thewind
Barista
- İsim
- Ali
Daha fazla
- İsim
- Ali
- Değirmen
- C40 / Lido-3 / Baratza Virtuoso
- Ekipmanlar
- V60 /Origami Dripper / Aeropress / Americanpress / Mokapot / Kruve / Gabi Master B
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- İstanbul
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Maltepe
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Kartal
Bence tarihi gayet iyi, degassingini çoktan bitirmiş olması lazım, ki Petra'nın hiçbir kahvesinde bu sorunu yaşamadım zaten... Benim demleme metodum genelde 18 - 20gr. kahve ile 300ml su, yani 1/15 - 1/16 arası bir oranda demleme yapıyorum, su sıcaklığı ise 93-94 derece civarında... öğütme aralığın ve değirmenin nedir? comdandante ise 23-27 klik arasında deneyebilirsin, yıkanmış bir kahve olduğu için çok toz üretmemesi lazım... filtre kağıdın hangileri, poşetteki hariolar ise onlarda bir istikrarsızlık var, 40'lı kutu olanlar çok daha tutarlı... ve de tabii ki su, hangi su ile demleme yapıyorsun?
dediğim gibi sorundan ziyade o baskın tadı kıramadım. yoksa içemediğim demlemeler olmadı.
öğütücüm baratza virtuoso. standart öğütme aralığım 12-16. kademe aralığı (toplam 40 kademesi var) bu çekirdek için 17 hatta 18'lere çıktım. filtre için şimdi yazdığında aklıma geldi. en en eski tip poşet hario filtre kullanıyorum. dripper 02 ama filtreler 01 için. dripper biraz büyük gelse de demlemelerde sorun çıkarmıyor. ama bu çekirdekte böyle bir durum oluştu. su olarak nestle pure life kullanıyorum.
18/300 oranına göre demleme süreni hatırlıyor musun? ben şöyle demliyorum; yaklaşık 50gr su ile blooming yapıp 40 saniye bekliyorum. sonra 300gr oluncaya kadar ağır ağır ve aralıksız suyu ekliyorum. su eklemeyi parçalı yaptığımda süre daha da uzuyor.