• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Belki bir nebze ortamı yumuşatır diye bunu aşağıya bırakıyorum. Ama şakası bir yana, gerçekten ne kadar derinliklerine insek de içtiğimiz altı üstü bir kahve. Tim Wendelboe, James Hoffmann, Scott Rao gibi isimleri etkilemeye çalışmayacaksanız, bir jüri heyetinin karşısında sıralamaya girmek için yarışmayacaksanız gerçekten bu kadar abartmaya gerek yok. Daha iyi kahve içmeyi ve demlemeyi istemek bundan farklı. Sonuçta yediğimiz lahmacun altı üstü bir yiyecek olsa da kötüsünü yemek istemeyiz, ama o şey hala lahmacundur. Gerçekten böyle forum üzerinden yazılarımızı birbirimize yumruk savurur gibi ortaya atmaya gerek yok.

Hayatın altın kuralı neydi? Beğenmezseniz bir daha gitmek/almak/içmek/buraya.yerleştirmek.isteyeceğiniz.herhangi.bir.fiil/ yapmak zorunda değilsiniz.
1621009295672.png

Bol Meyveli Kolombiya:
Petra Coffee - Kolombiya Bomba De Fruta #3 - 110 TL (250 gr)

Petra'nın bu Kolombiya'sı sezonun sevdiğim çekirdeklerinden biri oldu. Adına uygun şekilde bardakta bir meyve bombası bekleyebilirsiniz; sanki yazlık bir yerde denizden çıkmışsınız ve içinde yeşil üzüm, kivi ve çilek olan bir meyve salatası yemişsiniz, üzerine de küçük bir parça çikolata atmışsınız gibi 😊 Bitene kadar keyifle tükettim, tavsiye ederim.
Kayısılı, Elmalı, Tarçınlı Bir Diğer Kolombiya:
Petra Coffee - Kolombiya La Vega / Emilse Rubio - 97 TL (250 gr)

Bu kahveyi V60'ta demlediğim ilk 2-3 bardağı pek sevemedim. Güzel bir kayısı tadı geliyordu ama tekdüzeydi. Bir de bunu meyve salatası Kolombiya çekirdeği ile aynı zamanda tüketince, diğerinin yanında sönük kalmıştı. Farklı yöntemleri deneyip daha tatlı, canlı bir kahve elde edebilir miyim görmek istedim. French Press'le demleyip ilk yudumu aldığımda "işte budur" dedim. Çok tatlı, kızılcık, kayısı, kırmızı elma, tarçın gibi tatlar içeren zengin bir kahve ortaya çıktı. Alırsanız AeroPress, French Press, Hario Switch veya Clever Dripper gibi araçlarla demlemenizi tavsiye ederim.

@coffeebeansantalya Her şeyi alıntı olarak yazınca alıntılanamıyorsun hocam.

La Vega'yı ben de ilk birkaç demlemede çok sevdim sonra parlaklığını yitirdi daha düşük asidite vermeye başladı. Sana da oldu mu bu? Bugün Aeropress ile demledim tatlılığı düşük ama biraz daha asidik oldu.

Edit: Blogdan alıntı yaptığını fark etmedim pardon :D

Son zamanlarda Petra'nın Acme'sini alıp V60 deneyen var mı? Asiditesi düşük veya hiç yok ise almayı planlıyorum ama meyvemsi karakteri varsa sıkıntı.
Ben aldım 10 mayıs kavrumlu bugün geldi. Paketi açar açmaz kuru domates kokusu aldım. Demlemede (v60/Türk kahvesi) de aynı tat mevcuttu. Biraz rahatsızım ondandır diyip bir iki gün daha bekliycem.

Son aldığım iki paket gitesi ile daha evvel aldığım üç paket gitesinin tatları maalesef tutmuyor. Şunu anladım ki bir kahveye bayilsam bile stoklu almayacağım. Bambaşka bir kahve içiyorum suan

Son aldığım iki paket gitesi ile daha evvel aldığım üç paket gitesinin tatları maalesef tutmuyor. Şunu anladım ki bir kahveye bayilsam bile stoklu almayacağım. Bambaşka bir kahve içiyorum suan
Kavrum tutarsizliklar heryerde surekli karsilasilan birsey, bende gitesimde bitterness tatlar aliyorsum ancak baskalari surup gobi kahve diye cok ovuyorlardi. Ne yapsam kurtulamamistim bu hafif bitterlikten.

Bence nitelikli kahve piyasasindaki en buyuk sorun bu: kavrum tutarsizliklari 😔

Ne diyeyim bilemedim. Çok da kasmak istemiyorum ama gitesi diye alıp ayrı birsey ile karşılaşmak hoşuma gitmedi. Hayırlısı.. Elenecek daha çok firma var

Kavrum tarihleri mi? Bir öncekinin sonu denk gelmiştir.. Başka bir şey mi var burada göremedim. Gördükçe benim Gitesi aklıma geliyor. İçtikçe daha iyi anlıyorum içtiğim şey Gitesi değil. instagramdan yazdım cevap da vermediler. Maalesef tekrar alışveriş yapmam buradan

Naranjales, emilsa ve acme için reçete öneriniz var mı? Geçenlerde aldığım acme hatalı kavrum geldi, yenisini ve yanında tüm çekirdeklerinden 30gr lık deneme paketi yollamışlar. Acme ilk birkaç demlememde overextract oldu, ağızda tozlu bir his bırakıyor. Diğerlerini de ziyan etmeyim tutturana kadar :)

Geri