• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Petra bu alemdeki en tok satıcılardan biridir... sahibi oldukça varlıklı bir ailenin Amerika'da okurken kahve sevdalısı olmuş bir mensubudur, o yüzden kaliteden( tabii fiyat politikalarından da!) pek taviz vermiyorlar... dükkanlarına gittiğinizde kahveden öte, tasarım konseptlerinden dekorasyonlarına, menülerinin içeriğinden, personel seçimine ve yetiştirmeye kadar her şeyin gayet ayrıntılı bir şekilde düşünüldüğünü hissediyorsunuz... maslakta mudonun içinde avrupada bir yarışmada tasarım ödülü de almış olan fütüristik bir bar deski konseptiyle tasarlanmış şubelerine sıkça giderim, özellikle de öğle saatlerinde arı gibi iş yapan bir yerdir... ana bayii olmamasına rağmen sahibi haftada bir kaç gün öğlen saatlerinde mutlaka gelir ve her şeyi sıkı bir şekilde denetler, hatta o an operasyonel bir aksaklık yaşanıyorsa o havalı arkadaş kendisinden beklenmeyecek bir şekilde önlüğünü takıp onlarca elemanın arasına girer ve bir servis elemanı gibi hizmet verir, buna da bir kaç kez tanık oldum... kahvelerinden ve tüm bu tanık olduklarımdan ötürü gayet takdir ettiğim Petra'nın, Türkiye'de değil de ingilterede filan olsa bir dünya markası olabileceğini düşünüyorum... bu arada kendisini tanımam bilmem, ticari bir bağım filan da yok, böyle biline lütfen :) sadece işini iyi yapan herkesi takdir etmek gerektiğini düşünüyorum...

Petra bu alemdeki en tok satıcılardan biridir... sahibi oldukça varlıklı bir ailenin Amerika'da okurken kahve sevdalısı olmuş bir mensubudur, o yüzden kaliteden( tabii fiyat politikalarından da!) pek taviz vermiyorlar... dükkanlarına gittiğinizde kahveden öte, tasarım konseptlerinden dekorasyonlarına, menülerinin içeriğinden, personel seçimine ve yetiştirmeye kadar her şeyin gayet ayrıntılı bir şekilde düşünüldüğünü hissediyorsunuz... maslakta mudonun içinde avrupada bir yarışmada tasarım ödülü de almış olan fütüristik bir bar deski konseptiyle tasarlanmış şubelerine sıkça giderim, özellikle de öğle saatlerinde arı gibi iş yapan bir yerdir... ana bayii olmamasına rağmen sahibi haftada bir kaç gün öğlen saatlerinde mutlaka gelir ve her şeyi sıkı bir şekilde denetler, hatta o an operasyonel bir aksaklık yaşanıyorsa o havalı arkadaş kendisinden beklenmeyecek bir şekilde önlüğünü takıp onlarca elemanın arasına girer ve bir servis elemanı gibi hizmet verir, buna da bir kaç kez tanık oldum... kahvelerinden ve tüm bu tanık olduklarımdan ötürü gayet takdir ettiğim Petra'nın, Türkiye'de değil de ingilterede filan olsa bir dünya markası olabileceğini düşünüyorum... bu arada kendisini tanımam bilmem, ticari bir bağım filan da yok, böyle biline lütfen :) sadece işini iyi yapan herkesi takdir etmek gerektiğini düşünüyorum...
bu tarz satıcıları her zaman sevmişimdir. ilgim daha çok arttı petraya. A4 Coffee de varmış Ankara da. Çarşamba günü bir ziyaret edeceğim.

peki başka bir soru
Petranın kahvelerini Ankara da temin edebileceğimiz bir yer varmıdır? yoksa sadece kargo olayı mı? açıkcası kargo ile kahve alma ilk tercih ettiğim bir durum değil. gidip kendim almayı tercih ederim.
özellikle Ankara da olup Petranın kahvelerini buradan temin edebilirsin diyeceğiniz önerileriniz varsa dinlemek isterim
sevgili Ankaralı kahve cemiyeti üyeleri :)
@kahvetrip @Kahveciningalaksirehberi @delisibellikahvenin @kahveanalisti
Hound Coffee'de de Petra internet sitesiyle aynı fiyata satış vardı en son ama gitmeden bir sorup teyit edin derim.

Petra kahveleri hipicon üzerinden de satılıyor. %10 sepet indirimi de oluyor bazen. Orası da takip edilebilir.

Günün kahvesi kısmında yazmıştım ama burada da yazmam gerekiyor.
Petradan ilk deneyimim Etiyopya HUNKUTE oldu.
kavurması düzenli ve homojen.
gerçek anlamda Bayıldım diyebilirim.
kendilerine teşekkür ederim.
buraya da koyayım

IMG_9326.jpg

Miss gibi çiçek çiçek kokar! Afiyet olsun! Şu anda sitelerinde görünmeyen iki Kenya'ları var, piyasaya göre daha pahalıdırlar, 250gr 80-85tl... Malum Kenya'lar genelde kolay kahveler değildir, o yüksek asiditeyi ve bazen domates suyunu çağrıştıran yoğun aromaları seven çok sever sevmeyen bir daha kolay kolay yaklaşmaz... Petra'nın iki Kenya'sı da çok çok iyidir, bulursanız mutlaka deneyin...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Gerçekten kaliteli kavurucular beğenilip hakettiği değeri gördüğünde hoşuma gidiyor! Düz standard kahveleri kavurucuları çok fazla abartıldı geçmişte maalesef..Kaliteli kahve içtiğiniz zaman anlaşılan şey tabii ki bu bir de damak tadı geliştikçe insanlar daha kaliteliyi aramaya bulmaya çalışıyor bulduğunda da tutku ya dönüşüyor bu iş..

Çekirdek kahvelerini sanırım en son 3 yıl önce aldım fakat gidip vakit geçirmeyi en sevdiğim kahvecidir. Hiç bir zaman önünüze kötü kahve gelmez. Ki en sevdiğim yanı bu. Malesef bir çok yerde farklı baristalarda kahveler mundar olabiliyor. Petra'nın hiç bir şubesinde bunu yaşamadım.
Aynı zamanda Gayrettepe şubesinde kahvemi yudumlarken arka taraftaki müze gibi olan kısmı gezmeyi çok seviyorum.

Kendi kendimi gaza getirdiğim doğrudur :)) Bu arada Maslak şubelerinde Petra'nın sahibi Kaan Bergsen yine oradaydı... Bu kez, ve ilk kez, yanına yaklaşıp kendimi tanıttım, düşündüğümden çok daha sıcak ve ilgili biriymiş doğrusu... Tek tek kahvelerinden nerelerden tedarik ettiklerine, kavurma konusundan fiyat politikalarına, paket tasarımından kilitli paket mezuna, ülkede bu işin zorluklarından genel vizyonuna kadar ayak üstü ama
gayet samimi ve özlü bir sohbet imkan oldu... Yakında sitelerine yeni kahveler ekleneceği müjdesini de aldım :) Bu siteden de bahsettim.. Anladığım kadarıyla bu tür ortamları takip etmeye pek zamanı olmuyor ama bana bir göz atacakmış gibi geldi ;)

Ekli dosyalar

• 20200130_134702.jpg
    20200130_134702.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 34
Ne zamandır denemek istediğim ama diğer kavuruculardan fırsat gelemedi. Hunkute deneme değer sanırım. Sitelerinde kavurma tarihi ile ilgili bir bilgi göremedim. Kavurup mu gönderiyorlar yoksa hazır bulunan kahveleri mi gönderiyorlar?

Kaan'ı şahsen tanımam ama çok defa karşı karşıya gelip sohbet etmişliğimiz olmuştur.
Kalitesinden ödün vermeden tarzını da hiç bozmadan, ne kadar üst seviyede olsa bile mütavaziliği de o kadar üst seviyede tutan birisidir.
Şahsen kahvelerini nadiren alırım eve ama yakınımda bir Petra varsa mutlaka giderim! arkadaşların dediği gibi Petrada kötü kahve önünüze gelmez.
Kaan'ın müşterisine ilgisi baristalarında da var, kahve hakkında müşterilerine mutlaka güzel bilgiler veriyorlar.

Sanırım şöyle bir durum var, bazı isimler sizde ister istemez daha büyük beklentiler yaratıyor, belki diğerlerinde olsa hoş görebileceğiniz nahoş bir durum Petra ya da benzeri isimler altında yaşanınca hayal kırıklığına dönüşebiliyor...

Nişantaşı'ndaki dükkanda ben de bir kez hayal kırıklığı yaşadım ancak o durum ilk ve sondur(hangisinde yaşamadım ki dersem daha kolay olacak aslında!)... evet, diğerlerinden daha az sevdiğim kahveleri oldu, ki hala var ve Bebek şubeleri hariç diğer tüm şubelerine çok defa gittim ancak yukarıda anlattığım olumsuz tecrube gibi bir durum daha yaşamadım doğrusu... eve aldığım kahvelerinde de olumsuz ve standart dışı bir tecrübem olmadı... Bu bundan sonra olmayacak anlamına gelmiyor tabii, ancak bugüne kadarki çizgileri bende Petra'ya karşı bir güven ve kredi oluşturdu... Olur da bu çizgilerini bozarlarsa tabii ki önce kendileri kaybeder ama böylesi bir markaya da yazık olur...

Her kahvesi için aynı şeyi diyemem ama Hunkutesi başarılı ve bunun da ötesinde tutarlı. Maslak şubesi de öğle aralarında yemek servisine yoğunlaştığından kaliteden ödün veriyor.

Hunkute, favorim, mutlaka deneyin, Uraga Samii, çok severim... bu ikisi mis gibi Etiyopya'lar.... Eğer meyvemsi, karamelimsi, yumuşak gövdesiyle ön planda bir kahve tercih ederseniz Santa Marta, Guatemala...

merhaba denizhan abi,

birkaç gündür şu uraga samii ile uğraşıyorum. bir türlü öğütme ve demlemeyi tutturamadım. sanırım öğütme sırasında biraz fazla toz ürettiğinden demleme süresi uzuyor. 3:10'un altına bir türlü düşemedim. kullandığım oranlar; 19/300 - 18/300 hatta 17/300 denediğim bile oldu. (v60-02 ve origami dripper ile) kötü mü dersen değil ama baskın bir tat var adını belirleyemediğim onu bir türlü kıramadım.

senin bu çekirdek için demleme rutinin neydi? bilmem gereken bir şey var mı? kavrum tarihi 12 şubat. biraz daha beklesem mi?

merhaba denizhan abi,

birkaç gündür şu uraga samii ile uğraşıyorum. bir türlü öğütme ve demlemeyi tutturamadım. sanırım öğütme sırasında biraz fazla toz ürettiğinden demleme süresi uzuyor. 3:10'un altına bir türlü düşemedim. kullandığım oranlar; 19/300 - 18/300 hatta 17/300 denediğim bile oldu. (v60-02 ve origami dripper ile) kötü mü dersen değil ama baskın bir tat var adını belirleyemediğim onu bir türlü kıramadım.

senin bu çekirdek için demleme rutinin neydi? bilmem gereken bir şey var mı? kavrum tarihi 12 şubat. biraz daha beklesem mi?
Bence tarihi gayet iyi, degassingini çoktan bitirmiş olması lazım, ki Petra'nın hiçbir kahvesinde bu sorunu yaşamadım zaten... Benim demleme metodum genelde 18 - 20gr. kahve ile 300ml su, yani 1/15 - 1/16 arası bir oranda demleme yapıyorum, su sıcaklığı ise 93-94 derece civarında... öğütme aralığın ve değirmenin nedir? comdandante ise 23-27 klik arasında deneyebilirsin, yıkanmış bir kahve olduğu için çok toz üretmemesi lazım... filtre kağıdın hangileri, poşetteki hariolar ise onlarda bir istikrarsızlık var, 40'lı kutu olanlar çok daha tutarlı... ve de tabii ki su, hangi su ile demleme yapıyorsun?

Geri