• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Satın Alınan Kahvenin Eksik Çıkması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lorenzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ağustos alımında 5'li paketlerden sipariş vermiştim. Kostarika'nın darası alınmamış sanırım. çok dert etmedim. belki diğerlerinde fazlalık vardır deyip geçtim ama :) fazlalık yoktu. 10-12 gr arası bir eksik...
1 fincan alacağım var @probadorcolectiva
evet daha özenli olunmalı, belki sevkiyattan önce de toplu tartım yapılmalı.Ekli dosyayı görüntüle 5564
Tesadüfe bakın ki benim de konunun başında sadece bir kez 10 gram eksik olduğunu söylediğim paket sizinkiyle aynıydı. Probador alımından kosta rika :D 151 gram gelmişti sanırım benimki.

Normalde ölçmem ama başlığı görünce elimde olan paketleri ben de ölçeyim dedim.
Null'dan paket 3 almıştım, Yandaro da sorun yok lakin MAM için muhtemelen arkadaşların da belirttiği gibi paketin darasını almayı unuttular. İnsanlık hali, empati kurduğumda bu hatayı ben de yapabilirdim diye düşünüyorum. O nedenle herhangi bir sorun yok benim açımdan.
Tabi bu süreklilik gösteren bir durumsa (tüm kavurucular için geçerli) iyi niyet çerçevesinde ilgili firmaya iletmek onların da faydasına olacaktır.

IMG_1117.JPG

hatalar tabiki insani ölçülerde makul karşılanabilir ama , şu başlık altında yanılmıyorsam 4-5 arkadaşımız aynı durum ile karşılaşmış. başlığı okumayanlar , okuyup yazmayanlar , gelen ürünü tartmayanlar derken bu sayılar bir elin parmaklarını geçer duruma geliyor. toplu alım da seriye bağlanıyor hata payı artıyor ama bunun hangi kavurucu olursa olsun 1-2 adeti geçmemesi gerekirdi. buradaki hemen hemen herkes hasbel kader nitelikli kahvenin bir ucundan tutmuş durumda. dolayısı ile bir çoğumuzda gr hassasiyetli tartırlar var. Bu hataların kesinlike art niyetli olduğunu düşünmemekler berabe , bizler bedel karşılığı hizmet alan kişileriz , neden azımsanmayacak sayıda bu duruma maruz kalıyoruz.

hatalar tabiki insani ölçülerde makul karşılanabilir ama , şu başlık altında yanılmıyorsam 4-5 arkadaşımız aynı durum ile karşılaşmış. başlığı okumayanlar , okuyup yazmayanlar , gelen ürünü tartmayanlar derken bu sayılar bir elin parmaklarını geçer duruma geliyor. toplu alım da seriye bağlanıyor hata payı artıyor ama bunun hangi kavurucu olursa olsun 1-2 adeti geçmemesi gerekirdi.

Problem dara almamaksa, o gün o saatte ki paketlemeyi yapan birden fazla pakette dara almadan paketlemiştir. Herkes hatalı paketi söylerse hangi seride hata olduğu ortaya çıkar.

Gelen cevabı iletiyorum:

"Merhaba,

Hangi kahveniz eksik çıktı bize bildirirseniz tamamlayalım size gönderimini sağlayalım. Genelde bu konu en çok titizlik gösterdiğimiz konulardan birisi, talihsizlik olmuş karışıklık için özür dileriz.

Anlayışınız için teşekkürler.

Sağlıklı günler :)"

Null'dan paket 3 almıştım, Yandaro da sorun yok lakin MAM için muhtemelen arkadaşların da belirttiği gibi paketin darasını almayı unuttular. İnsanlık hali, empati kurduğumda bu hatayı ben de yapabilirdim diye düşünüyorum. O nedenle herhangi bir sorun yok benim açımdan.
Tabi bu süreklilik gösteren bir durumsa (tüm kavurucular için geçerli) iyi niyet çerçevesinde ilgili firmaya iletmek onların da faydasına olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 5565
Ben de ilk kez bu alımda tarmıştım ve başlığı görünce de tesadüf oldu açıkçası. Worka ve Wolichu'da sorun yoktu onlar 260 gr'ın biraz üstüydü. ama MAM bende de yaklaşık dara kadar eksikti (tabi her paketi +/- birkaç gr oynayabilir). Geçen aydan kalan başka bir Null ambalajı ile tartıp, dara farkı olabileceğini düşünmüştüm. Ben de yazıp yazmamak arasında kaldım açıkçası bu platformdan. Yoğun olduklarını düşünerek çok da üzerinde durmadım. Ama pek çok kişide aynı durum varsa, firmanın yine de bilmesinde fayda var öyleyse.

durum açığa çıkmış oldu :) o partiyi paketleyen arkadaş otomatiğe bağlamış, dara almadan paketlemiş sanırım
Bende de o toplu alında eksik çıkmıştı 1 2 palette ama toplu alım yoğunluğundandır dedim ben de.

Ekli dosyayı görüntüle 5565
Mam'i bende ölctum 266 gr. Dediginiz gibi insanlik hali olabiliyor, o kadar yoğun çalışma vs.

firma ismi versem mi bilemedim. ama 5 adet deneme paketi satışı yapan firmadan aldığım 100'er gramlık paketlerin tamamında 10-12 gram eksik. toplamda 50-55 gram kahve eksik.

firma ismi versem mi bilemedim. ama 5 adet deneme paketi satışı yapan firmadan aldığım 100'er gramlık paketlerin tamamında 10-12 gram eksik. toplamda 50-55 gram kahve eksik.
Muhtemelen bir insan hatası. 12,6 gram kahve istemek şahsen bana biraz ayıp gelir. O sebeple kavurucu ile iletişime geçip; "Bundan sonraki siparişlerde daha dikkatli olması için" tavsiyede bulunabilirsiniz. Müşteri memnuniyetine aşırı önem veren biriyse zaten mağduriyeti muhakkak giderir, yok değilse teşekkür eder, hiçbir şey söylemezse gelip ismini yazın, bir daha iğne almayalım kendisinden.
Bu tür durumlarda @uralavci nın alıntısında da bahsedildiği gibi firma ile iletişime geçmek öncelikli olmalı, verecekleri cevaba göre hareket edersiniz; insanlık halidir dara almayı unutmuştur çalışan vs. hemen olumsuz düşünmemek gerek.

merhabalar,
Null Coffe den toplu alım kahvem dün geldi ve tarttım, sorun yok
bu istisna sadece toplu alımlarda olmuyor, şahsi tek paketli alımlarda da karşımıza çıkabiliyor
kısaca böyle bir sorun var, firmaların bu konuya özen göstermeleri gerekli, bizlerin de aldığımız ürünü tartıp, eksik ise firmaya bilgi verip uyarmalıyız
bizler böyle duyarlı davranırsak bu duruma focus lanmalarını sağlayabiliriz, farkındalık yaratıp kontrol mekanizmalarını geliştirmelerini sağlarız (aslında olması gereken tam gramaj tabi)

Ekli dosyalar

• IMG_4713.jpg
    IMG_4713.jpg
    86.8 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_4714.jpg
    IMG_4714.jpg
    89.8 KB · Görüntüleme: 54
Ben de ilk kez bu alımda tarmıştım ve başlığı görünce de tesadüf oldu açıkçası. Worka ve Wolichu'da sorun yoktu onlar 260 gr'ın biraz üstüydü. ama MAM bende de yaklaşık dara kadar eksikti (tabi her paketi +/- birkaç gr oynayabilir). Geçen aydan kalan başka bir Null ambalajı ile tartıp, dara farkı olabileceğini düşünmüştüm. Ben de yazıp yazmamak arasında kaldım açıkçası bu platformdan. Yoğun olduklarını düşünerek çok da üzerinde durmadım. Ama pek çok kişide aynı durum varsa, firmanın yine de bilmesinde fayda var öyleyse.
Bizim MAM paketi de eksik geldi, 237 gram kahve vardı. Toplu alım döneminde hem forumdan bize cevap veren, hem farklı siparişleri birleştiren hem de adres değişikliği yapan firma onca şeye vakit ayırmasına rağmen hata yapmamışken, null’un eksik göndermiş olması tolere edebileceğim bir durum değil.
Kendilerine durumu bildireceğim, gelen cevabı burada paylaşırım.

Bizim MAM paketi de eksik geldi, 237 gram kahve vardı. Toplu alım döneminde hem forumdan bize cevap veren, hem farklı siparişleri birleştiren hem de adres değişikliği yapan firma onca şeye vakit ayırmasına rağmen hata yapmamışken, null’un eksik göndermiş olması tolere edebileceğim bir durum değil.
Kendilerine durumu bildireceğim, gelen cevabı burada paylaşırım.
Kendileriyle instagram üzerinden konuşabildim, bir sonraki siparişte hatırlatırsanız telafi ederiz dediler. Benzer şekilde eksik ulaşmış arkadaşlar da tekrar sipariş verecek olurlarsa hatırlatmayı unutmasınlar.

Kahve tartma alışkanlığım hiç yoktur normalde. Ancak bugün kiloluk kahvemi paketlere bölerken brüt 995, net 970 gram geldiğini fark ettim. Sevdiğim bir kavurucu, ismini de vermek istemiyorum. Müşteri olarak sorun etmem %3lük bir kaybı. Ancak kavurucu olsaydım azami dikkat ederdim. Hatta %3 fazla koyardım. Çünkü tartıda hile yaptıgı için bir kavim helak oldu.

Aklıma eski oturduğum mahalledeki sokak sütü satan dükkandaki satıcı geldi. Satıcı sütü 5 litrelik şişelere dolduruyordu. 5150 gram koyuyordu. (sütün yoğunluğu 1,02-1,05 arası değişiyor)
"sütü kilo değil litre hesabıyla satıyorum, hak geçmesin" diyordu.
1000032172.jpg

Kahve tartma alışkanlığım hiç yoktur normalde. Ancak bugün kiloluk kahvemi paketlere bölerken brüt 995, net 970 gram geldiğini fark ettim. Sevdiğim bir kavurucu, ismini de vermek istemiyorum. Müşteri olarak sorun etmem %3lük bir kaybı. Ancak kavurucu olsaydım azami dikkat ederdim. Hatta %3 fazla koyardım. Çünkü tartıda hile yaptıgı için bir kavim helak oldu.

Aklıma eski oturduğum mahalledeki sokak sütü satan dükkandaki satıcı geldi. Satıcı sütü 5 litrelik şişelere dolduruyordu. 5150 gram koyuyordu. (sütün yoğunluğu 1,02-1,05 arası değişiyor)
"sütü kilo değil litre hesabıyla satıyorum, hak geçmesin" diyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 33311
Bu kadar homojen kavrum yapan firmanın adını bilmek isterdim doğrusu. :)

Geri