Tesadüfe bakın ki benim de konunun başında sadece bir kez 10 gram eksik olduğunu söylediğim paket sizinkiyle aynıydı. Probador alımından kosta rikaAğustos alımında 5'li paketlerden sipariş vermiştim. Kostarika'nın darası alınmamış sanırım. çok dert etmedim. belki diğerlerinde fazlalık vardır deyip geçtim amafazlalık yoktu. 10-12 gr arası bir eksik...
1 fincan alacağım var @probadorcolectiva
evet daha özenli olunmalı, belki sevkiyattan önce de toplu tartım yapılmalı.Ekli dosyayı görüntüle 5564
durum açığa çıkmış olduTesadüfe bakın ki benim de konunun başında sadece bir kez 10 gram eksik olduğunu söylediğim paket sizinkiyle aynıydı. Probador alımından kosta rika151 gram gelmişti sanırım benimki.

hatalar tabiki insani ölçülerde makul karşılanabilir ama , şu başlık altında yanılmıyorsam 4-5 arkadaşımız aynı durum ile karşılaşmış. başlığı okumayanlar , okuyup yazmayanlar , gelen ürünü tartmayanlar derken bu sayılar bir elin parmaklarını geçer duruma geliyor. toplu alım da seriye bağlanıyor hata payı artıyor ama bunun hangi kavurucu olursa olsun 1-2 adeti geçmemesi gerekirdi.
Ben de ilk kez bu alımda tarmıştım ve başlığı görünce de tesadüf oldu açıkçası. Worka ve Wolichu'da sorun yoktu onlar 260 gr'ın biraz üstüydü. ama MAM bende de yaklaşık dara kadar eksikti (tabi her paketi +/- birkaç gr oynayabilir). Geçen aydan kalan başka bir Null ambalajı ile tartıp, dara farkı olabileceğini düşünmüştüm. Ben de yazıp yazmamak arasında kaldım açıkçası bu platformdan. Yoğun olduklarını düşünerek çok da üzerinde durmadım. Ama pek çok kişide aynı durum varsa, firmanın yine de bilmesinde fayda var öyleyse.Normalde ölçmem ama başlığı görünce elimde olan paketleri ben de ölçeyim dedim.
Null'dan paket 3 almıştım, Yandaro da sorun yok lakin MAM için muhtemelen arkadaşların da belirttiği gibi paketin darasını almayı unuttular. İnsanlık hali, empati kurduğumda bu hatayı ben de yapabilirdim diye düşünüyorum. O nedenle herhangi bir sorun yok benim açımdan.
Tabi bu süreklilik gösteren bir durumsa (tüm kavurucular için geçerli) iyi niyet çerçevesinde ilgili firmaya iletmek onların da faydasına olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 5565
Bende de o toplu alında eksik çıkmıştı 1 2 palette ama toplu alım yoğunluğundandır dedim ben de.durum açığa çıkmış olduo partiyi paketleyen arkadaş otomatiğe bağlamış, dara almadan paketlemiş sanırım
Mam'i bende ölctum 266 gr. Dediginiz gibi insanlik hali olabiliyor, o kadar yoğun çalışma vs.Normalde ölçmem ama başlığı görünce elimde olan paketleri ben de ölçeyim dedim.
Null'dan paket 3 almıştım, Yandaro da sorun yok lakin MAM için muhtemelen arkadaşların da belirttiği gibi paketin darasını almayı unuttular. İnsanlık hali, empati kurduğumda bu hatayı ben de yapabilirdim diye düşünüyorum. O nedenle herhangi bir sorun yok benim açımdan.
Tabi bu süreklilik gösteren bir durumsa (tüm kavurucular için geçerli) iyi niyet çerçevesinde ilgili firmaya iletmek onların da faydasına olacaktır.
Ekli dosyayı görüntüle 5565
firma ismi versem mi bilemedim. ama 5 adet deneme paketi satışı yapan firmadan aldığım 100'er gramlık paketlerin tamamında 10-12 gram eksik. toplamda 50-55 gram kahve eksik.
Bu tür durumlarda @uralavci nın alıntısında da bahsedildiği gibi firma ile iletişime geçmek öncelikli olmalı, verecekleri cevaba göre hareket edersiniz; insanlık halidir dara almayı unutmuştur çalışan vs. hemen olumsuz düşünmemek gerek.Muhtemelen bir insan hatası. 12,6 gram kahve istemek şahsen bana biraz ayıp gelir. O sebeple kavurucu ile iletişime geçip; "Bundan sonraki siparişlerde daha dikkatli olması için" tavsiyede bulunabilirsiniz. Müşteri memnuniyetine aşırı önem veren biriyse zaten mağduriyeti muhakkak giderir, yok değilse teşekkür eder, hiçbir şey söylemezse gelip ismini yazın, bir daha iğne almayalım kendisinden.
Normalde ölçmem ama başlığı görünce elimde olan paketleri ben de ölçeyim dedim.
Bizim MAM paketi de eksik geldi, 237 gram kahve vardı. Toplu alım döneminde hem forumdan bize cevap veren, hem farklı siparişleri birleştiren hem de adres değişikliği yapan firma onca şeye vakit ayırmasına rağmen hata yapmamışken, null’un eksik göndermiş olması tolere edebileceğim bir durum değil.Ben de ilk kez bu alımda tarmıştım ve başlığı görünce de tesadüf oldu açıkçası. Worka ve Wolichu'da sorun yoktu onlar 260 gr'ın biraz üstüydü. ama MAM bende de yaklaşık dara kadar eksikti (tabi her paketi +/- birkaç gr oynayabilir). Geçen aydan kalan başka bir Null ambalajı ile tartıp, dara farkı olabileceğini düşünmüştüm. Ben de yazıp yazmamak arasında kaldım açıkçası bu platformdan. Yoğun olduklarını düşünerek çok da üzerinde durmadım. Ama pek çok kişide aynı durum varsa, firmanın yine de bilmesinde fayda var öyleyse.
Kendileriyle instagram üzerinden konuşabildim, bir sonraki siparişte hatırlatırsanız telafi ederiz dediler. Benzer şekilde eksik ulaşmış arkadaşlar da tekrar sipariş verecek olurlarsa hatırlatmayı unutmasınlar.Bizim MAM paketi de eksik geldi, 237 gram kahve vardı. Toplu alım döneminde hem forumdan bize cevap veren, hem farklı siparişleri birleştiren hem de adres değişikliği yapan firma onca şeye vakit ayırmasına rağmen hata yapmamışken, null’un eksik göndermiş olması tolere edebileceğim bir durum değil.
Kendilerine durumu bildireceğim, gelen cevabı burada paylaşırım.

Bu kadar homojen kavrum yapan firmanın adını bilmek isterdim doğrusu.Kahve tartma alışkanlığım hiç yoktur normalde. Ancak bugün kiloluk kahvemi paketlere bölerken brüt 995, net 970 gram geldiğini fark ettim. Sevdiğim bir kavurucu, ismini de vermek istemiyorum. Müşteri olarak sorun etmem %3lük bir kaybı. Ancak kavurucu olsaydım azami dikkat ederdim. Hatta %3 fazla koyardım. Çünkü tartıda hile yaptıgı için bir kavim helak oldu.
Aklıma eski oturduğum mahalledeki sokak sütü satan dükkandaki satıcı geldi. Satıcı sütü 5 litrelik şişelere dolduruyordu. 5150 gram koyuyordu. (sütün yoğunluğu 1,02-1,05 arası değişiyor)
"sütü kilo değil litre hesabıyla satıyorum, hak geçmesin" diyordu.
Ekli dosyayı görüntüle 33311