• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar merhaba. Sage SDC400 marka kahve demleme cihazı satın aldım. Ancak kullanacağım hangi kağıt filtre daha uygun olur bilmiyorum. cafec marka kağıt filtre bu cihaz ile uyumlu mu? kullanan var mı? veya farklı alternatifler neler olur?
Konunun önceki sayfalarında bu konu tartışılmıştı. Ben tschibo kullaniyorum, memnunum. Genel kani bu yondeydi hatirladigim kadariyla.

Moccamaster'a alternatif ararken Sage SDC400 ve SDC450 modellerini inceledim.

Cam karaflı olan model (SDC400) :
+ temizliği kolay
+ tat kaybı yol
+ ısıtma fonksiyonu var
+ 8000 TL
--- karaf kırılırsa bulamayız

Çelik karaf olan model (SDC450) :
+ kahveyi sıcak ve daha taze tutuyor
+ kırılmıyor
- ısıtma fonksiyonu yok
- temizliği bira daha zor
- termos çelik olduğundan öncesinde bir ısıtma gerekiyor
-- 12000 TL

Sormak istediğim cam karaflı modeli alıp dripperın altına stanley termos koyup demleme yapabilir miyim? Aparatsız oluyor mu? Hem 4000 TL cebime kalır hem de termos ısınır :)

Sormak istediğim cam karaflı modeli alıp dripperın altına stanley termos koyup demleme yapabilir miyim? Aparatsız oluyor mu? Hem 4000 TL cebime kalır hem de termos ısınır :)

Ben dediğiniz şekilde demleme yapıyorum, kendi dripper ile aşağı daha düz bir akış veriyor, termos ağzına denk getirmesi kolay. V60 yada kalita da biraz daha akışın çıktığı yere elle getirmek lazım yada termos altına bişeyler koyup yükseltmek lazım yoksa etrafa saçılmalar oluyor.

Ne zamandır aklımdaydı, evde filtre kahve makinesi kullananlara yönelik bir video çekmek ve Sage Precision Brewer kullandığım için de bir nevi kullanım incelemesini çekmek. Sonunda ev ortamında bunu yapma vakti buldum. 🙂 Cihazı merak edenlere ve evde yeni filtre kahve demlemeye başlayanlara bir rehber niteliği olsun.

Keyifli seyirler.

Ne zamandır aklımdaydı, evde filtre kahve makinesi kullananlara yönelik bir video çekmek ve Sage Precision Brewer kullandığım için de bir nevi kullanım incelemesini çekmek. Sonunda ev ortamında bunu yapma vakti buldum. 🙂 Cihazı merak edenlere ve evde yeni filtre kahve demlemeye başlayanlara bir rehber niteliği olsun.

Keyifli seyirler.

Ben bu sabah izleyip şöyle bir "your brew" özeti çıkarmıştım Orkun Bey doğru mudur:D?

- 30/500
- Akış hızı en düşük
- Ön demleme süresi 40-45 sn
- Ön demleme oranı 2-3 çizgi
- Su sıcaklığı V60 reçetesine göre 2 derece daha düşük

Ben bu sabah izleyip şöyle bir "your brew" özeti çıkarmıştım Orkun Bey doğru mudur:D?

- 30/500
- Akış hızı en düşük
- Ön demleme süresi 40-45 sn
- Ön demleme oranı 2-3 çizgi
- Su sıcaklığı V60 reçetesine göre 2 derece daha düşük
Evet doğrudur. 🙂 Kahveden kahveye ufak tefek oynamalar yapıyorum yine. Akış şiddetini üç çizginin üzerine çıkartmıyorum genelde. O da demleyici içerisinde yatak ile duş başlığı arasındaki boşluk çok olduğu için ve yatak daha az kütle olduğundan direnci az olacağı için. Süresine de öğütme ile en iyi aldığım sonuca göre değiştiriyorum.

Kullanıcı arkadaşlar makinenin termosuna değil de direk bardağa döktürebiliyormuyuz?
Biliyorsunuz pot ile sepet arasında mekanizma var kahve akışını sağlayan onun yukarı kalkması gerekiyor

Kullanıcı arkadaşlar makinenin termosuna değil de direk bardağa döktürebiliyormuyuz?
Biliyorsunuz pot ile sepet arasında mekanizma var kahve akışını sağlayan onun yukarı kalkması gerekiyor
Ekstra olarak satın alınabilen bir pour-over aparatı var bildiğim kadarıyla. Sadece onu kullanarak yapılıyor olabilir bu istediğiniz. Ama Türkiye'de satılıyor mu bu aparat emin değilim.

Bu SDC400'ün karafını yedek parça olarak almayı deneyen oldu mu hiç? Kırılırsa falan aldığımıza pişman eder mi acaba? Bulunabiliyor mu tedarikçide ve fiyatı makul müdür bilen var mı?

Bu SDC400'ün karafını yedek parça olarak almayı deneyen oldu mu hiç? Kırılırsa falan aldığımıza pişman eder mi acaba? Bulunabiliyor mu tedarikçide ve fiyatı makul müdür bilen var mı?
İki buçuk sene önce cam karaf kırılmıştı. Enplus'tan almıştım. Müşteri hizmetlerini aradım ve metal karaf talep ettim. Bir hafta içinde mağazadan teslim aldım. Metal karafı tavsiye ederim. Cam karaf çok ufak bir darbeyle kırılmıştı.

İki buçuk sene önce cam karaf kırılmıştı. Enplus'tan almıştım. Müşteri hizmetlerini aradım ve metal karaf talep ettim. Bir hafta içinde mağazadan teslim aldım. Metal karafı tavsiye ederim. Cam karaf çok ufak bir darbeyle kırılmıştı.
Ne kadar ücrete satın aldınız?

Ne kadar ücrete satın aldınız?
Ben satın alma aşamasında mail atmıştım "ya ürünü satın alacağım da, hangisini alacağıma buna göre karar vereceğim acaba karafların stok durumunu ve fiyatlarını öğrenebilir miyim?" diye "zamana göre değişiyor" diye cevap vermişler :D

"Şu an ki durumu öğrenebilir miyim?" dedim ama cevap vermediler :) Ben üşendim sonrasında ama arayıp öğrenilebilir gibi enplustan.

Ben çok uğraştım zamanında hatta müdür yardımcısı ile fuarda konuşup mailleştik sonra ürün geldi sadece termos cihazın %70 fiyatındaydı

Güncel metal karaf fiyatı 3390tl :(

Cam karaflı modelini yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Genel olarak çok memnun olmakla beraber karafı kaldırdığım zaman ısıtma tepsisine bir damla kadar damlatma yapıyor. Bu durum normal midir veya çözüm önerisi olan var mı? Bir de kahveyi sıcak tutma süresi biraz kısa gibi geldi bana. Tam olarak kaç dakika sıcak tuttuğu bilgisini de hiçbir yerde de bulamadım.

Bu sadece bir tavsiyedir;
Bence sıcak tutma süresine hiç takmayın ve kahveyi bekletmeden tüketecek kadar demleyin her seferinde . Bekledikçe acılaşacaktır . Hele birde nitelikli kahve demlediyseniz yazık edersiniz diye düşünüyorum.

Geri