"barista tayfası içinde,istanbuldan tut ankara izmir" , "moda, Topağacı, Bağdat caddesi" o baristaların portafiltreleri senin anladın dimi ?
Böyle konuşarak haklıyken haksız konumuna geçmişsiniz bana göre.Lan hıyar
"barista tayfası içinde,istanbuldan tut ankara izmir" , "moda, Topağacı, Bağdat caddesi" o baristaların portafiltreleri senin anladın dimi ?
Böyle konuşarak haklıyken haksız konumuna geçmişsiniz bana göre.Lan hıyar

Katılıyorum size de, kusura bakmayın.Böyle konuşarak haklıyken haksız konumuna geçmişsiniz bana göre.
Selam, petranın ilk denedigim kahvesiydi 2 hafta once almıştım ve pek meyveli degil, cikolata tandansli ve yumuşak içimli. Sürekli tüketimde problem yaratmayacak uyumlu bir kahve gibi geldi bana.Son zamanlarda Petra'nın Acme'sini alıp V60 deneyen var mı? Asiditesi düşük veya hiç yok ise almayı planlıyorum ama meyvemsi karakteri varsa sıkıntı.
Bol Meyveli Kolombiya:
Petra Coffee - Kolombiya Bomba De Fruta #3 - 110 TL (250 gr)
Petra'nın bu Kolombiya'sı sezonun sevdiğim çekirdeklerinden biri oldu. Adına uygun şekilde bardakta bir meyve bombası bekleyebilirsiniz; sanki yazlık bir yerde denizden çıkmışsınız ve içinde yeşil üzüm, kivi ve çilek olan bir meyve salatası yemişsiniz, üzerine de küçük bir parça çikolata atmışsınız gibiBitene kadar keyifle tükettim, tavsiye ederim.
Kayısılı, Elmalı, Tarçınlı Bir Diğer Kolombiya:
Petra Coffee - Kolombiya La Vega / Emilse Rubio - 97 TL (250 gr)
Bu kahveyi V60'ta demlediğim ilk 2-3 bardağı pek sevemedim. Güzel bir kayısı tadı geliyordu ama tekdüzeydi. Bir de bunu meyve salatası Kolombiya çekirdeği ile aynı zamanda tüketince, diğerinin yanında sönük kalmıştı. Farklı yöntemleri deneyip daha tatlı, canlı bir kahve elde edebilir miyim görmek istedim. French Press'le demleyip ilk yudumu aldığımda "işte budur" dedim. Çok tatlı, kızılcık, kayısı, kırmızı elma, tarçın gibi tatlar içeren zengin bir kahve ortaya çıktı. Alırsanız AeroPress, French Press, Hario Switch veya Clever Dripper gibi araçlarla demlemenizi tavsiye ederim.
Ben aldım 10 mayıs kavrumlu bugün geldi. Paketi açar açmaz kuru domates kokusu aldım. Demlemede (v60/Türk kahvesi) de aynı tat mevcuttu. Biraz rahatsızım ondandır diyip bir iki gün daha bekliycem.Son zamanlarda Petra'nın Acme'sini alıp V60 deneyen var mı? Asiditesi düşük veya hiç yok ise almayı planlıyorum ama meyvemsi karakteri varsa sıkıntı.
Kavrum tutarsizliklar heryerde surekli karsilasilan birsey, bende gitesimde bitterness tatlar aliyorsum ancak baskalari surup gobi kahve diye cok ovuyorlardi. Ne yapsam kurtulamamistim bu hafif bitterlikten.Son aldığım iki paket gitesi ile daha evvel aldığım üç paket gitesinin tatları maalesef tutmuyor. Şunu anladım ki bir kahveye bayilsam bile stoklu almayacağım. Bambaşka bir kahve içiyorum suan
Kendilerine danıştığımda La Esperanza yı önermişlerdi.Hangi ekipmanla demlediysem çok lezzetli sonuçlar almıştım.Tavsiye edebilirimPetra'nın Guatemala çekirdeklerini deneyen var mı?