S.Yavuz
Barista
- İsim
- Serkan Yavuz
Daha fazla
- İsim
- Serkan Yavuz
- Değirmen
- Mahlkönig
- sezycoffee
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederimUzun süredir yazmak istediğim bu yazıyı, son siparişimden sonra daha fazla erteleyemedim. Önden şunu söylemek isterim, uygun fiyata mükemmel kahveler sunduğunuz için teşekkür ederim. Dün elime ulaşan ve dün akşam ve bu sabah tattığım Indonesia Frinsa Edun#2 ve Colombia La Parada#2 kahveleri, şu ana kadar içtiğim en iyi kahvelerdi. Omni kavrumlar yerine, V60 a çok yakışan açık/orta kavrumda daha çok alternatif bulmayı çok isterim. Yeni kafeinsizlerden Colombia SWP'yi de, otomatik kahve makinasında, Decaf Guatemala'ya göre çok daha lezzetli buldum, ki Guatemala'yı da oldukça beğeniyordum.
2022 Ağustos ayında nitelikli kahve dünyasına kötü kavrumları ile ünlü bir firma ile hasbelkader giriş yaptıktan sonra, fiyat olarak uygun ve kaliteli kahve arayışım başladı. Bir ay sonra forumlarda vs. denk geldiğim önerilerden, Sezy Coffee'yi keşfettim. Deneme setleri, çeşitli kahveleri denemek istediğim için oldukça hoşuma gitmişti. Ayrıca kafeinsiz kahveleri de normal kahveler ile aynı fiyata (hatta daha uyguna) sundukları, denediğim bir kaç alternatiften fersah fersah ileride olduğu için, default kafeinsiz kahve kaynağıma dönüştü ilk günden beri. Bir kaç ay Sezy'den siparişler vermemim ardından, farklı kavurucuların kahvelerini de tatmak istedim ve 4-5 farklı kavurucunun kahvelerini denedim. Her seferinde aldığım kahveyi beğenemeyip, Sezy'ye geri döndüm ve hiç bir zaman da bu tercihim beni pişman etmedi. Tabii başlangıçta hem V60 demleme konusunda tecrübesiz olduğumdan, hem de o zamanlar kullandığım seramik bıçaklı öğütücü çok kötü iş çıkardığından, doğru bir değerlendirme yapamadığımı da düşünüyordum. Bu sebeple öğütücümü değiştirdikten sonra tekrar Sezy haricindeki kavuruculardan kahveler alıp denemeler yaptım, sonuç değişmedi. Özellikle yazının başında bahsettiğim açık kavrum kahvelerle fanboyluğum seviye atladı. Teşekkürler, elinize sağlık.