• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sezy Coffee Roastery'den Nitelikli Etiyopya Kahvelerinde Kahve Kulübü Üyelerine Özel %25 İndirim Kuponu

Guji gigesa resmen bir vişne suyu. Belki de çilek bilemiyorum :) Çok beğendim. Aromatik tatları sevenler için ideal. Asidide başlarda bir tık yüksekti sonlara doğru o da azaldı. Toplu alım yapabileceğim bir çekirdek.
Hocam öğrenmek için soruyorum aynı kahveyi tatdığım için bir fikrim olabilir diye Asidideyi nasıl anlıyoruz yüksekliğini düşüklüğünü acılıkla bir ilgisi var mı ?

Hocam öğrenmek için soruyorum aynı kahveyi tatdığım için bir fikrim olabilir diye Asidideyi nasıl anlıyoruz yüksekliğini düşüklüğünü acılıkla bir ilgisi var mı ?
Asidite bildiğimiz asitlik, gazoz gibi :) Genelde kahvede tutunç araomaları belirgin olduğunda hissediyorum ben. Hissediyorum dediğim de hissetmek için baya çabalıyorum :) İçinde derinlerde limon varmış gibi. Mesela bu çekirdekte başlarda baya hissettim giderek azaldı.

Acılık bitter diye tanımlanıyor o başka bir şey.

Asidite bildiğimiz asitlik, gazoz gibi :) Genelde kahvede tutunç araomaları belirgin olduğunda hissediyorum ben. Hissediyorum dediğim de hissetmek için baya çabalıyorum :) İçinde derinlerde limon varmış gibi. Mesela bu çekirdekte başlarda baya hissettim giderek azaldı.

Acılık bitter diye tanımlanıyor o başka bir şey.
limoni tadları bende aldım .Siz bu çekirdek de acılığı aldınız mı ? Öğütme derecesi ile acılığı azaltabilir miyim ?

Bir ilginçlik var. Hatta genel olarak yorumlarda benzer şeyler söylenmiş.
Baştan belirteyim bunu kötü bir şey olarak dile getirmiyorum. Sadece bu farklılığın nedenini ciddi merak ettim.

Ben de ilk denememi Gigesa ile yaptım. Damak tadım oturmuş değil lakin var bi çilek bu işin içinde :)

Öğütmemi Timemore 20 clickte yaptım. Cafec filtre kullandım. İlginç bir şekilde 3 dakikayı aştı demleme süresi.
Şimdiye kadar yaptığım onca demlemede 20 click civarındaki demlemelerim hep 2 - 2:10 - 2:20 aralıklarında bitti. Hatta bazen 2 altına düştüğüm için öğütümümü 18e kadar indiriyordum.

Fincanda bir anormallik yok ama neden böyle oldu? Bilen anlatsın bana :)

Baştan belirteyim bunu kötü bir şey olarak dile getirmiyorum. Sadece bu farklılığın nedenini ciddi merak ettim.

Ben de ilk denememi Gigesa ile yaptım. Damak tadım oturmuş değil lakin var bi çilek bu işin içinde :)

Öğütmemi Timemore 20 clickte yaptım. Cafec filtre kullandım. İlginç bir şekilde 3 dakikayı aştı demleme süresi.
Şimdiye kadar yaptığım onca demlemede 20 click civarındaki demlemelerim hep 2 - 2:10 - 2:20 aralıklarında bitti. Hatta bazen 2 altına düştüğüm için öğütümümü 18e kadar indiriyordum.

diğer demlemeler de cafec miydi? çünkü aynı sorunu ben de yaşadım ama sadece cafec ile yaşadım. daha doğrusu bu çekirdeği sadece cafec ile denedim.

Özellikle yeni başlıyorsanız, asidite, yeterince çözünmemiş kahve ve fazla çözünmüş kahveyi ayırdetmek zor oluyor.

ilk tavsiyem acı mı ekşi mi ayrımı yapmak. Limon mu alıyorum %90 bitter çikolata mı? Bunları okuduğunuz an damağınız bu notaları hatırlamıyırsa çözüm basit, markete gidip bir limon bir de %80-90 bitter çikolata alıp tadına bakıyoruz :) (daha önce bu yoğunlukta bitter çikolata yemediyseniz 60-70 aralığından başlamak iyi olabilir, hayyattan soğumanızı istemem :)).

Bu ayırttan sonra işin zor kısmı olan asidite ile az çözünmüş (underextract) kahveyi ayırt etme kısmı var. Öncelikle bu kesinlikle zamanla gelecek bir şey ama bu süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz çok şey var. Öncelikle tek bir bardak kahve içerek anlamayı beklemeyin. Aynı anda en az 2 farklı kahveyi demleyerek yan yana tadım yapıp, 2 kahveyi aynı anda denediğinizde, gövde asidite ve aroma gibi şeyler çok daha belirginleşiyor çünkü bir referansınız oluyor.

2. Olarak da asiditesinin yüksek olduğu belirtilen bir kahve alın ve french press ya da cupping gibi yanlış demlemenin aşırı zor olduğu bir yöntemle demleyerek asiditenin ne olması gerektiğini bir tık daha iyi tadabilirsiniz.

Bu konu aşırı şekilde detaylanıyor ama ilk adım olarak bunları tavsiye ederim.

Merhaba. Timemore klik 22-24 aralığı naturel kahvelerde bizim kavurma profilimizde sanırım daha başarılı sonuçlar veriyor.

Keramo: Hafif, acısız, aroması az, çok hissedilmiyor .Limoni tatlar da gelmiyor .Guji Gigesa'nın ligt versiyonu gibi .Benim tercihim Gujiden yana

Ekli dosyalar

• IMG_20210623_204818.jpg
    IMG_20210623_204818.jpg
    102.3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Timemore 24 klik çok kalın değil mi? Yanlış hatırlamıyorsam CMD 27 - 28 kliklere denk geliyor.
Bir iki gün önce Rudiger 22 klikle öğüttüğünde demleme süresi 2:30 civarı olmuştu diye hatırlıyorum. Hatta 24 denemeyi düşünüyordu. İlk denemesinde 20 klik öğütmüştü ve demleme süresi 3:30 dakika üzerine çıkmıştı.

Commandante 23 click , cafec th1 filtre v60 benim de 4:30 dk civarı sürdü. Haliyle az acılı ama arkadan çok güzel bir tat geldi ne olduğunu çözemedim. Clever jokerimi kullanıp yarın tekrar yazarımç

Hamasho, Guji Gigesa ve Burtukaana ile aynı reçetelerde demleme yaptım.
14 Haziran Kavrum - 18 Haziran Sipariş - 21 Haziran Teslim Edildi

Su Sıcaklığı = 93
Öğütüm= Timemore 20 click
Filtre = Cafec Abaca

60ml bloom / 30 sn
140 tamamlama (80 ml) / 55. saniyede 2.döküş
220 tamamlama (80 ml) / 1. dakikada 3. döküş
300 tamamlama (80 ml) / 1.15. dakikada son döküş

2.25-2.35 arası sürelerde demlemem bitti.
Hamasho baharatımsı ve arkasından biraz limon ekşiliği, Guji Gigesa bariz çilek tadı aldım, Burtukaana ise mayhoş bir tat erik veya olgunlaşmaya yakın kayısı.

Kavrumları başarılı buldum, tadım notalarını hissedebiliyorsunuz. İletişim mükemmel, tekrar alım yapabileceğim güzel firmalar arasına girdi Sezy Roastery.

Hamasho, Guji Gigesa ve Burtukaana ile aynı reçetelerde demleme yaptım.
14 Haziran Kavrum - 18 Haziran Sipariş - 21 Haziran Teslim Edildi

Su Sıcaklığı = 93
Öğütüm= Timemore 20 click
Filtre = Cafec Abaca

60ml bloom / 30 sn
140 tamamlama (80 ml) / 55. saniyede 2.döküş
220 tamamlama (80 ml) / 1. dakikada 3. döküş
300 tamamlama (80 ml) / 1.15. dakikada son döküş

2.25-2.35 arası sürelerde demlemem bitti.
Hamasho baharatımsı ve arkasından biraz limon ekşiliği, Guji Gigesa bariz çilek tadı aldım, Burtukaana ise mayhoş bir tat erik veya olgunlaşmaya yakın kayısı.

Kavrumları başarılı buldum, tadım notalarını hissedebiliyorsunuz. İletişim mükemmel, tekrar alım yapabileceğim güzel firmalar arasına girdi Sezy Roastery.
Güzel yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederiz :)

Bende değil başka arkadaş yazmış 4.20 ona istinaden yazdım.
Benimdir 😊

Bugün denemem TM -23
3'40" sürdü. Yatak düz ve iyiydi. Ama gövde alamadım. Çilek tadı aşağılarda bir yerlerde duruyordu. Ayrıca soğudukça asidite almaya başladım. İş iyice eğlenceye döndü

Tm 22 denerim o da olmazsa metodu değiştiririm artık.

Ama hala içilebilir bir kahve.

Geri