• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Rumo Coffee & Chocolate

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeki.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahveler elime ulaştı bugün, hediye için de teşekkürler. Kahveleri yakın zamanda deneme fırsatı bulamam ama hediye gelen çikolata için konuşmak istiyorum.

Ben öyle çikolatadan anlamam ama genelde meyve dolgulu, craft olarak denediğim çikolatalarda insanda bir bayma etkisi yaptığını düşünürüm. İlk defa fresh, insanı rahatlatan bir çikolata yiyorum. Üst katman ince, dolgu bol ve çok canlı, passionfruit yer gibi.
 
merhabalar, dün kahveler bana da ulaştı, degas süresi biter bitmez deneyeceğim.
indirim ve hediyeler için teşekkür ederim, ben tadamadım ama oğlan çikolataya bayıldı :)
 
El Recreo, Asefa Dukamo, Caballero Confite, Keramo ve Las Torres içtim. İlk dördünü kendim açık profil kısmından aldım, Las Torres'i Zeki Bey ikram etti. Kavrumlar 11.03, Las Torres 28.02 idi.

Kahveyi denerken şunlara bakıyorum;

1) Eğer üzerinde ya da sitede bir anlatı, bir vaat, bir fotoğraf varsa bunları yansıtıyor mu?
2) Eğer daha önce kahveyi başka kavuruculardan içtiysem, onlara göre nasıl? Bildiğim bu çekirdek olması gerektiği gibi mi?
3) Fiyatlandırma doğru yapılmış mı?

Asefa Dukamo ve Keramo yaygın çekirdekler, demlediğimde her şey olması gerektiği gibiydi. El Recreo ve Caballero Confite kesinlikle vaat edileni size veriyor. Bu dördünü bugün denedim, hatta El Recreo'yu biraz önce içtim. Sadece Las Torres bana bunlardan daha koyu bir profile sahipti gibi hatırımda kalmış ve onda maalesef bunları alamamıştım.

Zeki Bey'in titizliği sektörden kişilerce övüldü. Ben de sektöre işini iyi yapan bir kavurucu giriş yaptığı için çok memnun oldum. Gönül rahatlığı ile herkese tavsiye edebilirim. Şu an sanırım indirim hala devam ediyor, denemek isteyenler çekinmesinler.
 
Emre bey yorumlarınız ve geri bildiriminiz için teşekkür ederim. Kahveleri beğenmenize çok sevindim. Pozitif yorumlar ne kadar değerliyse, kendimizi daha geliştirebilmek için negatif yorumlar ve tavsiyeler de o kadar değerli. Las Torres benim seçkideki favori kahvelerimden. Kavrum profili olarak da en açıklardan. Sizin yorumunuza istinaden girip profiline ve kavrum sonu firesine baktım. Her şey yolunda gözüküyor. Aslında kavurduğum kahvelerden küçük bir numune ayırıyorum, sonradan ihtiyaç olur da tatmak gerekir diye. Maalesef size hediye yolladığım Las Torres partisini diğer siparişlerin yanında ikram etmişim:) Siz koyu dediğinize göre aklıma gelen; size yanlışlıkla Dark kavrum profilinde ikram etmiş olabilirim. Lütfen bir daha ki siparişinizde sipariş notu olarak Las Torres i hatırlatın size tekrar yollayayım. Çok beğeneceğinize eminim. Sevgiler,
 
Arkadaşlar selamlar, şu ana kadar gelen siparişlerinizi kavurup kargoya teslim ettim. İlginiz için teşekkür ederim. Tanışma için tanımladığım indirimde son 6 gün. Hem daha fazla kahve deneyimleyebilmeniz hem de fiyatların daha ulaşılabilir olması için 125 gr paket seçeneği sunduğumu belirteyim. Kargo ücretlerine gelen %45 zam ve döviz kurundaki artıştan dolayı ay sonu fiyatlarda ve ücretsiz kargo limitinde düzenleme yapmam gerekecek. Düzenleme öncesi daha fazla kişiye ulaşabilmek dileğiyle.
 
Eski evime çok yakın, hala oralarda olsaydım ziyarete gelirdim müsait bir zamanda 😀

Ömer beyin de çok kahvesini içtik, sektöre katkıları için tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

Elimdeki kahveler biraz azalsın sipariş geçerim, başarılar bol kazançlar.
 
Arkadaşlar selamlar,

Yoğun iki haftasonunu geride bıraktık. İlk önce 2-4 Mayıs tarihleri arasında Antalya Coffee Festivalde, La Marzocco mini village ta stant açtık.
Bu bizim kahve ve çikolata ile ilgili ilk festival deneyimimizdi. Bu kadar yoğunluk ve ilgi beklemiyorduk açıkcası.:D İki kişilik bir ekibin bu tarz etkinlikler için oldukça yorucu olduğunu deneyimleme fırsatı oldu. :LOL: Ayaklarımıza kara sular indi desek abartmış olmam. Diğer yandan çok eğlendik. Bir sürü kahve severle sohbet ettik. Olabildiğince verimli geçirmeye çalıştık.

Antalyadan döner dönmez Coffex İstanbul'da The Roaster Community standındaydık. Burda da birbirinden başarılı kavurucularla birlikte 3 gün boyunca kahve demledik. Coffex in özelliği hem kahve sever müşterilerin hem de ticari işletmelerin ziyaret etmesiydi. Bizim açımızdan çok verimli geçti. Gerek kahvelerimiz gerek te çikolatalarımız çok beğenildi. Bazı müşterilerimize denk gelmek onlardan güzel şeyler duymak çok keyifliydi.

Bunların dışında fuar koşuşturmasından duyurusunu yapamadığım 3 yeni kahve stoklara girdi.

Rwanda Cyato

Colombia Gaitana

Colombia Santa Monica Lychee

İki organizasyonda da Batch demlemesi olarak bu kahvelere ağırlıkla yer verdik. Deneyenlerin çoğu ya satın aldı ya da aklı kaldı.:D

Normalde infüze kahvelere mesafeli yaklaşırım. Bunun nedeni her ne kadar infüze edilen meyve aroması bariz hissedilsede bitişleri bana çok yapay geliyordu. S. Monica lychee de fermantasyon sonrası yıkanması bu durumu oldukça değiştirmiş. Öyle ki tadım yapan herkes bir süre boşluğa bakıp ben ne içtim nasıl birşey bu diye sorguladı.:D Kahve soğudukça meyve suyuna dönüşüyor. Kesinlikle haftada bir bardak içmek isteyeceğim bir kahve.

İki haftadır fuar ve festival ziyaretçilerine %20 indirimle hizmet verdik. Bu indirimi 10 gün daha uzatırsak, belki bizi ziyaret edememiş kişilerle tanışırız diye umut ediyoruz. Bundan dolayı 13 - 23 mayıs tarihlerinde rumo.com.tr de tüm kahveler sepette % 20 indirimli.

Havalar ısındığı için çikolataları siparişe kapadık. Biz yine de kahve siparişlerinde küçük bir kutuda bir adet bonbon yollamaya çalışacağız. Bu minik hediye size ürettiğimiz çikolatalar hakkında bir fikir verir diye düşünüyoruz.

Herkese keyifli forumlar,







Antalya Coffee Festivalden ;
IMG_3985.jpgUnknown-2.jpeg

Coffex İstanbul;

IMG_4017.jpg
 
Arkadaşlar selamlar, siteye yeni bir kahve eklendi. Ethiopia Lalesa Black Honey. Şahane bir kahve. Etiyopya severlere tavsiye ederim.

Bunun yanında yarından itibaren İstanbul Coffee Festival'deyiz. Hem kahvelerimizle hem de çikolatalarımızla 🥳

Şimdiden görüşmek üzere.
 
Arkadaşlar selamlar,
umarım herkes keyfi yerindedir ve güzel kahveler içiyordur ☕

Bir süre önce sitemize ilk blendimiz olan Savanna’yı ekledik. İki nitelikli kahveden oluşuyor: Brasil Fazenda Sertao ve Colombia Cococentral.
Bu blendi yaparken hedefimiz; Brezilya’nın klasik çikolata–karamel karakterini, Kolombiya’nın gövdesi ve asiditesiyle biraz daha canlı hâle getirmekti. Açıkçası sonuçtan biz çok memnun kaldık.

1/16 – 1/17 filtre demlemelerde gövdeli, hafif asiditeli ve dengeli bir fincan veriyor.
9 bar, 1/2 espresso denemelerinde ise her sabah rahat rahat içilebilecek, canlı ama yormayan bir espresso ortaya çıkıyor.

Aynı kahvenin bir de Savanna Black adında Medium Dark versiyonu var. Acılaşmayan, daha klasik/İtalyan tarzı espresso sevenlere hitap ediyor diyebilirim. Özellikle sütlü içeceklerde şu an en iyi performansı veren kahvemiz bu.

Dün de iki yeni kahve ekledik: Etiyopya Idido ve Kenya Nyeri.

Idido, çok sivri asiditesi olmayan, klasik sarı meyve notalarıyla tertemiz bir Etiyopya. Light ve Medium kavrum seçenekleri var. Medium kavrumunun espresso ve Türk kahvesi performansı bizi bayağı mutlu etti.

Kenya Nyeri ise; frenk üzümü, kırmızı erik ve greyfurt notalarıyla canlı, net bir Kenya profili. Benim gibi Kenya kahvelerinde “domates” tadını sevmeyenler için iyi bir alternatif 🙂
Medium kavrumu, yoğun filtre kategorisinde; gövdesi daha dolgun, asiditesi biraz daha sakin.

Şu ara radarımda koleksiyona eklemek istediğim birkaç 85+ puanlı kahve daha var. Netleşip profillerini oturttuktan sonra onları da buradan paylaşırım.

Görüşlerinizi ve geri dönüşlerinizi duymak isterim 🙌
 
Arkadaşlar selamlar,

Bildiğiniz gibi Rumo' da 3 farklı profille kahve kavuruyorum. Light, Medium ve Medium Dark. Bunun nedeni; kavrum renginin kişisel bir tercih olması ve farklı demleme yöntemlerinin, tek kavrum renginde optimum sonuç vermemesi.

Her ne kadar danışan kişilere konuyla ilgili açıklama yapsam da, web sitesinde sekme oluşturup detaylı bilgiler vermek istedim.

Kahve Seçimi sekmesinde; kavrum rengi, gaz salınımı ve su tercihleri gibi önemli konularda bilgiler vererek sizin için doğru kahveyi seçmenizi ve en lezzetli şekilde demlemenizi hedefliyorum.

Kahve Kavrum Rengi

Kahve Neden Dinlenmek İster ?

Aklınıza takılan bir şey olursa memnuniyetle cevaplayabilirim.

Keyifli Okumalar,
 
Hocam selamlar
Espresso bazlı kahveleri dakikalar önce öğütmek karbondioksit gazının atılmasına yeterli olur. Daha kalın öğütülen filtre kahve için saatler gerekecektir.
demişsiniz, bu bilgiler degassing süresi dolmuş çekirdekler için mi geçerli yoksa yeni kavrum çekirdekler için de geçerli bir bilgi mi? 3-5 gün önce kavrulmuş bir çekirdeği espresso için öğütüp 3-5 dk dinlendirmek yeterli olur mu?
 
Hocam selamlar

demişsiniz, bu bilgiler degassing süresi dolmuş çekirdekler için mi geçerli yoksa yeni kavrum çekirdekler için de geçerli bir bilgi mi? 3-5 gün önce kavrulmuş bir çekirdeği espresso için öğütüp 3-5 dk dinlendirmek yeterli olur mu?

Yazıda da belirttiğim gibi acil durumlar için espresso özelinde 3-5 dakika beklemek işe yarar ama bazı dezavantajlar ve zorluklar da getirir.
Bunların ilki; oksijenle temas edeceği için oksidasyondan dolayı aromada kayıp yaşanır.
İkincisi; gaz salınımı farkından dolayı kalibrasyonda sıkıntı yaşayabilirsiniz. 2-3-4 dakika beklemelerinizin hepsinde aynı öğütüm boyutu olmasına rağmen farklı sürelerde hedeflediğiniz çıktıyı alacaksınız. Çünkü kahvenin suyu itiş gücü değişecek.
Eğer akış kontrollü bir espresso makineniz varsa blooming yaparak başarı şansınızı daha da arttırabilirsiniz.

Bence bu şekilde espresso denemeleri zorunda kalındıysa denenebilir. :)
 
Merhaba;

Yakın zamanda espresso için 3 çeşit kahvenizi aldım. Yanında gönderdiğiniz tadımlık kahve ile çikolata da çok güzeldi. Teşekkür ederim.

Honduras ve İdido kahvelerini degass süresini bekletmeden tatmak istedim. Kavrum tarihi 26.01.2026. İdido özelinde yeşil elmayı bu kadar net hissedeceğimi düşünmemiştim. Gerçekten çok güzel ve keyifli bir espresso çıktısı oldu. Diğer kahve içinde tadım notaları hissediliyor fakat tam değil. Sanırım degass süresi ( 15 gün ) dolunca çok daha güzel olacak
 
Savanna Blend ve Honduras denediğim kahvelerden. İkisini de beğendim kavrumlar güzel iki ayrı kahve ama ikisi de keyifli içime sahip espressoda kendine has karakterde kahveler olmuş. Etiyopya ve Fazenda için degass uzatıyorum biraz. Onları da deneyip güncellerim burayı. Ama şimdilik kahveler çok iyi.
Ayrıca tiramisu çikolata muazzam.
 
Savanna Blend ve Honduras denediğim kahvelerden. İkisini de beğendim kavrumlar güzel iki ayrı kahve ama ikisi de keyifli içime sahip espressoda kendine has karakterde kahveler olmuş. Etiyopya ve Fazenda için degass uzatıyorum biraz. Onları da deneyip güncellerim burayı. Ama şimdilik kahveler çok iyi.
Ayrıca tiramisu çikolata muazzam.
Savanna bende aldım fakat henüz deneme fırsatı bulamadım. Tiramisu çikolata dediğiniz gibi muazzam
 
Arkadaşlar beğenmenize çok sevindim. Afiyet olsun. Çekirdek seçimleriniz espresso odaklı olduğu için tiramisu bonbon ikram ettim. Üç katmanlı bir çikolata.En üst katmanı fazenda sertao dark kullanarak yaptığım espresso şurubu var . Fantastik bir çikolata oldu 🤩

@orhanozel idido yu en sona saklamanızı tavsiye ederim. Etiyopya çekirdekleri yüksek rakımda yetiştiği için gaz salınımları biraz daha uzun sürüyor. 2 gündür 12.01 kavrumu idido espresso ile güne başlıyorum. 18 / 36 oran 28sn 110 ppm su canlı sarı meyveler ağırlıklı şahane shot’ lar aldım ☺️

Siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
 
Geri
Üst