• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Rumo Coffee & Chocolate

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zeki.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamlar, soru biraz alakasız olacak kusura bakmayın ancak tarifi denemek için soruyorum. Cmd için bahsettiğiniz klik, v60 öğütümünden biraz daha kalını mı acaba? Q2s kullanıyorum öğütücü olarak ona göre ayarlayacağım da 😄
Evet doğru biraz kalın. Oda sıcaklığı su çalkalayın buzdolabına, 20 22 saat içinde aklıma gelirse dolabını açtığımda max 1,2 çalkalama daha yapıyorum. Sonra süzüp içmeden 1 günde dinlendiriyorum:

Selamlar, Idido dark roast harika bir espresso cekirdegi, elinize saglik. Degassing beklemeden deneyip cok begenmistim ve hemen ekstra siparis vermistim. :cool: Simdi degassing gectikten sonra gonul rahatligiyla yazabiliyorum. Hediye cikolatalar icin de tesekkurler. :)

Çikolatalar bean to bar mı ?
Selam, çikolata ganajlarının içinde kullandığımız çikolatalar single origin. Geleneksel trüf içindeki üçlü blend.Yöresel çikolataları tek olarak tadabileceğiniz bir koleksiyon yakın zamanda çıkacak. Şuan için çikolataları ham olarak çekirdekten kendimiz üretmiyoruz.

4 Nisan espresso kavrum İdido'dan bugün bir espresso yapıp içtim, son zamanlarda içtiğim en tatlı espressolardan biri, olgunlaşmış meyvelerin tatlılığı ile oldukça şurupsu bir espresso çıktı, dialingi çok kolay, 94 sıcaklık 28 saniye 18-36 gr çıktı, sonlarda doğru 6 bara düşür, espresso kavrumun hakkkı verilmiş, elinize sağlık.

Ekli dosyalar

• IMG_7308.jpeg
    IMG_7308.jpeg
    256.5 KB · Görüntüleme: 62
@Zeki. Peru Aprocassi V60 için hangi aralıkta öğütüm yapıyorsunuz? Kingrinder K6 ile çeşitli ayarlarda denedim fakat tam olarak istediğim sonucu bir türlü elde edemedim. Öğütüm derecesini buradan açıklaması zor biliyorum fakat herhangi bir öneriniz varsa denemek isterim.

@Zeki. Peru Aprocassi V60 için hangi aralıkta öğütüm yapıyorsunuz? Kingrinder K6 ile çeşitli ayarlarda denedim fakat tam olarak istediğim sonucu bir türlü elde edemedim. Öğütüm derecesini buradan açıklaması zor biliyorum fakat herhangi bir öneriniz varsa denemek isterim.
Selamlar, Biraz önce akşam kahvesi olarak aprocassi demledim sizin için. 30.04 kavrumu ilk önce Comandante 23 klik 15 gr kahve öğüttüm. 94 derece su ve sitedeki tarifi uyguladım;

00:00 - 00:08 50 gr blooming

00:30 - 00:50 150 ye tamamlayın

01:20 - 01:40 250 ye tamamlayın

Demlemem 2:20 de bitti. Kahveyi tadınca ilk hissiyatım sert oldu. Kahve sıcakken demlemedeki problemi anlamak zordur. Degass bitmemiş kahve de çözünmediği için sert olabilir ya da öğütüm kalın gelmiş ve çözülmemiş olabilir. Belki de çok ince öğülmüştür.(Gövdeli ve uzun aftertaste e sahip bir bitterlik olur) Kahve soğuyunca sertlik gitmedi ve şu belirtiler vardı; gövdesiz, sulu ve tadı kahveye benzemiyordu. Burda çözülmedi teşhisi koyup 21 klik te öğütmeye karar verdim. Aynı şekilde demledim; demleme yine 2:20 de bitti. Bu sefer hiçbir sertlik yoktu, keyifli bir fincan çıktı.

Size yol haritası sunabilirim diye biraz detaylı anlattım. Genel olarak sıkıntı tespiti için acele etmeyin kahvenin soğumasını bekleyin. Öğütümünüz inceyse kahve bitter olursa, soğudukça dilimiz bitterliği daha az algılıyor ve daha içilebilir hale geliyor. Eğer kahve çözülmediyse sertlik soğuyunca geçmiyor devam ediyor üstüne bir de sulu kahveye benzemeyen bir sıvı olduğunu fark ediyorsunuz.:)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Siparişim inanılmaz hızlı geldi. 1 gün gibi bir süre sanırsam. Yanında gönderdiğiniz hediye çikolatayı eşimle bölüştüm tadı harikaydı elinize sağlık. İlk fırsatta mağazanıza da geleceğim.
Kahvelerin degass süresini bekleyeceğim, sonrasında yorumumu yapacağım. Zeki bey siparişime istinaden 1 saat geçmeden direkt beni aradı ve sepetimle ilgili önerilerde bulunup esnaf bir tavırla yardımcı oldu çok sevindim. Günümüzdeki ruhsuz kahvecilere istinaden tavrını çok beğendim.
Geçen ay alınan olwenlerin hepsi çok meyvemsi ve ekşi gelmişti. O sebepten dark tercih ettim hep. Kahveyi deneyimleyemedim henüz ancak şuanda bile esnaflıktan dolayı 10/10.

#1790 ile katildim. Klasik olani turk kahvesi olarak, digerlerini v60 filtre olarak tükeneceğim.Natural cekirdek tercihimi sürdürüyorum :D

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260418_100434_Samsung Browser.jpg
    Screenshot_20260418_100434_Samsung Browser.jpg
    78.9 KB · Görüntüleme: 19
Geri