• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sanalbaharat (Paketin içinden TAŞ çıktı)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eediz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yine kendi üslübunuzda çok güzel şeyler yazmışsınız. Doğrudan hakaret, saldırı olmadıkça iğnelemeyi bazı insanlar kaldırır, bazıları kaldıramaz. Ben kaldırabilen taraftayım ama şu son cümleniz az çok beni tanıyorsanız biraz peşin hükümlü olmuş.

52 haftadır belki de dünyada örneği olmayan bir iş yapıyorum (İsmail ile beraber). Türkiye'de nitelikli kahvenin gelişimi ve firmaların son kullanıcı ile bağlarını kuvvetlendirmek adına gönüllü olarak her hafta canlı programlar yapıyorum, bir sürü ekipman inceliyorum. 7/24 külüpten, instagramdan, youtube'dan gelen sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Scott Rao, James Hoffman gibi kişiler ile konuşup, Türkiye'deki kahve kültürünü ve nitelikli kahvenin yükselişini anlatıyorum. Festivallerde program yapıyorum. Bu kulübün kurucularından olduğumu ve burada paylaştıklarımdan bahsetmiyorum bile. Bunların hepsi de gönüllü ve maddi gelir olmadan yapılan şeyler.

O yüzden "forum kullanıcıların hoşuna gidecek bir şeyler" yazma çabam olamaz, düşündüğüm şey neyse onu yazıyorum. Değerlendirmesini yapmak, beğenmek/beğenmemek herkesin kendi takdiridir.

Siz de iğneleme yerine benim harcadığım kadar zaman harcarsanız, daha güzel yerlere gelebiliriz. Haklı olsanız bile sadece eleştirmek ile olmuyor. Birilerinin elini taşın altına sokması lazım.
Sizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Gerçekten öyle Levent, çok doğru söylediklerin.

Bu bir ucuz kahve meselesi değil. Kalkıp marketten baharatçıdan kahve alıyoruz diye insanları eleştirmenin anlamı yok.

İngiltere'de Fransa'da marketlerde bile çok iyi kahveler satılıyor. Batıdaki ülkelerde daha nitelikli kahve olmalarının sebebi sadece paralarının ve yönetimlerinin daha değerli olmaları değil. Yaşayan bireylerin bunu talep ediyor oluşları...

İngiltere'de süpermarketlere giren 3.nesile yaklaşan hatta direk 3.nesil kahve olarak kabul edebileceğimiz çekirdekler aldığım oldu. Aldi'de tesco'da sainsburry'de ben çok iyi kahveler içtiğimi biliyorum. Bunların bir kısmı burada içtiğim üçüncü nesil kahvelere denk.

Bir toplumun gündelik yaşamının derinliklerine kahve girdiği zaman o toplumdaki kahvenin genel kalitesi artıyor. O yüzden nereden alırsanız alın ne kadar verirseniz verin her çekirdek kahve alan bizim için ortak bir paydayı büyütmektedir.

Bizde de Bim'e, A101 e bakkala kadar kahve kültürü girip filizlendiği vakit, tüm kahve kalitesini etkileyecek onu daha nitelikli kılacak bir toplumsal kültür oluşacağı anlamına gelir. Zira şu an 3.nesil kahve alıcısı ülkemizde çok sınırlı bir kitle. Nitelikli kahvenin gelişmesi etmesi çekirdek kahve içen insanın çoğalıp dallanıp budaklanmasıyla mümkün.

Bu yüzden baharatçısından kavurucusuna kadar her çekirdek kahve alan bu kültürü besleyen bir parça...
Güzel mesajın ve detaylar için teşekkürler. Benim de gözlemim benzer şekilde. Sayısız ülke gezme fırsatım oldu ve yurt dışında da nitelikli kahve nispeten (diğer kahve seçeneklerine göre) pahalı ve alıcısı daha az.

Bizde çay benliğimize işlemişken, onlarda kahve işlemiş durumda ve o yüzden çoğunluk olaya günlük ihtiyaç gözüyle bakıyor. Bu sebepten marketlerde kahve seçeneği de çok fazla.

Bizde de güzel bir yükseliş var ve artık daha fazla insan kahve talep ediyor. Talep arttıkça, dediğin gibi kalite de paralel şekilde artacak.

Tamam doğru ama bu sanal baharat ve diğer nitelikli kahve kavurucuları aynı kefede değerlendirme hakkını da vermiyor. Ve burada bir algı yaratılıyor. "Bak Null'da da çıkmıştı,sanal baharatta da çıktı,e oluyor işte" burada bu iki firma bir anda aynı kefede değerlendiriliyor ve bence bu büyük haksızlık ve konuyu saptırma.
Hocam bunu tam olarak anlayamadım. Eldeki sorun kahveden taş çıkması. Olmaması gereken bir şey, ama olabiliyor mağduriyetin giderilmesi gerek yönünde genel yorumlar var. Bunun haricinde kahvenin kalitesiyle, kavrumlarla ilgili herhangi bir şey incelenmiyor. Bu durumda içinden taş çıkan kavurucuları aynı kefeye koymamanın arkasında ne gibi bir neden var?

Ayrıca Worm Süt Ürünleri adı altında düzgün kahve satarsınız neden alınmasın ben en azından denerim. Firma isminin kahvenin niteliğine etkisiyle ilgili bir araştırma vardı da ben mi kaçırdım?

Siz Petra yerine "Worm Süt Ürünleri" ni mi tercih edeceksiniz anlamadım?
Eğer çekirdekleri bana/bize hitap ediyorsa neden yapmayalım ki?
Sanal baharattan taş çıkarsa şaşırmama nedenim bu nedenle. Sanal baharat tercih edenlerin de kahve zevklerini dikkate almıyorum üzgünüm.
Kendinizde bizim zevklerimize dikkate alacak bir yetki gördüğünüz için teşekkür ederiz. Zaten renkler ve zevkleri tartışılmaz değil direkt sizden öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorsunuz sanırım...

Hocam bunu tam olarak anlayamadım. Eldeki sorun kahveden taş çıkması. Olmaması gereken bir şey, ama olabiliyor mağduriyetin giderilmesi gerek yönünde genel yorumlar var. Bunun haricinde kahvenin kalitesiyle, kavrumlarla ilgili herhangi bir şey incelenmiyor. Bu durumda içinden taş çıkan kavurucuları aynı kefeye koymamanın arkasında ne gibi bir neden var?
Bu görüşe de direkt olarak katılıyorum.

Bir de mesaj sayısından dolayı bazı kullanıcılarda "İyi Bilinen Üye" falan yazıyor ya...
Çok haklısınız. Çok mesaj yazan "Aktif üye" mantıklı. Bir üst seviyesi neden "iyi bilinen üye"

Çok yazan herkese iyi bilinen diyemeyiz ki. İşi gücü olmayan boş beleş biri de çok yazabilir. Kendimden biliyorum.

Baharatçı. Söyleyeceklerim bu kadar. ADAM BAHARATÇI! Zencefil'in yanında Kolombiya alır mısınız acabaaaa :P

Sanal Baharat'tan alışveriş yapanlara tümden salak demeye getirilmiş, sadece açıkça yazılmamış. Şimdi ben Sanal Baharat'tan alışveriş yapan biri olarak bu kadar üstelemeye dayanamayıp en sonunda küfür bile etmesem; sadece içinde "lan" sözcüğü geçen bir cevap yazsam suçlu ben olacağım değil mi? Yani diyeceğim o ki, bana kalırsa tahrik edici ve/veya saygısız olmak için illa bazı şeyleri açıkça dile getirmeye gerek yok. Bu kadar inatla ve konudan giderek uzaklaşan şekilde (en basit göstergesi Levent'e son yazılan cevap) sürdürülen durumlara da müdahale edilebilir.

Sevgili coffeeworm
Ben normalde kişisel polemiğe çok girmem, boş vakit değerlendirme anlamında keyifli olsa bile araya girmeyi de tercih etmem ( talency anlamında overdose olma durumum var ve adil olmak zorundayım) ama gerçekten Levent bey e yazdığınız yazı biraz gereksiz ağır olmuş .. ki diğer mesajlarınız genelde çok kaliteli ike.. ters gününüzde olabilirsiniz , benim gibi 2. Dozun 2. Günü olabilir vs vs ama naçizane tavsiyem odur ki…

Baharatçı. Söyleyeceklerim bu kadar. ADAM BAHARATÇI! Zencefil'in yanında Kolombiya alır mısınız acabaaaa :p
He alırım, ne olacak şimdi, böyle garip slogan vari cevapla başın göğemi erdi. Zaman zaman bende ufak takılmalarda bulunuyorum , nükte babında, kesinlikle küçümseme amacı gütmeden, küçümseme, aşağılama haddimde değil. ama bir kesimi haksız aşağılamak aslında farkında olmadan kişinin kendisini tarif etme yoludur.

Son düzenleme:
kimseyi kırmak istemedim. ama suç bende değil firmanın adında baharatçı yazıyor. bu beni caydırıyor bir ürün almaktan. Şimdi biri sorunca Null Coffee İstanbuldan alıyorum demek var bir de Sanalbaharat demek var.

Null Coffee'den alıyorum diyince kızlar bir irkiliyor vay be diyor adam entel. Sanalbaharat dersem Bit pazarından kahve almış psikolojisi yaratıyor. Bence isimlerini değiştirsinler. Geçen William'dan kahve aldım dedim kızlara toplu alım sayesinde bir kızla tanıştım vaay canım William bende duymuştum bana V60'ın inceliklerini anlatsana dedi.

Taş konusuna gelince çözüm bulmaları yerinde olur. Müşteriye aynı üründen bir adet daha yollamak alacağı önlemlerden bahsetmek yerinde olurdu.

ya hocam ben @kahvetrip @kahveanalisti @teyyaredenkahve @PepukKahve takip ediyorum reshare yapıyorum kızlar için. yoksa banane şeker kamışıymış taşmış. önemli olan o bilgileri kullanıp kızların yanında güzel bir v60 yapmak. tek gayem bu. forumu bunun için takip ediyor evime çağırdığım kızlara daha güzel kahve demlemeye çalışıyorum. çok şey öğrendim hepinizden sağ olun.

Serin hikaye puanım 8.
hocam siz v60 bilginizi hiç kullanmamışsınız. eğer evli değilseniz bir kere deneyebilirsiniz. sonra tekrar bakalım nasıl sonuçlar. Ama öyle v60 falan diyince biraz havalı anlatmak lazım. yani oralar karışık ama eve gelirsen molent ile timemore arasındaki farkları sana anlatabilirim demeniz yeterli olur hocam.

kimseyi kırmak istemedim. ama suç bende değil firmanın adında baharatçı yazıyor. bu beni caydırıyor bir ürün almaktan. Şimdi biri sorunca Null Coffee İstanbuldan alıyorum demek var bir de Sanalbaharat demek var.

Null Coffee'den alıyorum diyince kızlar bir irkiliyor vay be diyor adam entel. Sanalbaharat dersem Bit pazarından kahve almış psikolojisi yaratıyor. Bence isimlerini değiştirsinler. Geçen William'dan kahve aldım dedim kızlara toplu alım sayesinde bir kızla tanıştım vaay canım William bende duymuştum bana V60'ın inceliklerini anlatsana dedi.

Taş konusuna gelince çözüm bulmaları yerinde olur. Müşteriye aynı üründen bir adet daha yollamak alacağı önlemlerden bahsetmek yerinde olurdu.
Beni yanıltmadın dostum, kendini iyi tarif etmişsin. Yazık! 😔

Sanal Baharat'tan alışveriş yapanlara tümden salak demeye getirilmiş, sadece açıkça yazılmamış. Şimdi ben Sanal Baharat'tan alışveriş yapan biri olarak bu kadar üstelemeye dayanamayıp en sonunda küfür bile etmesem; sadece içinde "lan" sözcüğü geçen bir cevap yazsam suçlu ben olacağım değil mi? Yani diyeceğim o ki, bana kalırsa tahrik edici ve/veya saygısız olmak için illa bazı şeyleri açıkça dile getirmeye gerek yok. Bu kadar inatla ve konudan giderek uzaklaşan şekilde (en basit göstergesi Levent'e son yazılan cevap) sürdürülen durumlara da müdahale edilebilir.
Daha dün de yaşandı aynısı biri numara falan bıraktı adamsan ara gibi şeyler söyledi. Müdahale edilmedi sadece konu yoruma kapatıldı bitti gitti. Bunun çözüm olduğunu sanmıyorum

Geri