• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satın Alınan Kahvenin Eksik Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Büyük ihtimalle oradaki paketleme yapan arkadaşın dara almayı unutması sonucu olan bir şey ama tabi ki olmaması lazım.

Birden fazla paket alsam ve hepsi aynıysa büyük sorun olurdu ve hemen kendileri ile iletişime geçerdim.

Daha önceden alışveriş yaptığım bir yer ise, memnunsam ve tanıyorsam söylemezdim. İnsan hatasıdır olabilir.

İlk defa sipariş verdiğim bir yer ise, talep etmezdim ama durumu iletirdim. Tepkilerine göre ya müşteri kazanırlardı ya da kaybederlerdi.

açıkçası hoş olmayan bir durum. 5 gr bile önemlidir. hani kavurmasıyla dalga geçelim ya da kötü diyelim bir çok yanlış olabilir kavurucu tarafında. bunlar böyle ya da siz yanlış yaptınız deseniz bile anlaşılır bir yanı var. Ama eksik gramaj hatasının affı olmaz. küçük bir hediye çeki olur ya da farklı şekilde bir jest. bilinçli olacağını düşünmem ama eksik mal eksik paradır. bu kadar net. hele ki internet gibi önceden öde sonra gelsin modelinde bu hassasiyet kesinlikle daha önemli bir yer tutuyor.

en doğrusu kavurucuyla iletişime geçip karta kısmi iade olabilir.

satın alınan kahvenin hiç gelmemesinden daha iyidir..ben bunu Coffea Circulor ile yaşadım. çok ilgili Ivica abimizin yorumu ''ben ancak sizin ülkenize kadar olan transporttan sorumluyum'' şeklinde oldu.
Bu konuyu biraz açar mısınız? Detayını öğrenirsek iyi olur zira göndericinin böyle birşey deme hakkı bulunmuyor. Hangi posta ile gönderildi, takip sorgusunda ne çıkıyor, tarihler neydi gibi biraz detay verir misiniz?

Bu konuyu biraz açar mısınız? Detayını öğrenirsek iyi olur zira göndericinin böyle birşey deme hakkı bulunmuyor. Hangi posta ile gönderildi, takip sorgusunda ne çıkıyor, tarihler neydi gibi biraz detay verir misiniz?
coffea circulor, postnord ile gönderdiğini belirtiyor. orda takip sorgusunda ağustos ayında üst üste ''unsuccessful delivery attempt'' çıkıyordu. Eylül'de de aynı şekilde devam edince kahve alımı sırasında diyalog halinde olduğumuz ve epey yazıştığımız Ivica'ya durumu belirten mailler gönderdim. ancak, yanıt alamadım. sonrasında takip sorgusu ''the shipment item has arrived at the disturbution terminal'' şeklinde değişti. Ptt kargo, böyle bir kargonun kendilerine ulaşmadığını söylüyor. Ivica, ''ben sizin ülkenize kadar olan iletimi takip ettim ve benim sorumluluğum bu'' demeye getiren bir mail ile yanıt verdi sonunda.

gümrük görevlisi arkadaşlar ilgileneceklerini söylediler. ancak, onlar da böyle bir kargo yok diye dönüş yaptılar. bir yerde tuhaflık var bakalım çözeceğiz ama kahveler de degassing tarihini epey bir geçmiş olacak. yurt dışından kahve siparişi veriyorum ama ilk kez böyle bir durumla karşılaştım..

coffea circulor, postnord ile gönderdiğini belirtiyor. orda takip sorgusunda ağustos ayında üst üste ''unsuccessful delivery attempt'' çıkıyordu. Eylül'de de aynı şekilde devam edince kahve alımı sırasında diyalog halinde olduğumuz ve epey yazıştığımız Ivica'ya durumu belirten mailler gönderdim. ancak, yanıt alamadım. sonrasında takip sorgusu ''the shipment item has arrived at the disturbution terminal'' şeklinde değişti. Ptt kargo, böyle bir kargonun kendilerine ulaşmadığını söylüyor. Ivica, ''ben sizin ülkenize kadar olan iletimi takip ettim ve benim sorumluluğum bu'' demeye getiren bir mail ile yanıt verdi sonunda.

gümrük görevlisi arkadaşlar ilgileneceklerini söylediler. ancak, onlar da böyle bir kargo yok diye dönüş yaptılar. bir yerde tuhaflık var bakalım çözeceğiz ama kahveler de degassing tarihini epey bir geçmiş olacak. yurt dışından kahve siparişi veriyorum ama ilk kez böyle bir durumla karşılaştım..
Siz takip kodunu PTT kargo üzerinden aratınca ne sonuç alıyorsunuz? Normalde PTT bağlantılı her kargo firması Türkiye'ye girdikten sonra kargo bilgisini PTT den alarak kendi sayfasını günceller. Dolayısı ile PTT takibi en güncel bilgiyi veriyor olması lazım.

Siz takip kodunu PTT kargo üzerinden aratınca ne sonuç alıyorsunuz? Normalde PTT bağlantılı her kargo firması Türkiye'ye girdikten sonra kargo bilgisini PTT den alarak kendi sayfasını günceller. Dolayısı ile PTT takibi en güncel bilgiyi veriyor olması lazım.
daha önce postnord sayfasından takip etmiştim sonrasında PTT şubesinden baktırdım. şubede, ''böyle bir kargo bizde kayıtlı değil'' demişlerdi. sizin öneriniz üzerine PTT sayfasında da takip kodunu arattırdım ve en son durum 9 eylül tarihinde ''the item was forwarded to the destination country'' şeklinde. PTT sayfasında kargo işyerine gelmiş adrese teslim edilememiş görünüyor. 3 gün kadar ilgili şubede beklemiş ve sonra geri gönderilmiş görünüyor. ilginç olan; iş yeri adresimden hiç bir kargo dönemez çünkü 7/24 görevli personel var. işim gereği birçok kargo geliyor ve geri dönen hiç olmamıştı. bu durumla ilgili bir mail, sms vs de almadım. kargonun 3 gün beklediği söylenen PTT şubesi, ''bize böyle bir kargo gelmedi'' diyor. ayrıca, 6 hafta önce geri gönderildiği belirtilmesine rağmen Ivica da kahvelerin geri geldiğini söylemiyor.

Kargo takip kodunu paylaşabilir misiniz?

Ilginç bir durum ancak ptt şubesinin söylediğinden ziyade PTT takip sayfasında yazan geçerli olması lazım, bu durumda kargo tekrar geri gittiyse ve ülkeden çıkış gözüküyor ise bu sefer postnord sayfasında görünmesi lazım.
Üzüldüm başınıza gelene ama maalesef PTT sayfası üzerinden sürekli takip edip henüz ülkede iken müdahele etmek gerekiyor. Aslında zaten size teslim olamadı ise kapınıza bildirim bırakılmış olması lazım ve en az 1 hafta şubede sizin almanızı beklemiş olması lazım. Ama PTT işte gelmediği yere gelmiş gibi gösterip bir de kargo bizde yok diye birbirine zıt iki iddiayı aynı anda yapabiliyor.
Bundan sonrası için aklınızda bulunsun PTT ye bağlanan tüm kargoları, Royal mail, postnord, Deutsche post gibi ülkeye sevk edildi uyarısı sonrasında hep PTT takip sayfası üzerinden takip edin derim.

Son düzenleme:
Ilginç bir durum ancak ptt şubesinin söylediğinden ziyade PTT takip sayfasında yazan geçerli olması lazım, bu durumda kargo tekrar geri gittiyse ve ülkeden çıkış gözüküyor ise bu sefer postnord sayfasında görünmesi lazım.
Üzüldüm başınıza gelene ama maalesef PTT sayfası üzerinden sürekli takip edip henüz ülkede iken müdahele etmek gerekiyor. Aslında zaten size teslim olamadı ise kapınıza bildirim bırakılmış olması lazım ve en az 1 hafta şubede sizin almanızı beklemiş olması lazım. Ama PTT işte gelmediği yere gelmiş gibi gösterip bir de kargo bizde yok diye iki birbirine zıt iki iddiayı aynı anda yapabiliyor.
Bundan sonrası için aklınızda bulunsun PTT ye bağlanan tüm kargoları, Royal mail, postnord, Deutsche post gibi ülkeye sevk edildi uyarısı sonrasında hep PTT takip sayfası üzerinden takip edin derim.
postnord sayfasındaki en son bildirim ''the shipment item has arrived at the disturbution terminal'' şeklinde. öncesinde de teslimat başarısız oldu anlamında birkaç kez durum bildirimi var. bir şekilde ders oldu diyebilirim bundan sonra takip edeceğim dediğiniz gibi. burda Ivica'nın da (coffea circulor) bir hatası olduğunu düşünmüyorum. PTT kargo normalde adreste bulamadığında bir not bırakıyor. bunu eve gelen teslimatlardan biliyorum. ancak, bu durumun yani adreste bulamamanın iş yerinde olması mümkün değil çünkü kargoları alan personel var. özetle sorun PTT kargo ile ilgili görünüyor. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler (y)

postnord sayfasındaki en son bildirim ''the shipment item has arrived at the disturbution terminal'' şeklinde. öncesinde de teslimat başarısız oldu anlamında birkaç kez durum bildirimi var. bir şekilde ders oldu diyebilirim bundan sonra takip edeceğim dediğiniz gibi. burda Ivica'nın da (coffea circulor) bir hatası olduğunu düşünmüyorum. PTT kargo normalde adreste bulamadığında bir not bırakıyor. bunu eve gelen teslimatlardan biliyorum. ancak, bu durumun yani adreste bulamamanın iş yerinde olması mümkün değil çünkü kargoları alan personel var. özetle sorun PTT kargo ile ilgili görünüyor. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler (y)
Postnord sayfasında son işlemin ülkesi ne gözüküyor peki?

çalışan arkadaşımızın paketin darasını almadığı için yaşanmış olabilir, unutmuştur ama unutma bir istisnadır !!
boş bir paket tarttım neredeyse aynı gramaja denk geliyor (farklı paketler farklı gramajda olabilir).. büyük ayıptır

Ekli dosyalar

• IMG_4693.jpg
    IMG_4693.jpg
    102.6 KB · Görüntüleme: 59
Ekli dosyayı görüntüle 5558
postnord sayfasında son güncellemeler bu şekilde. bundan sonra başka bir işlem görünmüyor
Türkiye diyor, dolayısı ile bu gönderi geri gönderildiyse bile ilgili ülkeye girip kayıt yapılmamış. Eğer PTT nin takibinde ülkeye (gitmesi gereken ülke) gönderi yapıldı diyor ve ek bir takip no paylaşmıyor ise postnord a baş vurmanızı öneririm.

Burada 10 gün gibi teslimat yapılamadı uyarısı gözüküyor bu arada, PTT ile bu bilgi örtüşmüyor mu?

@erturk beyden özel mesaj yolu ile takip kodunu istedim. Ürün gelmiş gümrükten geçmiş yaklaşık 55 tl vergi çıkmış. Postacı dağıtıma çıkarmış teslim edememiş sonra posta dağıtımda bekletilmiş bir hafta alınmayınca geri gitmiş.

Ekli dosyalar

• 4CE08940-2D72-4456-92B1-DA0EB7EA803C.png
    4CE08940-2D72-4456-92B1-DA0EB7EA803C.png
    357.8 KB · Görüntüleme: 72
Ağustos alımında 5'li paketlerden sipariş vermiştim. Kostarika'nın darası alınmamış sanırım. çok dert etmedim. belki diğerlerinde fazlalık vardır deyip geçtim ama :) fazlalık yoktu. 10-12 gr arası bir eksik...
1 fincan alacağım var @probadorcolectiva
evet daha özenli olunmalı, belki sevkiyattan önce de toplu tartım yapılmalı.pro.jpg

Geri