Öncelikle herkese merhaba

, foruma yeni kayıt oldum ve ilk yazımın 6-7 aylık tecrübem olan bir başlıkta olmasının en iyisi olacağını düşündüm. Yaklaşık Ekim 2020'den beri kahvelerimi sanalbaharattan alıyorum, tercih etmemin ilk nedeni fiyatların piyasaya göre neredeyse 4 kat ucuz olmasıydı, şimdiye kadar en fazla tükettiğim ve memnun kaldığım kahveleri el salvador oldu. City roast olarak sipariş veriyorum, makinem Gaggia New Classic ve espresso bazlı tüm kahveler için gayet memnunum ayrıca V60, Cold Brew, French Press olarak demlemelerimde de benim damak tadıma göre hepsi geçer not aldı. Bunun haricinde guatemala (yine city roast) çekirdeğiyle el salvador çekirdeklerini 1:1 oranda harman yaptım, meyve, fındık ve çikolata notalarını espressosunda belirgin şekilde alabiliyorum. Ancak, denediğim diğer kahvelerinde aynı şekilde memnun kaldığımı söyleyemem maalesef, şimdiye kadar Tanzanya, Santos Fine Cup, Mexico, Etiyopya Djimmah ve en ucuz çekirdekleri olan Robusta'yı da denedim, Etiyopya ve Mexico hariç diğerlerini pek tavsiye edemiyorum çünkü genellikle düşük aromalı ve çok koyu kahveler (Belki ben daha meyvemsi çekirdekleri sevdiğim için bana sert gelmiştir). Bunun haricinde çok fazla kafein tüketimim olduğu için kafeinsiz kahve almak istedim ve Colombia Supreme Decaff çekirdeklerinden sipariş verdim, gelen kahve decaf olduğu için mi bilmiyorum ama açıkçası zift gibiydi tad olarak felaket ve kavrum olarak koyu kavrumunda üstünde bir görüntüsü vardı.. Genel olarak değerlendirmem El Salvador ve Guatemala'nın gerçekten tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı ve lezzetli çekirdekler olduğunu düşünüyorum, ama diğerleri için pek tavsiye edemiyorum. Son olarak, yine uygun fiyatlı ve kaliteli olduğunu düşündüğünüz El Salvador-Guatemala menşeili kahve önerileriniz konusunda bilgilendirme yapabilirseniz çok sevinirim, bahsettiğim çekirdeklerle ilgili bir sorunuz olursa da seve seve cevaplarım, herkese bol kahveli sağlıklı günler dilerim