Çağatay Bey'e bende haksızlık edildiğini düşünüyorum. Esnaflığı ve yaşanılan diyaloglar tartışılır ancak zanaatkarlık ve kavurma konusunda benim için dünya çapındadır, hayatımdaki en iyi kahveleri de ondan içtiğimi söyleyebilirim.Bu çok doğru. Bu sektörde 3 aylık baristalar, 3-5 aylık kahve içicisi olan herkes uzman kesiliyor. iyi kavurucularda böyle bir sıkıntı var olayı gerçekten bu yüzden bence. Araya o bariyeri çekerek mental sağlıklarını koruyorlar gibi geliyor.
Probador uzun yıllar Türkiye'deki en iyi kavurucuydu. Açık ara öyleydi. Belki bu kadar kavurucu ve kahve sever varsa bu Çağatay Bey'in başarısıdır.
Fakat kendisinden de özür dileyerek argo bir terimle kendisinin "kafayı yedirildiğini" düşünüyorum. Bi kaç yıl evvel tamburu yandığında herkese özür dileyerek yeniden kahve gönderme maili attığında adamcağızın telefonu bir saat susmamış. Özür dilemesine rağmen herkes defalarca aranmış vs. O günden sonra eski Probador bi daha olmadı zaten.
Benim tavsiyem kavga etmeyin sektörle. Anlaşamıyorsanız bir daha alışveriş yapmayın. Başka kavurucu başlıklarında da karşılıklı tartışmalar vs görüyorum. Kavurucu kişiler sizleri tanımıyor ve gerçekten onlara saldırıyorsunuz gibi hissediyor olabilir. Gergin günleri olabilir. Evet müşteri temsilcisi alabilirler ama zaten sektör kurumsallaşmaktan çok uzak. Bu sebeple ne olur saldırı olmayan ve hakkınızı savunacağını içerikleri mail üzerinden yapın.
@Teomanak hocam yaşadığın durum için üzüldüm ama "Siz halkın sağlığı ile oynuyorsunuz" lafını hangi sektörde söylersen, söylediğin kişi sinirlenir. Pek çok kişi aynı şeyi söylemiş ama dünyanın %80 gerçekten o kahvelerden içiyor zaten.
@kemalicecek Kavurma başarısıdır hocam. Çağatay Bey bu ülkenin en başarılı isimlerinden bir tanesi. Şu an ki durumu bunu yansıtmasa da, hiç bir firma bunu aksini söyleyemez.
Bu firmada tüm kavrumları firma sahibi mi gerçekleştiriyor?
kavuranı fiks kaç firma var ki zaaten? bu muhabbetten güzel bi konu başlığı olur seveni varsa..Ondan bir emin olsak çok şey çözülecek zaten. Bu birkaç firma için de geçerli maalesef.
Bosverelim bence eski konulari acmayalim. Kendisi basarili bir kavurucu. Bunu zaten butun sektor biliyor. Ama isi, tavri, bakisi eskisi gibi degil. Bunun sebebi de biz degiliz kendisi. Siz ne anlarsiniz zatenle herkesin gelecegi nokta bu. Herkes ne yaparsa kendine yapar. Guzel is yaparsan, hakkini verirsen takdir alirsin. Vermezsen de kotu elestiri. Bu bu kadar basit. 2+2=4Bu çok doğru. Bu sektörde 3 aylık baristalar, 3-5 aylık kahve içicisi olan herkes uzman kesiliyor. iyi kavurucularda böyle bir sıkıntı var olayı gerçekten bu yüzden bence. Araya o bariyeri çekerek mental sağlıklarını koruyorlar gibi geliyor.
Probador uzun yıllar Türkiye'deki en iyi kavurucuydu. Açık ara öyleydi. Belki bu kadar kavurucu ve kahve sever varsa bu Çağatay Bey'in başarısıdır.
Fakat kendisinden de özür dileyerek argo bir terimle kendisinin "kafayı yedirildiğini" düşünüyorum. Bi kaç yıl evvel tamburu yandığında herkese özür dileyerek yeniden kahve gönderme maili attığında adamcağızın telefonu bir saat susmamış. Özür dilemesine rağmen herkes defalarca aranmış vs. O günden sonra eski Probador bi daha olmadı zaten.
Benim tavsiyem kavga etmeyin sektörle. Anlaşamıyorsanız bir daha alışveriş yapmayın. Başka kavurucu başlıklarında da karşılıklı tartışmalar vs görüyorum. Kavurucu kişiler sizleri tanımıyor ve gerçekten onlara saldırıyorsunuz gibi hissediyor olabilir. Gergin günleri olabilir. Evet müşteri temsilcisi alabilirler ama zaten sektör kurumsallaşmaktan çok uzak. Bu sebeple ne olur saldırı olmayan ve hakkınızı savunacağını içerikleri mail üzerinden yapın.
@Teomanak hocam yaşadığın durum için üzüldüm ama "Siz halkın sağlığı ile oynuyorsunuz" lafını hangi sektörde söylersen, söylediğin kişi sinirlenir. Pek çok kişi aynı şeyi söylemiş ama dünyanın %80 gerçekten o kahvelerden içiyor zaten.
@kemalicecek Kavurma başarısıdır hocam. Çağatay Bey bu ülkenin en başarılı isimlerinden bir tanesi. Şu an ki durumu bunu yansıtmasa da, hiç bir firma bunu aksini söyleyemez.
hocam dediklerinize katılmakla beraber bu halk sağlığıyla oynama konusunda hangi firmaya kim bu lafı söylerse söylesin öncelikle bir denetimin ve çıkan sonuca göre bir yaptırım yapılır.@Teomanak hocam yaşadığın durum için üzüldüm ama "Siz halkın sağlığı ile oynuyorsunuz" lafını hangi sektörde söylersen, söylediğin kişi sinirlenir. Pek çok kişi aynı şeyi söylemiş ama dünyanın %80 gerçekten o kahvelerden içiyor zaten.
Allah'a şükür kimseyle kavga ettiğimiz yok ya. 2020'den beri alışverişi kestik oldu bitti. O delirmiyor bizde başka kavurucudan kahve içiyoruz. Herkes mutlu. Darısı diğerinin başına.Benim tavsiyem kavga etmeyin sektörle. Anlaşamıyorsanız bir daha alışveriş yapmayın. Başka kavurucu başlıklarında da karşılıklı tartışmalar vs görüyorum. Kavurucu kişiler sizleri tanımıyor ve gerçekten onlara saldırıyorsunuz gibi hissediyor olabilir. Gergin günleri olabilir.
Herkes bi problemini yazıyor. Şimdi ''sizde çilekli kahve varmış'' diye, instagramdan yazdım Çağatay beyfendiye.
Beni bi terslesinde bende deneyimlerimi yazayım buraya![]()
Selamlar, size gelen kahve teslim aldığınız haftanın pazartesi günü kavrulmuş oluyor. Sitesinde böyle bir açıklama var. Ben de aynı çekirdeği V60ta denediğimde pek performans alamadım. 90 derece su ve orta/üst kalınlık yapmanız lazım V60 için. Fakat aeropressiniz varsa kahve çok değişiyor.geçen hafta büyük beklenti ve hevesle aldığım El salvador pacamara tam bir hayal kırıklığı ! kavrulmasındada sıkıntı var ve kavrulma tarihi üzrinde yazmıyordu. Piyasada bu kadar seçenek varken bir daha zor sipariş veririm probadordan!
Çekirdeklerin kavrumu nasıldı?anaerobik el salvador pacamaranın benim için de ciddi bir hayal kırıklığı. hiç bir numarası yok. v60 ve flat bottom dripperda denedim farklı parametrelerde henüz keyifli bir bardak çıkarmadım. belki de dial-in olayı benim için zor bir çekirdek bilmiyorum.
termik işlem kosta rika paketini açar açmaz yüzünüze bir kırmızı meyve kokusu tokat atıyor adeta. yüz güldürdü. hiç su tutmayan bir çekirdek cmd 16-17 click olarak demlendiğinde santa rosaya çok benzettim tat profilini. santa rosa beni çok yorduğu için bi tık üzüldüm şahsen fakat santayı tüketiyorsanız bence deneyiniz.
bundan önceki probador siparişlerimin hepsi beni muallakta bırakmıştı verdiğim siparişten memnun muyum değil miyim karar veremiyordum keza tekrardan aynı durumdayım:,D bir sonraki siparişte karar vereceğiz inşallah
Bu cevabı üzerine yıllarca hiçbir alışverişim olmadı, ama işte geçtiğimiz yıl meraktan bir deneyip, beğenip sıklıkla aldığım bir yer oldu. Tabii sonucu malum.
Yok, bu yanık öyle böyle bir yanık değildi, göze çarpmaması fark edilmemesi imkansız. 250 gr kahvenin 20 gramından fazlası gerçekten kömür halinde ve kalan her çekirdekte, nerdeyse her çekirdekte irili ufaklı yanık izleri vardı. Bahsettiğim izler Teomanak Bey’in fotoğraflarda attığı gibi. Bir sonraki haftaya yenisini gönderdiler daha önceki mesajımda belirttiğim gibi, çok üzgünüm ama o pakette kendini çöpte buldu. Daha da dünyanın en iyi kavurucusu olsa ikinciyle idare ederim.