahveyi çözmek zorlaşıyor, degassing sürelerine çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor, hangi ekipmanı kullanırsanız kullanın su sıcaklığı, süre, öğütüm kalınlığı vb demleme parametreleri çok daha fazla önem kazanıyor. Bunların hepsi doğru ama zamanla hem demleme tecrübesi kazanıyor hem de çekirdeğin verdiği tepkilere göre istediğiniz sonuca ulaşacak değişiklikleri daha net belirleyebiliyorsunuz. Biraz emek istiyor ama sonuçları gayet tatmin edici olabiliyor.

Sezy'nin decaf kahvelerini nasıl buluyorsunuz. Akşam kahvesi için decaf'e geçmeyi düşünüyorum. Ticari nitelikli kahve satan yerlerden decaf alıp denemiştim önceden ama pek sevemedim. Açıkçası alışık olduğumuz nitelikli kahve tatlarından da çok vazgeçmek istemiyorum. Sezy nasıl bir tercih olur decaf için
Selamlar. İster bizden ister başka bir kavurucudan almış olun, konu decaf olunca beklentiyi bir tık azaltmakta fayda var. Çekirdek özünde çok iyi bile olsa kafeinden arındırmak için uygulanan işlemler aromaların kaybına neden oluyor. Biz elimizden geldiğince SWP yöntemiyle kafeinden arındırılan çekirdekler tercih etmeye çalışıyoruz çünkü nispeten en az kayıp SWP ile arındırmada oluyor ancak buna rağmen yine de bire bir aynı çekirdeği decaf olarak değil atıyorum naturel olarak tüketseniz arada bir fark mutlaka oluşur. Kafeinden arındırılırken maalesef sadece kafeinden arınmış olmuyor kahve. Tali hasar kaçınılmaz bir durum oluyor :)

Colombia La Parada #2… sanki portakal suyu demledim. İlk defa bu kadar bariz tadım notlarını aldığım bir kahve içiyorum
Her 3 tadim notunu buram buram aldim. Funky ve complex sevenlere tavsiye etmem klasik sevenlerı hiç tavsiye etmem, hepsi bana kalsın :) Espresso olarak denedim. Gerçekten höş bir açık kavurma. Böyle kaveleri daha baklerim Serkan bey.

Çekirdek seçimi açısından gayet isabetli olmuş. Ekşi tatlar konusunda ise evet daha koyu kavrulmuş kahvelere doğru eğilim gösterdiğiniz sürece ekşi tatlardan uzaklaşmış olursunuz ancak şunu da belirtmek lazım. Aslında daha açık kavurmalar ekşi olur gibi bir genelleme yanlış olur. Daha açık kavurmalarda kahveyi çözmek zorlaşıyor, degassing sürelerine çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor, hangi ekipmanı kullanırsanız kullanın su sıcaklığı, süre, öğütüm kalınlığı vb demleme parametreleri çok daha fazla önem kazanıyor. Bunların hepsi doğru ama zamanla hem demleme tecrübesi kazanıyor hem de çekirdeğin verdiği tepkilere göre istediğiniz sonuca ulaşacak değişiklikleri daha net belirleyebiliyorsunuz. Biraz emek istiyor ama sonuçları gayet tatmin edici olabiliyor.
4B467EB7-7302-4DAC-A332-F42E6CD62967.jpeg
60851192-785F-4238-B004-CFD0A728171F.jpeg
Kutu açıldı ve test edildi ✅ Hediye Guatemala için teşekkürler. 🤙🏼

Merhaba,

Frinsa güzel kahveymiş. Ayrıca hediye Bochesa için teşekkür ederim. Yeni yıla güzel bir kahveyle girdim.

Sezy Coffee decaf konusunda da bizi yalnız bırakmıyor. Decaf Colombia'yı daha çok beğendim. Decaf Bolivia da fena değil, daha çayımsı gövdeli. Bolivia'nın çekirdekleri ne kadar sert öyle. Ben decafları kolay öğütülür biliyordum. :)

Herkese güzel bir yıl dilerim.
Selamlar

Geri