• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bence tarihi gayet iyi, degassingini çoktan bitirmiş olması lazım, ki Petra'nın hiçbir kahvesinde bu sorunu yaşamadım zaten... Benim demleme metodum genelde 18 - 20gr. kahve ile 300ml su, yani 1/15 - 1/16 arası bir oranda demleme yapıyorum, su sıcaklığı ise 93-94 derece civarında... öğütme aralığın ve değirmenin nedir? comdandante ise 23-27 klik arasında deneyebilirsin, yıkanmış bir kahve olduğu için çok toz üretmemesi lazım... filtre kağıdın hangileri, poşetteki hariolar ise onlarda bir istikrarsızlık var, 40'lı kutu olanlar çok daha tutarlı... ve de tabii ki su, hangi su ile demleme yapıyorsun?

dediğim gibi sorundan ziyade o baskın tadı kıramadım. yoksa içemediğim demlemeler olmadı.

öğütücüm baratza virtuoso. standart öğütme aralığım 12-16. kademe aralığı (toplam 40 kademesi var) bu çekirdek için 17 hatta 18'lere çıktım. filtre için şimdi yazdığında aklıma geldi. en en eski tip poşet hario filtre kullanıyorum. dripper 02 ama filtreler 01 için. dripper biraz büyük gelse de demlemelerde sorun çıkarmıyor. ama bu çekirdekte böyle bir durum oluştu. su olarak nestle pure life kullanıyorum.

18/300 oranına göre demleme süreni hatırlıyor musun? ben şöyle demliyorum; yaklaşık 50gr su ile blooming yapıp 40 saniye bekliyorum. sonra 300gr oluncaya kadar ağır ağır ve aralıksız suyu ekliyorum. su eklemeyi parçalı yaptığımda süre daha da uzuyor.

dediğim gibi sorundan ziyade o baskın tadı kıramadım. yoksa içemediğim demlemeler olmadı.

öğütücüm baratza virtuoso. standart öğütme aralığım 12-16. kademe aralığı (toplam 40 kademesi var) bu çekirdek için 17 hatta 18'lere çıktım. filtre için şimdi yazdığında aklıma geldi. en en eski tip poşet hario filtre kullanıyorum. dripper 02 ama filtreler 01 için. dripper biraz büyük gelse de demlemelerde sorun çıkarmıyor. ama bu çekirdekte böyle bir durum oluştu. su olarak nestle pure life kullanıyorum.

18/300 oranına göre demleme süreni hatırlıyor musun? ben şöyle demliyorum; yaklaşık 50gr su ile blooming yapıp 40 saniye bekliyorum. sonra 300gr oluncaya kadar ağır ağır ve aralıksız suyu ekliyorum. su eklemeyi parçalı yaptığımda süre daha da uzuyor.
Genelde 55-60ml su ile çekirdeğin kavurum tarihine göre, yeniyse 45-55, 20 günü geçtiyse 30sn blooming, sonra tek döküş, genelde dökmeyi 1:40dk civarında bitiririm, bitiş için de 2:50yi pek geçmem, genelde 2:40, bazen 2:30da bitirmek iyi sonuç veriyor.... eğer bazı çekirdeklerde olduğu gibi hala biraz acı tatlar alıyorsam bir iki tık daha kalın öğütüp 2:20leri denerim...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Genelde 55-60ml su ile çekirdeğin kavurum tarihine göre, yeniyse 45-55, 20 günü geçtiyse 30sn blooming, sonra tek döküş, genelde dökmeyi 1:40dk civarında bitiririm, bitiş için de 2:50yi pek geçmem, genelde 2:40, bazen 2:30da bitirmek iyi sonuç veriyor.... eğer bazı çekirdeklerde olduğu gibi hala biraz acı tatlar alıyorsam bir iki tık daha kalın öğütüp 2:20leri denerim...

ben de 2:35 - 2:45 aralığında bitirmek istiyorum ama şimdilik olmadı. muhtemelen birkaç denemeden sonra tuttururum.

abi yazdıklarımı okudum da anlatım bozukluğu vs. her şey var. :) bir taraftan çalışıp bir taraftan mesaj yazmaya çalışınca böyle oluyor :)

ben de 2:35 - 2:45 aralığında bitirmek istiyorum ama şimdilik olmadı. muhtemelen birkaç denemeden sonra tuttururum.

abi yazdıklarımı okudum da anlatım bozukluğu vs. her şey var. :) bir taraftan çalışıp bir taraftan mesaj yazmaya çalışınca böyle oluyor :)
Ben bir bozukluk görmedim, iş ki kahveler leziz olsun ;) Kolay gelsin!

single origin'a veda mi ediyor yoksa petra
Şaşırmam Hamburger daha çok kazandırınca kahve işini iyice salladılar zaten yakında Rio Manas felan satıcaklar heralde :D O değilde yeni kahvelerinin Fiyatı ne öyle 84 Tl ye kahve satmak nedir :eek:

Şuan sitelerinde bir problem var sanırım, gördüğünüz kahvelerden sadece Brezilya ve Acme satılıyor diğerleri çoktan stoğu biten ürünler. Yeni kahvelerini ben de sabırsızlıkla bekliyorum.

80-85 TL bandında fiyatları vardı diye hatırlıyorum. Umarım çok çok iyi kahvelerdir.
İsmini vermek istemediğim İzmirli bir kavurucudan bir Kenya aldım, o kadar ekşi tadı Eriğin kendisinden almamışımdır o kadar kötü bir kahve veya kavrumdu ancak firma sahibi Kenya nın asiditesi yüksekdir bunu bilmiyorsanız almayın gibi bir dönüş yapmıştı.

Petra da bir Kenya içtiğinizde gerçekten Kenya daki kahve türleri ve tadım notaları olması gereken ekşilik veya asidite sınırın okadar iyi anlıyorsunuzki bu Kenya ise diğerleri neydi diyebilirsiniz. 40-50TL yi çöpe atmaktansa 80 tl verip Petra dan tüketirim yine.

yöresi ne olursa olsun bir kahvenin kilosuna 336 lira vereceğime gider neskafe içerim. petra 84 yaptı diye başkası 75 yapıyor başkası 60 yapıyor bu böyle silsile yolu ile gidiyor. cümlemize gani gani kazanç dilerim ancak benim alım gücüm var istediğimi alırım zihniyeti yüzünden bu senenin içinde 250 gramı 100 liraya kahve satacaklar buna hazırlıklı olmak lazım. birileri 100 yapınca başkaları da 80-90 yapacak hali ile. daha çok değil 3-4 ay önce 36 lira olan acme olmuş 46 lira cümleten afiyet olsun. son olarak merak ettiğim bir husus var. petra single origine veda mı ediyor diye soran arkadaşımız bu çıkarımı nasıl yaptı çok merak ediyorum.

İsmini vermek istemediğim İzmirli bir kavurucudan bir Kenya aldım, o kadar ekşi tadı Eriğin kendisinden almamışımdır o kadar kötü bir kahve veya kavrumdu ancak firma sahibi Kenya nın asiditesi yüksekdir bunu bilmiyorsanız almayın gibi bir dönüş yapmıştı.

Petra da bir Kenya içtiğinizde gerçekten Kenya daki kahve türleri ve tadım notaları olması gereken ekşilik veya asidite sınırın okadar iyi anlıyorsunuzki bu Kenya ise diğerleri neydi diyebilirsiniz. 40-50TL yi çöpe atmaktansa 80 tl verip Petra dan tüketirim yine.

Kahveleri genellemek maalesef mümkün değil. Asiditesi çok yüksek Kenya olacağı gibi, dengeli Kenya da var, tatlı asiditesi olan Kenya da var.

Bazı kavurucular gerçekten müşteri tarafında olmuyorlar ve kendileri kaybediyorlar.

Kenyalar beni her zaman şaşırtmıştır. Nutzın son Guatemalasında olduğu gibi.

Tamamen damak tadı ile alakalı bir durum.

Fiyat da göreceli ve tercih meselesi ama pazardaki en yüksek fiyatları koyan firmalardan, çok kaliteli çekirdek beklemek olağan bir durum.

@deniz Tamamen katılıyorum.

Nutz gibi şeffaf olarak paylaşım yaparlarsa, kilosu 300-400-500 de olsa, bu işe gönül veren kişi alır dener.

Aksi takdirde ticari kahveyi, eski hasat kahveyi 60-70TL den satanlara fırsat tanırlar ve kendi yarattıkları farkın da önemi kalmaz.

Kahveleri genellemek maalesef mümkün değil. Asiditesi çok yüksek Kenya olacağı gibi, dengeli Kenya da var, tatlı asiditesi olan Kenya da var.

Bazı kavurucular gerçekten müşteri tarafında olmuyorlar ve kendileri kaybediyorlar.

Kenyalar beni her zaman şaşırtmıştır. Nutzın son Guatemalasında olduğu gibi.

Tamamen damak tadı ile alakalı bir durum.

Fiyat da göreceli ve tercih meselesi ama pazardaki en yüksek fiyatları koyan firmalardan, çok kaliteli çekirdek beklemek olağan bir durum.

Nutz’ın guatemala’sını kör tadım yapsam kenya derdim. Hem tatlardan hem çekirdeklerin tipinden :)

yöresi ne olursa olsun bir kahvenin kilosuna 336 lira vereceğime gider neskafe içerim. petra 84 yaptı diye başkası 75 yapıyor başkası 60 yapıyor bu böyle silsile yolu ile gidiyor. cümlemize gani gani kazanç dilerim ancak benim alım gücüm var istediğimi alırım zihniyeti yüzünden bu senenin içinde 250 gramı 100 liraya kahve satacaklar buna hazırlıklı olmak lazım. birileri 100 yapınca başkaları da 80-90 yapacak hali ile. daha çok değil 3-4 ay önce 36 lira olan acme olmuş 46 lira cümleten afiyet olsun. son olarak merak ettiğim bir husus var. petra single origine veda mı ediyor diye soran arkadaşımız bu çıkarımı nasıl yaptı çok merak ediyorum.

Üzülerek katılıyorum. Nitelikli kahve, pahalı olduğunu kabul etmekle birlikte, bu kadar pahalı değil. Piyasayı inadına zorluyorlar. Kur, alım gücü konusuna hiç girmiyorum. Ama bu gereksiz artan fiyatlara karşılık yurtdışından almayı tercih ediyorum. Zaten aynı fiyata geliyor neredeyse. Verdiğiniz her kuruşun hakkını alıyorsunuz.

Bu başlık altında boşuna tartışılıyor... herkes diledigi yerden alıyor, alsın da zaten ama nedir bu Petra düşmanlığı anlayabilmiş değilim, tek başına Petra mı şişiriyor bu fiyatları yani!? :)) Adam kendi işini yapıyor, iyi de yapıyor, dileyen alır dilemeyen almaz, size zorla kötü kahve mi sattı geçmişte, ne oldu!? Uyduruk bir sürü kahveye az gibi görünmekle birlikte miktar olarak bir dunya para verip Petra kahvelerinden aldığım keyfin yarısını bile alamadım çoğu zaman... Yurtdışından gelen hangi kahve aynı fiyat ya da daha ucuz ben bilemedim... Gardelli'nin Mzungusu Petra'nın Kenyalarinin 2 katı fiyata kapış kapış gitmişti mesela, son anda nasıl olduysa bir paket kapabilmiştim, daha pahalı olan Etiyoptasina yetişemedim bile... evet keşke imkan olsa, sürekli birileri gidip gelse de kahve fiyatından fazla shipping vermek durumunda olmasak, ben de isterim... ama daha ucuz kahve nerede varsa soyleyin de biz de alalım, bizimkilerin hepsini batıralım!!!...

Kavurucuya yüklenmeye gerek duymadığımız gibi, savunmaya da gerek yok bence. Tek bir kavurucuya ithafen değil tabi bunlar, içe birikmiş bir sitem...

Yurtdışı konusuna gelince, Hasbean diyebilirim... Newsletter’a üye olduğunuzda bazı seçkilerde %25 indirim kodu uygulanıyor, gümrük biraz daha hızlı olsa, başka çekirdek bakmam dedirtecek cinste!

Derdim onu bunu savunmak değil, kötü kahve satanı ben de anında satarım, bir fincanlık zevk için bir dünya para veriyoruz sonuçta... ancak öyle bir tablo çiziliyor ki sanki tum kötülüklerin ardında bu Petra var... yerliler arasında bu işi düzgün yapmaya çalışan kaç kişi var ki zaten... O kötü, bu ukala, o öyle bu böyle... evet Hasbeani biliyorum, başka? Kac tane daha Hasbean daha var ucuza kahve alabileceğimiz?

Beni yanlış anlıyorsunuz, ben bu fiyatlara alınabildiğini belirtmek istedim, ki diğer yurtdışı kavurucuları da 1 kg gibi alımlarda kargoyu sıfırlıyor, 250 gramı 16 euro’luk kahve vergi dahil 15 euro gibi rakamlara düşüyor.

Petra, Kronotrop... Bunlar büyük firmalar, göz önünde olan firmalar, genelde hedef alınan firmalar 😅 Yeni yeşil çekirdek ithalatçıları geldiğinde bir anda fiyatlarda düşüş görülecektir. Şu anda piyasanın boşluğundan faydalanıyorlar. Alan yine alır, ben de alırım tabi, ama dediğim gibi, yurtdışı seçeneği her zaman var.

Kesinlikle tamamen katılıyorum bu şekilde yapıldığı sürece kavurucular fiyat arttırmaya devam edecektir. Olay 80 Tl lik kahve satmak değil. Olay 25 e aldığı kahveyi 80 e satmakta. Türkiye piyasasına çok uzun zamandır gerçekten kaliteli diyebileceğimiz hiç çekirdek neredeyse girmiyor. KG 25 Dolara çekirdek alırsın bu çekirdek mükkemel bir çekirdektir o çekirdeğin 250 Gramını 80 Tl ye satarsın seve seve alırım. Nerde o eski getirilen kahveler ?? Hiç birinden Eser yok Pinapplelar-Shawolar-Wolenalar Artık bu kalitede çekirdekler gelmiyor hep orta kalite gelen çekirdekler şaşırtan birşeyler yok sürekli aynı ve bu orta kalite hiç şaşırtmayan çekirdeklerin alımı bu fiyatlardan yapıldıgı sürece orta kalite çekirdeklerin fiyatı artmaya devam edecektir bugün 75 olur yarın 85 olur öbürgün 100 olur.Ondan sonrada Anca ne zaman düzelir Taki yeni birileri kahve getirene bu sektöre girene kadar.

Petra'nın sitesinde Acme ve Brezilya Pe de Cedro dışında kahve yok. Nedenini bilen var mı?

Geri