• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sanalbaharat

Tabii ki. Kase içinde olduğu için pek belli olmuyor. İsterseniz yarın zemine yayarak fotoğraflayıp atabilirim.
Ekli dosyayı görüntüle 10106
Elbette ama ben genel olarak defect diyen ayıklanan çoğu şeyin demleyeme büyüt etkisi olacağını düşünmüyorum. Ben de eldorado aldım defecte diğer kavurucularda denk geldiğim kadar vardı. Ama görmek isterim. Teşekkürler

Sanalbaharattan ibiraci, cuba, tanzania ve kenya olmak üzere 4 adet kahve aldım. Ibiracide defect oranı oldukça az ve homojen kavurumdu. Tekrar alır mıyım? Kesinlikle evet ancak cuba için şüpheliyim. 1 gün boyunca oturdum defect ayıkladım o kadar çok vardı ki. Ama demleyince beni şaşırttı. Çok yoğun ve fazla kremalı bir çıktı aldım. Tadıda çok hoş geldi. Defect olayı ve dengesiz kavrumu olmasa kesinlikle tekrar alırdım. Kenya ve Tanzania daha açılmadı, onları da açtıktan sonra deneyimleyeceğim.

Sanırım artık defect'leri ayıklamaya karar vermişler:

bence tchibo ve kahvedünyası kahvelerinden çok daha iyi. ÜStelik onlar 150-200 tl bandında kahve satıyorken :D
Geçen sanal baharattan sipariş vermiştim. Kahvem bitti ve ne yapsam derken yol üstünde kahve dünyası vardı, 50gr kenya aldım. Çekirdekleri çektikten sonra değirmen kül tablası gibi kokuyordu. v60 demlememi yaptım, nescafe'den hallice filtre kahveye yakın bir tadı vardı.

Sanal baharatın 4 çeşidini de açık kavurum aldım. Kokuları muazzam, o koku bardağa tam anlamıyla geçiyor mu tartışılır ama yanık ve kötü bir kahve içmiyorsunuz. Ama dikkatimi çeken hepsi yeni kavurum olmasına rağmen, ekşilik ve dili buran bir tat yoktu.

Anisah kahve var bir de Trendyolda indirime giriyor bazen. Onunkiler de fena değildi, denemek isteyenlere tavsiye ederim, sanal baharat ile benzer kalite skalasında.

Denemek için yine alışveriş yaparım buradan. Harman kahvesi ise günlük tüketim için hoşuma gitti. Numune istemiştim yollamışlar sağ olsunlar. Sürekli üst düzey kahve içen, gurme bir damağı olanları memnun eder mi bilemem. Ama amatör ev demleyicileri için fiyat performans ürünleri var. :D

Benim de siparişim bugün elime ulaştı. 4 farklı kahve siparişi verdim denemek amaçlı. Genelde kendime yakın kahve kavurucularından alıyordum, sitedeki fiyatları görünce denemeye karar verdim. Meyvemsi tatları pek sevmediğim için açıklama kısımlarındaki öneri ve yorumlardaki tavsiyeleri göz önüne aldım. İlk olarak en ucuza aldığım kahveyi denemek istedim. Santos Fine Cup Arabica 16TL civarında bir fiyatı var. Pek aroma aldığımı söyleyemem, bu fiyatta bu beklenti ne kadar makul o da tartışılır. Ancak marketlerden denediğim 25-30tl bandındaki içerken bardağı bitiremediğim kahveler gibi berbat değil, içerken aroma alamasam da yüzümü buruşturarak içmedim. Çok tat aramayan kahveyi sıcak bir şey olsun kafasında içen tanıdıklarınıza kiloyla aldırın içsin diyebilirim. Hızlı tüketim olan ofis ortamlarında da tercih edilebilir. Türk kahvesi formunda da deneyeceğim, sanırım daha iyi sonuç verecektir.

Site ile ilgili yoruma gelirsem ; paketler direk kargo poşeti ile geldi, kargoda patlama ihtimalini düşürmek adına küçük bir karton garantili olabilir. En can sıkan kısmı ise kargo ücreti. Belli bir meblağ üstü ücretsiz kargo vermeyen satıcı neredeyse yok. Bu konuda eksiklik var. Ücretsiz olmasa bile en azından anlaşmalı bir kargo ile düşük fiyatlara yapılabilir. 13TL kargo ücreti oluyor alışverişlerde.

Öncelikle herkese merhaba:), foruma yeni kayıt oldum ve ilk yazımın 6-7 aylık tecrübem olan bir başlıkta olmasının en iyisi olacağını düşündüm. Yaklaşık Ekim 2020'den beri kahvelerimi sanalbaharattan alıyorum, tercih etmemin ilk nedeni fiyatların piyasaya göre neredeyse 4 kat ucuz olmasıydı, şimdiye kadar en fazla tükettiğim ve memnun kaldığım kahveleri el salvador oldu. City roast olarak sipariş veriyorum, makinem Gaggia New Classic ve espresso bazlı tüm kahveler için gayet memnunum ayrıca V60, Cold Brew, French Press olarak demlemelerimde de benim damak tadıma göre hepsi geçer not aldı. Bunun haricinde guatemala (yine city roast) çekirdeğiyle el salvador çekirdeklerini 1:1 oranda harman yaptım, meyve, fındık ve çikolata notalarını espressosunda belirgin şekilde alabiliyorum. Ancak, denediğim diğer kahvelerinde aynı şekilde memnun kaldığımı söyleyemem maalesef, şimdiye kadar Tanzanya, Santos Fine Cup, Mexico, Etiyopya Djimmah ve en ucuz çekirdekleri olan Robusta'yı da denedim, Etiyopya ve Mexico hariç diğerlerini pek tavsiye edemiyorum çünkü genellikle düşük aromalı ve çok koyu kahveler (Belki ben daha meyvemsi çekirdekleri sevdiğim için bana sert gelmiştir). Bunun haricinde çok fazla kafein tüketimim olduğu için kafeinsiz kahve almak istedim ve Colombia Supreme Decaff çekirdeklerinden sipariş verdim, gelen kahve decaf olduğu için mi bilmiyorum ama açıkçası zift gibiydi tad olarak felaket ve kavrum olarak koyu kavrumunda üstünde bir görüntüsü vardı.. Genel olarak değerlendirmem El Salvador ve Guatemala'nın gerçekten tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı ve lezzetli çekirdekler olduğunu düşünüyorum, ama diğerleri için pek tavsiye edemiyorum. Son olarak, yine uygun fiyatlı ve kaliteli olduğunu düşündüğünüz El Salvador-Guatemala menşeili kahve önerileriniz konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim, bahsettiğim çekirdeklerle ilgili bir sorunuz olursa da seve seve cevaplarım, herkese bol kahveli sağlıklı günler dilerim:coffee:

Öncelikle herkese merhaba:), foruma yeni kayıt oldum ve ilk yazımın 6-7 aylık tecrübem olan bir başlıkta olmasının en iyisi olacağını düşündüm. Yaklaşık Ekim 2020'den beri kahvelerimi sanalbaharattan alıyorum, tercih etmemin ilk nedeni fiyatların piyasaya göre neredeyse 4 kat ucuz olmasıydı, şimdiye kadar en fazla tükettiğim ve memnun kaldığım kahveleri el salvador oldu. City roast olarak sipariş veriyorum, makinem Gaggia New Classic ve espresso bazlı tüm kahveler için gayet memnunum ayrıca V60, Cold Brew, French Press olarak demlemelerimde de benim damak tadıma göre hepsi geçer not aldı. Bunun haricinde guatemala (yine city roast) çekirdeğiyle el salvador çekirdeklerini 1:1 oranda harman yaptım, meyve, fındık ve çikolata notalarını espressosunda belirgin şekilde alabiliyorum. Ancak, denediğim diğer kahvelerinde aynı şekilde memnun kaldığımı söyleyemem maalesef, şimdiye kadar Tanzanya, Santos Fine Cup, Mexico, Etiyopya Djimmah ve en ucuz çekirdekleri olan Robusta'yı da denedim, Etiyopya ve Mexico hariç diğerlerini pek tavsiye edemiyorum çünkü genellikle düşük aromalı ve çok koyu kahveler (Belki ben daha meyvemsi çekirdekleri sevdiğim için bana sert gelmiştir). Bunun haricinde çok fazla kafein tüketimim olduğu için kafeinsiz kahve almak istedim ve Colombia Supreme Decaff çekirdeklerinden sipariş verdim, gelen kahve decaf olduğu için mi bilmiyorum ama açıkçası zift gibiydi tad olarak felaket ve kavrum olarak koyu kavrumunda üstünde bir görüntüsü vardı.. Genel olarak değerlendirmem El Salvador ve Guatemala'nın gerçekten tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı ve lezzetli çekirdekler olduğunu düşünüyorum, ama diğerleri için pek tavsiye edemiyorum. Son olarak, yine uygun fiyatlı ve kaliteli olduğunu düşündüğünüz El Salvador-Guatemala menşeili kahve önerileriniz konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim, bahsettiğim çekirdeklerle ilgili bir sorunuz olursa da seve seve cevaplarım, herkese bol kahveli sağlıklı günler dilerim:coffee:
Espresso da kesinlikle Standart Kavrum-Cubayı tavsiye ederim.
Benim de siparişim bugün elime ulaştı. 4 farklı kahve siparişi verdim denemek amaçlı. Genelde kendime yakın kahve kavurucularından alıyordum, sitedeki fiyatları görünce denemeye karar verdim. Meyvemsi tatları pek sevmediğim için açıklama kısımlarındaki öneri ve yorumlardaki tavsiyeleri göz önüne aldım. İlk olarak en ucuza aldığım kahveyi denemek istedim. Santos Fine Cup Arabica 16TL civarında bir fiyatı var. Pek aroma aldığımı söyleyemem, bu fiyatta bu beklenti ne kadar makul o da tartışılır. Ancak marketlerden denediğim 25-30tl bandındaki içerken bardağı bitiremediğim kahveler gibi berbat değil, içerken aroma alamasam da yüzümü buruşturarak içmedim. Çok tat aramayan kahveyi sıcak bir şey olsun kafasında içen tanıdıklarınıza kiloyla aldırın içsin diyebilirim. Hızlı tüketim olan ofis ortamlarında da tercih edilebilir. Türk kahvesi formunda da deneyeceğim, sanırım daha iyi sonuç verecektir.

Site ile ilgili yoruma gelirsem ; paketler direk kargo poşeti ile geldi, kargoda patlama ihtimalini düşürmek adına küçük bir karton garantili olabilir. En can sıkan kısmı ise kargo ücreti. Belli bir meblağ üstü ücretsiz kargo vermeyen satıcı neredeyse yok. Bu konuda eksiklik var. Ücretsiz olmasa bile en azından anlaşmalı bir kargo ile düşük fiyatlara yapılabilir. 13TL kargo ücreti oluyor alışverişlerde.
Beklentiniz ödediğiniz ücretle doğru orantılı olmalı hocam, Life-Hack gibi bir durum yok maalesef, toptan fiyatına kahve al ve anaerobik etiyopya sonucu bekle bu çok yanlış. Ayrıca Santos Cup zaten sanalbaharatın en kötü ve düz kahvesi, sadece onu deneyerek bir hükme varmanız bence yanlış. Kargo konusunda da maalesef size katılmıyorum, Sanalbaharat butik bir kavurucuda değil, sadece kahve işide yapmıyor. Bir toptancı ve aslında baharatçı. Düşünün siz bir dükkan olarak 30 kg kavrulmuş Columbio supremo söylediniz, sizce bunun kargo maliyeti ne olacaktır? 10₺ olmayacağını ikimizde biliyoruz. Böyle yüklü alımların fazla olduğu bir firmadan kargoyla uraşmasını beklemek yanlış olur + Kargo ücreti 1 kg sonra sonra her kilogram başına 1₺ gibi cüzzi bir miktarda artıyor. Aslında zaten anlaşmalı ücret üzerinden kargoyu ödüyorsunuz. Bence eleştiri yaparken biraz peşin hükümlü olmayın. Ayrıca çoğu kavurucunun 120₺ üstü ücretsiz gibi şeylerin marketing kaynaklı ticari bir hamle olduğunu biliyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Afiyetler olsun.

SanalBaharat'ı okurken kendimi Atlantik'ten deneme paketleri sipariş ederken buldum :). Whatsapp'tan detaylı bilgi aldım(y). Umarım çekirdekler de güzel çıkar.
Atlantik siparişinizden memnun kaldınız mı? Ben de sipariş vermeyi düşünüyorum da düşüncelerinizi özelden iletirseniz bana sevinirim :)

Beklentiniz ödediğiniz ücretle doğru orantılı olmalı hocam, Life-Hack gibi bir durum yok maalesef, toptan fiyatına kahve al ve anaerobik etiyopya sonucu bekle bu çok yanlış. Ayrıca Santos Cup zaten sanalbaharatın en kötü ve düz kahvesi, sadece onu deneyerek bir hükme varmanız bence yanlış. Kargo konusunda da maalesef size katılmıyorum, Sanalbaharat butik bir kavurucuda değil, sadece kahve işide yapmıyor. Bir toptancı ve aslında baharatçı. Düşünün siz bir dükkan olarak 30 kg kavrulmuş Columbio supremo söylediniz, sizce bunun kargo maliyeti ne olacaktır? 10₺ olmayacağını ikimizde biliyoruz. Böyle yüklü alımların fazla olduğu bir firmadan kargoyla uraşmasını beklemek yanlış olur + Kargo ücreti 1 kg sonra sonra her kilogram başına 1₺ gibi cüzzi bir miktarda artıyor. Aslında zaten anlaşmalı ücret üzerinden kargoyu ödüyorsunuz. Bence eleştiri yaparken biraz peşin hükümlü olmayın. Ayrıca çoğu kavurucunun 120₺ üstü ücretsiz gibi şeylerin marketing kaynaklı ticari bir hamle olduğunu biliyorsunuz diye tahmin ediyorum.
Afiyetler olsun.
Kesinlikle katılıyorum, sanalbaharatı nitelikli kavurucularla kıyaslamak çok yanlış.

Birisinde en pahalı kahvenin kilosu 100tl diğerinde ise en düz kahvenin kilosu 200tl bile değil. Bende arada alım yapıyorum, kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Deneme paketi isterseniz gönderiyorlar, müşteri hizmetleri iyi.

Tchibo gibi yerlerle kıyaslanamaz zaten çok iyiler bu konuda bence ülkede ki birçok kahve severin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılarlar. Ben şahsen kampanyalar, toplu alımlar ile ayda 500-750g nitelikli kahve alıyorum geri kalan tüketimimi buradan karşılıyorum.

Afiyetler olsun.
Haklısınız maalesef 30 liralık kahve 43 TL ye ücretsiz kargo seçeneği ile satılsa gayet normal ama 13 TL yi ayriyeten tahsil edilince farklı bir algı oluşuyor nedense, anlamış değilim.. Yanlış anlaşılmasın az-çok her alıcının bu hisse kapıldığı yadsınamaz.

Afiyetler olsun.

Zaman ayırıp yorumladığınız için teşekkürler. Bende yüksek beklentilerle alım yapmadım, denemek niyetindeyim. Nitelikli kahve demlemede yeni sayılırım. İzmir'de yerel yerlerden alıyorum genelde. Cofferem, Punctum Coffee benim iş & ev güzergahlarımda. 1-2 defa da Kronotrop'tan sipariş verdim. Sanalbaharat'ı kahve kavurma konularını okurken keşfettim, siteyi incelerken nispeten uygun fiyatları görünce hazır elimdeki kahve bitmek üzereyken siparişi verdim. Aralarındaki farkları anlamaya çalışıyorum. Kargo konusunda; toptan satış olarak baz alırsak haklısınız ancak bireysel kullanıcıya daha uygun fiyatlara ulaştırılabilir diye düşünüyorum. İnternet alışverişini sık kullanan biriyim. Bir kargoyla anlaşıp güzel bir indirim yapabilirler. Tabii satıcının ulaşmak istediği kesime göre bu karar onlara ait. Ücretsiz kargo seçeneği insanların çoğunu cezbeden bir seçenek, şahsen sırf kargo yüzünden vazgeçtiğim çok siparişim oldu.

Kesinlikle katılıyorum, sanalbaharatı nitelikli kavurucularla kıyaslamak çok yanlış.

Birisinde en pahalı kahvenin kilosu 100tl diğerinde ise en düz kahvenin kilosu 200tl bile değil. Bende arada alım yapıyorum, kendilerini sürekli geliştiriyorlar. Deneme paketi isterseniz gönderiyorlar, müşteri hizmetleri iyi.

Tchibo gibi yerlerle kıyaslanamaz zaten çok iyiler bu konuda bence ülkede ki birçok kahve severin ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılarlar. Ben şahsen kampanyalar, toplu alımlar ile ayda 500-750g nitelikli kahve alıyorum geri kalan tüketimimi buradan karşılıyorum.
Benim elimde şu anda epey çeşitli filtre kahve çekirdeğim var.
Özetle,yeni aldığım lelit espresso cihazımda henüz alışma ve deneme demlemeleri yaptığım için,nispeten daha uygun ancak güzel tatlar ve sonuçlar alabileceğim espresso çekirdeği önerileriniz olurmu?Hangi firma ve hangi çekirdek?

Sanırım artık defect'leri ayıklamaya karar vermişler:

Sortex Modelin adı (Bühler marka makinelerde) Sorter Makinenin türü. Redlerde kabul çok fazla gördüm biraz ince ayar yapmazlarsa redleri kabule terkrar attıklarında çok darbeli çekirdekler oluşabilir dikkat etmekte fayda var. Şu ekipmanla herşeyi yapabilirler. Sorterı olan çok kahve firması görmedim duymadım açıkçası. Eğer yerli değilse aldıkları makine 500.000 TL'den aşağı değil. Kavurmadan daha pahalı makineler bunlar ithalleri için konuşuyorum tabi. Yerli bir sorter almışlarsa tabi bu 100.000-200.000 arası değişir.

Güzel bir yatırım olmuş hayırlı olsun.

Sortex Modelin adı Sorter Makinenin türü. Redlerde kabul çok fazla gördüm biraz ince ayar yapmazlarsa redleri kabule terkrar attıklarında çok darbeli çekirdekler oluşabilir dikkat etmekte fayda var. Şu ekipmanla herşeyi yapabilirler. Sorterı olan çok kahve firması görmedim duymadım açıkçası. Eğer yerli değilse aldıkları makine 500.000 TL'den aşağı değil. Kavurmadan daha pahalı makineler bunlar ithalleri için konuşuyorum tabi. Yerli bir sorter almışlarsa tabi bu 100.00-200.000 arası değişir.

Güzel bir yatırım olmuş hayırlı olsun.
Bütün makineleri Bühler, sayfalarında var. 🧐

Benim elimde şu anda epey çeşitli filtre kahve çekirdeğim var.
Özetle,yeni aldığım lelit espresso cihazımda henüz alışma ve deneme demlemeleri yaptığım için,nispeten daha uygun ancak güzel tatlar ve sonuçlar alabileceğim espresso çekirdeği önerileriniz olurmu?Hangi firma ve hangi çekirdek?
Çekirdek özelinde bir şey diyemiyorum, 6-7 tane çekirdek denedim sanalbaharattan ama diğer arkadaşlar daha çok yardımcı olur. Bende yeni öğütücümü keşfetmek için sanalbaharatın ucuz çekirdeklerini kullanıyorum.

Makine tamam da hala düzgün kavuramıyorlar.

bende bayadır denemedim ama hiç bir zaman güzeldir kahveleri diye çevremden duymadım.
Şurda bahsettiğim kenya kahveleri aslında çok iyi. İlk alışımda açık-orta kavrum diye belirtmiştim sipariş notunda. İkincisinde güvenerek açık dedim yine güzeldi. Şu an çözünme sağlayamıyorum :D. Neyse ki iade alıyorlarmış bugün iletişime geçicem.

Geri