• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sage SDC400 SDC450 Precision Brewer Filtre Kahve Makinası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar,
İlk açılışta devamlı Flush Unıt - FILL TANK! uyarısı alıyorum bu uyarıyı kaldırmam için ne yapmam gerekiyor ?

Servis ile iletişime geçtim, ilk çalıştırmada en az 600 ml su ekleyip makinenin kendisini temizlemesi gerekiyormuş

kuzeyden marka suyun sertlik derecesinin 1 çıkmasıyla makineyi su filtresini takmadan kullanmaya başladım. flush'tan sonra kafein kültür'ün 6 gün önce kavrulmuş etiyopya kahvesini 50 gr cmd 27 klikte öğüttükten sonra 800 ml suyla gold modunda demleme yaptım. kahvenin tadım notalarını alamasam da hem kahveyi hem de makineyi ilk kullanımımdan dolayı olduğunu düşündüm. yine de keyifli ve nitelikli bir kahve içtiğimi söyleyebilirim. daha şimdiden kullanımı keyif veriyor.

Aranıza ben de katıldım Sage ile. :) Normalde @NoDRaC ilk alacağı zaman muhabbet ettiğimizi hatırlıyorum epey iyi makine bu diye. O zamanlar bakmamıştım hiç detaylı ürüne. :) Baksaymışım keşke :D Keşke yıllar öncesinden alsaymışım dediğim bir ürün oldu. :) Şu an hem evde hem kavurmahanede var. Gold reçetesi bir çok kahve üzerinde epey keyifli bir çıktı veriyor makine. Dürüst konuşayım ben emekliyim artık evde özellikle. :D Kavurmahaneye de çoğu yoğun zamanımızın ilacı oldu. Bir ara detaylı bir reçete yapma kısmıyla oyun oynamak istiyorum. Zira epey bir kontrol sağlıyor.

Aranıza ben de katıldım Sage ile. :) Normalde @NoDRaC ilk alacağı zaman muhabbet ettiğimizi hatırlıyorum epey iyi makine bu diye. O zamanlar bakmamıştım hiç detaylı ürüne. :) Baksaymışım keşke :D Keşke yıllar öncesinden alsaymışım dediğim bir ürün oldu. :) Şu an hem evde hem kavurmahanede var. Gold reçetesi bir çok kahve üzerinde epey keyifli bir çıktı veriyor makine. Dürüst konuşayım ben emekliyim artık evde özellikle. :D Kavurmahaneye de çoğu yoğun zamanımızın ilacı oldu. Bir ara detaylı bir reçete yapma kısmıyla oyun oynamak istiyorum. Zira epey bir kontrol sağlıyor.
Orkun bey merhaba,

Moccamaster ile sage arasında kalan birisi olarak yorumlarınız benim için önemli. Her ikisini de deneme şansı buldum moccamasterın başlığının kahve yatağını daha iyi ıslattığını düşünüyorum. Sagenin en önemli artısı ise parametrelerle oynamaya imkan vermesi. Benim için lezzet ve kullanım kolaylığı daha önemli. Siz, özellikle lezzet bakımından, ne düşünüyorsunuz? Moccamaster ile bir karşılaştırma yapabilmeniz mümkün mü?

Merhabalar!

Bu sabah 50 gram Peru Huabal çekirdeği (https://www.cliniccoffee.com/peru-huabal) Comandante MkII'de 52 Red Clix ile öğütüp 900 ml su ile 92C sıcaklıkta demledim. Ön demleme miktarı ise, makine ölçeğine göre 2/6. @NoDRaC'ın önermiş olduğu Tchibo filtrelerden kullandım. Filtreye ve termosa herhangi bir ön ısıtma yapmadım. Sonuç şöyle oldu:

signal-2023-01-20-112540.jpeg

818 g olarak tanımladığım kahve miktarına ise demleme sonrasında filtre ve kahveyi tartıp 950 g'dan çıkararak ulaştım. Sanırım sıcaklığı düşürmek en makul yöntem olacak.

Öneri ve yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Sevgiler ve esenlikler :)

Orkun bey merhaba,

Moccamaster ile sage arasında kalan birisi olarak yorumlarınız benim için önemli. Her ikisini de deneme şansı buldum moccamasterın başlığının kahve yatağını daha iyi ıslattığını düşünüyorum. Sagenin en önemli artısı ise parametrelerle oynamaya imkan vermesi. Benim için lezzet ve kullanım kolaylığı daha önemli. Siz, özellikle lezzet bakımından, ne düşünüyorsunuz? Moccamaster ile bir karşılaştırma yapabilmeniz mümkün mü?
Selamlar Egemen Bey,

Moccamaster'ı hem sektörde hem kavurmahanede ciddi bir süre kullandım, Sage'i iki haftadır kavurmahanede, bir kaç gündür evde kullanmaktayım. Az deneyimime rağmen diyebilirim ki fiyat performans anlamında Sage Precision Brewer net önde bence. Moccamaster kesinlikle iyi bir demleyici, materyal kalitesi çok yüksek, tutarlılığı iyi ona hiç bir lafım yok ama günün sonunda teknoloji olarak otomatik tek döküş ile pompalayabildiği suyun debisi ile demleyen bir cihaz. Eski moccamaster modellerinde siz sanki manuel demliyormuşsunuz gibi demlemenize izin veren demleyici parçası serbest dönüş yapan bir üretimleri vardı. Bu model Moccamaster'ın en iyisiydi bence. Zira yatağa istediğiniz rahatlıkta müdahale edebiliyordunuz, lezzeti iyi çıkartmak komple sizin elinizdeydi. Şimdiki sabit demleyici parçası olan modellerde evet kaşıkla yatağı karıştırıp, ibrik kısmı ile sağa sola döküş yapsanız da yatağı yine tam anlamıyla tüm demlemede sanki v60 demliyormuşcasına ıslatamıyorsunuz.

Bu noktada Sage Precision çok ciddi anlamda öne çıkıyor. Bence Gold reçetesi oldukça bir çok kahvede yeterli iken, reçete bölümünde döküş parçalarına kadar müdahale ederek lezzeti otomatik olarak kontrol etmek size kalıyor. E bu da lezzete çok ciddi olumlu yansıyor. Çok açık ya da çok koyu kahvelerde reçete kısmında sadece su sıcaklığı ile oynayarak dahi daha iyi demleme alabiliyorsunuz. Bir de duş başlığı materyali tam nedir anlayamasam da (bilen varsa söylesin lütfen) silikonumsu, esnek bir parça. Isı kaybının ciddi önüne geçiyor demlerken. Moccamaster'da ibrik uzun bir paslanmaz çelik kalın bir parça olduğundan ilk su döküş genelde istenilen sıcaklıkta gelmeyebiliyor. Biz bunun için dükkanlarda filtre ıslatımını cihaza yaptırıp metal parçayı ısıttırıyorduk. Bu da bir handikap baktığımızda Moccamaster için Sage'e göre.

Totalde ikisi de çok kaliteli ekipmanlar olsa da, makinede reçete oynanabilirliği teknoloji önceliğiniz değil ise Moccamaster'ın tek net önde olacağı nokta tasarım ve renk seçenekleri olacaktır. Sage standart tasarımda yüksek kullanım deneyimi ön planda.

Selamlar Egemen Bey,

Moccamaster'ı hem sektörde hem kavurmahanede ciddi bir süre kullandım, Sage'i iki haftadır kavurmahanede, bir kaç gündür evde kullanmaktayım. Az deneyimime rağmen diyebilirim ki fiyat performans anlamında Sage Precision Brewer net önde bence. Moccamaster kesinlikle iyi bir demleyici, materyal kalitesi çok yüksek, tutarlılığı iyi ona hiç bir lafım yok ama günün sonunda teknoloji olarak otomatik tek döküş ile pompalayabildiği suyun debisi ile demleyen bir cihaz. Eski moccamaster modellerinde siz sanki manuel demliyormuşsunuz gibi demlemenize izin veren demleyici parçası serbest dönüş yapan bir üretimleri vardı. Bu model Moccamaster'ın en iyisiydi bence. Zira yatağa istediğiniz rahatlıkta müdahale edebiliyordunuz, lezzeti iyi çıkartmak komple sizin elinizdeydi. Şimdiki sabit demleyici parçası olan modellerde evet kaşıkla yatağı karıştırıp, ibrik kısmı ile sağa sola döküş yapsanız da yatağı yine tam anlamıyla tüm demlemede sanki v60 demliyormuşcasına ıslatamıyorsunuz.

Bu noktada Sage Precision çok ciddi anlamda öne çıkıyor. Bence Gold reçetesi oldukça bir çok kahvede yeterli iken, reçete bölümünde döküş parçalarına kadar müdahale ederek lezzeti otomatik olarak kontrol etmek size kalıyor. E bu da lezzete çok ciddi olumlu yansıyor. Çok açık ya da çok koyu kahvelerde reçete kısmında sadece su sıcaklığı ile oynayarak dahi daha iyi demleme alabiliyorsunuz. Bir de duş başlığı materyali tam nedir anlayamasam da (bilen varsa söylesin lütfen) silikonumsu, esnek bir parça. Isı kaybının ciddi önüne geçiyor demlerken. Moccamaster'da ibrik uzun bir paslanmaz çelik kalın bir parça olduğundan ilk su döküş genelde istenilen sıcaklıkta gelmeyebiliyor. Biz bunun için dükkanlarda filtre ıslatımını cihaza yaptırıp metal parçayı ısıttırıyorduk. Bu da bir handikap baktığımızda Moccamaster için Sage'e göre.

Totalde ikisi de çok kaliteli ekipmanlar olsa da, makinede reçete oynanabilirliği teknoloji önceliğiniz değil ise Moccamaster'ın tek net önde olacağı nokta tasarım ve renk seçenekleri olacaktır. Sage standart tasarımda yüksek kullanım deneyimi ön planda.
Fazlasıyla tatmin edici bir cevap oldu. Teşekkürler.

Bende almış bulundum. Geçen sene amazon moccamaster indiriminde linki ben paylamış ama almamıştım. Sonrasında çok büyük pişmanlık yaşadım. Sırf aynı pişmanlığı yaşamamak için aldım :D Şaka bir yana yorumlarının çok iyi olması ve hep iki kişilik demleme yapıyor oluşum almama sebep oldu. Bu arada beymende vade farksız 6 taksit oluyor, almayı düşünüp vade farkından canı sıkılanlar olursa beymeni tercih edebilir. Yine satıcı enplus. Link

bu cihazı alalı 15 gün oldu ve aldığımdan beri mutsuzum. çünkü kahve sıcaklığı her seçenekte demledim 56 dereceyi geçmiyor. servisine sordum onlar da 60 derece içme sıcaklıkğında sunuyor dediler. sonra sizlerin yorumları sonrası bu durumun yaşandığını gördüm. my brew de sıcaklığı 98 yaptım yine de kahveyi hangi arada o sıcaklıkta demleyip 56 dereceye soğuttu anlamıyorum. mantığım almıyor. ben soğutmak istesem yapamam. 10 dakikada demlemiyor ki nasıl yapıyor bunu? sizlerin yorumlarında fazla demlemelerde ısının yüksek olabildiğini okudum. onu deneyeceğim. aynı sorunların yaşandığını görünce makinanın bozuk olmadığını düşünüyorum şu an. sage in kullanım kitapçığında iletişim için her hangi bir mail adresini bulamadım. bu konuda bilgisi olan var mı?

bu cihazı alalı 15 gün oldu ve aldığımdan beri mutsuzum. çünkü kahve sıcaklığı her seçenekte demledim 56 dereceyi geçmiyor. servisine sordum onlar da 60 derece içme sıcaklıkğında sunuyor dediler. sonra sizlerin yorumları sonrası bu durumun yaşandığını gördüm. my brew de sıcaklığı 98 yaptım yine de kahveyi hangi arada o sıcaklıkta demleyip 56 dereceye soğuttu anlamıyorum. mantığım almıyor. ben soğutmak istesem yapamam. 10 dakikada demlemiyor ki nasıl yapıyor bunu? sizlerin yorumlarında fazla demlemelerde ısının yüksek olabildiğini okudum. onu deneyeceğim. aynı sorunların yaşandığını görünce makinanın bozuk olmadığını düşünüyorum şu an. sage in kullanım kitapçığında iletişim için her hangi bir mail adresini bulamadım. bu konuda bilgisi olan var mı?
Kahvenin sıcaklığını nasıl ölçüyorsunuz bilmiyorum ama kullandığım metodu denemenizi öneririm.

Kahvenin sıcaklığını nasıl ölçüyorsunuz bilmiyorum ama kullandığım metodu denemenizi öneririm.

gıda termometresi var. evet sizin dediğiniz yöntemi 450 ml de denedim ama yine sıcaklık 56 yı geçmedi. yarın sabah 600 de olmazsa 700 de deneyeceğim. sizin 1 litre ölçüme varmadan umarım sonuç alırım:)

56 derece ciddi anlamda düşük geldi bana. Düşük ölçekle de büyük ölçekle de denedim derece 70 falandır en az ölçmedim ama. Fincana koyduktan sonra bir kaç dakika soğumasını bekliyorum her seferinde içilebilecek sıcaklığa düşmesi için.

gıda termometresi var. evet sizin dediğiniz yöntemi 450 ml de denedim ama yine sıcaklık 56 yı geçmedi. yarın sabah 600 de olmazsa 700 de deneyeceğim. sizin 1 litre ölçüme varmadan umarım sonuç alırım:)
Ben 1 litre demlemiyorum 800ml 50 gr demliyorum

Selam, hemen hemen her türlü demlemeyi yaptık cihazla, fincan sıcaklığı gayet iyi , akla sizin cihazda bir problem mi var acaba sorusu takılıyor.

Son düzenleme:
Selam, hemen hemen her türlü demlemeyi yaptık cihazla, fincan sıcaklığı gayet iyi , akla acaba sizin cihazda bir problem mi var acaba sorusu takılıyor.
Bunu ben de sorguladım ve servise yazdım. Ağzım hiç yanmıyor içerken. Kenarda unutuĺmuş da ılımış bir kahve içiyorum resmen.

Benim de bir sorum olacak kendi termosuyla işim olmuyor ama yarın yolculukta arabaya koymak istedim. Yalnız su ile yaptığım denemede kitleme olmadığı için su dökülüyor, hep dik kalması gerekiyor gibi algıladım. Durum böyle midir yoksa bir ağzını kilitlemek için bir yöntem var mı ?

dün akşam 300 ml ile denemeler yaptım. ilk demleme sıcaklığı 60.8 oldu. hemen sonra demleme yaptım tekrar aynı ölçüde ve sıcaklık 62.5 oldu. Bu sabah tekrar aynı ml de demleme yaptım ve ilk sıcaklık 58.6 oldu. hemen ardından demlediğim 64.7 oldu. hemen ardından kahve ekleyerek aldığım sonuçsa 63.5 derece oldu. bütün demlemeler gold sekmesi ile.
dün sabah 600 ml ile 54.5 derece almıştım. sonra saat 15:00 da yine demlediğimde 68.1 derece almıştım. gold ayarda.
saat 17:00 de 450 ml denememde ise 65.1 derece sıcaklık elde ettim. "kafası kendinden güzel" makina.

ürün tanıtım fotoğraflarında kalita ile birlikte bir fotoğraf var, kendi demleme haznesi yerine kalita kullanılabiliyor sanırım. deneyen oldu mu, sonuç nasıl?

ürün tanıtım fotoğraflarında kalita ile birlikte bir fotoğraf var, kendi demleme haznesi yerine kalita kullanılabiliyor sanırım. deneyen oldu mu, sonuç nasıl?
Kit gerekiyor bunun için bir önceki sayfada paylaşmıştım.

Sadece burada stokta görünüyor ingiltereye giden birini bulmak gerekicek:(

3D baskı cihazı olan biri varsa ölçüler üzerinde çalışarak plastik olarak üretilebiliriz

Son düzenleme:
Geri