• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Birde cold brew için sanırım makineyi uzun saatler açık tutmak gerekiyor. Ben o kadar sabreder miyiM? Birde tabi bunun elektriği var.
Cold brew zaten uzun süre demleme ile oluyor. Soğutma fonksiyonu yok motor aralıklı çalışacağı için elektrik tüketimi fazla olmaz.

700-800ml iyi demleme için yeterli. 400ml az

Ben bir litre su koyup ön demlemeyin boşta çalıştırıp ısıtıyorum. Artık suyu çicek sulamada kullanıyorum

50gr kahve 800ml su kullanmış oluyorum. V60 kadar başarılı oluyor.

Sıcaklık problemi yaşayanları gördüğüm için hala biraz çekincem var. Birde cold brew için sanırım makineyi uzun saatler açık tutmak gerekiyor. Ben o kadar sabreder miyiM? Birde tabi bunun elektriği var. O kadar saat çalışması vs. soru işareti hala. Beni o yandan cezbetse de kaç defa denerim bilemedim.

Küçük porsiyondan kastınız nekadar ml? Ben genelde şu an 350-500ml arası demlemeler yapıyorum. Hatta çoğunlukla 400 ve altı. Arada 400ml üstüne çıkıyorum.

Merhaba, geçtiğimiz ocak ayında enplus indiriminden bir adet edindim. Başlıkta daha önce yazmıştım çoğu kişi sıcaklık problemi yaşamış ama ben gayet sıcak demlemeler alabiliyorum. Belirttiğiniz aralıklarda kullanıyorum.

Ben ısıtmak için fast ayarda çok kısa su gelmesini bekleyip kapatıyorum. Örneğin 400 ml demleme suyu için 450 ml koyup 50ml ısıtmada kullanıyorum diyebilirim ve sıcaklık olarak yeterli geliyor bana.

Peki termosu nasıl temizliyorsunuz? Zamanla bir kararma oluyor.
Termosun icin aksamdan biraz yogun kivamli domestos koyup uzerini suyla tamami dolana kadar tamamlayin.

Sabah sifir gibi oluyor, tabi kullanmadan once bol suyla iyice yikayip durulayin.

evet çıkarıyor. termosa bir kaşık karbonat koyduktan sonra kaynar su ile dolduruyorum. bir süre bekletip süngerin sarı tarafı ile bastırarak siliyorum.

Termosu ağzına kadar sıcak su ile doldurup, bir tane bulaşık makinesi tableti atıp bekletirseniz. Ovalama dahi yapmadan, tüm lekelerin çıktığını görebilirsiniz.

Yıllardır kahve lekesi birikmiş termosu parlatan bir yöntem.

Bir kaç gündür bu makina ile cold brew demlemeye çalışıyorum ancak beceremedim. Zira cold brew kısmına gelip bastığımda suyu direkt olarak demleme haznesinden termosa indiriyor. Cold brew yaparken mandalın kapalı olup süre dolduktan sonra mandalın açıldığını düşündüğüm bir mekanizması olması gerekirken normal demleme gibi direkt olarak kahve termosa iniyor. Bunun çözümü nedir acaba yardımcı olabilir misiniz?

Bir kaç gündür bu makina ile cold brew demlemeye çalışıyorum ancak beceremedim. Zira cold brew kısmına gelip bastığımda suyu direkt olarak demleme haznesinden termosa indiriyor. Cold brew yaparken mandalın kapalı olup süre dolduktan sonra mandalın açıldığını düşündüğüm bir mekanizması olması gerekirken normal demleme gibi direkt olarak kahve termosa iniyor. Bunun çözümü nedir acaba yardımcı olabilir misiniz?
Kullanma kilavuzunda yaziyor hocam. Sepetteki aparatlari cikarcaksiniz sadece kagit filtre koyacaksiniz. Termosun da kapagini cikaracaksiniz o sekilde demleme yapacaksiniz.

Cold brew modunu başarılı bulmadım veya ben yapamadım. Japaneese cold brew tarzı reçeteleri uydurmaya çalıştığımda daha iyi sonuçlar aldım.

Geri