• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sabah kahvesi için hangi kahveyi ya da yöreyi tercih ediyorsunuz?

Termos için ben basit bir şey yapıyorum, ya 10% gibi bypass ile su ilave ediyorum veya normalde demleyeceğimden 2-3 tık daha kalın öğütüp demliyorum. Termosta demlenmesi devam ettiği için ya daha sulu ya da da az demlenmiş bir kahve koymak hiç ellememekten daha iyi sonuç veriyor bende.

Ben demleme devam etmesin diye kapağını açık bırakıp biraz soğumasına izin veriyorum ve kapatınca da basınç oluşmaması için sık sık hava çıkışı sağlıyorum yine de güzel sonuç alamadım. Su olayını ve kalın öğütümü de bir deneyeceğim olmazsa asiditesi çok düşük çekirdeklere yönelmek mantıklı duruyor şimdilik.

Ben demleme devam etmesin diye kapağını açık bırakıp biraz soğumasına izin veriyorum ve kapatınca da basınç oluşmaması için sık sık hava çıkışı sağlıyorum yine de güzel sonuç alamadım. Su olayını ve kalın öğütümü de bir deneyeceğim olmazsa asiditesi çok düşük çekirdeklere yönelmek mantıklı duruyor şimdilik.
Bende stanleyim mug modelinden var.Koku yapiyor.Zaten kahve termosa girdigi an ne oluyorsa bi bozuluyor tadı.Bekleyince de acılaşıyor.Biraz daha az cözunmeyle ne olur bilmiyorum ama kahve asla beklemeye gelmiyor.

termos kullanmak yerine aeropress kullanmak bir çözüm olabilir belki. ancak, bu aleti bulamıyorum maalesef.

ne alaka? diyenler olabilir belki. kahveyi demleyip taşımaktansa istediğin yerde demleme imkanı sağlayan bir şey ..

termos kullanmak yerine aeropress kullanmak bir çözüm olabilir belki. ancak, bu aleti bulamıyorum maalesef.

ne alaka? diyenler olabilir belki. kahveyi demleyip taşımaktansa istediğin yerde demleme imkanı sağlayan bir şey ..
Delter Press kullanıyorum hali hazırda ama termos farklı bir ihtiyaç. Sadece kolay kahve yapabilmek değil ki olay.

Delter Press kullanıyorum hali hazırda ama termos farklı bir ihtiyaç. Sadece kolay kahve yapabilmek değil ki olay.

yeni demlenmiş kahvenin taze tadından vazgeçemiyorsak Delter ve aeropress çok iyi alternatifler bence. yoğunluk ve şartlarla ilgili bir şey tabii ki. bazen termos'dan başka şansınız olmuyor o konuda haklısınız. yine de kolay kahve yapabilmek önemli bir şey bence.

Günüm sabah 5te uyanarak başlıyor 1buçuk saat kadar yürüyüş+koşu sonrası kahvaltıya v60 veya büyük fincan Türk kahvesi demliyorum. Kahvaltıya başlamadan birkaç yudum aç karna içerim kalanı kahvaltıyla gidiyor. Kahvaltı son yudum kahve ile bitiyor. Bu yorumu da kahvaltımın üstüne yapıyorum:D:giggle:

Günüm sabah 5te uyanarak başlıyor 1buçuk saat kadar yürüyüş+koşu sonrası kahvaltıya v60 veya büyük fincan Türk kahvesi demliyorum. Kahvaltıya başlamadan birkaç yudum aç karna içerim kalanı kahvaltıyla gidiyor. Kahvaltı son yudum kahve ile bitiyor. Bu yorumu da kahvaltımın üstüne yapıyorum:D:giggle:
Valla helal olsun hocam sabah 5 te gune baslamak :) kac saat uyuyorsunuz hocam.

Bu sıralar şehir dışı operasyonlar ile uğraştığım için kahve tüketimim bir mebla azaldı ama izmirde evimde her sabah afrika kahvelerini demliyorum floral tatlar sabahları keyif verici oluyor

13 yıldır neredeyse her sabah espresso ile güne başlıyorum. Benim için güzel bir günün anahtarı sabah içtiğim güzel bir espresso. Çünkü espresso güzel olursa damağınız da daha çok gezdiriyorsunuz ve içinde ki kafeninin kana karışması daha hızlı oluyor. :)

13 yıldır neredeyse her sabah espresso ile güne başlıyorum. Benim için güzel bir günün anahtarı sabah içtiğim güzel bir espresso. Çünkü espresso güzel olursa damağınız da daha çok gezdiriyorsunuz ve içinde ki kafeninin kana karışması daha hızlı oluyor. :)
Hekimler, özellikle de cerrahlar espressoyu seviyor, filtre onları kesmiyor! değil mi @mergenoglu

Sabah kalkar kalkmaz filtre kahve makinesinde yapılıp içilecek kahve tavsiyelerine ihtiyaç var.

Gramına fiyatına acımadan 30-40gr girişilecek o yüzden 70-80tl ve üzeri çekirdekler kapsam dışında. Onları zaten imkan buldukça v60 ve espressoda kullanıyorum.

Hakikaten güzel bir blend denk getirdiyseniz onun için de tavsiyeye açığım. Mesela montag new year blend çok beğendim ama devamı gelmedi.
Elimde espresso için aldığım petra acme var filtresi nasıl gider bilmiyorum.
Null zero fiyat olarak tanımıma çok uygun ama hiç denemedim varsa tecrübe sahibi aydınlatabilir?

Sabah kalkar kalkmaz filtre kahve makinesinde yapılıp içilecek kahve tavsiyelerine ihtiyaç var.

Gramına fiyatına acımadan 30-40gr girişilecek o yüzden 70-80tl ve üzeri çekirdekler kapsam dışında. Onları zaten imkan buldukça v60 ve espressoda kullanıyorum.

Hakikaten güzel bir blend denk getirdiyseniz onun için de tavsiyeye açığım. Mesela montag new year blend çok beğendim ama devamı gelmedi.
Null zero fiyat olarak tanımıma çok uygun ama hiç denemedim varsa tecrübe sahibi aydınlatabilir?
Esperronun filtre kahvelerine bakabilirsin hocam çalıştığım firma diye demiyorum makine kahvesi için iyi kahveleri var ben makine için onlardan alıyorum demlemeler için ayrı platformlara gidiyorum

Kafeinden dolayı mı yüksek gramaj kullanıcaksınız? Bende aynı arayıştayım sabahları ayılmak için yüksek kafeinli kahve ariyorum null zero fiyat olarak cok iyi duruyo özellikle 1 kg alındığında

Kafein olsun diye saçma sapan blend falan almayın bence.Zamanında yaptım o hatayı.Onun yerine girin granul için inanin farketmiyor rezalet tatları var.İstediginiz kahve null mam.Gövdesi o kadae yuksek degil ama orta diyebilirim.Aromasiz duz bir kahve de değil.Fiyati da nispeten uygun.Makineye guzel gidiyor.Blendlere bulaşmayın.

Ben her sabah v60 yapıyorum, bu sabahta 11 ocak kavrumlu Ethiopia TT Wush wush washed :D demledim yani çok iyi kahve çok asidik değil hatta nerdeyse hiç değil ama çok kompleks mutlu etti

Coffee Department Pedra Azul.

bir aydır cafe miscela kullanıyorum sabah kahvesi için ve sütle hazırladığım kahveler için. pek çok blend deneyip gönlüme göre bir tane bulamadım hala. miscela'nın robusta oranı yarı yarıya azaltılmış versiyonu aslında benim zevkime daha çok uyacak ama çoğu blend sadece arabicalardan oluşuyor..

Sabahları kalkar kalkmaz benim için filtre kahveler hamallık. Onun için kısa ve öz espresso ile güne başlıyorum. kahvaltıdan sonra ise v60 veya amerikano işin keyfi oluyor.

Coffee Deaperment - Pedra Azul & Cuzcachapa (250gr/50₺, ama tüketmeyi düşündüğünüz miktarla 1kg almanız daha iyi olur indirimli oluyor)
A Roasting Lab - Costa Rica Tarrazu (Sabah için yormayan ama yine de keyifli güzel bir kahve, an itibari ile 250gr/41.90₺)
Eğer amaç sadece kafein alıp en hızlısından fonksiyonel olmak ise çok karanlık ve gizli bir yol daha var. Giden çoğu kimseden bir haber alınamadı... Taft Coffee (250gr/45₺). Şu an piyasada satılan en kafeinli kahve olduklarını iddia ediyorlar, bir kaç kere de içtim. Bu kahve uyanmak için iyi, ama tat olarak hiç beklentiye girmemek lazım. Ayrıca yüksek tüketim miktarında anksiyeteyi kötüleştirebiliyor ve çarpıntı yapabiliyor. Ben bu kahveyi Asterix ve Oburix'teki büyülü iksire benzetiyorum 😂😂😂.

Geri