• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Rumo Coffee & Chocolate

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeki.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeki.

Barista
İsim
zeki
Daha fazla  
İsim
zeki
Arkadaşlar Selamlar,

Yıllardır keyifle vakit geçirdiğim ve bir sürü bilgi edindiğim kahve forumlarında kendi firmanın başlığını açtığım için çok mutluyum.

Rumo ‘ dan önce size biraz kendimden bahsedeyim.

Ben Zeki Akbay, 2007 yılından beri kahveyle hobi boyutunda ilgileniyorum. Bu forumdaki çoğu arkadaşım gibi kahveye gönül verdim diyebilirim. Olabildiğince toplu alımlara katılıp farklı kavurucular, çekirdekler denemekten keyif alıyorum. Uzun yıllar süren bu ilgimin sonucunda 3 sene önce kahveyle ilgili profesyonel olarak bir şeyler yapmaya karar verdim. Bu konuda bir çok eğitim aldım. Bunlar;

Duyusal beceriler : Aslı Yaman
Baristalık : Nisan Ağca
Kahve Demleme :Trent Rollings
Kahve Kavurma : Ömer Aydın

Bu eğitimler sonunda ve sıkı çalışmalarla, geçen yıl katıldığım Q programında 21 sınavı geçerek Q arabica grader lisansımı aldım.

Kahveyle uğraşırken aynı zamanda çikolata konusunda da bir sürü eğitim alıp kendimi geliştirdim.

2024 Ağustos ayında İstanbul Fatih’te Rumo Coffee and Chocolate ı kurdum.

IMG_0647.jpeg

2 katlı 60 m2 bir alanda üretim yapıyorum.

Ürün kalitesi konusunda biraz titiz olduğumu düşünüyorum. Detaylar benim için gerçekten önemli. Bunun için kavurmahanede içime sinen, iyi ekipmanlar seçtim.

Kahve kavurmada 15 kg ve 1 kg Besca olarak iki makinem var. Bunun yanında hem yeşil kahve kalitesi, hem de kavrulmuş kahve kalitesinin ölçümü konusunda çeşitli ölçüm ekipmanları kullanıyorum.
Micro lot kahveleri yeşil olarak, küçük batch boyutlarında vakumlayıp dondurmama olanak veren büyük bir dondurucum var.
Öğütülmüş kahve siparişlerinde Ek Omnia ve Ditting Kr 1203 kullanıyorum.
Bunların dışında farklı demleme yöntemleri konusunda bir çok ekipman bulunmakta.
İlerleyen zamanlarda atölyede kahve ve çikolatayla ilgili buluşmalar düzenleyip bildiklerimi paylaşmaya ve sizden yeni şeyler öğrenmeyi planlıyorum.

Son olarak kahve kavrum profilimden bahsedeyim.

Ben tek kavrum profiliyle herkesin mutlu olamayacağına inananlardanım. Bundan dolayı web sitesinde iki farklı kavrum profiliyle hizmet veriyorum.
Online satış sitesindeki "Kahveler" başlığı ve alt kategorideki "Filtre Kahve" başlığı altındaki kahveler açık kavrum. Bu profil benim filtre kahve olarak tüketmekten en keyif aldığım profil. Bu kahveler; yumuşak gövdeye, daha net tadım notalarına sahipler ve koyu kavrum profiline göre daha tatlılar.

Diğer taraftan "Yoğun Filtre Kahve", "Espresso" ve "Türk Kahvesi" kategorileri altında aynı kahvelerin daha farklı bir profille ve daha uzun geliştirilmiş halleri var. Kavrum rengi Cinnamon roast - Medium roast arasındadır. Acı tatlar alınan, 2. Çıtlamaya girmiş kahve koyuluğu gibi düşünmeyin.
Bu kategoride tadım notalarının iç içe geçtiği, klasik kahve tadının daha fazla hissedildiği, asiditenin düştüğü , gövdenin daha yoğunlaştığı kahveler bulacaksınız.
Bana kahve gibi kahve verin diyenler, türk kahvesinde çay benzeri gövdeden hoşlanmayanlar, espressoda geleneksele yakın çıktı almak isteyenler bu kategoriyi çok sevecek.

Sizler için forumlara özel; kahveler ve çikolatalarda geçerli, mart ayı sonuna kadar % 20 indirim tanımladım.

İndirim kodu : hoşbulduk

https://rumo.com.tr

Instagram: Rumo

Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Sorulara ve tavsiyelere her zaman açığım :)

Çok güzel bir tanışma girdisi olmuş. Sıradaki ilk siparişimi sizden oluşturmayı planlıyorum.

Girişiminiz hayırlı olsun.

Hayırlı olsun, işiniz gücünüz rast gitsin.
En kısa zamanda kahvelerinizden satın alıp, deneyip size destek olmak isterim.
Atölyeniz de tertemiz şahane gözüküyor.
İyi çalışmalar dilerim.

Hayırlı olsun Zeki bey, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Afrika çekirdeklerinden ve Kosta Rika Las Torres den 125 gr lık paketlerden sipariş geçtim, genelde önce arama alımı bana uygun çekirdek bulduğumda stoklar bitene kadar imha alımı yapıyorum 😀

Arkadaşlar Selamlar,

Yıllardır keyifle vakit geçirdiğim ve bir sürü bilgi edindiğim kahve forumlarında kendi firmanın başlığını açtığım için çok mutluyum.

Rumo ‘ dan önce size biraz kendimden bahsedeyim.

Ben Zeki Akbay, 2007 yılından beri kahveyle hobi boyutunda ilgileniyorum. Bu forumdaki çoğu arkadaşım gibi kahveye gönül verdim diyebilirim. Olabildiğince toplu alımlara katılıp farklı kavurucular, çekirdekler denemekten keyif alıyorum. Uzun yıllar süren bu ilgimin sonucunda 3 sene önce kahveyle ilgili profesyonel olarak bir şeyler yapmaya karar verdim. Bu konuda bir çok eğitim aldım. Bunlar;

Duyusal beceriler : Aslı Yaman
Baristalık : Nisan Ağca
Kahve Demleme :Trent Rollings
Kahve Kavurma : Ömer Aydın

Bu eğitimler sonunda ve sıkı çalışmalarla, geçen yıl katıldığım Q programında 21 sınavı geçerek Q arabica grader lisansımı aldım.

Kahveyle uğraşırken aynı zamanda çikolata konusunda da bir sürü eğitim alıp kendimi geliştirdim.

2024 Ağustos ayında İstanbul Fatih’te Rumo Coffee and Chocolate ı kurdum.

Ekli dosyayı görüntüle 37686

2 katlı 60 m2 bir alanda üretim yapıyorum.

Ürün kalitesi konusunda biraz titiz olduğumu düşünüyorum. Detaylar benim için gerçekten önemli. Bunun için kavurmahanede içime sinen, iyi ekipmanlar seçtim.

Kahve kavurmada 15 kg ve 1 kg Besca olarak iki makinem var. Bunun yanında hem yeşil kahve kalitesi, hem de kavrulmuş kahve kalitesinin ölçümü konusunda çeşitli ölçüm ekipmanları kullanıyorum.
Micro lot kahveleri yeşil olarak, küçük batch boyutlarında vakumlayıp dondurmama olanak veren büyük bir dondurucum var.
Öğütülmüş kahve siparişlerinde Ek Omnia ve Ditting Kr 1203 kullanıyorum.
Bunların dışında farklı demleme yöntemleri konusunda bir çok ekipman bulunmakta.
İlerleyen zamanlarda atölyede kahve ve çikolatayla ilgili buluşmalar düzenleyip bildiklerimi paylaşmaya ve sizden yeni şeyler öğrenmeyi planlıyorum.

Son olarak kahve kavrum profilimden bahsedeyim.

Ben tek kavrum profiliyle herkesin mutlu olamayacağına inananlardanım. Bundan dolayı web sitesinde iki farklı kavrum profiliyle hizmet veriyorum.
Online satış sitesindeki "Kahveler" başlığı ve alt kategorideki "Filtre Kahve" başlığı altındaki kahveler açık kavrum. Bu profil benim filtre kahve olarak tüketmekten en keyif aldığım profil. Bu kahveler; yumuşak gövdeye, daha net tadım notalarına sahipler ve koyu kavrum profiline göre daha tatlılar.

Diğer taraftan "Yoğun Filtre Kahve", "Espresso" ve "Türk Kahvesi" kategorileri altında aynı kahvelerin daha farklı bir profille ve daha uzun geliştirilmiş halleri var. Kavrum rengi Cinnamon roast - Medium roast arasındadır. Acı tatlar alınan, 2. Çıtlamaya girmiş kahve koyuluğu gibi düşünmeyin.
Bu kategoride tadım notalarının iç içe geçtiği, klasik kahve tadının daha fazla hissedildiği, asiditenin düştüğü , gövdenin daha yoğunlaştığı kahveler bulacaksınız.
Bana kahve gibi kahve verin diyenler, türk kahvesinde çay benzeri gövdeden hoşlanmayanlar, espressoda geleneksele yakın çıktı almak isteyenler bu kategoriyi çok sevecek.

Sizler için forumlara özel; kahveler ve çikolatalarda geçerli, mart ayı sonuna kadar % 20 indirim tanımladım.

İndirim kodu : hoşbulduk

https://rumo.com.tr

Instagram: Rumo

Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Sorulara ve tavsiyelere her zaman açığım :)
Hayırlı Olsun Zeki!

Nice başarılarının devamını dilerim. Gösterdiğin özen ve gittikçe artan tutkun her halinden belli oluyor, tebrik ediyorum sevgiyle selamlıyorum.

Hayırlı olsun, krom tezgahlar göz kamaştırıyor düzen müthiş gözüküyor.

Hayırlı olsun Zeki bey, yolunuz ve bahtınız açık olsun. Afrika çekirdeklerinden ve Kosta Rika Las Torres den 125 gr lık paketlerden sipariş geçtim, genelde önce arama alımı bana uygun çekirdek bulduğumda stoklar bitene kadar imha alımı yapıyorum 😀
Kahveler geldi hepsi 24 Şubat kavrumlu degassing bekliyorum, hediye çikolatalar için de teşekkür ediyorum.

Kahveler geldi hepsi 24 Şubat kavrumlu degassing bekliyorum, hediye çikolatalar için de teşekkür ediyorum.
Rica ederim. Kahve siparişlerinde ürettiğim el yapımı çikolatalardan da ikram ediyorum. Umarım beğenmişsinizdir.

Hayırlı Olsun Zeki!

Nice başarılarının devamını dilerim. Gösterdiğin özen ve gittikçe artan tutkun her halinden belli oluyor, tebrik ediyorum sevgiyle selamlıyorum.
Hocam çok teşekkür ederim. Sevgiler,

Arkadaşlar güzel yorumlarınız, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar selamlar öncelikle ilginizden ve güveninizden dolayı teşekkür ederim. Sipariş verenlerin güzel bir deneyim yaşayabilmesi için size degass ve demleme konusunda ek bilgiler vermek istiyorum.

Öncelikle çekirdek olarak satın aldığınız kahveleri ; Filtre için minimum 10 gün espresso için 14 gün bekletmenizi tavsiye ederim.

Demleme konusunda herkes farklı değirmenler kullandığı için, kahve öğütümü konusunda daha evrensel olan Kruve öğütüm referans tablosundan mikron değerleri vereceğim. Atmış olduğum linkten A4 kağıda çıktı alıp öğütüm boyutu kıyaslaması yapabilirsiniz. Bu size %100 en iyi sonucu vermeyebilir ama oldukça yaklaştırır diye düşünüyorum. Bu konuda size bir uyarım olacak ; Her değirmen kahve öğütümünde kahve tozları ve büyük kahve parçaları üretir. Mikron kıyaslaması yaparken bunları göz ardı edin ve çoğunluk mikron boyutunu baz alın lütfen.

Kruve Referans Link

Favori Demleme Yöntemlerimiz;

Su tercihi: Buzdağı

V60

Öğütüm Boyutu: Medium 900 µm
Su sıcaklığı : 92
Kahve :16 gr
Su : 250 gr

Filtreyi dripper a çeşme suyu ile yapıştırabilirsiniz ama az bile olsa sıcak suyla önden dripper ı ısıtmasınızı tavsiye ederim.

00:00 - 00:08 50 gr blooming
00:35 - 00:50 150 ye tamamlayın
01:25 - 01:50 250 ye tamamlayın
Toplam demleme süresi ortalama 2:20 - 2:40 arası.

Aeropress

Tim Wendelboe reçetesi
kahvelerimizle çok güzel çalışıyor. Kaz boynu kettle a ihtiyacınız yok. Demleme süresi çok kısa. Özellikle iş yerinde ve seyahatte pratik şekilde yoğun ve lezzetli kahve içmek isteyenlere tavsiyemiz.

Öğütüm Boyutu: Medium Fine 600 µm
Su sıcaklığı : 96 ( Klasik kettle da suyun kaynaması durunca kettle kapağını açıp 1 dakika beklemek yeterli.)
Kahve : 14 gr
Su: 200 gr

Aeropress düz yöntem:

00:00 - 00:10 200 gr su doldur 3 kere ileri geri karıştır ve hızlı şekilde pistonu kapat.
01:00 - 01:08 Pistonu çıkar 3 kere ileri geri karıştır ve kapat
01:08 - 01:30 presslemeye başla 20-25 saniye içinde demlemeyi tamamla.

French press

Kahvelerimizi demlemenin en pratik en ekonomik yolu ne diyenlere ilk önerimiz french press oluyor. Kağıt filtre ile demlenmiş kahveler kadar berrak değil ama şaşırtıcı derecede başarılı.

Öğütü boyutu: Medium Coarse 1100 µm
Su sıcaklığı : 96 ( Klasik kettle da suyun kaynaması durunca kettle kapağını açıp 1 dakika beklemek yeterli.)
Kahve: 16gr
Su: 250 gr

00:00 - 00:10 tüm suyu doldur
00:10 - 00:30 20 saniye boyunca karıştır. ( Hızlı şekilde karıştırıp vortex yaratmamaya çalışın lütfen) Kapağı kapatıp bekle.
04:00 - 04:20 kapağı açıp 20 saniye sakin şekilde karıştır ve kapat.
08:00 - 09:00 dakikaları arası yavaşça pressleyip demlemeyi tamamla.

Sage Sdc 450

30 gr a 500ml ya da 40 a 650ml demlemeler için ;
1 lt demleme yapmıyorsanız, fast modunda az bir miktar 100 - 150 ml demleme yapıp karafı ısıtın. ( Suyu dökmek yerine çiçeklere verin lütfen.)

Öğütüm Boyutu : 500 ml için 900 µm - 650 ml için 1000 µm
Bloom time : 45 sn
Bloom vol: 650 için 3 çizgi - 500 ml için 4 çizgi
Brew temp: 92
Flow rate : İki çizgi

500 ml için demlemenin tamamen karafa süzülmesi 4 dakika 650 ml için 5 dakika sürmesi gerekiyor.

Aklınıza takılan bir soru ya da yardıma ihtiyacınız olursa, sitedeki iletişim numarası aynı zamanda Whatsapp hattımız, yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Keyifli forumlar,

Hem yeni kavurucuları deneme isteğim hem bu özenli tanışma yazısı sipariş sebebim oldu.
iyzico kampanyası da varmış %20 iade geldi.
Çekirdeklerden de beklenti büyük , bekleyiş başlasın bakalım.

Ekli dosyalar

• IMG_7289.jpeg
    IMG_7289.jpeg
    168.7 KB · Görüntüleme: 109
İyzico kampanyası muhteşem bir haber. 🥳 Las caleveras dark ve Keramo dark ı türk kahvesi olarakta muhakkak demleyin. Uçuyorlar 🚀

Geri