• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

ulusal gıda'nın getirdiği kahvelerin fiyat listesi var ve açık mı.. paylaşabilir misiniz?
Ben listeyi görmüştüm ama açık olarak paylaşıldığını görmedim.

Gördüğüm kadarıyla Damo diğer çekirdeklerin fiyatının 2 katından fazla bir fiyata geliyor. Umarım kalitesi de benzer seviyededir.

Şu anda Damo'yu satan 3-4 kavurucu olması lazım. 250 gram fiyatları 165 TL ve üstü.

Merhabalar Serkan Bey,

Doğal işlenmiş kahvelerde süreyi biraz daha kısaltmak (2:30 gibi) ya da su sıcaklığını düşürmek gerekir mi? Kavrum profilinizi tam bilmediğim için sormak istedim.
Merhaba. Defect oranı, hasat yılı, işleme yöntemleri ve benzeri teknik konuların önemini asla göz ardı etmemekle beraber ben kahvenin, içen kişinin damak tadına çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle gerekir ya da gerekmez demem zor ancak kişisel tercihim doğal işlenmiş kahvelerde su sıcaklığını biraz düşürsem de süreyi kısaltmamak. Bir tavsiye olmamakla beraber kendime kahve demlerken ben 3:30 hatta zaman zaman 4:00 dakikalara kadar çıkıyorum. Umarım linç gelmez :)

Damo merak ettiğim kahvelerden bir tanesi. Ulusal Gıda'nın listesindeki en yüksek fiyatlı kahvesi. Siz denediniz mi? Tat profili nasıl?
Damo'yu henüz deneyemedim ama sanıyorum bu hafta kavurmaya başlayacağım. Profil çalışırken sizinle de paylaşırım. Şu ana kadar aldığım bilgiler şarapsı ve tatlı olduğu şeklinde.

Merhaba. Defect oranı, hasat yılı, işleme yöntemleri ve benzeri teknik konuların önemini asla göz ardı etmemekle beraber ben kahvenin, içen kişinin damak tadına çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle gerekir ya da gerekmez demem zor ancak kişisel tercihim doğal işlenmiş kahvelerde su sıcaklığını biraz düşürsem de süreyi kısaltmamak. Bir tavsiye olmamakla beraber kendime kahve demlerken ben 3:30 hatta zaman zaman 4:00 dakikalara kadar çıkıyorum. Umarım linç gelmez :)
Kesinlikle damak tadına ve demleyenin yeteneğine ve kullandığı reçeteye göre değişir. 3:30 'u geçtiğim kahveler benim de oluyor ama her zaman değil :)

Kafamda soru işaretleri var. Herkes için aynısı geçerli mi bilmiyorum ama alışveriş yapanlardan yeterli geri dönüş yok diye düşünüyorum. Söylenenlerden sonra diğer kavuruculardaki hamasho fiyatlarına baktım.
250 gram için fiyatlar şu şekildeydi.

Null 130
Williams 130
Coffeerem(200gram) 95
Gordion 99
Sezy 89

fiyatlar böyle olunca soru işareti de artıyor dolaylı olarak. Toptancı aynı, fiyatlar bambaşka. Hadi çık işin içinden :)

kavrum maliyetleri aynı oldugunu varsayarak

A) 0 kar edeyim ( veya ufak bir zarar da olur ) , tanıtım olsun beni tanımayan kitlelere ulaşayım.. pazarlama için ayırdığım bütçeyi de fiyata indirm olarak yansıtayım.. sonrasında sadık bir müşteri kitlesi yaratmaya çalışayım.. şu amda butik bir firmayım ama büyüme planlarım var..... aslunda ederi yüksek ama bu fşyattan çıksam millet gidip meşhur top 5 den alır zaten ! Aslında beni bir deneseler vazgeçemeyecekler..

B) adım belli kalitem belli (risk almaya gerek yok diyen tüketicilere hitap ediyorum zaten bu kahvenin ederi zaten bu.. bende normal bir kar marjı koyuyorum tabi... sıfır risk kavrum yapılır !

A) 0 kar edeyim ( veya ufak bir zarar da olur ) , tanıtım olsun beni tanımayan kitlelere ulaşayım.. pazarlama için ayırdığım bütçeyi de fiyata indirm olarak yansıtayım.. sonrasında sadık bir müşteri kitlesi yaratmaya çalışayım.. şu amda butik bir firmayım ama büyüme planlarım var..... aslunda ederi yüksek ama bu fşyattan çıksam millet gidip meşhur top 5 den alır zaten ! Aslında beni bir deneseler vazgeçemeyecekler..

B) adım belli kalitem belli (risk almaya gerek yok diyen tüketicilere hitap ediyorum zaten bu kahvenin ederi zaten bu.. bende normal bir kar marjı koyuyorum tabi... sıfır risk kavrum yapılır !
İşte ne yazık ki 'b' seçeneğinden de bu forumun ağzının yandığı çok çok görüldü :(.

Kavrum konusunu bilen arkadaşlar aydınlatır .Kavrumu elle mi yapılıyor otomatik makineler mi yapıyor .Bu işi çok iyi yapan çok kaliteli makineler mi var .Yoksa elle yapılan makinenin yerini asla tutmaz o da bir sanattır herkes yapamaz mı ?

Merhaba. Yorumlarınız için teşekkürler. Fiyatlandırmayla ilgili konularda mümkün olduğunca yorum yapmamaya çalışıyoruz. Ancak bu sefer yorumunuza bir iki ekleme yapmadan geçemeyeceğiz.

“Kahvenin ederi” “normal kar marjı” gibi konular görece konular. Her firmanın kendi değişken verileri üzerinden hesapladığı giderleri ve fiyat politikaları olması çok doğal. Bu nedenle diğer firmaların fiyat politikaları konusunda yorum yapmamız etik de olmaz şık da olmaz. Ancak biz bu kahvelerin liste fiyatlarının belirlenmesinde, her kahvemizde olduğu gibi yıllardır uyguladığımız fiyat politikamızı ve “normal kar marjlarımızı” uyguladık.

Kavrum konusunu bilen arkadaşlar aydınlatır .Kavrumu elle mi yapılıyor otomatik makineler mi yapıyor .Bu işi çok iyi yapan çok kaliteli makineler mi var .Yoksa elle yapılan makinenin yerini asla tutmaz o da bir sanattır herkes yapamaz mı ?
Merhaba. Biz Sezy Coffee Roastery olarak Besca’yı tercih ettik. Kahve kavurmada makinenin kalitesi ve yapabildikleri (kavurmacıya sunduğu olanaklar) mutlaka ki çok önemli. Alev boyunun hassas ayarı, tambur hızının ayarlanabilir oluşu, fan hızının ayarlanabilir oluşu, artisan ya da cropster gibi yazılımlarla kullanılan profillerin kaydedilebilmesi ve hatta kavurma bitişinde makinenin sıcak kahveyi ne kadar kısa sürede soğutabildiği bile önemli. Ancak bir roaster olarak kavurmaya kavurucunun etkisinin yadsınamaz olduğunu düşünüyorum. Mutlaka iyi bir makine olmalı, kavurmacıya pek çok seçenek sunmalı ancak kavurmacı da bunlardan maksimum faydayı alabilmeli diye özetlenebilir sanırım.

Kimisi isim satar kimisi ürün. Kimisi de hem ismini hem ürününü satar. Ticaretin kuralı bu. Bize düşen uyanık olup f/p oranı en iyi ürünü bulup almak. Bu forum da zaten bunun için var. Birileri alacak deneyecek fikir yazacak ve diğerlerine yol gösterecek. Bir zaman sonra taşlar yerine oturur.

Dün gece sipariş geçmiştim, bugün kayıtlı olmayan bir numara arayınca kesin siparişle ilgili dedim. Çok kibar bir hanım çok fazla talep oldu ve kahveler tükendi deyince geçmiş olsun diyecektim ki yarınki taze kavrumdan göndersek sorun olur mu, 2 gün içinde kargolanır dedi. Duyduğum en iyi sorun sanırım.

Zaten siparişi verirken Çarşamba kargolanır diye hesaplayarak vermiştim, böyle küçük, nazik davranışları hep çok önemli bulmuşumdur, yine yazayım dedim.

Gelince kahveleri de yorumlarız :)

Hamasho'yu demledim kutuyu açınca herhangi belirgin bir koku gelmiyor. Çekirdeklerin boyları küçük görüntü hafif koyu kavrum gibi tad olarak acımsı baharatımsı alttan da hafif ekşimsi limonu tatlar geliyor.Calibre coffenin Ethıopıasına benziyor. Benim damak tadıma uymuyor o yüzden ben beğenmedim .Filtre kahve makinesi ile demledim.

Ekli dosyalar

• IMG_20210621_205131.jpg
    IMG_20210621_205131.jpg
    79.9 KB · Görüntüleme: 106
Hamasho'yu demledim kutuyu açınca herhangi belirgin bir koku gelmiyor. Çekirdeklerin boyları küçük görüntü hafif koyu kavrum gibi tad olarak acımsı baharatımsı alttan da hafif ekşimsi limonu tatlar geliyor.Calibre coffenin Ethıopıasına benziyor. Benim damak tadıma uymuyor o yüzden ben beğenmedim .Filtre kahve makinesi ile demledim.

Benim kahveleri görünce ilk izlenimim kabuk içindeki beyaz kısmın bu kadar bariz gözükmesi idi. Bu normal midir ya da birşeye işaret eder mi

Benim kahveleri görünce ilk izlenimim kabuk içindeki beyaz kısmın bu kadar bariz gözükmesi idi. Bu normal midir ya da birşeye işaret eder mi
Merhaba. Kabuk içindeki beyaz kısım first crack ile gelen açılmadan kaynaklanıyor. Drying (yeşil çekirdeklerin nemini attığı ilk aşama) ve browning (maillard reaksiyonun yaşandığı ve çekirdeklerin kahve rengine dönüşmeye başladığı evre) safhalarında yüklenen enerjiyle birlikte çekirdekler first crack aşamasına ulaşırlar. Yüklenen enerji miktarı ve sağlanan ROR (rate of rise yani ısının dakikadaki artış miktarı diyebiliriz sanırım) ile daha kuvvetli bir first crack yaşandığında çekirdeğin ortasındaki açılmayla birlikte bahsedilen beyaz kısım daha görünür hale gelir. Tabi bu kahvenin varyetesine, kavurma profiline göre de değişkenlik gösteren bir durum ancak sanırım kısaca bu şekilde açıklamak doğru olacaktır.

Geri